معرفی افزونه BackWPup

افزونه BackWPup برای بکاپ گرفتن از سایت وردپرس

فهرست مطالب

در دنیای دیجیتال پرشتاب امروزی، وب سایت شما دیگر صرفا ویترین برند شما نیست، بلکه به نوعی، ضربان قلب حضور آنلاین شماست. بنابراین اگر زمانی اطلاعات وب سایت به دلیل نقض امنیتی، حذف تصادفی یا خطای سرور از دست برود می‌تواند فاجعه بار باشد. به همین دلیل است که داشتن یک راه حل پشتیبان گیری قابل اعتماد برای هر وب سایتی از اوجب واجبات است.

اکنون که متوجه شدیم پشتیبان گیری چقدر اهمیت دارد، در این بخش به شما نشان می‌دهیم که چگونه ‌می‌توانید از یک وب سایت وردپرس به سه روش ساده نسخه پشتیبان تهیه کنید.

روش اول: پشتیبان گیری اتوماتیک با استفاده از افزونه‌ BackWPup

اولین آموزشی که برای گرفتن بکاپ از سایت وردپرس به آن خواهیم پرداخت، یکی از محبوب‌ترین و جامع‌ترین افزونه‌های پشتیبان گیری وردپرس، با بیش از 700000 نصب فعال، می‌باشد. معرفی می‌کنم افزونه BackWPup!

BackWPup چیست و چگونه کار می‌کند؟

هر دارنده وب سایتی با ترس از دست رفتن اطلاعات و زحماتی که برای آن کشیده است، آشناست. تصور کنید مدت‌ها برای تولید محتوای باکیفیت و توسعه وب سایت خود تلاش می‌کنید و یک پیشامد ناگوار باعث می‌شود همه زحماتتان بر باد رود. افزونه BackwPup ایجاد شد تا مطمئن شوید که این موقعیت فقط در همان مرحله سناریو باقی می‌ماند و شما هرگز با آن رو به رو نخواهید شد.

BackwPup یک افزونه اختصاصی وردپرس است که برای ایجاد، زمان ‌بندی و مدیریت نسخه‌های پشتیبان وب ‌سایت شما، طراحی شده است.

این افزونه هم از پایگاه داده و فایل‌های شما، پشتیبان گیری می‌کند و هم با گزینه‌های ذخیره سازی خارجی متعددی مانند Amazon S3، Dropbox، سرورهای FTP و بسیاری موارد دیگر، ادغام می‌شود.

پرسش اصلی: رایگان یا اشتراکی؟!

افزونه BackWPup دو نسخه رایگان و اشتراکی را ارائه می‌دهد که شما با توجه به نیاز و بودجه خود، می‌توانید گزینه‌ای که برایتان مناسب‌تر است را انتخاب کنید. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که برای بازیابی اطلاعاتتان به کمک این افزونه، نیاز به تهیه نسخه اشتراکی آن خواهید داشت!

آموزش راه اندازی افزونه بکاپ:

یکی از جنبه‌های برجسته BackWPup رویکرد کاربر پسند آن است. بیایید روند تهیه نسخه پشتیبان برای یک وب سایت وردپرسی را با استفاده از آموزشی که در سایت رسمی BackWPup  بیان شده است، پیش ببریم.

1. نصب و فعال سازی:

از قسمت پیشخوان وردپرس وارد بخش افزونه‌ها شوید و BackWPup را جستجو کنید.

پس از پیدا کردن افزونه، روی نصب کلیک کنید و سپس آن را روی حالت فعال تنظیم کنید. هنگامی که افزونه نصب و فعال شد می‌توانید از نوار سمت راست روی Add new job  کلیک کنید. در این مرحله از شما خواسته می‌شود پوشه را نام گذاری کنید. برای مثال می‌توانید اسم آن را (test 1) انتخاب کنید.

2. انتخاب بخش‌های مورد نیاز:

توصیه می‌شود در این مرحله برای قسمت  Job Task، تمام کادرها یا حداقل Database و File Backup را علامت بزنید.

در اینجا توضیح مختصری در مورد هر یک از گزینه‌ها آورده‌ایم:

  • Database backup ( پشتیبان گیری از پایگاه داده): از پایگاه داده مربوط به نصب وب سایت شما، نسخه پشتیبان تهیه می‌کند. اطلاعات ذخیره شده در پایگاه داده شامل کاربران، پست‌ها، صفحات، نظرات، دسته‌ها، برچسب‌ها، فیلدهای سفارشی و سایر تنظیمات وردپرس می‌باشد.
  •  Files backup (پشتیبان گیری از فایل‌ها): از فایل‌های نصب شده روی وب سایت شما نسخه پشتیبان تهیه می‌کند. این فایل‌ها شامل فایل‌های وردپرس، تم‌ها، افزونه‌ها، محتوا و همچنین تصاویر و رسانه‌ها می‌باشد.
  • WordPress XML support (پشتیبانی از XML وردپرس): این ویژگی اطلاعات را از پایگاه داده وب سایت، به یک فایل XML صادر می‌کند که از طریق آن، می‌تواند به صفحات یا سایت‌های دیگر وارد شود.
  • Installed plugins list (لیست افزونه‌های نصب شده): لیستی از افزونه‌های نصب شده در وب سایت را نشان می‌دهد. اگر مشکلی پیش بیاید، نشان می‌دهد که کدام افزونه‌ها را قبلا داشته‌‌اید و دوباره باید آن‌ها را نصب کنید.
  • Check database tables (بررسی جداول پایگاه داده): این ویژگی داده‌های خراب در پایگاه داده را در طول فرآیند پشتیبان گیری بررسی می‌کند و آن‌ها را اصلاح می‌کند.

در قسمت Backup File Creation، نام و قالب آرشیو را مشخص کنید یا می‌توانید گزینه‌ها را به صورت پیش فرض باقی بگذارید. سپس در قسمت Job Destination محل ذخیره فایل پشتیبان را انتخاب کنید. اگر از نسخه BackWPup Pro که همان نسخه اشتراکی است استفاده ‌کنید، گزینه‌های مقصد بیشتری برای ذخیره پشتیبان دریافت خواهید کرد.

3. آغاز فرایند تهیه پشتیبان:

پس از ایجاد کار، یک پیام موفقیت آمیز را در قسمت بالای صفحه مشاهده خواهید کرد. روی گزینه Run Now کلیک کنید تا فرآیند پشتیبان گیری کامل از وب سایت وردپرس شما شروع شود.

روش دوم: پشتیبان گیری دستی با فایل زیلا

به طور پیش فرض، فایل های وب سایت وردپرس در دایرکتوری اصلی سرور به نام public_html ذخیره می‌شوند. این پوشه به صورت دستی یا از طریق ارائه دهنده هاست برای شما قابل دستیابی است. دسترسی دستی به دایرکتوری public_html، به اتصال FTP نیاز دارد. به عنوان مثال ما از FileZilla برای این بخش استفاده می‌کنیم، اما شما می‌توانید از سایر نرم افزارها نیز استفاده کنید. نرم افزارهای پیشنهادی، در لینک زیر معرفی شده‌اند.

این نکته مهم را به خاطر داشته باشید! پشتیبان گیری دستی وردپرس برای افراد مبتدی که تجربه فنی محدودی دارند می تواند چالش برانگیز باشد. بنابراین ما این روش را فقط در صورتی توصیه می کنیم که آگاهی و دانش کامل از کاری که قرار است انجام بدهید، داشته باشید.

ابتدا مطمئن شوید که یک سرور FTP روی وب سرور خود نصب کرده اید. خوشبختانه، انواع هاست‌های پویان آی تی به طور پیش فرض دارای یک اتصال FTP هستند. هنگامی که اعتبار لازم برای ورود به سیستم و اتصال به یک سرویس گیرنده FTP را دارید، FileZilla را باز کنید و به File > Site Manager > New Site بروید. نام میزبان، نام کاربری و رمز عبور را با استفاده از اعتبار FTP صحیح وارد کنید و روی Connect کلیک کنید. پس از برقراری موفقیت آمیز اتصال، می‌توانید بر روی پوشه public_html سایت در زیر تب Remote Site کلیک راست کنید تا محتوای آن در کامپیوتر شما دانلود شود. بعد از تکمیل پشتیبان گیری، FileZilla به شما اطلاع می‌دهد.

روش سوم: پشتیبان گیری اتوماتیک یا دستی با ارائه دهنده میزبان وب سایت

هنگامی که از سرویس ارائه دهنده میزبانی وب پویان آی تی برای وب سایت خود استفاده ‌می‌کنید، می‌توانید از وب سایتتان هم به صورت دستی و هم به طور خودکار پشتیبان تهیه کنید.

سرویس‌های میزبانی وب پویان آی تی، پشتیبان گیری اتوماتیک را به صورت زمان بندی شده، ارائه می‌دهند. با این حال، شما می‌توانید از طریق کنترل پنل ارائه شده توسط هاست نیز بک آپ گیری دستی انجام دهید. یکی از محبوب‌ترین کنترل پنل‌ها، هاست cPanel می‌باشد. برای یادگیری نحوه پشتیبان‌ گیری از وب‌ سایت با استفاده از این ابزار، مقاله پشتیبان گیری از cPanel را بررسی کنید.

هاست بکاپ پویان آی تی با قیمت اقتصادی

هاست بکاپ پویان آی تی، با RAID 10 ارائه شده است. از این رو علاوه بر آپتایم بالا، احتمال از دست رفتن اطلاعات را به حداقل رسانده و فضایی امن برای ذخیره اطلاعات شما فراهم می‌کند.

مخلص کلام!

در این مقاله سه روش برای تهیه پشتیبان از سایت مطرح کردیم که شما با توجه به نیاز، توانایی و بودجه مورد نظر خود می‌توانید از بین این روش‌ها مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنید. اگر امکان خرید نسخه‌ اشتراکی افزونه BackWPup را ندارید اما همچنان تمایل دارید از گزینه بکاپ گیری اتوماتیک استفاده کرده و خیال خود را از بابت ایمن نگه داشتن وب سایتتان راحت کنید، پیشنهاد ما به شما سرویس‌های میزبانی وب پویان آی تی می‌باشد.

سوالات متداول

  • کدام یک از این سه روش مقرون به صرفه‌تر است؟

بین روش‌های معرفی شده در این مقاله، خرید سرور مجازی پویان آی تی از سایرین مقرون به صرفه‌تر می‌باشد. هزینه خرید اشتراک BackWPup از 69 دلار در سال شروع می‌شود در حالی که شروع قیمت‌ تهیه هاست پویان آی تی برای یک سال، حدود 6 برابر ارزان‌تر است!

  • آیا می‌توانم با افزونه BackWPup بکاپ گیری را زمان بندی کنم؟

بله، BackWPup به شما اجازه می دهد تا با استفاده از cron job وردپرس، پشتیبان گیری را در فواصل زمانی مشخص (روزانه، هفتگی یا ماهانه) برنامه ریزی کنید.

منابع

  • https://backwpup.com/wordpress-backup-step-by-step-tutorial/
  • https://backwpup.com/3-best-ways-to-create-a-backup-of-a-wordpress-website/

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد رأی ها : 3

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

افزونه وردپرس