CAPTCHA

CAPTCHA چیست؟ + دلایل استفاده از CAPTCHA در وب سایت

فهرست مطالب

در عصر حاضر اینکه سایت شما امنیت داشته باشد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. امروزه سایت‌ها در معرض خطرات و نگرانی‌های زیادی قرار دارند. برای مقابله با این حملات و افزایش امنیت سایت وردپرسی CAPTCHA راهکاری ایده‌آل است. شما با استفاده از CAPTCHA می‌توانید میزان اسپم‌ها، حملات Brute Force و این دست از موارد را تا حد زیادی کاهش دهید. این مسئله می‌تواند روی تجربه کاربری کاربران اثر به سزایی داشته باشد.

CAPTCHA چیست؟

مخفف Completely Automated Public Turing Tests To Tell Computers and Humans Apart است که به عنوان ابزار امنیتی متداول برای شناسایی ربات‌ها از انسان‌ها استفاده می‌شد. تاریخ استفاده از این تست را می‌توان به اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20 نسبت داد. این تست‌ها شامل مواردی مثل شناسایی متن و عدد، انتخاب تصویر بر اساس توضیحات داده شده و این دست از موارد بود.

دلایل استفاده از CAPTCHA در وب سایت

ممکن است این سؤال برایتان شکل بگیرد که آیا برای هر وب سایت بایستی CAPTCHA داشت؟ طبیعتاً نه! اگر وب سایت شما اجازه اظهارنظر به کاربران را می‌دهد و یا کاربر می‌تواند با شما تعامل داشته باشد بایستی از این ابزار استفاده کنید. دلایلی که باعث می‌شود بخواهید از CAPTCHA در وب سایت خود استفاده کنید به شرح زیر است:

  1. استفاده از CAPTCHA به کاهش حملات خودکار مثل تلاش پیوسته برای ورود به سیستم، ارسال هرزنامه و این دست از موارد کمک می‌کند و انجام فعالیت برای ربات‌ها را با چالش‌هایی مواجه می‌سازد.
  2. کاهش میزان ارسال محتوای هرزنامه.
  3. محافظت از حساب کاربری کاربران شما.
  4. ربات‌ها می‌توانند میزان مصرف منابع را تا حد زیادی افزایش دهند. با CAPTCHA این میزان تا حد زیادی کاهش می‌یابد و روی سرعت وب سایت شما اثر مثبتی می‌گذارد.
  5. و…

در کل با استفاده از CAPTCHA قادر خواهید بود امنیت وب سایت خود را بهبود بخشید و در مقابل تهدیدات قوی‌تر عمل کنید.

انواع CAPTCHA

CAPTCHAها انواع زیادی دارند. در این جا هر کدام از آن‌ها را معرفی و دربار نحوه عملکردشان صحبت می‌کنیم:

  • Text CAPTCHA

یکی از متداول‌ترین انواع CAPTCHA است که بازه زمانی طولانی مورداستفاده قرار می‌گرفت. در این مدل، کاربر بایستی کلمه و یا کلمات نمایش داده شده را تشخیص و آن را در کادر مشخص شده وارد می‌کرد. این روش خیلی مورد استقبال عموم نبود؛ زیرا پس زمینه را تار می‌کردند که این مسئله باعث می‌شد تا خوانایی سخت شود به خصوص برای افرادی که اختلال بیایی داشتند.

  • Image CAPTCHA

در این روش تصاویر متعددی به کاربران داده می‌شود و به آن‌ها می‌گویند تا آن مواردی که شکل مشابهی دارند را انتخاب کنند. تشخیص این روش برای انسان راحت‌تر از تشخیص متن است.

  • Audio CAPTCHA

کاربر به یک فایل صوتی گوش می‌دهد که معمولاً شامل چند عدد یا حرف به صورت تصادفی است که با نویزهای پس‌زمینه مخلوط شده‌اند. کاربر باید این اعداد یا حروف را در کادر مربوطه وارد کند تا ثابت کند انسان است. استفاده از کپچا صوتی به خصوص برای افرادی که دچار اختلالات بینایی هستند یا نمی‌توانند کپچاهای تصویری را تشخیص دهند مفید است.

  • CAPTCHAهای جایگزین

انواع دیگری از CAPTCHAها نیز وجود دارند که می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  1. حل کردن مسئله‌های ریاضی (مثل 2+3)
  2. ورود به وسیله حساب‌های کاربری
  3. کلیک روی کادر من ربات نیستم.
  4. و…
  • نمایی از برخی CAPTCHAهای متداول
captcha
ریاضی
captcha
تصویری
captcha
متنی
captcha
من ربات نیستم.

چگونه مشکلات دسترسی را با CAPTCHA حل کنیم؟

هر CAPTCHA در کنار مزایا خود معایبی نیز دارد. برای حل مشکل دسترسی می‌توانید مراحل زیر را طی نمایید:

  1. پیشنهاد CAPTCHA جایگزین، به این معنا که به کاربران اجازه دهید روش CAPTCHA را بسته به توانمندی‌های خود انتخاب کنند. مثلاً فردی که اختلال بینایی دارد گزینه صوتی و یا فردی که خوانایی برایش سخت است تصاویر را انتخاب کند.
  2. اضافه کردن متن جایگزین به چالش‌های CAPTCHA.
  3. قرار ندادن محدودیت زمانی برای انجام CAPTCHA.
  4. در صورتی نیازی به CAPTCHA ندارید از آن استفاده نکنید.

انتخاب CAPTCHA مناسب

داشتن انتخاب درست به اینکه شما چه اولویتی دارید بستگی دارد مثلاً:

  1. در صورتی که امنیت برای شما مسئله‌ای مهم است CAPTCHAهای مبتنی بر متن یا reCAPTCHA v2 انتخابی مناسب برای شماست.
  2. اگر ایجاد یک تجربه کاربری روان برایتان مهم است reCAPTCHA v3 (نامرئی) یا CAPTCHAهای مبتنی بر ریاضی گزینه خوبی است.
  3. اگر نگران داده‌ها و حریم خصوصی هستید، hCaptcha مناسب است.

نحوه اضافه کردن CAPTCHA در سایت وردپرس

  1. در گام نخست شما بایستی افزونه CAPTCHA را نصب کنید. برای این کار وارد بخش افزونه‌ها و افزودن افزونه جدید شوید. پس از آن یک افزونه CAPTCHA مانند reCAPTCHA را انتخاب و نصب کنید.
  2. شما باید در مرحله بعدی بایستی یک حساب Google reCAPTCHA ایجاد و کلیدهای لازم برای ادغام با سایت وردپرس را به دست آورید.
  3. حال که کلیدهای لازم را دارید بایستی تنظیمات افزونه را برای سایت خود پیکربندی نمایید و محل نمایش CAPTCHA را انتخاب کنید. این محل می‌تواند در فرم ورود، تماس یا هر جای دیگر باشد.
  4. در نهایت تنظیمات را ذخیره کنید.
به دنیای آنلاین خوش آمدید!

با تهیه هاست و دامنه خود از پویان آی تی می‌توانید وب سایت خود را به شکلی حرفه‌ای و مؤثر راه اندازی کنید. پویان آی تی ارزان‌ترین ارائه دهنده خدمات دامنه و هاست با پشتیبانی حرفه‌ای در کنار شماست تا با خیالی آسوده به رشد کسب و کارتان بپردازید.

web

و در آخر

CAPTCHA عبارت است از یک ابزار امنیتی که از وب سایت شما در برابر حملات و اسپم‌ها محافظت می‌کند. شما با استفاده از این ابزار می‌توانید در کنار بهبود امنیت، میزان استفاده از منابع و سرعت وب سایت خود را بهبود بخشید.

سؤالات متداول

  • آیا CAPTCHA و reCAPTCHA برای متوقف کردن ربات‌های مخرب کافی هستند؟

CAPTCHA و reCAPTCHA به طور مؤثری از سایت‌ها در برابر بسیاری از ربات‌ها محافظت می‌کنند، اما همیشه کافی نیستند. برخی ربات‌های پیچیده می‌توانند CAPTCHAهای متنی را دور بزنند و محققان حتی روش‌هایی برای شکست CAPTCHAهای تصویری نیز یافته‌اند. برای متوقف کردن ربات‌های پیچیده‌تری مانند ربات‌های استخراج محتوا، پرکننده اعتبار و ارسال هرزنامه، ترکیب CAPTCHA با روش‌های امنیتی دیگر مانند محدودیت نرخ درخواست‌ها، تحلیل رفتار کاربر، فایروال‌ها و سیستم‌های هوش مصنوعی توصیه می‌شود.

  • معایب استفاده از CAPTCHA یا reCAPTCHA برای متوقف کردن ربات‌ها چیست؟

مختل کردن جریان کاری کاربران که می‌تواند یک تجربه کاربری نامناسب را برای کاربر ایجاد و یا حتی منجر به ترک صفحه شود. همچنین ازآنجا که CAPTCHAها بر درک بصری متمرکز هستند می‌تواند برای افراد با بینایی کم مشکلاتی را ایجاد کند. همچنین CAPTCHAها به صورت کامل ضد ربات نیستند؛ پس نباید به صورت صفر تا صد به آن‌ها اطمینان کامل داشت.

منابع

  • https://www.cloudflare.com/learning/bots/how-captchas-work/
  • https://datadome.co/guides/captcha/what-is-captcha-and-how-does-it-work/

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 4.8 / 5. تعداد رأی ها : 5

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

امنیت وب سایت