پایگاه داده PostgreSQL چیست | پایگاه داده پستگرس
PostgreSQL چیست | پایگاه داده پستگرس | پایگاه داده PostgreSQL چیست
مقدمه
در کنار پایگاه های اطلاعات یک سری سرویس هایی خاصی موجود می باشند که پایگاه اطلاعات را در خود نگه می دارند. این سرویس ها به نام دی بی ام سی DBMS یا سیستم های مدیریت پایگاه اطلاعات معروف هستند. یکی از DBMS به نام PostgreSQL می باشد. اگر به دنبال یک مقاله جامع و کامل راجع به موضوع PostgreSQL هستید، بهترین گزینه و پیشنهاد برای شما این مقاله می باشد که به شما کمک شایانی در شناخت PostgreSQL می کند.
PostgreSQL چیست؟
در واقع PostgreSQL یک نوع سیستم پایگاه اطلاعات کلاس سازمانی می باشد که در واقع یک رابطه پیشرفت و منبع باز می باشد. پایگاه اطلاعات که بسیار پایدار می باشد معمولا به ۲۰ سال بیشتر می رسد که با کمک جامعه منبع باز پشتیبانی آن صورت می گیرد. پایگاه اطلاعات برای تعداد بسیار متعددی از برنامه ها از جمله: برنامه های کاربردی تلفن همراه، برنامه های وب و برنامه های تجزیه و تحلیل مورد استفاده قرار می گیرد. هدف اصلی ساخت این پروژه اضافه کردن ویژگی های متعددی برای پشتیبانی از چندین داده می باشد.
این سیستم مدیریت پایگاه اطلاعات تلفظ آن در زبان فارسی پست گرس کیو ال است. این سیستم مدیریت پایگاه اطلاعاتی برای سیستم های پلتفرمی، سیستم اندرووید، سیستم ios و مایکروسافت بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
مشخصات PostgreSQL
هر سیستم و اپی دارای مشخصات و ویژگی های خاصی می باشد که وجود آن مشخصات سبب تمایز سیستم ها از هم دیگر می شود.
مهم ترین مشخصات پست گرس کیو ال:
- طراحی: طراحی این سیستم به صورت یک پارچه می باشد.
- قابلیت اطمینان: این سیستم نسبت به سیستم های دیگر همچون: Mysql دارای درجه اطمینان و امنیت بسیار بالایی می باشد.
- سهولت در استفاده: درجه سختی و سهولت استفاده از این سیستم اندکی بالا می باشد و غالبا توسط کاربران حرفه ای این سیستم مورد استفاده قرار می گیرد.
- سرعت: سرعت یکی از متمایز ترین مشخصات این سیستم می باشد. سرعت در سیستم های PostgerSQL و Mysql یک وجه اشتراکی می باشد، که به علت الگوریتم های به کار برده شده برای طراحی این دو سیستم و تفاوت های الگوریتمی تفاوت ما بین این دو سیستم صورت گرفته است.
کاربرد های PostgreSQL
کاربرد های سیستم مدیریت پایگاه اطلاعاتی فراوان می باشند. موارد کاربرد این سیستم مدیریت پایگاه اطلاعاتی به شرح زیر می باشد.
کاربرد های سیستم مدیریت پایگاه اطلاعاتی:
- نمایش اطلاعات بسیار سخت و پیچیده
- انتخاب رابط ها به صورت سفارشی
- اطلاعات و انبار داری را تجزیه و تحلیل می کند.
- این سیستم مدیریت پایگاه اطلاعاتی دارای قابلیت های ویژه ای در تحلیلات و بررسی های قوی می باشد.
- توسط این سیستم می توان ابزار اتوماسیون مخصوص بانک اطلاعات ساخت.
- این سیستم موتور Sql بسیار قوی و قدرتمندی دارد و با Acid سازگاری ویژه ای دارد.
PostgreSQL چیست | پایگاه داده پستگرس | پایگاه داده PostgreSQL چیست
مزایای PostgreSQL
از معروف ترین و شناخته شده ترین و حتی بهترین سیستم های مدیریت پایگاه اطلاعاتی و داده ها PostgreSQL می باشد که از دسته بهترین دیتابیس ها شناخته شده است. این سیستم پایگاه اطلاعاتی دارای مزایای بسیار متعددی می باشد و یکی از مزیت های بی نظیر این سیستم رایگان بودن آن می باشد یعنی بدون صرف هیچ هزینه ای و رایگان در اختیار مخاطبان و کاربران قرار میگیرد. در این بخش با شاخص ترین مزایای و معایب postgresql آشنا می شویم.
مزایای سیستم مدیریت پایگاه اطلاعاتی PostgreSQL:
- این سیستم حاوی قابلیت مقایسه پذیری بسیار قوی می باشد. این سیستم حاوی مقایسه پذیری به صورت عمودی می باشد.
- این سیستم از JSON پشتیبانی می کند. این سیستم از داده های سفارشی بسیار متعددی پشتیبانی می کند.
- ابزار شخص ثالث، ابزار های قوی هستند که آزاد و تجاری می باشند.
- از جالب ترین و خاص ترین مزایای این سیستم مدیریت پایگاه اطلاعاتی متن باز و جامعه محور بودن آن است. معمولا به واسطه توسعه دهنده این سیستم پشتیبانی می شود.
- از معروف ترین مزایای این سیستم داشتن چندین رابط می باشد.
- اطلاعات را به روش های حرفه ای مدیریت می کند.
این سیستم برای آن شرکت های که از مشکلات محدودیت بودجه ها رنج می برند و دارای محدودیت های جدی در بودجه می باشد و به رابط های کاربری و پشتیبانی از JSON متعددی نیاز دارند ، مناسب می باشد. PostgreSQL برای این نوع از شرکت ها یک ایده بسیار عالی و حتی یک پیشنهاد بسیار ایده آل و شگفت انگیزی به حساب می آید.
این سیستم در کنار مزایای خاصی که دارد از معایب خاصی نیز برخوردار می باشد. از معایب PostgreSQL می توان موارد زیر را نام برد.
معایب PostgreSQL:
- مستنداتی با ویژگی های متناقض: در این سیستم مستنداتی فاقد سازگاری و ناکامل پیدا میشود.
- عدم وجود ابزار های حسابرسی یکی از معایب این سیستم به حساب می آید.
- نداشتن ابزار های مهم همچون: گزارشگری. از معایب این سیستم عدم داشتن ابزار های ضروری برای تجدید نظر در یک بانک اطلاعاتی است که عدم وجود این ابزار باعث می شود که با گذشت زمان مهندسان پس از مدت ها نارسایی های موجود را مشاهده کنند.
مزایای این سیستم بسیار بیشتر از میزان معایب آن می باشد. رایج ترین و اساسی ترین معایب این سیستم مدیریت پایگاه اطلاعاتی را در این قسمت ذکر کردیم.
نتیجه گیری
افراد می توانند به صورت رایگان از سیستم مدیریت پایگاه داده ها یا اطلاعات نهایت استفاده را بکنند و به صورت ساده و کاملا راحت توسط دیتابیس ها می توان با داده های غیر ساختاری و داده های ساختاری کار کرد. دیتابیس یا database از میزان پلتفرم های بسیار زیاد و معروفی به راحتی پشتیبانی می کند و امکان استفاده از آن بسیار راحت و آسان می باشد. در محیط های متعددی از جمله: محیط های مجازی، محیط های ابری و محیط های فیزیکی می توان از دیتابیس استفاده کرد. از محیط دیتابیس می توان برای موارد متعددی و محیط های مختلفی استفاده کرد.
به این مقاله امتیاز دهید!
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0
هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!
اولین دیدگاه را اضافه کنید.