بکاپ گیری

بکاپ گیری چیست؟ + معرفی انواع روش های بکاپ گیری

فهرست مطالب

داده‌ها و اطلاعات از دارایی‌های ارزشمند برای افراد به حساب می‌آیند که در صورت از دست رفتن آن‌ها می‌توانند خسارت‌های زیادی را بر افراد تحمیل کنند. به همین علت اینکه شما بتوانید از داده‌های خود در شرایط مختلف محافظت کنید مسئله‌ای مهم به حساب می‌آید. در این محتوا قصد داریم تا به توضیح درباره بکاپ گیری و اهمیت آن در عصر حاضر بپردازیم. پس همراه ما باشید.

تهیه نسخه پشتیبان

بکاپ گیری عبارت است از فرایندی که در آن اطلاعات کاربران که در دستگاه و یا سیستمی وجود دارد در مکان دیگری نیز ذخیره می‌شود. انجام این کار باعث می‌شود تا در صورت وقوع حوادث ناگوار بتوانید به اطلاعات پشتیبانی دسترسی پیدا کنید و به بازیابی آن‌ها بپردازید. انجام این کار در عصر حاضر بسیار مهم و ارزشمند است و دیواره‌ای محکم در محافظت از داده‌هایتان محسوب می‌شود.

اهمیت تهیه بکاپ از داده‌ها

پاسخ این سؤال امروزه بسیار واضح و آشکار است. شما با تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعاتتان از آن‌ها محافظت می‌کنید و با در نظر گرفتن بدترین حالت‌ها و خطراتی که ممکن است به وقوع بپیوندد از آن‌ها محافظت می‌کنید. بکاپ گیری از اطلاعات به شما اجازه می‌دهد تا آن‌ها را بازیابی نمایید و از آن به عنوان یک استراتژی قوی در حفاظت از اطلاعات آن و حفظ پایداری و رونق آن استفاده نمایید.

به زبانی ساده، بکاپ گیری از داده‌ها به عنوان یک روش مهم برای حفاظت از اطلاعات و اطمینان از دسترسی به آن‌ها در صورت نیاز بسیار ارزشمند است.

چه عواملی باعث از دست رفتن اطلاعات می‌شود؟

از دست دادن داده‌ها بنا بر دلایل بسیار زیادی رخ می‌دهد. مثلاً

  1. ممکن است اشکالاتی در سخت افزارها رخ دهد که می‌تواند منجر به از بین رفتن اطلاعات شود.
  2. حملات بدافزارها و مهاجمان به سیستم شما که می‌تواند با هدف از بین بردن آن‌ها و یا قطع دسترسی شما به اطلاعاتتان صورت بگیرد.
  3. خطاهای سهوی انسانی.
  4. وقوع حوادث طبیعی و غیرمترقبه مثل سیل، زلزله، آتش سوزی و این دست از موارد.
  5. و…

به همین علت بکاپ گیری منظم از اطلاعات می‌تواند در صورت بروز هرگونه رویداد از شما و کسب و کارتان محافظت کند.

انواع Backup

تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات به شکل‌های مختلفی انجام می‌شود. در این بخش به توضیح درباره انواع روش‌هایBackup  می‌پردازیم.

  • بکاپ گیری کامل

در Full Backup از تمامی داده‌های موجود در سیستم به شکل کلی نسخه پشتیبان تهیه می‌شود. این نوع از تهیه Backup به زمان و فضای ذخیره سازی زیادی نیاز دارد.

  • بکاپ گیری تراکنشی

این نوعBackup  تنها تغییراتی که از آخرین بکاپ گیری صورت گرفته ذخیره می‌کند. در این نوع بکاپ گیری در زمان و فضای ذخیره سازی بکاپ صرفه جویی می‌شود.

  • بکاپ گیری تراکنشی تفاضلی

در Differential Backup تمامی تغییرات اعمالی از زمان تهیه بکاپ اصلی تا زمان بکاپ فعلی ذخیره می‌شود.

  • بکاپ گیری کلود

انتقال داده‌ها به سرورهای کلود و نگهداری آن‌ها در آن انجام می‌شود. این نوعBackup  از دسترسی آسان و امن به داده‌ها را برای افراد فراهم می‌آورد.

  • بکاپ گیری Mirror

در این روش از نسخه بکاپ همه داده‌ها و فایل‌هایی که در دستگاه هستند به مکان دیگری منتقل می‌شوند و ساختار فایل‌های شما همان‌گونه که هست حفظ می‌گردد.

  • بکاپ گیری Remote 

Remote Backup روشی است که در آن اطلاعات به سرورهایی که در مکانی دیگر واقع شده‌اند، ارسال می‌شوند و در آنجا ذخیره می‌شوند.

بکاپ کلود
  • بکاپ گیری Offsite

این روش اطلاعات به مکانی خارج از محلی که داده‌ها اصلی در آنجا قرار دارند ارسال و نگهداری می‌شوند.

  • بکاپ گیری Local

ذخیره اطلاعات در دستگاه‌هایی که به صورت مستقیم به شبکه محلی اتصال دارند مثل هارد دیسک خارجی، درایوهای USB، سرورهای شبکه داخلی و غیره.

  • بکاپ گیری Full PC

بکاپ گیری از تمامی اطلاعات، فایل‌ها، برنامه‌ها، سیستم عامل و تنظیمات سیستم که می‌تواند سیستم شما به حالتی کاملاً مشابه با زمانی که بکاپ گرفته شده بود باز گرداند.

  • بکاپ گیری FTP

در این نوعBackup  داده‌ها به وسیله اینترنت به FTP منتقل می‌شوند.

معرفی چند نمونه ابزار بکاپ گیری

شما با بهره گیری از این ابزار می‌توانید از داده‌ها و اطلاعات خود محافظت نمایید و آن‌ها را ذخیره داشته باشید. برخی از این ابزار مهم به شرح زیر هستند.

از جمله ابزار بکاپ گیری آنلاین به حساب می‌آید که به شما اجازه می‌دهد تا فایل‌ها و داده‌های خود را در فضای کلود ذخیره و به آن‌ها دسترسی پیدا کنید.

ارائه امکان تهیه نسخه پشتیبان سریع از انواع داده‌ها و اطلاعات شما را فراهم می‌آورد و از مواردی مثل ماشین‌های مجازی VMware و Hyper-V و برنامه‌هایی مانند Microsoft SQL Server و Exchange پشتیبانی می‌کند.

گزینه‌ای مناسب برای محیط‌های تجاری است و می‌تواند از پروتکل‌های مختلف، انواع سیستم عامل‌ها و برنامه‌های کاربردی پشتیبانی کند.

از جمله ابزار محبوب در تهیه نسخه پشتیبان است که می‌تواند از طیف گسترده‌ای از دستگاه‌ها پشتیبان گیری کند.

در کل هر کدام از این ابزارها ویژگی‌های مختلفی دارند. پس پیش از انتخاب نیازهای خود را شناسایی و با توجه به نیاز و بودجه خود انتخاب نمایید.

یک بکاپ گیری خوب چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

هر بکاپ گیری را نمی‌توان به عنوان یک بکاپ گیری خوب تلقی کرد. اینکه یک بکاپ گیری خوب باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد مسئله‌ای مهم است. در این بخش به معرفی این ویژگی‌ها می‌پردازیم.

  1. ارائه انعطاف پذیری بالا.
  2. داشتن امنیت بالا.
  3. حفظ سرعت سیستم و کارایی آن.
  4. سهولت در بازیابی بکاپ گیری‌های انجام شده.
  5. پشتیبانی از سیستم عامل‌ها و  پلتفرم‌های مختلف.
  6. داشتن قیمت مقرون به صرفه.
  7. ارائه گزارش‌های عملکرد برای ارزیابی نحوه عملکرد بکاپ گیری.
  8. و…

سرویس‌های میزبانی وب ارائه شده توسط پویان آی تی با بکاپ گیری روزانه، هفتگی و ماهانه از داده‌های شما در برابر خطرات مختلف محافظت می‌کنند و شما می‌توانید با تهیه هاست پویان آی تی از امنیت اطلاعات خود مطمئن باشید.

و در آخر

در این محتوا به توضیح درباره تهیه نسخه پشتیبان پرداختیم و ویژگی‌های یک پشتیبان گیری مناسب را برای شما شرح دادیم.فراموش نکنید که اهمیت انجام این کار بسیار مهم و ضروری است و نه تنها در حفظ وجه کاری شما به عنوان یک کسب و کار اینترنتی اثرگذار است؛ بلکه می‌تواند از صرف هزینه‌های گزاف برای بازگرداندن اطلاعات آن هم به صورت احتمالی و نه قطعی اثرگذار باشد.

امیدوارم این مقاله بتواند به سؤالات شما پاسخ دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر به وبلاگ پویان آی تی  مراجعه نمایید و سؤالات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

سؤالات متداول

  • تهیه نسخه پشتیبان چه اهمیتی دارد؟

شما با تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعاتتان قادر خواهید بود در صورت بروز حوادث ناگوار از از دست دادن اطلاعاتتان جلوگیری نمایید.

  • چند وقت یک بار بکاپ گیری را انجام دهیم؟

تعداد و فاصله زمانی لازم برای بکاپ گیری از اطلاعات به میزان حساسیت و اهمیت داده‌های شما بستگی دارد. مثلاً برای اطلاعات حساس این امر باید در فاصله زمانی‌های اندک انجام شود.

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رأی ها : 1

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

بکاپ