ایندکس

ایندکس (Index) سایت چیست؟ عوامل موثر بر ایندکس شدن

ایندکس (Index) سایت و سرعت ایندکس وابسته به نکاتی است که اگر آن‌ها را رعایت نکنید، دراین‌صورت گوگل نیز سایت شما را بی‌اهمیت تصور می‌کند. برای اینکه بدانید چه کارهایی باید انجام دهید تا خزنده‌های گوگل به، به‌روزرسانی شدن سایت اهمیت دهند پست زیر را بخوانید. 

Index سایت چیست؟

هر مطلبی که انتشار داده می‌شود و یا سایت جدیدی که قصد ثبت کردنش وجود داشته باشد مراحلی را باید طی کند تا اول به گوگل و بعد به کاربران معرفی شود. این‌که سایت در موتورهای جستجو به نمایش درآید یعنی سایت ایندکس شده است. با جستجو در صفحه‌های موتورهای جستجو و وارد کردن URL سایت، باید بتوان هر سایتی را مشاهده کرد. اگر نتوانیم سایت را ببینیم یعنی سایت ایندکس نشده است. این موضوع برای صفحات داخلی سایت و لینک‌ها هم به همین صورت است.  خودتان را جای گوگل بگذارید. اگر قصد داشتید سایتی را بررسی کنید و بعد به مردم معرفی کنید، از آن سایت چه توقع‌هایی داشتید؟ صددرصد برای گوگل هم مواردی وجود دارد که بسیار اهمیت دارد و اگر نکات مورد نظرش رعایت شده باشد گوگل دراین‌صورت به سایت اهمیت بیشتری می‌دهد.

مراحل ایندکس شدن سایت توسط موتورهای جستجو

در ابتدا پس از این‌که طراحی سایت و ثبت دامنه و مراحل ابتدایی کار انجام گرفت، نوبت معرفی کردن سایت به گوگل می‌رسد. بعد از ثبت سایت در موتورهای جستجو به کمک نقشه سایت، به گوگل اطلاع داده می‌شود که به سایت سر بزند. گوگل با استفاده از خزنده‌ها (Crawler) سایت‌ها را بررسی می‌کند و بعد از بررسی توسط خزنده‌ها سایت مورد نظر ایندکس خواهد شد. به‌طورکلی ممکن است ایندکس شدن سایت در موتورهای جستجو چند دقیقه طول بکشد ولی نهایتاً تا ۱۵ دقیقه بعد مطالب ایندکس خواهند شد.

مراحل ایندکس شدن سایت توسط موتورهای جستجو

برای سایت‌های خبری و بسیاری از سایت‌ها که در زمینه‌های پر رقابت کار می‌کنند سرعت ایندکس مطالب اهمیت ویژه‌تری پیدا می‌کند که با رعایت مواردی که در ادامه به توضیح در رابطه با آن‌ها پرداخته‌ایم می‌توان آن سرعت ایندکس شدن سایت را بسیار بهبود بخشید.  

1_زمان‌بندی برای انتشار محتوا

محتوای سایت در هر کاری که در سایت خود انجام می‌دهید تاثیر می گذارد. برای افزایش سرعت ایندکس سایت و اینکه به خزنده‌های گوگل بفهمانید در چه زمانی به سراغ سایت شما بیایند، باید زمان‌بندی برای انتشار محتوای سایت داشته باشید. در یک زمان مشخص در هر روز مطالب خود را منتشر کنید. حتی اگر روزی یک مقاله می‌نویسید باز هم زمان بندی داشته باشید. مثلاً ساعت ۹ صبح هر روز یا 9 صبح شنبه هر هفته. این کار باعث می شود خزنده‌های گوگل بدانند که چه زمانی به سراغ سایت بیاید و آن‌ها به این زمان‌بندی عادت خواهند کرد. در نتیجه زودتر از قبل سایت را چک می‌کنند.  

2_داشتن فایل Robot.txt

داشتن فایل Robot.txt بی‌تاثیر در سرعت ایندکس شدن سایت نیست و فایلی ضروری است. سایت‌های نوپا و یا خیلی از سایت‌ها ممکن است صفحاتی داشته باشند که قصد ایندکس شدن را نداشته باشد، صفحه ورود برای کاربران به حساب شخصی‌شان. صفحات این‌چنینی با استفاده از لینک‌ها قابل دسترس می‌شود و نیازی نیست که در صفحه‌های موتورهای جستجو به نمایش دربیایند. شما با کمک فایل Robot.txt با خزنده‌های گوگل ارتباط برقرار می‌کنید و راه ارتباط برقرار کردن و یا صحبت کردن با خزنده‌ها فایل Robot.txt است.  

3_کنسول جستجوی گوگل (webmaster tools)

با ابزار وب مستر تولز می‌توانید با چشم‌های گوگل سایت خود را ببینید! سرعت سایت، صفحات در دسترس، موقعیت صفحاتتان در گوگل،  خطاها و اخطارهای احتمالی و … همگی در کنسول جستجوی گوگل (webmaster tools) قابل درک هستند .با این ابزار می‌توان سایت را بررسی کرد و به افزایش سرعت ایندکس سایت بسیار کمک کرد.  

نقشه سایت

4_داشتن نقشه سایت

نقشه سایت به خزنده‌های گوگل مسیر می‌دهد. وجود نقشه سایت می‌توان تمامی صفحات سایت را به صورت یک فایل xml در اختیار خزنده‌های گوگل قرار داد تا بدون معطلی و بدون این‌که صفحه را جا بگذارند، زودتر صفحات سایت را بررسی کنند. این کار باعث می‌شود که خزنده‌های گوگل با داشتن نقشه کامل از صفحات، سایت را ایندکس کنند و عملیات ایندکس با سرعت بیشتری انجام شود. 

5_انجام عملیات Fetch as Google

با استفاده از Fetch as Google می‌توان سایت را ثبت کرد و به‌روزرسانی‌ها را به خزنده‌های گوگل اطلاع داد. یکی از بهترین و پرکاربردترین ابزارهایی که برای ایندکس سایت‌ها استفاده می‌شود Fetch as Google است. برای ایندکس کردن سایت در Fetch as Google باید با استفاده از آدرس زیر به ترتیب این مراحل را دنبال کرد:

  • ابتدا باید به اکانت وب مستر تولز وارد شد.
  • در میان گزینه‌های سمت چپ صفحه وارد بخش Health شوید.
  • با انتخاب گزینه Fetch as Google در قسمت مربوط به وارد کردن URL که در وسط صفحه می‌بینید، می‌توان آدرس سایتی که قصد ثبت کردنش را دارید، وارد کنید. پس از زدن دکمه Fetch به گوگل پیغام می‌فرستید که به‌روزرسانی انجام شده و یا سایت جدیدی را وارد کرده اید.
  • با بارگذاری مجدد صفحه و ظاهر شدن پیغام Successful در پایان روی دکمه submit to index کلیک کنید.

6_ثبت آدرس صفحه در موتورهای جستجو

با ثبت لینک آدرس صفحه در موتورهای جستجو، می‌توان به راحتی باعث افزایش سرعت ایندکس سایت شد. ثبت سایت در سرویس‌های محلی نیز بسیار تاثیرگذار خواهد بود و این تنظیمات به صورت دستی انجام می‌شود. علاوه بر افزایش سرعت ایندکس سایت، این کار برای جلوگیری از اسپم شدن نیز بسیار تاثیرگذار است. ثبت آدرس سایت در موتورهای جستجو باعث می‌شود که بر اساس موقعیت نزدیک بودن به کاربران، سایت نزدیک‌تر به آن‌ها پیشنهاد داده شود، در چنین شرایطی حتی اگر سئوی سایت‌های دیگری از سایت شما بهتر باشد، باز هم به عنوان سایت نزدیک‌تر پیشنهاد داده می شوید.  

7_بهره‌گیری از شبکه‌های اجتماعی

استفاده و ساختن شبکه‌های اجتماعی به ویژه لینکدین تاثیر خوبی در افزایش سرعت ایندکس هر سایتی می‌گذارد. حداقل ساخت دو اکانت در شبکه اجتماعی و به‌روزرسانی آن‌ها را در برنامه‌های خود قرار دهید. شبکه‌های اجتماعی به دلیل داشتن کاربران فعال و محبوب شدن سایت‌هایشان از نظر گوگل اهمیت زیادی دارند. قرار دادن امکان اشتراک‌گذاری مطالب در صفحات اجتماعی در زیر صفحات می‌تواند این شانس را بیاورد که مطالب توسط کاربران به اشتراک گذاشته می‌شود.گوگل به یوتیوب اهمیت ویژه‌ای می‌دهد. یوتیوب را می‌توان به عنوان سایت و ابزاری بسیار قوی برای ایجاد محبوبیت و افزایش ورودی برای سایت دانست. 

شبکه‌های اجتماعی

8_استفاده از RSS

RSS مخفف Really Simple Syndication می‌باشد که علاوه‌بر این‌که برای موتورهای جستجو و افزایش سرعت ایندکس سایت مفید است، کاربران نیز می‌توانند از این قابلیت استفاده کنند و از بروزرسانی سایت‌های مورد علاقه‌شان اطلاع یابند. RSSها هر لحظه که سایت به‌روزرسانی شود می‌تواند به گوگل کمک کند که زودتر به سایت مورد نظر سر بزند و درنتیجه به افزایش سرعت ایندکس سایت بسیار کمک خواهد کرد. RSS باعث می‌شود به جای منتظر موتورهای جستجو ماندن، خود سایت به گوگل علامت دهد که سایت به‌روزرسانی شده و Crawlerها را به سایت دعوت کند.    

9_ایجاد لینک سازی داخلی و استفاده از بک لینک‌ها

از صفحات مرتبط به هم لینک داخلی بسازید. این کار هم برای بازدید دیگر مطالب‌تان مفید است، هم به افزایش سرعت ایندکس سایت بسیار کمک می کند. تار عنکبوتی بودن اینترنت این ویژگی را دارد که می‌توانید خزنده‌های گوگل را به دیگر صفحات سایت خود دعوت کنید و نگذارید از سایت شما زود خارج شوند. در بین مطالب خود با انکرتکست‌ها و یا لینک گذاشتن از مطالب دیگر می‌توان لینک سازی داخلی انجام داد. استفاده از بک لینک‌ها و قرار دادن سایت در وبلاگ‌ها به افزایش سرعت ایندکس صفحات سایت بسیار کمک می کند. خزنده‌های گوگل در همه سایت‌ها در حال بررسی هستند تا اطلاعات سایت‌ها را در پایگاه داده‌های گوگل ذخیره کنند. اما برای این کار باید نکاتی را در نظر بگیرید:

از بلاگ‌هایی بک لینک بگیرید که رتبه خوبی دارند و اینکه زبان سایت‌شان مطابق زبان سایت شما است. اگر به طور مثال سایت خود را در فقط بلاگ‌های ژاپنی قرار دهید اسپم خواهید شد. استفاده از بک لینک‌های دیگر زبان‌ها در صورتی تاثیرگذار است که تعداداش کمتر از یک لینک‌های زبان خودتان باشد. بک لینک عملیاتی است که به خوبی روی سئو سایت هم تاثیر مثبت خواهد گذاشت.  

10_استفاده درست از متاتگ‌های سئو

با استفاده صحیح و درست از متاتگ‌ها می‌توان به گوگل فهماند چه چیزهایی در هر صفحه اهمیت دارد. فهماندن موضوع سایت به موتورهای جستجو و فهماندن عنوان‌های هر تیتر متن به گوگل برعهده تگ‌های هدینگ و متاتگ‌ها است. استفاده از تگ‌های h1 و دیگر hها به صفحات شما موضوع می‌دهد و برای گوگل اهمیت دارد. این‌که خزنده‌ها با ورود به هر صفحه جزئیات صفحه و موضوع هر تیتر پی ببرد به عهده متاتگ‌های سئو است که در صورتی که آن‌ها را مشخص کنیم، کار خزنده‌ها را کم کرده‌ایم و سایت با سرعت بیشتر ایندکس خواهد شد. 

بهره‌گیری از تصویر

11_بهره‌گیری از تصویر

باید از عکس‌هایی استفاده شود که حجم کمتری داشته باشند. عکس‌ها می توانند سایت‌ها را به شدت سنگین کنند. سنگین شدن سایت یعنی دیر ایندکس شدن سایت. درنتیجه با استفاده از ابزارها و نرم‌افزارهای زیادی می‌توان حجم عکس‌ها را کم کرد و عکس‌هایی که مناسب وب‌ سایت‌ها هستند را تهیه کرد. عکس‌های سایت را با فرمت‌های save for web ذخیره کنید تا حجم کمتری اشغال کنند و کیفیت خود را هم از دست ندهند.

12_عدم استفاده از مطالب تکراری

استفاده از صفحات و مطالب تکراری در سایت‌ها علاوه بر تاثیر بد روی سئو سایت، به ایندکس شدن سایت در موتورهای جستجو نیز ضربه خواهد زد. ایندکس شدن مطالب تکراری تاثیر خوبی نخواهد داشت، زیرا گوگل آن مطالب را مطالب تکراری می‌داند و امتیازی برایش قائل نیست. درنتیجه تکراری بودن مطالب، فقط سایت را سنگین می‌کند و کدهای اضافه تولید می‌کند. با استفاده از مطالبی که خودتان آن‌ها را می‌نویسید مطالبی که نه تنها در سایت خودتان بلکه در هیچ سایت دیگری مشابه آن وجود ندارد بسیاری از مشکلات را حل خواهید کرد.  

13_استفاده از ابزارهایی برای افزایش سرعت ایندکس سایت

به طور کلی تمام راهکارهایی که در زمینه افزایش سرعت سایت عملی هستند میتوانند به افزایش سرعت ایندکس سایت هم کمک کنند. برای سرعت بخشیدن به سایت‌ها باید سایت‌های سبک داشته باشیم و سایت‌ها را با قالب‌های سنگین طراحی نکنیم. درنتیجه سایت، سرعت بیشتری برای بارگذاری در مرورگر کاربران پیدا خواهد کرد. سایت سبک نسبت به سایت‌هایی که سنگین هستند بسیار سریع‌تر ایندکس خواهد شد، زیرا زمان بارگذاری کمتری هنگام اضافه کردن سایت به وب مستر تولز خواهد گرفت. اگر برای ایندکس شدن مطالب سایت عجله دارید و برایتان مهم است که صفحات در لحظه ایندکس شوند از ابزارهای نام‌ برده در ادامه استفاده کنید:

استفاده از ابزارهایی برای افزایش سرعت ایندکس سایت

-سایت Pingomatic

با استفاده از این سایت می‌توانید به صورت رایگان سایت‌تان را زودتر ایندکس کنید. سایت‌های نوپا ممکن است زمان ایندکس شدن کندتری نسبت به سایت‌هایی که مدتی است به فعالیت مشغول‌اند داشته باشند. با وارد کردن URL سایت، موتورهای جستجوگر با دریافت پینگ از این سایت متوجه می‌شوند که سایت به‌روزرسانی شده و به ربات‌ها دستور می‌دهند که سایت را ببینند و مطالب را ایندکس کنند.   

-سایت Pingler.com

این سایت نیز مانند fetch google و pingomatic است که در دو نسخه قابل استفاده بوده که رایگان و غیر رایگان است و نحوه کار کردن آن با این دو سایت تفاوتی ندارد. با استفاده از این ابزار نیز به موتورهای جستجو اطلاع می‌دهید که به‌روز شده‌اید. نسخه غیر رایگان این سایت نیز با دریافت هزینه‎‌ای به طور سالیانه به صفحاتی که برای این سایت مشخص کرده‌اید به طور اتوماتیک سر میزند. البته این ابزارها برای سایت‌هایی مفیدتر است که اخبار لحظه‌ای دارند و یا زمان‌بندی انتشار مطالب برایشان اهمیت زیادی دارد. در غیراین‌صورت استفاده از خود webmaster tools برای سایت‌های دیگر کافی است.  

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رأی ها : 4

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

سرچ کنسول گوگل