تفاوت هاست اشتراکی و هاست اختصاصی

تفاوت هاست اشتراکی و هاست اختصاصی: کدامیک را انتخاب کنیم؟

فهرست مطالب

انتخاب میان هاست اشتراکی و هاست اختصاصی به عوامل زیادی بستگی دارد. از مخاطب هدف گرفته تا نیازهای شما، بودجه‌ای که دارید و خیلی چیزهای دیگر. در این مسیر انتخاب یک طرح میزبانی بسیار مهم است و می‌تواند به شکل قابل توجهی روی کسب و کار شما اثرگذار باشد. در این مقاله قصد داریم تا به توضیح درباره رایج‌ترین انواع میزبانی وب بپردازیم و تفاوت هاست اختصاصی و هاست اشتراکی را برای شما توضیح دهیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

هاست: فضای ذخیره‌سازی و دسترسی به وب سایت شما

هاست فضایی از یک سرور (Server) است که در قبال پرداخت وجه برای مدتی معین به شما واگذار می‌شود. سرور نیز یک ابرکامپیوتر متصل به اینترنت پرسرعت می‌باشد که فایل‌های موجود در هاست شما در آن قرار دارند. این ابرکامپیوتر تمام اوقات روشن است و هنگامی که ارتباط این کامپیوتر با اینترنت قطع شود دیگر امکان بازدید از سایت شما وجود ندارد. به زمان اتصال سرور به اینترنت آپتایم گفته می‌شود. معمولا هاستینگ (ارائه دهنده‌ هاست) آپتایم را یکی از مولفه‌های خود جهت تبلیغات می‌داند.

هاست‌ها انواع مختلفی همچون هاست اختصاصی، اشتراکی، مدیریت شده، VPS و Cloud Hosting. که در اینجا به بررسی هاست‌های اشتراکی و اختصاصی می‌پردازیم.      

  • هاست اشتراکی

محبوب ترین نوع میزبانی می‌باشد که هزینه‌های آن به صورت قابل توجهی مقرون به صرفه است و تمام قابلیت‌های مورد نیاز برای راه اندازی یک وب سایت معمولی را ارائه می‌دهد. در هاست اشتراکی یک سرور پارتیشن بندی شده در دسترس صدها یا هزاران کاربر قرار می‌گیرد که منابع، پهنای باند و فضای آن را به اشتراک می‌گذارند. البته محدودیت‌های دیگری نیز در این حالت وجود خواهد داشت مانند محدودیت تعداد وب سایت‌هایی که می‌توانید اضافه کنید، محدودیت فضا و محدودیت پهنای باند. علاوه بر این، میزبانی مشترک معمولا ثبات و امنیت کمتری را ارائه می‌دهد.

نکات مثبت و منفی هاست اشتراکی

هر انتخابی طبیعتا یک سری امتیاز مثبت دارد و یک سری امتیاز منفی. اگر بخواهیم این موارد را درباره هاست اشتراکی بیان کنیم می‌توان گفت:

نکات مثبت

  1. انتخابی عالی برای مشاغل کوچک است.
  2. هزینه زیادی ندارد.
  3. برای افراد مبتدی گزینه‌ای ایده‌آل است.
  4. وظیفه به‌روزرسانی سرور، وصله‌های امنیتی و دیگر موارد بر عهده ارائه دهنده است و از روی دوش شما برداشته می‌شود.

معایب

  1. محدودیت‌هایی که روی عملکرد وب سایت شما اثرگذار است.
  2. دسترسی‌های محدود به تنظیمات و تنظیمات سرور
  3. خطر آسیب‌های امنیتی به علت میزبانی مشترک وجود دارد.
  • هاست اختصاصی

در این نوع از میزبانی وب شما سروری را با تمامی منابع، پهنای باند و فضای آن اجاره می‌کنید. هزینه این نوع از سرورها بالا می‌باشد و هزینه مجوزهای نرم افزاری مورد نیاز مانند نرم افزار کنترل پنل سرور به صورت جداگانه محاسبه می‌شود. علاوه بر این، کاربر کنترل کاملی بر پیکربندی سرور و تنظیمات سیستم دارد. این نوع میزبانی بالاترین امنیت، عملکرد و انعطاف‌پذیری را ارائه می‌دهد و امکان سفارشی‌سازی و بهینه سازی کامل را برای برآورده کردن نیازهای فردی مشتری فراهم می‌کند.

نکات مثبت و منفی هاست اختصاصی

همانطور که خوب و بد هاست اشتراکی را گفتیم زمان آن رسیده است تا درباره مزایا و معایب هاست اختصاصی نیز صحبت کنیم:

نکات مثبت

  1. دسترسی به سرعت، قابلیت اطمینان بالا و پاسخ دهی مطلوب
  2. گزینه‌ای مناسب برای کسب و کارهای با بازدید بالا
  3. ارائه کنترل کامل بر تنظیمات مختلف
  4. امنیت بالا

نکات منفی

  1. قیمت بالای آن
  2. نیازمند صرف زمان و انرژی بالا برای اجرا و نگهداری سرور
  3. مسئولیت نگهداری سرور بر عهده شماست.

تفاوت هاست‌های اختصاصی و اشتراکی

در اینجا به توصیح تفاوت میان هاست‌های اختصاصی و اشتراکی می‌پردازیم :

  • تخصیص منابع

در هاست‌های اختصاصی منابع به صورت کامل در اختیار وب سایت‌ها قرار می‌گیرد در حالی که در هاست‌های اشتراکی این منابع به صورتی محدود می‌باشند.

  • عملکرد

از آنجایی که میزبانی مشترک توسط بسیاری از وب سایت‌ها استفاده می‌شود. در نتیجه عملکرد ضعیف‌تری خواهند داشت. از سوی دیگر، هاست‌های اختصاصی تحت تاثیر فعالیت سایر وب سایت‌ها نیستند و به طور کارآمدی کار می‌کنند و دسترسی کامل به منابع خواهند داشت.

  • تخصص 

هاست اشتراکی به حداقل تخصص فنی نیاز دارد. زیرا اکثر وظایف مدیریت سرور توسط ارائه دهنده هاست انجام می‌شود. از طرف دیگر هاست اختصاصی به مهارت‌های فنی پیشرفته برای مدیریت سرور از جمله نصب، نگهداری و امنیت نیاز دارد.

  • امنیت

هاست‌های اشتراکی از نظر امنیت عملکرد ضعیف تری دارند. چرا که بر روی چند وب سایت به اشتراک گذاشته می‌شوند نقض امنیتی در یک وب سایت می‌تواند بر دیگر وب سایت‌ها اثر بگذارد. اما در هاست‌های اختصاصی اینگونه نیست.

  • هزینه

از آنجا که هاست‌های اشتراکی به چندین وب سایت اجاره داده می‌شوند از نظر قیمت نسبت به هاست‌های اختصاصی ارزان‌تر خواهند بود.

  • سفارشی سازی

هاست اشتراکی با گزینه‌های سفارشی سازی محدود همراه است. زیرا سرور را با چندین وب سایت دیگر به اشتراک می‌گذارید. در مقابل، هاست اختصاصی اجازه سفارشی سازی کامل تنظیمات سخت افزاری و نرم افزاری سرور را می‌دهد و به صاحبان وب سایت انعطاف و کنترل بیشتری می‌دهد.

و در آخر

در این مقاله به توضیح مختصری درباره هاست‌های اختصاصی و هاست اشتراکی پرداختیم و تفاوت میان آن‌ها را برای شما بیان کردیم. شما می‌توانید خدمات میزبانی وب را با قیمتی مناسب و پشتیبانی همه جانبه از وب سایت پویان آی تی خریداری کنید و تجربه ی کاربری لذت بخشی داشته باشید.

سوالات متداول

  • آیا هاست اختصاصی سریع‌تر از هاست اشتراکی است؟

بله، ازآنجا که در هاست اختصاصی منابع به صورت انحصاری تخصیص داده می‌شود عموما سرعت بالاتری از هاست اشتراکی دارد. شما با انتخاب هاست اختصاصی سخت افزارهای پیشرفته‌تری را دریافت می‌کنید که روی عملکرد وب سایتتان و زمان بارگذاری آن موثر است.

  • رایج‌ترین نوع هاست چیست؟

هاست اشتراکی رایج‌ترین نوع هاست است. این گزینه هم مقرون به صرفه است و هم کاربرپسند که باعث می‌شود به گزینه‌ای مناسب برای مشاغل کوچک و وب سایت‌هایی با ترافیک پایین محسوب شود.

منابع

  • https://www.bluehost.com/blog/shared-hosting-vs-dedicated-hosting/

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

وب سایت هاست میزبانی وب