شبکه Workgroup

شبکه Workgroup چیست؟ + تفاوت شبکه ورک گروپ و دامین

فهرست مطالب

برای آغاز فعالیت‌های کاری روزانه خود باید مسیری را طی کنید. در نخستین گام شما باید به سیستم خود وصل شوید. با ورود به سیستم شما می‌توانید به فایل‌ها، پوشه‌ها و اطلاعاتی دسترسی یابید. در این محتوا قصد داریم تا به توضیح درباره شبکه Workgroup بپردازیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

تعریف شبکه Workgroup

شبکه Workgroup از جمله شبکه‌های کامپیوتری به حساب می‌آید که از مجموعه‌ای از دستگاه‌ها و کامپیوترها ایجاد شده است. این کامپیوترها به یکدیگر متصل هستند و منابع را با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند و با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. در این شبکه هر کامپیوتر به عنوان یک نقطه مستقل به کار می‌رود.

در شبکه Workgroup هر کامپیوتر می‌تواند منابع خود را ارائه و به دیگر منابع دسترسی یابد بدون اینکه به سرور مرکزی و یا زیرساخت پیچیده‌تر نیاز داشته باشد و مدیریت کاربران و دسترسی به منابع بر روی هر کامپیوتر به صورت مستقل انجام می‌شود. این شبکه برای سازمان‌های کوچک و محیط‌های خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ویژگی‌های کلیدی Workgroup

  1. شبکه P2P: گروه‌های کاری به صورت همتا به همتا یا همان P2P کار می‌کنند. به عبارتی هر سیستم هم مشتری است و هم سرور.
  2. مدیریت غیرمتمرکز: یعنی هیچ سرور و یا مرجع متمرکزی برای مدیریت شبکه وجود ندارد و هر سیستم مسئول امنیت و به اشتراک گذاری منابع خود است.
  3. امنیت مستقل: هر سیستم مسئولیت برقراری سیاست‌های امنیت و مدیریت کاربر خود می‌باشد.

قابلیت‌ها و محدودیت‌های شبکه Workgroup 

شبکه Workgroup قابلیت‌ها و محدودیت‌های خاص خود را دارد که آن را برای شرایط خاص مناسب می‌سازد. برخی از این موارد به شرح زیر هستند:

قابلیت

  1. سهولت استفاده: راه اندازی Workgroup بسیار ساده است و به کمترین میزان دانش فنی نیاز دارد.
  2. انعطاف پذیری: کاربران به آسانی می‌توانند منابع خود را به اشتراک بگذارند و بر سیستم‌های خود کنترل داشته باشند.
  3. مقرون به صرفه: ازآنجا که نیازی به سرور اختصاصی نیست Workgroup راهکاری مناسب برای محیط‌های کوچک است.

محدودیت

  • مقیاس پذیری محدود: هرچه تعداد رایانه‌ها بیشتر شود، مدیریت گروه‌های کاری سخت‌تر می‌شود و آن را برای شبکه‌های بزرگ‌تر مناسب نمی‌سازد.
  • امنیت پایین: Workgroupها غیرمتمرکزند؛ به این معنا که امنیت به صورت جداگانه روی رایانه مدیریت می‌شود که این امر منجر به آسیب پذیری در برخی موارد می‌شود.
  • مدیریت منابع پیچیده: ازآنجا که مدیریت متمرکز وجود ندارد پس به اشتراک گذاری منابع و دسترسی می‌تواند پیچیده شود به خصوص اگر تعداد کاربران زیاد باشد.

چرا شبکه workgroup برای محیط‌های کاری بزرگ مناسب نیست؟

از شبکه workgroup معمولاً در محیط‌های کوچک استفاده می‌شود. چرا؟
    • محدودیت در مدیریت: ازآنجاکه در شبکه Workgroup مدیریت دستگاه‌ها و منابع به صورت مستقل بر روی کامپیوترها صورت می‌پذیرد این مسئله باعث می‌شود تا نتوان از آن در محیط‌های بزرگ استفاده کرد. چرا که هرچه محیط‌ها بزرگ‌تر باشند. نیاز به تنظیمات و مدیریت مستقل افزایش پیدا می‌کند.
    • امنیت ناکافی: کنترل دسترسی‌ها و امنیت منابع به صورت محلی و روی هر دستگاه وجود دارد این امر می‌تواند کنترل و امنیت شبکه را کاهش داده و خطرات امنیتی را به همراه بیاورد.
    • زمان بر بودن: ازآنجا که مدیریت دستگاه‌ها و منابع به زمان و تلاش بالایی برای نگهداری نیاز دارد در محیط‌های بزرگ‌تر این کار بسیار سخت و ناممکن خواهد بود.
پس شما برای محیط‌های کاری بزرگ‌تر که به کنترل، امنیت و مقیاس پذیری بالاتری نیاز دارد به ساختارهای مرکزی‌تری نیاز پیدا خواهید کرد.

پیاده سازی Workgroup در شبکه‌های کوچک

فرایند پیاده سازی Workgroup در شبکه‌های کوچک عموما شامل مراحل زیر است:

  1. اطمینان از اتصال رایانه‌ها به شبکه در کنار اطمینان از سازگاری تنظیمات آن
  2. تنظیم سیستم‌ها برای پیوستن به Workgroup  با همان نام تا بتوانند یکدیگر را در شبکه ببینند.
  3. به اشتراک گذاری منابع
  4. بررسی و مدیریت دسترسی‌ها به منابع مشترک، حساب‌ها و یا مجوزها.

شبکه Domain چیست؟

شبکه Domain عبارت است از نوعی شبکه کامپیوتری که توسط یک سرور مرکزی مدیریت می‌شود. در این شبکه دستگاه‌ها و کاربران به یک دامنه متصل هستند و با استفاده از پایگاه داده مرکزی اطلاعات کاربران را ذخیره می‌کنند. از این شبکه در سازمان‌هایی با اندازه و پیچیدگی بالا که به کنترل، امنیت و هماهنگی بالایی نیاز دارند استفاده می‌شود.

تفاوت‌ میان Domain و  Workgroup

حتما تا به امروز درباره دامنه و شبکه ورک گروپ زیاد شنیده‌اید. بیند دامنه مثل یک دفتر بزرگ است که همه چیز از یک مرکز مرکزی کنترل می‌شود و گزینه‌ای مناسب برای سازمان‌هایی است بایستی داده‌های زیادی را ایمن نگهدارند و در عین حال دسترسی به آن‌ها آسان باشد. در کنار آن شبکه ورک گروپ مثل یک تیم کوچک است که وظایف خود را مدیریت می‌کند و در عین حال امکان همکاری نیز وجود دارد. اگر بخواهیم تفاوت این دو مورد را توضیح دهیم می‌توان گفت که:

در شبکه Domain مدیریت کاربران، دسترسی‌ها و همین‌طور تنظیمات امنیتی توسط سرور مرکزی انجام می‌شود؛ ولی در شبکه Workgroup مدیریت به صورت محلی روی کامپیوترها انجام می‌شود و به سرور مرکزی نیازی نیست. در شبکه دامین دستگاه‌ها به یک دامنه متصل هستند و  اطلاعات کاربران ذخیره می‌شود این امر باعث می‌شود تا میزان هماهنگی میان دستگاه‌ها و کاربران افزایش یابد؛ ولی در Workgroup دستگاه‌ها به صورت مستقل عمل می‌کنند و خبری از پایگاه داده مرکزی برای اطلاعات کاربران و دسترسی به آن‌ها وجود ندارد.

شبکه Domain به علت مدیریت مرکزی  امنیت و کنترل قوی‌تری خواهد داشت؛ ولی در Workgroup این مسئله محدودتر است؛ زیرا هر کامپیوتر به صورت مستقل از دیگر کامپیوترها عمل می‌کند و مدیریت بر روی هر دستگاه به صورت محلی انجام می‌شود

Domain Workgroup
دارای پایگاه داده متمرکز است. پایگاه داده‌های محلی خود را دارد.
برای انتقال و به اشتراک گذاری داده‌های مهم استفاده می‌شود. ایمنی کمتری دارد و برای انتقال داده‌هایی با سطح اهمیت پایین‌تر و داده‌های شخصی استفاده می‌شود.
گزینه‌ای مناسب برای شبکه‌های عمومی و تچاری بزرگ است. گزینه‌ای مناسب برای شبکه‌های محلی و کوچک است.
برای تعداد زیادی دستگاه عملکرد خوبی دارد. برای تعداد محدودی دستگاه مناسب است.
نام دامنه بر اساس آی پی آدرس ارائه می شود. هیچ وابستگی به اجزای سخت افزاری و سرور برای اختصاص نام وجود ندارد.
داده ها را می توان در یک پایگاه داده متمرکز بازیابی کرد. به دلیل ذخیره سازی محلی هر دستگاه، بازیابی اطلاعات در یک گروه کاری امکان پذیر نیست.
بر مدیریت داده ها و سازماندهی متمرکز است. بر کار تیمی متمرکز است.
هدف دامنه اعمال یکپارچگی و سازگاری داده ها در پایگاه داده است. هدف Workgroup آسان سازی ارتباطات، همکاری و کار تیمی بین اعضای یک گروه یا تیم است.
تفاوت‌ میان Domain و  Workgroup
Domain
Workgroup
Workgroup

و در آخر

در این محتوا به توضیح درباره شبکه Workgroup پرداختیم. گفتیم این شبکه بدون نیاز به سرور مرکزی مدیریت می‌شود. در شبکه Workgroup هر دستگاه به عنوان یک نقطه مستقل عمل می‌کند و منابع را به اشتراک می‌گذارد. در این شبکه مدیریت کاربران و دسترسی‌ها به صورت محلی است و از شبکه ورک گروپ در محیط‌های کوچک استفاده می‌شود.

استفاده از سرور اختصاصی پویان آی تی در شبکه ورک گروپ این امکان را فراهم می‌آورد تا کنترل، امنیت و عملکرد خود را به سطح بالاتری برسانید. این امر می‌تواند به بهبود کارایی و امنیت شبکه و به کسب و کارها کمک شایانی کند.

سوالات متداول

  • امنیت شبکه Workgroup چگونه است؟

در شبکه Workgroup میزان امنیت نسبت به شبکه Domain کمتر است؛ ولی شما می‌توانید با انجام یک سری تنظیمات امنیتی مناسب بر روی دستگاه‌ها و همچنین استفاده از روش‌های امنیتی امنیت شبکه را افزایش دهید.

  • نحوه راه اندازی شبکه Workgroup به چه صورت است؟

در راستای راه اندازی Workgroup شما باید همه دستگاه‌ها را به یک شبکه فیزیکی و یا وایرلس متصل کنید و بعد از آن تنظیمات لازم برای به اشتراک گذاری منابع را روی دستگاه تنظیم نمایید

منابع

  • https://www.geeksforgeeks.org/difference-between-domain-and-workgroup/
  • https://www.ituonline.com/uncategorized/what-is-a-workgroup/

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

شبکه Computer