انواع گواهینامه SSL

انواع گواهینامه‌ SSL: راهنمای انتخاب گواهینامه SSL مناسب

فهرست مطالب

امروزه حفظ اطلاعات به ضرورتی مهم تبدیل شده است. در این مسیر استفاده از گواهینامه‌های SSL راهی برای برطرف سازی این نیاز است. این گواهینامه‌ها اطلاعات و ارتباطات شما را رمزگذاری و به این طریق از حملات سایبری جلوگیری می‌کنند. اینکه شما کدام نوع از گواهینامه‌های SSL را انتخاب کنید به نوع نیاز و هزینه‌ای که مایل به پرداخت آن هستید بستگی دارد. به عبارتی هرچقدر پول بدهید همان قدر آش می‌خورید! در این محتوا انواع گواهینامه‌های SSL را معرفی و راهنمایی‌های لازم برای انتخاب مناسب‌ترین آن‌ها را در اختیارتان قرار می‌دهیم.

گواهی SSL چه کاری انجام می‌دهد؟

این گواهی ابزاری برای ایجاد ارتباطی ایمن میان مرورگر و کاربران است. گواهی‌های SSL دو هدف اصلی دارند:

  1. ایجاد ارتباط و رمزگذاری ایمن میان سرور و مرورگر.
  2. احراز هویت و اطمینان از اینکه کاربر با یک وب سایت معتبر ارتباط برقرار کرده است یا نه.

انواع گواهینامه‌های SSL بر اساس سطح اعتبار سنجی

از این گواهی‌نامه‌ها برای احراز هویت در کنار ایجاد ارتباطی ایمن میان وب سرور و مرورگر وب استفاده می‌شود. با توجه به نوع نیازی که شما دارید گواهینامه‌های SSL متعددی وجود دارند که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Domain Validation (DV)
  • Organization Validation (OV)
  • Extended Validation (EV)

حال زمان آن رسیده است تا با هرکدام از این گواهی‌نامه‌ها آشنا شوید تا بتوانید انتخابی مناسب بر اساس نیازهای خود داشته باشید.

گواهینامه SSL دامنه (DV)

Domain Validation (DV) از جمله سطوح ابتدایی SSL به حساب می‌آید که به سرعت انتشار یافته و حداقل رمزگذاری را ارائه می‌دهد. این گواهینامه SSL دامنه به ارائه رمزگذاری برای وبلاگ‌ها و این دست از موارد می‌پردازد. DV با سرعت بالایی آماده و گزینه‌ای مناسب برای وب سایت‌هایی است که می‌خواهند دامنه خود را ایمن سازند. برای دسترسی به این گواهینامه صاحبان وب سایت بایستی مالکیت دامنه خود را با پاسخ به ایمیل و یا تماس تلفنی به اثبات برسانند. هزینه این گواهی‌ها‌ مناسب است و در زمانی کوتاه به این گواهینامه‌ها دست پیدا می‌کنند.

گواهینامه SSL سازمانی (OV)

Organization Validation (OV) گامی بالاتر از گواهینامه SSL دامنه است. برای اینکه شما بتوانید به این گواهینامه دست پیدا کنید بایستی به عنوان یک سازمان مالکیت دامنه مدنظر را ثابت و تأیید کنید. مواردی مثل نام سازمان، شماره تلفن و مکان در این مرحله تأیید می‌شوند. تهیه این گواهینامه امکانات زیادی را برای شما به همراه می‌آورد. مثل فعال‌سازی تصویر قفل و HTTPS، تأیید مشروعیت سازمان، افزایش میزان اعتماد، ارائه جزئیات سازمان در اطلاعات گواهی و ارائه آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن.

گواهینامه SSL اعتبار سنجی توسعه یافته (EV)

بالاترین رتبه و البته بالاترین قیمت از گواهینامه‌های SSL متعلق به EV است. برای دسترسی به این گواهی مالک وب سایت بایستی فرایند تأیید هویت را انجام دهد تا ثابت کند که مالک آن دامنه است. (این مراحل مشابه مراحلی است که برای تهیه گواهینامه OV بایستی طی کنید.) اما میزان دقت در این سطح به مراتب بالاتر است که توسط واحد مربوطه انجام می‌شود. این گواهی به علت قیمت بالا و البته طولانی‌تر بودن فرایند آن گزینه‌ای مناسب برای وب سایت‌هایی است که به اطلاعات شخصی زیادی از بازدیدکنندگان خود نیاز دارند یا درگاه‌های پرداخت آنلاین دارند مثل بانک‌ها یا ارائه دهندگان خدمات پزشکی.

انواع گواهینامه‌های SSL بر اساس سطح اعتبار سنجی
انواع گواهینامه‌های SSL بر اساس سطح اعتبار سنجی

انواع گواهینامه‌های SSL بر اساس تعداد دامنه‌ها _ زیر دامنه‌ها

در این بخش به معرفی انواع انواع گواهینامه‌های SSL بر اساس تعداد دامنه‌ها _ زیر دامنه‌ها می‌پردازیم:

گواهینامه‌های SSL تک دامنه

از جمله ساده‌ترین و متداول‌ترین گواهی‌های SSL است که به ایمن سازی یک دامنه می‌پردازد. این گواهینامه راهی مناسب برای وب سایت‌هایی است که ساختارهای ساده‌ای را ارائه می‌دهند. گواهینامه‌های SSL تک دامنه برای مشاغل کوچک تا متوسط که در یک دامنه فعالیت می‌کنند مناسب است.

گواهینامه‌های Wildcard SS

این گواهینامه به صورت OV و DV در دسترس قرار دارد و برای ایمن سازی دامنه پایه و زیر دامنه‌های آن به صورت نامحدود استفاده می‌شود. شما با تهیه این گواهی می‌توانید در هزینه‌های خود صرفه جویی کنید.

گواهینامه‌های SSL چند دامنه‌ای

Multi Domain SSL Certificates (MDC) قادر است تا چیزی حدود 100 دامنه با زیر دامنه‌های مختلف را تنها با یک گواهی ایمن سازد. این امر می‌تواند در زمان و هزینه‌ها صرفه جویی کند. از MDC معمولاً شرکت‌هایی با نمایندگی‌های گوناگون در حوزه‌های مختلف و یا شرکت‌های بین المللی که به دنبال ایمن سازی نام‌های دامنه سطح بالا هستند استفاده می‌کنند.

گواهینامه های SSL Wildcard چند دامنه‌ای

ترکیبی از گواهی‌های Wildcard و Multi Domain است و چند دامنه ریشه و زیر دامنه‌های آن‌ها را تحت یک گواهی واحد ایمن می‌سازند. این نوع از گواهی‌ها در سطوح OV و DV در دسترس وجود دارند؛ ولی در مقایسه با گواهینامه‌های ساده‌تر قیمت بالاتری دارند. این گواهی‌ها برای شرکت‌های بزرگ با برندهای مختلف، مؤسسه‌های آموزشی که وب سایت‌ها و زیر دامنه‌های مختلفی را مدیریت می‌کنند و این دست از موارد مناسب است.

گواهینامه‌های ارتباطات یکپارچه  (UCC)

 Unified Communications Certificates عبارت است از گواهی‌های تخصصی چند دامنه‌ای که می‌تواند چندین نام دامنه را تحت یک گواهی ایمن سازی کند. این نوع از گواهی از چندین نام دامنه پشتیبانی می‌کند. UCCها به عنوان گواهینامه‌های EV برای دستیابی به اعتماد حداکثری در دسترس هستند. (این گواهینامه‌ها می‌توانند چیزی حدود 100 دامنه را ایمن سازند.)

این گواهی‌ها برای کسب و کارهایی که از محصولات مایکروسافت استفاده یا به یک گواهی برای ایمن سازی دامنه‌های در یک محیط نیاز دارند مناسب هستند.

پویان آی تی ارائه دهنده انواع گواهینامه‌های SSL که علاوه بر ایجاد یک ارتباط ایمن، احتمال حملات را به کمترین میزان ممکن رسانده و رتبه وب سایت شما را در موتورهای جستجو بهبود می‌بخشد.

و در آخر

در این مقاله توضیح دادیم که گواهینامه‌های SSL به سه دسته اصلی DV ،OV و EV تقسیم می‌شوند. این گواهینامه‌ها از امنیت وب سایت شما محافظت می‌کنند و داده‌های شما را از حملات سایبری و مهاجمان ایمن نگه می‌دارند. گواهینامه‌های SSL شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. یک کلید عمومی که داده‌های ارسال شده به سرور را رمزگذاری می‌کند.
  2. کلید خصوصی که روی سرور است و وظیفه رمزگشایی داده‌ها را بر عهده دارد.
  3. دامنه یا سازمانی که گواهی برای آن صادر شده
  4. مرجعی که آن گواهی را تأیید و صادر کرده است.
  5. مدت زمان اعتبار آن گواهی

انتخاب هرکدام از انواع گواهینامه‌های SSL به نوع نیاز شما بستگی دارد. امیدواریم این محتوا توانسته باشد به نیازهای شما به شکل مناسبی پاسخ دهد. در صورت داشتن هرگونه سؤال با ما در ارتباط باشید.

سؤالات متداول

  • آیا تهیه گواهینامه SSL روی رتبه وب سایت شما در موتورهای جستجو مؤثر است؟

بله. داشتن گواهینامه‌های SSL نه تنها باعث افزایش میزان اعتماد کاربران می‌شود، نرخ پرش را کاهش داده و منجر به بهبود رتبه وب سایت شما می‌گردد.

  • از کجا متوجه شویم یک وب سایت از گواهینامه SSL استفاده می‌کند؟

می‌توان گفت اگر URL یک وب سایت با HTTPS شروع شود؛  یعنی از گواهی SSL استفاده می‌کند. در کنار آن اگر سایتی این گواهی را فعال کند یک نماد قفل در سمت راست URL مشاهده می‌شود.

منابع

  • https://www.sectigo.com/resource-library/different-types-of-ssl-certificates-explained
  • https://www.liquidweb.com/blog/ssl-certificates/

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

وب سایت SSL