افزایش امنیت شبکه

افزایش امنیت شبکه | بررسی 10 راهکار اساسی

فهرست مطالب

تصور کنید که در دنیای دیجیتال امروز، هر لحظه ممکن است یک حمله سایبری شما را تهدید کند. بدون داشتن یک شبکه امن، به راحتی می‌توانید قربانی یک حمله شوید که نه تنها اطلاعات حساس شما را به خطر می‌اندازد، بلکه ممکن است به اعتبار کسب و کار شما آسیب جدی وارد کند. پس چطور می‌توانید از خود و سازمانتان در برابر این تهدیدات محافظت کنید؟

در اینجا به توضیح درباره راهکارهایی برای حفاظت از داده‌ها و شبکه شما می‌پردازیم. پس همراه ما باشید.

1. استفاده از فایروال

اولین گامی که هر هکر یا فردی که به دنبال آسیب زدن به شماست طی می‌کند پیدا کردن آسیب پذیری‌های شبکه از طریق پورت‌های باز است. همانطور که در مقاله آشنایی با پورت و اهمیت مدیریت آن در شبکه اشاره کردیم پورت‌ها دروازه‌هایی هستند که کسب و کار شما را به دنیای اینترنت متصل می‌کنند. برای هکرها این پورت‌ها حکم یک دعوت نامه را دارند که می‌توانند از آن‌ها سوء استفاده کنند.

فایروال‌ها در صورتی که به درستی پیکربندی شوند، اولین خط دفاعی هر شبکه به حساب می‌آیند. آن‌ها مشخص می‌کنند که کدام پورت بایستی باز و کدام یک بایستی بسته باشند.

2. بهبود رمز عبور

یکی از رایج‌ترین اشتباهات در پیکربندی تجهیزات شبکه، استفاده از رمز عبور پیش فرض است. هرچه رمز عبورهای شما سخت‌تر و خلاقانه‌تر باشد امکان دسترسی به این اطلاعات کاهش می‌یابد. ترکیب حروف کوچک و بزرگ در رمز عبور خود، عدم استفاده از شماره تلفن، کد ملی و خیلی از این موارد در رمز عبور، عدم اجازه به مرورگر برای به خاطر سپردن اطلاعات شما و این دست از موارد در این مسیر برای شما مناسب می‌باشد.

3. اسکن شبکه

اسکن کردن شبکه یکی از راهکارهایی است که به وسیله آن می‌توانید پورت‌های باز و همینطور آسیب پذیری‌های شبکه را اسکن کنید. برای اسکن کردن ابزارهای زیادی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید تا بینید کدام پورت‌ها باز هستند (که نیازی به باز بودن ندارند) و سپس به فایروال خود برگردید و تنظیمات لازم را انجام دهید.

4. استفاده از VLAN

هر فرد در کسب و کار شما نیاز ندارد که به تمام منابع شبکه دسترسی داشته باشد. شما می‌توانید شبکه خود را با استفاده از VLAN (شبکه محلی مجازی) تقسیم کنید. LAN عبارت است از مجموعه‌ای از کامپیوترها که در یک منطقه به یک دیگر وصل هستند. VLAN یک شبکه کوچک و مجزا در LAN است که از آن برای کارهای تجاری استفاده می‌شود و بخش‌های بزرگ را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم می‌کند. این تقسیم بندی باعث می‌شود تا امنیت و کارایی شبکه شما بهبود یابد.

5. استفاده از IPS

ببینید واقعیت این است که فایروال‌ها همیشه نمی‌توانند به همه نیازهای شما پاسخ دهند. بیشتر ترافیک شبکه از پورت 80 برای ترافیک وب (HTTP) عبور می‌کند، بنابراین حتی اگر این پورت را باز بگذارید، هنوز در معرض حملات قرار دارید. برای جبران این ضعف IPS می‌تواند نقش مهمی در امنیت شبکه شما داشته باشد. IPS تنها پورت‌ها را نظارت نمی‌کند، بلکه جریان ترافیک را برای شناسایی فعالیت‌های مشکوک بررسی می‌کند.

6. استفاده از Single Sign-On

یک سیستم احراز هویت می‌باشد که به کاربران این امکان را می‌دهد که تنها یک بار وارد یک سیستم مرکزی شوند و سپس به طور خودکار به سایر برنامه‌های ابری مانند Office 365 ،Dropbox و Slack وارد شوند، آن هم بدون نیاز به وارد کردن مجدد نام کاربری و پسورد. این سیستم پیچیدگی مدیریت پسوردها را کاهش می‌دهد و در زمان صرفه جویی می‌کند.

7. ارتقا محیط و شبکه داخلی

شما با ارتقا محیط و شبکه قادر خواهید بود تا امنیت شبکه خود را افزایش دهید. در این راستا راهکارهای زیادی وجود دارد که می‌توان به تحلیل ریسک‌ها و طراحی استراتژی امنیت، احراز هویت، فایروال‌ها و مدیریت ترافیک اشاره کرد. شما با انجام این دست از اقدامات قادر خواهید بود تا امنیت شبکه خود را در محیط بهبود بخشید و از داده‌های خود در برابر خطرات گوناگون محافظت نمایید.

8. پیاده سازی مدیریت امنیت یکپارچه

خطر از دست دادن داده‌ها در هر بازه زمانی وجود دارد پس انجام یک سری استراتژی‌های امنیتی می‌تواند وقوع این رخدادها را کاهش دهد امری عادی محسوب می‌شود. البته خالی از لطف نیست که شما بدانید برخی از این رخدادها به علت نداشتن یک زیرساخت قوی صورت می‌گیرد پس برطرف‌کردن این نواقص در زیرساخت‌ها امری مهم می‌باشد.

9. متوقف سازی فیشینگ

فیشینگ یکی از روش‌های متداول حمله است که هکرها برای دسترسی به منابع داخلی و شبکه‌ها از آن استفاده می‌کنند. این نوع حملات معمولا از طریق ارسال ایمیل‌های تقلبی و صفحات وب جعلی انجام می‌شود. برای مقابله با این تهدیدات، راهکارهای متعددی وجود دارد که شامل آموزش کاربران، استفاده از فیلترهای امنیتی، به‌روزرسانی نرم افزارها و استفاده از گواهی SSL می‌شود.

10. تهیه نسخه بکاپ از اطلاعات کاربر در فضای ابری

تهیه نسخه پشتیبان از داده‌ها یکی از مهم‌ترین اقدامات برای حفظ امنیت اطلاعات است. با انجام این کار، شما قادر خواهید بود داده‌های خود را در برابر تهدیدات مختلف، مانند سرقت یا آسیب‌های غیرمنتظره، محافظت کنید. استفاده از سرویس‌های ابری برای ذخیره سازی نسخه‌های پشتیبان، به عنوان یک لایه اضافی از حفاظت، از از دست رفتن اطلاعات جلوگیری می‌کند. با انتخاب یک سرویس ابری معتبر و اعمال روش‌هایی مانند رمزنگاری، پشتیبان گیری منظم و تایید هویت دو مرحله‌ای، می‌توانید از اطلاعات خود به طور موثر محافظت کنید.

همان طور که گفتیم استفاده از گواهی SSL، حملات فیشینگ و خطر از دست دادن داده‌ها را برای کاربران به حداقل می‌رساند. پویان آی تی با ارائه انواع گواهینامه SSL در کنار برقراری یک ارتباط ایمن، احتمال حملات را به کمترین میزان خود می‌رساند. با خرید SSL پویان آی تی شما با پرداخت کمترین هزینه می‌توانید در کنار حفظ امنیت رتبه خود را در گوگل بهبود بخشید.

و در آخر

در راستای افزایش امنیت شبکه داشتن راهکارهایی اساسی مسئله‌ای مهم می‌باشد. شما با تقویت رمز عبورهای انتخابی، به روز رسانی نرم افزارها و سیستم عامل‌ها، رمزگذاری داده‌ها، مانیتورینگ و خیلی از این موارد قادر خواهید بود تا تهدیدات را با سرعت بالا شناسایی کنید تا بتوانید به صورت یکپارچه سطح امنیت شبکه خود را بهبود بخشید.

سوالات متداول

  • چگونه فایروال امنیت شبکه را بهبود می بخشد؟

فایروال‌ها با مسدود کردن ترافیک غیرمجاز، کنترل دسترسی به شبکه و شناسایی تهدیدات، امنیت شبکه را بهبود می‌بخشند. آن‌ها از حملات DDoS جلوگیری، بسته‌های داده مخرب را فیلتر و دسترسی ایمن از راه دور را فراهم می‌کنند. علاوه بر این، فایروال‌ها با نظارت و گزارش دهی، حملات احتمالی را شناسایی کرده و به مدیران شبکه کمک می‌کنند تا تهدیدات را پیش از آسیب دیدن شبکه متوقف کنند.

  • چگونه در برابر حملات نفوذ مقاوم باشیم؟

در راستای افزایش مقاومت در برابر نفوذ راهکارهای زیادی وجود دارد که برای مثال می‌توان به استفاده از سیستم‌های تشخیص نفوذ (IDS) و تشخیص تهدیدها (IPS) و مانیتورینگ شبکه اشاره کرد.

منابع

  • https://blog.totalprosource.com/blog/10-tips-to-tighten-network-security
  • https://www.clearnetwork.com/cybersecurity-advice-to-secure-your-business-network//

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

امنیت شبکه