Voip چیست؟
VOIP مخفف کلمه voice over internet protocol، به معنی انتقال صدا از طریق پروتکل اینترنت است و به کاربران خود امکان برقراری و دریافت تماس تلفنی از طریق اینترنت را میدهد. و این امکان را برای کاربران فراهم میکند تا بتوانند از رایانه، تلفن هوشمند، سایر دستگاه های تلفن همراه، تلفن های VOIP ویژه و مرورگرهای دارای WebRTC تماس صوتی برقرار کنند. VOIP یک فناوری مفید هم برای مصرف کنندگان و هم برای مشاغل است؛ زیرا معمولاً دارای ویژگی های دیگری است که در خدمات تلفن رایج یافت نمیشوند. این ویژگی ها می تواند شامل ضبط تماس، شناسه تماس گیرنده سفارشی یا پست صوتی به ایمیل باشد. همچنین برای سازمان ها به عنوان راهی برای یکسان سازی ارتباطات مفید است. در این مقاله قصد داریم به توضیح درباره ی VOIP بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
تلفن ثابت چیست؟
دنیا در حال تغییر است و هر روزه تکنولوژی های مختلف جای روش های سنتی را در دنیا میگیرند.
در روش سنتی ارتباط مردم با یکدیگر، میتوان به تلفن ثابت اشاره کرد؛ که از طریق سیم مسی یا فیبر های نوری به شبکه های تلفن PSTN یا POTS محلی متصل میشوند و داده های صوتی را از طریق سیم ها انتقال میدهند .
همیشه روش های سنتی به دلیل استفاده طولانی مدت به وسیله مردم اعتماد بیشتری نسبت به تکنولوژی های مدرن کسب کرده اند ولی بیاید به معایب آن هم نگاهی بیندازیم:
- نداشتن مسیر یابی تلفنی
- نبود کنفرانس ویدیویی
- نبود صندوق صوتی مجازی
- تفاوت هزینه های داخلی و خارجی
- اشغال کردن فضای اداره ها یا خانه ها
چرا VOIP ؟
VOIP کاملا معایب تلفن ثابت را حل و به ویژگی های خود تبدیل کرده است، VOIP نیاز به سیم کشی خاصی ندارد و میتوانید با وسایلی مانند تلفن، لپ تاپ، کامپیوتر و تبلت در هر مکانی با اتصال به اینترنت با فرد مورد نظر در هر جایی دنیا بدون حساب تعرفه های داخلی و خارجی ساعت ها صحبت کنید.
با VOIP همچنین میتوانید کنفرانس صوتی و ویدیوی، صندوق صوتی مجازی و فکس آنلاین را برای خودتان ایجاد کنید. در اکثر مواقع، شما نیاز به خرید اشتراک ندارید و میتوانید تماس های داخلی رایگان با دوستان خود ایجاد کنید.
مقایسه VOIP با تلفن ثابت
- کیفیت بالای تماس HD
- نیاز به اتصال به اینترنت
- هزینه رایگان داخلی
- امکان جا به جایی
- هزینه بالای راه اندازی
در موارد عنوان شده VOIP به نسبت تلفن ثابت بهتر است.
و در مورد زیر تلفن ثابت مناسب تر میباشد.
- نیاز به سخت افزار و وسایل جانبی
درکل میتوان VOIP را به دو دسته مبتنی بر نرم افزار و مبتنی بر سخت افزار تقسیم کرد که از پروتکل های IAX ، SIP ،323 ، MGCP ،SCCP استفاده میکنند؛ این پروتکل ها از امنیت بالایی برخوردارند و اطلاعات شما محفوظ میمانند.
28 مورد از امکانات و مزایای تلفن VOIP مبتنی بر نرم افزار و سخت افزار
- انواع مسیر یابی تماس ها
- سیستم تلفن گویا (CRM)
- توزیع خودکار تماس (ACD)
- ضبط مکالمات
- همگام سازی با نرم افزار های CRM
- فکس آنلاین
- سیستم گزارش دهی تماس ها
- اپلیکشن موبایل
- صندوق صوتی
- انتقال تماس (Call forwarding)
- ایجاد دفترچه تلفن
- دسترسی از طریق soft phone
- امکان جابجایی خطوط
- مقیاس پذیری بالا
- مراحل نصب آسان
- پشتیبانی 24 ساعته
- گسترش آسان
- ادغام دستگاه تلفن با کامپیوتر شخصی
- مدیریت متمرکز و آسان
- امکان ارائه شماره تلفن های داخلی به تعداد بالا
- گزارش گیری
- تنظیم ساعات اداری
- سادگی کار با پنل مدیریتی
- هزینه نگه داری پایین
- صرفه جویی در نیروی انسانی
- دور کاری
- استفاده از زیر ساخت های شبکه ای به جای استفاده از کابل کشی مسی و فیبر نوری
- اتصال مستقیم به تماس های اضطراری و خدمات اضطراری
معایب استفاده از VOIP
همانطور که مزایای استفاده از VOIP را برای شما شرح دادیم، حق شما است که از معایب آن نیز باید اطلاع داشته باشید، زیرا هر تکنولوژی معایبی خود را دارد و بی نقض نمیباشد.
- امکان دارد که گاهی اوقات به خدمات اضطراری متصل نشود.
- برای اتصال به VOIP نیاز به سرعت بالای 100 کیلوبایت در ثانیه دارید و اگر سرعت تلفن شما به پایین تر از این مقدار برسد ممکن این تکنولوژی نتواند به شما خدمات ارائه دهد.
- خدمات VOIP در هنگام قطع شدن برق از دسترس خارج میشود.
- همانطور که گفته شد سرعت کم اینترنت موجب اختلال در خدمات میشود، قطع اینترنت هم مانند قطعی برق عمل میکند و خدمات VOIP را از دسترس خارج میکند.
VOIP برای چه کسانی مناسب تر است ؟
همان طور که تلفن ثابت برای همه افراد جامعه میتواند کاربرد داشته باشد، تکنولوژی VOIP با این همه مزایا نمیتواند برای همه افراد جامعه کار برد داشته باشد. این تکنولوژی برای افرادی که دارای سازمان ، موسسه هات اداری هستند بسیار کاربرد دارد و میتواند برای آن ها کمترین هزینه را در بر داشته باشد تا همه ی کارکنان خود را یکپارچه و سازمان دهی کنند. همچنین افرادی که کار آن ها بازاریابی یا دور کاری است میتوانند از این تکنولوژی استفاده کنند تا دیگر نیاز به هزینه اضافی نباشند؛ البته توجه داشته باشید که اکثر پروتکل ها در صورت تماس داخلی رایگانند.
اگر برایتان سرمایه، وقت و برقراری تماس در هر مکانی به هر جایی مهم است، گزینه ای به جز تکنولوژی VOIP وجود ندارد.
حرف آخر
با این همه ویژگی و کاربردهایی که در مورد VOIP گفتیم، دیگر دلیلی برای رد کردن این تکنولوژی وجود ندارد. با این حال، این تکنولوژی معایب خود را نیز دارد اما مزایای آن چندین برابر معایب آن است که اصلا قابل مقایسه نیستند. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و خواندن مقالات مرتبط به وبلاگ پویان آی تی مراجعه نمایید.
به این مقاله امتیاز دهید!
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0
هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!
اولین دیدگاه را اضافه کنید.