زبان برنامه نویسی C++

آشنایی با زبان برنامه نویسی C++ به زبانی ساده

فهرست مطالب

C++ عبارت است از یک زبان برنامه نویسی جامع که در حدود سال 1980 ایجاد شد. این زبان برنامه نویسی شباهت زیادی به زبان C دارد و میزان سازگاری آن با زبان C بسیار بالا است. زبان برنامه‌نویسی C++ در زمره ی 10 زبان برنامه نویسی پرکاربرد در جهان قرار دارد و به گونه‌ای طراحی شده که می‌توان از آن برای ساخت هرگونه برنامه‌ای استفاده کرد. در این محتوا قصد داریم تا به توضیح درباره زبان برنامه نویسی C++ بپردازیم.

زبان برنامه نویسی C++

از جمله زبان‌های برنامه نویسی عمومی می‌باشد که از آن برای ساختن نرم افزارها استفاده می‌شود. این زبان برنامه نویسی شیء گراست و بر استفاده از داده‌ها و یا ویژگی‌های منحصر به فرد تأکید زیادی دارد. این زبان برنامه نویسی در ابتدا با نام C with Classes معرفی و پس از آن به c++ تغییر یافت. این تغییر آن به معنای بهبود عملکرد در زبان C بود.

ویژگی‌های زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس

  1. شیء گرایی یا OOP که در آن موجودات واقعی و یا مفهومی به عنوان مدل به کار می‌روند با استفاده از شیء گرایی برنامه نویس‌ها قادر خواهند بود تا کدهای مرتبط را درون یک واحد (کلاس) مرتب، کدها را دوباره استفاده و آن‌ها را به راحی مدیریت نمایند.
  2. چند پارادایمی بودن به این به معنای این است که C++ از ترکیب چندین پارادایم برنامه‌نویسی برای ارائه امکانات گسترده و انعطاف‌پذیری برای برنامه‌نویسان استفاده و به برنامه‌نویسان اجازه می‌دهد تا برنامه‌هایی با کارایی بالا و ساختار مناسب توسعه دهند که در زمینه‌های مختلفی مانند نرم‌افزارهای سیستمی، نرم‌افزارهای تحلیل داده و اپلیکیشن‌های تحت وب قابل استفاده هستند.
  3. داشتن یک کتابخانه استاندارد قوی که از کلاس‌ها و توابع آماده زیادی تشکیل شده است.
  4. و…

کاربردهای زبان برنامه نویسی C++

این زبان برنامه نویسی با داشتن قدرت و انعطاف پذیری بالا در زمینه های مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. برخی از این کاربردها به شرح زیر هستند.

  1. زبان برنامه نویسی C++ به علت نزدیکی به سخت افزارها و کارایی بالایی که دارد در زمینه توسعه سیستم عامل‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  2. بهبود عملکرد و کارایی موتورهای بازی.
  3. استفاده در سیستم‌های کنترل صنعتی که به پاسخگویی سریعی نیاز دارند.
  4. توسعه زبان‌های برنامه نویسی دیگر.
  5. و…

مزایای زبان برنامه نویسی C++

استفاده از زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس مزایای زیادی را برای شما به همراه دارد.

  1. داشتن کارایی بسیار بالا که این امکان را برای برنامه نویسان فراهم می‌آورد تا کدهایی بهینه را ایجاد و در برنامه‌های مختلف از آن‌ها استفاده نمایند.
  2. گستردگی استفاده در زمینه‌های مختلف.
  3. برقراری ارتباط مستقیم با سخت افزارها و داشتن کنترلی دقیق بر روی آن‌ها.
  4. پشتیبانی از زبان برنامه نویسی شیء گرا که به ایجاد کدهایی ساختار مدار کمک می‌کند.
  5. منبع باز بودن که امکان به اشتراک گذاری کدها را فراهم می‌آورد و به برنامه نویس‌ها اجازه می‌دهد تا از منابع و ابزار برنامه نویسی استفاده نمایند.
  6. و…

سرور مجازی با عملکرد بالا !

سرور مجازی ارائه شده توسط پویان آی تی با پشتیبانی از سیستم عامل ویندوز و لینوکس یک دسترسی آسان به محیط‌های مختلف را برای شما فراهم می‌آورد و شما می‌توانید با خیالی آسوده از آن استفاده نمایید.

مفاهیم اساسی در زبان برنامه نویسی C++

در این بخش به توضیح درباره مفاهیم اصلی در زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس می‌پردازیم.

  • متغیرها: متغیرها در زبان‌های برنامه نویسی پایه و اساس آن‌ها محسوب می‌شوند این امکان را برای برنامه نویسان فراهم می‌آورند تا داده‌ها را در حافظه ذخیره نمایند و از آن‌ها در اجرای برنامه استفاده نمایند. متغیرها انواع مختلفی دارند که هر کدام از آن‌ها ویژگی‌ها و کاربردهای به خصوص خود را دارند و می‌توان از آن‌ها بسته به نیاز استفاده کرد.
  • ساختارهای کنترلی: این نوع ساختارها برای کنترل جریان اجزای برنامه مورد استفاده قرار می‌گیرند و این امکان را برای برنامه نویس‌ها فراهم می‌آورند تا مواردی مثل حلقه‌ها و شرط‌ها را در برنامه اعمال نمایند. این ساختارها ابزارهای قدرتمندی هستند که برنامه‌نویسان می‌توانند برای کنترل جریان اجرای برنامه‌های خود استفاده کنند.
  • ساختارهای داده: ساختارهای داده به برنامه‌نویسان اجازه می‌دهند تا داده‌ها را به شکل سازمان‌یافته و منطقی در طول اجرای برنامه مدیریت کنند. این ساختارها انواع مختلفی دارندکه هر کدام مزایا و محدودیت‌های خود را دارد و انتخاب مناسب بر اساس نیازهای خاص برنامه بسیار مهم است.
  • گرامر: مجموعه‌ای از قوانین کاملاً تعریف شده هستند که به شما امکان می‌دهند یک نرم افزار با عملکرد خوب ایجاد کنید.
  • ابزار: در زبان برنامه‌نویسی C++ از ابزار مختلفی برای توسعه، اجرا و تست برنامه‌ها استفاده می‌شود که برای مثال می‌توان به کامپایلرها، ویرایشگرهای متن، ابزارهای اشکال‌زدایی و تست و ابزارهای مدیریت پروژه اشاره کرد.

شرکت‌هایی که از زبان برنامه‌نویسی C++ استفاده می‌کنند.

این زبان برنامه نویسی از جمله زبان‌های اصلی به حساب می‌آید و توسط شرکت‌های زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از این شرکت‌ها به شرح زیر هستند.

  1. مایکروسافت: این شرکت در توسعه ترم افزارهای خود از این زبان برنامه نویسی استفاده می‌کند.
  2. گوگل: زبان برنامه نویسی C++ از جمله زبان‌های اصلی در برنامه نویسی گوگل است که از آن برای توسعه سیستم عامل‌ها و دیگر سیستم‌های توزیع و پردازش داده استفاده می‌شود.
  3. آمازون: بهره گیری از این زبان در توسعه نرم افزارهای ابری، سیستم‌های توزیع و مدیری موجودی و دیگر موارد.
  4. فیس بوک: توسعه بخش‌هایی از زیرساخت‌ها مثل سرورها.
  5. و…

و در آخر

زبان برنامه‌نویسی C++ از جمله پرکاربردترین و محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی به حساب می‌آید که از آن برای توسعه نرم افزارها استفاده می‌شود. شما با استفاده از این زبان برنامه نویسی می‌توانید به شکلی کارآمد از آن در حیطه‌های مختلف استفاده کنید. به تبع یک زبان برنامه نویسی محبوب دارای ویژگی‌های منحصر به فرد و جذابی نیز هستند که برای مثال می‌توان به

  1. کاربرد وسیع در توسعه نرم افزارها.
  2. کارایی منحصر به فرد.
  3. داشتن قابلیت اجرا بر روی سیستم عامل‌های مختلف.
  4. انعطاف پذیری بالا.
  5. داشتن یک کتابخانه گسترده.
  6. و… اشاره کرد.

سؤالات متداول

  • چالش‌های اصلی زبان برنامه نویسی  سی پلاس پلاس چیست؟

زبان برنامه نویسی C++ یک زبان پیشرفته و پیچیده است که این امر می‌تواند کار را برای برنامه نویسان مبتدی و یا افرادی که به تازگی وارد حیطه زبان برنامه نویسی شده‌اند سخت کند. در کنار آن مواردی مثل مدیریت حافظه به صورت دستی، مسائل پورتابلیته کدها و خیلی موارد دیگر از چالش‌هایی است که در استفاده از زبان برنامه نویسی C++ وجود دارد.

  • کاربردهای اصلی C++ کدام است؟

از این زبان برنامه نویسی در مواردی مثل نرم افزارها، توسعه بازی‌ها و برنامه‌های کاربردی با قابلیت‌های بالا استفاده می‌شود و با بهره گیری از کتابخانه استاندارد توسعه سیستم‌های نرم افزاری پیچیده را آسان می‌کند.

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

برنامه نویسی