چگونه با افزونه Translate Press وب سایت چند زبانه بسازیم؟
اگر صاحب کسب و کار هستید و میخواهید وب سایت خود را چند زبانه کنید، افزونه Translate Press گزینهای مناسب برای شما است. این افزونه به سادگی و بدون دردسر وب سایت شما را چند زبانه میکند و میتواند رقیب قدرتمندی برای افزونه WPML باشد. در این مقاله به طور کامل نحوه چند زبانه کردن وب سایت به کمک افزونه Translate Press را به شما آموزش میدهیم، پس تا انتها مقاله همراه ما باشید.
برای چند زبانه کردن وب سایت، افزونه قدرتمند WPML هم وجود دارد که رقیب قدرتمندی برای افزونه Translate Press به شمار میرود.
برای کسب اطلاعات بیشتر به این مقاله مراجعه کنید:
چرا باید از افزونه Translate Press استفاده کنیم؟
برای ترجمه کردن وب سایت، گزینههای متعددی وجود دارد و این افزونه یکی از بهترین گزینهها است. در ادامه برخی از دلایلی که این افزونه را به گزینهای ایدهآل تبدیل کرده است بیان میکنیم:
- رابط کاربری ساده و کاربرپسند: اولین مزیت این افزونه این است که قابلیت ترجمه زنده را به شما میدهد. یعنی شما میتوانید در همان لحظه که ترجمه میکنید، نتیجه را ببینید.
- ترجمه دستی و خودکار: افزونه Translate Press هم قابلیت ترجمه خودکار و ترجمه دستی دارد که بر اساس نیازتان میتوانید یکی را انتخاب کنید.
- هماهنگی با سئو: این افزونه URL صفحات ترجمه شده را به گونهای که با سئو سایت هماهنگ باشد قرار میدهد.
- پشتیبانی از زبانهای راست چین: از وب سایتهای فارسی زبان که بهصورت راست چین نوشته میشوند، به طور کامل پشتیبانی میکند.
چند زبانه کردن وب سایت با افزونه Translate Press
اکنون که با افزونه آشنا شدیم، وقت آن است تا نحوه کار با افزونه را آموزش دهیم:
نصب و فعال سازی Translate Press
- اول از همه باید افزونه را از وب سایت رسمی وردپرس به این نشانی دانلود کنید.

- بعد از دانلود افزونه باید آن را در وردپرس نصب کنید. ما قبلا آموزش نصب افزونه در وردپرس را گفتهایم و اگر مایل باشید میتوانید این مقاله را مطالعه کنید.
- پس از نصب و فعال سازی افزونه، شما از قسمت تنظیمات افزونه TranslatePress میتوانید تنظیمات آن را پیکربندی کنید.
تنظیمات افزونه Translate Press
- تنظیمات چندین بخش دارد که وارد اولین بخش یعنی بخش تنظیمات عمومی (General) میشویم.

- در بخش تنطیمات افزونه، اولین گزینه انتخاب زبان پیش فرض سایت (Default Language) است که در اینجا برای من فارسی است.
- گزینه بعدی انتخاب زبانی است که میخواهید به آن ترجمه کنید (All Languages) و انتخاب لحن ترجمه است که رسمی باشد یا غیر رسمی.
- سومین گزینه انتخاب زبان مادر است (Native Language Name) که به طور پیش فرض غیر فعال (No) است. اگر فعال باشد نام هر زبان به شکل اصلی خود نوشته میشود، برای مثال زبان انگلیسی به شکل “English” نوشته میشود. اما اگر غیر فعال باشد نام زبانها به زبان پیش فرض نوشته میشود، برای مثال زبان پیش فرض سایت من فارسی است و زبان انگلیسی را اینگونه مینویسد “انگلیسی”.
- گزینه چهارم که خیلی مهم است (Use a Subdirectory for the Default Language)، مربوط به ساختار URL در زمان استفاده از افزونه Translate Press است. وقتی این گزینه فعال باشد، زبانهای دیگر سایت بهصورت یک زیر پوشه (Subdirectory) نمایش داده میشود. برای مثال زبان انگلیسی را به شکل https://example.com/en و فارسی را به شکل https://example.com/fa نمایش میدهد. چرا این گزینه خیلی مهم است؟ زمانی که این گزینه فعال باشد، موتورهای جستجو مانند گوگل بهتر میتوانند محتوای سایتهای چند زبانه را تشخیص دهند و این در سئو سایت تاثیر مثبت دارد.

- همچنان در بخش تنظیمات عمومی (General) افزونه هستیم. گزینه پنجم افزونه Translate Press اجبار زبان در لینکهای سفارشی است (Force Language In Custom Links). اگر این بخش فعال باشد، زبانی که کاربر انتخاب کرده است در لینکهای سفارشی هم حفظ میشود. مثلا اگر کاربر زبان انگلیسی انتخاب کرده باشد، لینک به زبان انگلیسی باز میشود.
- کد کوتاه انتخابگر زبان (Shortcode [Language-Switcher]) این گزینه را اگر فعال کنید، میتوانید با قرار دادن کد کوتاه در سایت، انتخابگر زبان را در آنجا قرار دهید.
- گزینه بعدی، نمایش انتخابگر زبان در منو است (Menu Item). اگر میخواهید انتخابگر زبان را در منوهای خود نمایش دهید، از این گزینه استفاده کنید.
- اگر میخواهید انتخابگر زبان در وب سایت شناور باشد، از گزینه نمایش شناور انتخابگر زبان (Floating Language Selection) استفاده کنید.
- گزینه آخر، نمایش عبارت “Powered by Translate Press” در کنار انتخابگر زبان است. با فعال کردن این گزینه یک برچسب کوچک با متن “Powered by Translate Press” در کنار انتخابگر زبان نمایش داده میشود.
شروع به ترجمه کردن
اکنون که تنظیمات عمومی را انجام دادیم، وقت آن است تا ترجمه سایت را شروع کنیم:
- برای ترجمه سایت بر روی گزینهای آبی رنگ “Translate Site” کلیک کنید. بعد از کلیک وارد یک تب جدید در مرورگر میشوید.

- برای ترجمه کردن کافی است ماوس خود را بر روی متون برده و بعد از ظاهر شدن علامت مداد بر روی آن کلیک کنید. بعد از کلیک در قسمت سمت چپ متن کلیک شده برای ترجمه ظاهر میشود.
- اکنون که متن را انتخاب کردید، زبان را روی انگلیسی یا هر زبانی که میخواهید ترجمه کنید قرار داده و متن ترجمه شده را بنویسید. در قسمت (To English) اگر زبانتان انگلیسی نباشد، بعد از To نام زبانتان را خواهد نوشت.
- بعد روی گزینه Save کلیک کنید تا تنظیمات ذخیره شود و برای دیدن نتیجه زبان را روی انگلیسی یا زبانی که ترجمه کردهاید قرار دهید.

مقایسه افزونه TranslatePress با افزونه WPML در قالب جدول
ویژگیها | TranslatePress | WPML |
---|---|---|
رابط کاربری | بسیار ساده و کاربرپسند است. | کمی پیچیده برای کاربران مبتدی. |
ترجمه مستقیم در سایت | امکان ترجمه بصری مستقیم در سایت وجود دارد. | فاقد قابلیت ترجمه بصری. |
پشتیبانی از زبانها | پشتیبانی از زبانهای نامحدود دارد. | از 40 زبان پشتیبانی میکند. |
پشتیبانی از افزونهها | سازگار با اکثر افزونههای وردپرس است. | پشتیبانی گسترده از افزونهها و قالبها دارد. |
قیمت | پلن رایگان و پولی دارد. | تنها نسخه پولی دارد. |
سرعت عملکرد | بسیار سریع و سبک است. | ممکن است کمی سنگینتر باشد به خصوص اگر سایت با ترجمههای متعدد و افزونههای مختلف درگیر باشد. |
پشتیبانی فنی | پشتیبانی فقط به کاربران نسخه پولی ارائه میشود. | پشتیبانی بسیار حرفهای دارد. |
با پویان آی تی؛ زیرساختی مطمئن برای سایت چند زبانه خود بسازید!
با خدمات میزبانی وب پویان آی تی، میتوانید فضای میزبانی متناسب با نیازتان را به آسانی انتخاب کنید. سرورهای ما با سرعت بالا و امنیت کامل، پایداری ۹۹.۹۹٪ را برای وب سایت شما تضمین میکنند. چه وب سایت کوچک داشته باشید چه بزرگ، ما بهترین گزینه را برایتان فراهم کردهایم!
سخن پایانی
داشتن وب سایت چند زبانه برای صاحبان کسب و کارهایی که میخواهند بهصورت بین المللی فعالیت کنند، حیاتی است. افزونه Translate Press به عنوان یکی از بهترین افزونههای چند زبانه کردن وب سایت، میتواند هزینههای شما را کاهش دهد. زیرا دیگر نیازی به داشتن چند وب سایت مختلف نیست و میتوانید به راحتی وب سایت خود را چند زبانه کرده و فعالیت کنید. ما در این مقاله نحوه کار با این افزونه را به طور کامل آموزش دادیم، اما همچنان اگر سوال یا مشکلی برایتان رخ داده، میتوانید در قسمت دیدگاهها بپرسید.
سوالات متداول
آیا افزونه TranslatePress برای سئو خوب است؟
بله اگر گزینه Use a Subdirectory for the Default Language را فعال کنید، زبانهای دیگر سایت به صورت زیر پوشه (Subdirectory) نمایش داده میشوند. این باعث میشود، موتورهای جستجو مانند گوگل محتوا را بهتر شناسایی و ایندکس کنند.
آیا افزونه TranslatePress رایگان است؟
بله این افزونه در کنار نسخه پولی، نسخه رایگان نیز دارد.
منابع
- https://translatepress.com
به این مقاله امتیاز دهید!
میانگین امتیاز 1 / 5. تعداد رأی ها : 1
هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!
اولین دیدگاه را اضافه کنید.