هاست

هاست چیست؟ آشنایی با انواع هاستینگ

فهرست مطالب

چه می‌شود که وب سایت شما در دسترس بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد؟ ببینید سروری که وب سایت شما را میزبانی می‌کند یک رایانه است که به صورت مداوم کار می‌کند تا سایتتان همیشه در دسترس بازدیدکنندگان قرار بگیرد. تهیه سرویس میزبانی وب به شما اجازه می‌دهد تا داده‌های وب سایت خود را در سرورهای ارائه دهنده ذخیره سازی کنید.

ما در این پست قصد داریم به بررسی هاست و انواع آن بپردازیم. برای این موضوع نیاز است تا ابتدا با انواع سایت آشنا شویم.

انواع سایت

سایت‌ها به دو نوع کلی سایت‌های ایستا (Static) و سایت‌های پویا (Dynamic) تقسیم می‌شوند. سایت‌های ایستا شامل تعدادی فایل هستند که با وارد کردن آدرس سایت می‌توان به آن‌ها دسترسی پیدا کرد. این فایل‌ها ثابت هستند و محتوای ثابتی دارند. اصولا مدیریت این سایت‌ها نیازمند تسلط کامل به برنامه‌نویسی، وقت و حوصله زیادی هستند و به همین دلیل بسیار کم استفاده می‌شوند. این سایت‌ها را می‌توان علاوه بر پنل سایت بر روی فضاهای رایگان نیز پیاده نمود. سایت‌های ایستا برای معرفی محصولات، بیوگرافی و … مناسب هستند. نوشتن پست در سایت‌های پویا همانند وبلاگ‌نویسی است و به همین جهت مدیریت این سایت‌ها بسیار آسان و لذت‌بخش می‌باشد. در سایت‌های ایستا متن‌های سایت در فایل‌ها قرار دارند در صورتی که در سایت‌های پویا هیچ مطلبی از سایت، درون فایل قرار ندارد و در یک منبع اطلاعاتی به نام دیتابیس جمع‌آوری شده‌اند.

وب سایت یا وبلاگ؟

وب سایت و وبلاگ تفاوت‌هایی با یک دیگر دارند. اگر بخواهیم این تفاوت‌ها را برای شما بیان کنیم می‌توان گفت:

وب سایت وبلاگ
مناسب برای ارگان‌ها و فروشگاه‌ها ارائه فضای تعاملی بیشتر برای افراد نسبت به وب سایت
هزینه طراحی بالاتر نسبت به وبلاگ هزینه طراحی پایین‌تر نسبت به سایت
امنیت بالاتر نسبت به وبلاگ امنیت پایین‌تر نسبت به وب سایت
عمر طولانی‌تر نسبت به وبلاگ و مناسب برای اهداف بلند مدت وابسته به سرویس‌های ارائه دهنده‌اند و ممکن است از بین بروند.
گزینه‌های تعاملی زیادی ارائه نمیدهند. بستری تعاملی بری نوشتن پست‌ها می باشد.

در کل برای انتخاب میان وبلاگ و وب سایت شما باید نیازهایتان را در نظر بگیرید. اینکه شما چه نیازی دارید و یا چه هدفی را دنبال می‌کنید در انتخاب میان این گزینه‌ها نقش به سزایی دارد.

هاست چیست؟

وب هاستینگ یا میزبانی وب عبارت است از فرایندی که دران ارائه دهنده فایل‌ها و برنامه‌ها را روی سرور ذخیره و نگهداری می‌کند تا بتواند آن وب سایت را در دسترس مشتریان قرار دهد. میزبانی وب از یک یا چند سرور (فیزیکی یا مجازی) و DNS برای پیکربندی نام سرویس نیاز دارد. امروزه شرکت‌های ارائه دهنده خدمات میزبانی فضایی را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند و در کنار آن منابع لازم برای داشتن یک عملکرد ایمن و مطمئن را نیز در اختیارشان می‌گذارد.

انواع خدمات میزبانی وب

در حال حاضر گزینه‌های متعدی از میزبانی وب وجود دارند که شما می‌توانید بسته به نوع نیاز خود بهترین آن‌ها را انتخاب کنید. بیایید یک نگاه دقیق‌تر به انواع خدمات میزبانی وب داشته باشیم:

هاست اشتراکی

همان‌طور که از نام آن پیداست در این میزبانی منابع یکسان با چندین کاربر به اشتراک گذاشته می‌شود. این نوع از میزبانی ساده و البته قیمت مناسب است که باعث می‌شود به گزینه‌ای مناسب برای مشاغل کوچک و وب سایت‌های شخصی که پهنای باند بالایی نمی‌خواهند و به پیکربندی پیشرفته‌ای نیاز ندارند تبدیل شود.

ویژگی‌های مثبت

  1. قیمت مناسب است.
  2. نیاز به تخصص فنی ندارد.
  3. پیکربندی از قبل انجام شده است.
  4. به مراقبت و مدیریت سرور نیازی ندارد.

ویژگی‌های منفی

  1. حداقل دسترسی به پیکربندی سرور
  2. افزایش میزان ترافیک در دیگر وب سایت‌ها روی سرعت وب سایت شما اثرگذار است.

سرور مجازی (VPS)

در این نوع از میزبانی وب، سرور فیزیکی با دیگر کاربران مشترک است؛ ولی میزبان برای هر کدام از کاربران خود بخش بندی‌های خاص خود را دارد به این معنا که هر سایت منابع اختصاصی خود را دریافت می‌کند. میزبانی وب VPS گزینه‌ای مناسب برای سایت‌هایی با اندازه متوسط، فروشگاه‌های تجارت الکترونیک و همین‌طور وبلاگ‌های بزرگ با بازدیدهای رو به افزایش است.

ویژگی‌های مثبت

  1. داشتن فضای اختصاصی
  2. عدم تاثیر پذیری از شرایط حاکم بر دیگر وب سایت‌ها
  3. قابلیت سفارشی سازی

ویژگی‌های منفی

  1. نیاز به تخصص در مدیریت
  2. هزینه بالاتری نسبت به هاست اشتراکی دارد.

هاست ابری

در هاست کلود از چند سرو مجازی برای میزبانی وب سایت‌ها استفاده می‌شود. یعنی چه؟ به این معنا که اگر یکی از سرورها دچار مشکلی شود یا ترافیک بالایی را تجربه کند. بقیه سرورها کنترل وب سایت را برعهده می‌گیرند. این نوع میزبانی زمان خرابی بسیار کمی دارد و برای کسب و کارهایی با وب سایت‌های زیاد و یا سایت‌هایی با مقیاس بزرگ مناسب است.

ویژگی‌های مثبت

  1. کاهش احتمال خرابی
  2. مقیاس پذیری بالا
  3. تعادل بار در جهت مدیریت ترافیک‌های بالا و جلوگیری از حملات DDoS

ویژگی‌های منفی

  1. گران قیمت تر از VPS و هاست اشتراکی است.

هاست وردپرس

به ارائه CMS برای کمک به بارگذاری سریع سایت وردپرسی شما مپردازد و مشکلات احتمالی را به حداقل خود می‌رساند. در حالت کلی برنامه‌های میزبانی بهینه شده وردپرس دارای ویژگی‌هایی مثل تم‌های از قبل نصب شده، افزونه‌های امنیتی و این دست از موارد هستند.

ویژگی‌های مثبت

  1. کم هزینه
  2. مناسب برای افراد مبتدی
  3. عملکرد بهینه برای وب سایت‌های وردپرسی
  4. ارائه افزونه‌ها و تم‌های از قبل نصب شده
  5. داشتن تیم پشتیبانی حرفه‌ای

ویژگی‌های منفی

  1. برای وب سایت‌های غیر وردپرسی مناسب نیست.

هاست اختصاصی

هاست اختصاصی برای هر کدام از وب سایت‌ها یک سرور فیزیکی در نظر می‌گیرد. شما با استفاده از هاست اختصاصی می‌توانید سرور خود را پیکربندی، سیستم عامل و نرم افزارهای مورد نظر خود را انتخاب و در یک کلام هاست را بر اساس نیازهای خود شخصی سازی کنید. این نوع از هاست مناسب مشاغل آنلاین بزرگ با ترافیک‌های زیاد است.

ویژگی‌های مثبت

  1. کنترل کامل بر پیکربندی سرور
  2. قابلیت اطمینان بالا

ویژگی‌های منفی

  1. هزینه بالا و مناسب برای کسب و کارهای بزرگ
  2. نیاز به دانش فنی و مدیریت سرور

هاست مدیریت شده

اینکه شما یک وب سایت قدرتمند و مقرون به صرفه داشته باشید نیازمند یک میزبانی وب مناسب است. میزبانی وب مدیریت شده سرویسی است که به کاربران اجازه می‌دهد تا بدون نگرانی درباره مسائل فنی روی تجارت خود متمرکز شوید.

ویژگی‌های مثبت

  1. صرفه جویی در زمان
  2. کاهش میزان ریسک و خطا
  3. وجود پشتیبانی فنی فعال
  4. انعطاف پذیری بالا

ویژگی‌های منفی

  1. قیمت بالاتر نسبت به گزینه‌های مدیریت نشده
  2. دسترسی محدود
  3. وابستگی به ارائه دهندگان هاست مدیریت شده

تفاوت بین میزبانی وب و نام دامنه

نام دامنه و میزبانی وب هر کدام اهداف و کارایی خاص خود را دارند. اگر بخواهیم تفاوت میان آن‌ها را بیان کنیم می‌توان گفت: میزبانی وب بستری است که برای میزبانی فایل‌های وب سایت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ ولی نام دامنه نشان دهنده آدرس دقیق محل آن‌ها است. علاوه بر آن شما می‌توانید نام دامنه را قبل از توسعه وب سایت تهیه کنید؛ ولی نمی‌توانید آن وب سایت را بدون نام دامنه آنلاین و در دسترس قرار دهید.

نکاتی برای انتخاب بهترین ارائه دهنده میزبانی وب

برای اینکه بتوانید به نیازهای خود به بهترین شکل پاسخ دهید و امکان ارتقا نیز برای شما فراهم باشد بایستی یک سری نکات را در نظر داشته باشید. مثلا

  • کنترل پنل

با استفاده از کنترل پنل می‌توانید بدون ورد به وب سرور حساب خود را میزبانی کنید. پس بهتر است از سرویس‌های میزبانی وب پویان آی تی استفاده کنید که یک رابط کاربری به راحتی برای همه کاربران را فراهم می‌آورد.

  • آپتایم

در صورتی که نگهداری از وب سایت ضعیف باشد و یا سرورهای شما پایدار نباشند. این مؤلفه‌ها می‌توانند روی اعتماد مشتریان بر کسب و کار شما اثر بگذارند. پس مطمئن شوید ارائه دهنده‌ای را انتخاب کنید که حرفش با عملش یکی باشد.

  • مشخصات فنی

مشخصات فنی آن میزبانی وب را با دقت بررسی کنید و به دنبال آن ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی باشید که به اجرای بهتر و روان‌تر وب سایت شما کمک می‌کند.

  • امنیت

بررسی کنید که ارائه دهنده به اقدامات و زیرساخت‌های امنیتی مجهز است و از وب سایت شما در برابر بدافزارها و حملات محافظت می‌کند.

  • پشتیبانی حرفه‌ای

اینکه ارائه دهنده دارای پشتیبانی حرفه‌ای و همه جانبه باشد مسئله‌ای مهم است. به عبارتی وجود پشتیبانی حرفه‌ای در هر ساعت از شبانه روز خیال شما را آسوده‌تر می‌سازد.

پویان آی تی ارائه دهنده خدمات میزبانی وب و دامنه با قیمتی مناسب است. شما می‌توانید این خدمات را با کیفیت بالا تهیه و با خیالی راحت رشد کسب و کار خود را رصد کنید! 

و در آخر

دایره انتخاب شما برای انتخاب میزبانی و محل آن بسیار گسترده است. برای داشتن یک انتخاب مناسب برای ارائه دهنده و البته نوع میزبانی برای کسب و کار شما بایستی یک سری نکات را در نظر داشته باشید. مثلا نوع نیازهای خود را بشناسید، مزایا و معایب آن شرکت و قابلیت‌های اضافه‌ای که دارد را در نظر بگیرید تا بتوانید انتخابی درست داشته باشید.

اگر سوالی درباره این موضوع داشتید در بخش نظرات با ما در ارتباط باشید و یا با تیم پشتیبانی تماس بگیرید.

سوالات متداول

  • در چه شرایطی بایستی از هاست اشتراکی استفاده کرد؟

چنانچه یک وب سایت یا وبلاگ ساده شخصی یا شرکتی، یا یک سایت فروشگاهی کوچک دارید، غالباً یک هاست اشتراکی کفاف نیازهایتان را خواهد داد.

  • در چه شرایطی بهتر است از VPS استفاده کنید؟

هنگامی که ترافیک وب سایت شما از مقدار معمول بیشتر می‌شود باید به سراغ سرور مجازی بروید. اگر وب‌سایت فروشگاهی دارید و کسب‌وکار شما کاملاً به این وب‌سایت وابسته است بهتر است که از همان ابتدا از VPS استفاده کنید.

  • در چه زمانی بهتر است از میزبانی ابری استفاده کنید؟

اگر مخاطبان بین المللی دارید و می‌خواهید که تجربه بهتری را برای کاربران خارجی‌تان رقم بزنید بهتر است که از این نوع هاستینگ استفاده کنید.

  • در چه شرایطی بایستی از سرور اختصاصی استفاده کرد؟

اگر یک کسب و کار کوچک یا متوسط و فقط چند نفر کارمند دارید، فعلاً به سرور اختصاصی نیاز نخواهید داشت، اما اگر به دنبال سرمایه‌گذاری برای افزایش ترافیک وب سایت و جذب کاربران بیشتر هستید، باید به سراغ سرور اختصاصی بروید. این نوع از هاستینگ ها معمولاً برای وب سایت‌ها یا برنامه‌هایی استفاده می‌شود که به سرور قدرتمند، پهنای باند و امنیت بالا (مخصوصاً برای نگهداری اطلاعات مشتریان) نیاز دارند.

  • در چه شرایطی به هاست مدیریت شده نیاز خواهید داشت؟

به‌طورکلی، استفاده از هاستینگ مدیریت شده مخصوصاً در مورد سرور اختصاصی بار سنگین مدیریت سرور را از دوشتان برمی‌دارد و کار را آسان‌تر می‌کند. بنابراین، چنان‌چه وقت و مهارت‌های لازم را ندارید، حتماً از این نوع میزبانی استفاده کنید.

منابع

  • https://www.hostinger.com/tutorials/what-is-web-hosting/
  • https://www.techtarget.com/whatis/definition/hosting-Web-site-hosting-Web-hosting-and-Webhosting

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 3 / 5. تعداد رأی ها : 2

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

هاست VPS