فریمورک Flask

فریمورک Flask چیست؟ + کاربرد و مزایا

فهرست مطالب

فلسک از جمله چارچوب‌های پایتون به حساب می‌آید. این فریمورک این امکان را برای توسعه دهندگان فراهم می‌آورد تا برنامه‌های وب را به سرعت ایجاد نمایند. در این محتوا قصد داریم تا به توضیح درباره فریمورک Flask بپردازیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

پایتون چیست؟

زبان برنامه نویسی پایتون از جمله زبان‌های برنامه نویسی قدرتمند و پرکاربرد است که در سال 1991 توسط Guido van Rossum ایجاد و توسعه یافت. زبان پایتون به علت سادگی آن به شدت مورد توجه و استقبال توسعه دهندگان قرار گرفته است. این زبان برنامه نویسی قادر است تا به ایجاد برنامه‌های کاربردی وب یا ایجاد یک اتصال پایگاه داده برای ارائه صفحات وب بپردازد.

  • چرا توسعه دهندگان وب از زبان برنامه نویسی پایتون استفاده می‌کنند؟

پایتون از جمله زبان‌های برنامه نویسی انعطاف پذیر و آسان است که کار را برای افراد آسان می‌سازد و منجر شده توسعه دهندگان زیادی از آن استفاده نمایند. وب سایت‌های ایجاد شده به زبان پایتون از بارگذاری سریع و ایمنی برخوردارند.

فلسک چیست؟

عبارت است از یک میکرو فریمورک که به زبان پایتون نوشته شده است. این برنامه توسط Armin Ronacher، رئیس یک گروه بین‌المللی از علاقه‌مندان به پایتون ساخته شده است. این فریمورک این امکان را برای توسعه دهندگان فراهم می‌آورد تا برنامه‌های وب را با سرعت بسیار بالایی ایجاد نمایند.

فلسک دارای ویژگی‌های متمایز بسیار زیادی است که برای مثال می‌توان به سبک بودن، انعطاف پذیری بالا، پشتیبانی جامع، جامعه بزرگ داشتن و این دست از موارد اشاره کرد.

ویژگی‌های فریمورک Flask چیست؟

فلسک از جمله چارچوب‌های محبوب زبان برنامه‌نویسی پایتون به حساب می‌آید که به شما اجازه می‌دهد تا برنامه‌های وب را به آسانی ایجاد نمایید. برخی از ویژگی‌های این فریمورک به شرح زیر هستند.

  • سبک بودن: ازآنجا که این فریمورک تنها دارای اجزای ضروری برای توسعه وب است یادگیری و استفاده از آن را برای افراد بسیار آسان می‌سازد و همچنین انعطاف پذیری و کنترل بیشتری را برای شما فراهم می‌آورد.
  • استفاده از  Jinja2: فریمورک فلسک از Jinja2 به عنوان یک  موتور قالب پیش فرض استفاده می‌کند و این امکان را برای شما فراهم می‌آورد تا قالب‌های HTML پویا را با سینتکس‌های شبیه به پایتون بنویسید.
  • سازگاری با  WSGI: این فریمورک با استاندارد Web Server Gateway Interface (WSGI) سازگار است به این معنی که Flask می‌تواند بر روی هر وب سرور سازگار با WSGI اجرا شود
  • انعطاف پذیری بالا: فراهم‌آوردن امکان اضافه نمودن و ادغام پلاگین‌ها و ابزار مورد نیاز برای پروژه‌ها.
  • مستندات جامع: ارائه مستندات جامع در راستای یادگیری و استفاده از آن برای افراد حرفه‌ای گرفته تا تازه کارها.

به طور خلاصه، Flask یک ابزار قدرتمند و در عین حال ساده برای توسعه برنامه‌های وب با استفاده از پایتون است که به دلیل انعطاف‌پذیری و قابلیت گسترش بالا، بسیار محبوب شده است.

مزایای فریمورک  Flask

استفاده از این فریمورک مزایای زیادی را برای افراد به ارمغان می‌آورد که برای مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • مقیاس پذیری: شما می‌توانید از این فریمورک بسته به اهداف و برنامه‌های خود خواه کوچک باشند پ یا بزرگ استفاده نمایید. مثلاً اگر در ابتدا از آن برای یک برنامه‌ای استفاده می‌کنید که کوچک بوده؛ ولی حس می‌کنید پتانسیل رشد و پیشرفت را دارد انتخاب فریمورک فلسک هوشمندانه است. چرا که با ارائه قابلیت مقیاس پذیری می‌تواند خود را با نیازهای شما هماهنگ سازد و در مسیر رشد و پیشرفت در کنارتان باشد.
  • انعطاف پذیری: این قابلیت در کنار مقیاس پذیری به شما کمک می‌کند تا در صورتی که بنا بر هر دلیلی به تغییر در ساختار نیاز پیدا شد این ساختار در هنگام تغییرات اعمالی از بین نرود و به زبانی ساده‌تر در هر جهت که پروژه شما تغییر کرد دنباله رو شما باشد آن هم بدون کوچک‌ترین آسیبی.
  • سبک وزن بودن: این ویژگی منجر می‌شود تا کار با این فریمورک آسان‌تر و سریع‌تر انجام شود.
  • چارچوب مبتنی بر پایتون: این فریمورک یک چارچوب مبتنی بر پایتون است و با بهره گیری از نقاط قوتی مثل سهولت در استفاده و خوانایی آسان به یک گزینه مناسب برای توسعه دهندگانی تبدیل شده است که از قبل با زبان پایتون آشنایی داشتند.

معایب فریمورک Flask

در کنار مزایای گفته شده فلسک معایبی نیز دارد که برای مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • داشتن ابزار کم: این سبک بودن در کنار اینکه از مزایای آن به حساب می‌آید یک مشکل نیز هست. بر خلاف فریمورک جنگو، فلسک از جعبه ابزار کوچک‌تری برخوردار است. یعنی توسعه دهندگان مجبورند تا افزونه‌ها را به صورت دستی اضافه کنند و در صورت زیاد بودن آن‌ها از سرعت برنامه بکاهند.
  • هزینه‌های نگهداری: به دلیل گسترده بودن طیف برقراری ارتباط در این قریمورک طبیعتاً شرکت‌هایی که از آن استفاده می‌کنند ملزم به پرداخت هزینه‌های اضافه می‌شوند که این امر می‌تواند برای آن‌ها دردسرساز باشد.

فریمورک Flask در چه زمینه‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

در این بخش به معرفی چند مورد از کاربردهای این فریمورک می‌پردازیم.

  1. ایجاد برنامه‌های کاربردی وب که برای مثال می‌توان به وبلاگ‌ها، سایت‌های مختلف و این دست از موارد اشاره کرد.
  2. ایجاد و توسعه APIها در راستای برقراری ارتباط میان سیستم‌های نرم افزاری مختلف در راستای به اشتراک گذاری داده‌ها، یکپارچه سازی سرویس‌ها و این دست از موارد.
  3. نمونه سازی که این امکان را برای توسعه دهندگان فراهم می‌آورد تا بتوانند ایده‌های خود را اجرا و آزمایش کنند.
  4. ساخت میکروسرویس‌ها در راستای ارائه عملکردهای متمایز.
  5. و…

کدام شرکت‌های بزرگ از فلسک استفاده می‌کنند؟

در حال حاضر شرکت‌های بزرگی از این فریمورک در پروژه‌هایی خود استفاده می‌کنند که برای مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • Netflix

از جمله سرویس‌های پخش محبوب است که از این فریمورک برای ایجاد APIها استفاده می‌کند که در راستای دسترسی و استفاده از داده ها و خدمات مورد استفاده قرار می‌گیرد. API Netflix این امکان را برای افراد فراهم می‌آورد تا بتوانند برنامه‌ها و وب سایت‌هایی ایجاد کنند که به جستجو، کشف و دسترسی به کتابخانه عظیم فیلم‌ها و نمایش‌های تلویزیونی Netflix بپردازند. استفاده از Flask این امکان را برای نتفلیکس فراهم آورده است تا یک رابط کاربری ساده و آسان برای توسعه دهندگان فراهم کنند و ساخت برنامه‌هایی را که با پلتفرم نتفلیکس ادغام می‌شوند را برای آن‌ها آسان‌تر کند.

  • Pinterest

از جمله پلتفرم‌های معتبر و مناسب برای دریافت ایده‌های نوین و جذاب برای پروژه‌ها و حتی موارد مورد علاقه افراد است. این پلتفرم به فریمورک فلسک وابسته است و این امکان را برای کاربران فراهم می‌آورد تا بتوانند به جستجو و کشف و ذخیره ایده‌ها بپردازند بهره‌گیری از فلسک امکان ساخت و ایجاد پلتفرم‌های سریع و قابل اعتماد را برای افراد فراهم می‌آورد که استفاده از آن به شدت آسان بوده و قادر است تا حجم بالای ترافیک را مدیریت نماید.

  • Lyft

از جمله پلتفرم‌های حمل و نقل به حساب می‌آید که به کاربران اجازه می‌دهد تا به وسیله آن درخواست خود را ثبت و به پرداخت هزینه به صورت آنلاین بپردازند. این پلتفرم بر اساس قلسک ایجاد شده است و در کنار موارد عنوان شده قادر است تا به رتبه بندی راننده‌ها نیز بپردازد و یک تجربه کاربری مناسب را برای افراد به همراه بیاورد.

شرکت های بزرگی که از فلسک استفاده می کنند

جهت خریداری سرور مجازی پویان آی تی برای داشتن یک کسب و کاری ایمن همین حالا اقدام نمایید.

مقایسه فریمورک فلسک و جنگو

میان این دو فریمورک شباهت‌ها و تفاوت‌هایی وجود دارد که به تبع افراد با توجه به نوع نیاز خود از آن استفاده می‌کنند.  در این بخش ما قصد دارمی تا به توضیح درباره تفاوت‌های میان این دو فریمورک بپردازیم.

  • از فریمورک جنگو در پروژه‌های بزرگ و یا آن‌هایی که در ابعاد کوچک خود باقی می‌مانند استفاده می‌شود. ولی فلسک در برنامه‌هایی که پتانسیل رشد و پیشرفت دارند کاربرد دارد.
  • هزینه نگهداری از جنگو نسبت به فلسک ارزان‌تر است.
  • در صورتی که امنیت به عنوان یک رکن مهم و اساسی برای شما حساب می‌شود پیشنهاد ما به شما فریمورک جنگو است.
  • گستردگی جامعه در جنگو وسیع‌تر از فلسک می‌باشد و شما در صورت داشتن هرگونه سؤال و یا مشکل با انتخاب فریمورک جنگو زودتر به پاسخ سؤالات خود دست پیدا خواهید کرد.

و در آخر

در این محتوا به توضیح درباره فریمورک Flask پرداختیم و گفتیم فلسک چارچوبی از پایتون است که توسط آرمین روناکر توسعه پیدا کرده است. این فریمورک به علت سادگی و توسعه پذیری بالایی که دارد برای پروژه‌های کوچک و متوسط بسیار مناسب است به همین سبب توسعه دهندگان می‌توانند افزونه‌هایی را به آن اضافه نمایند.

فریمورک فلسک دارای قابلیت‌ها و ویژگی‌های زیادی است که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. سبک و ساده بودن
  2. انعطاف پذیری بالا
  3. توسعه پذیری
  4. فراهم آوردن قابلیت مدیریت
  5. و…

در کل اگر به دنبال یک فریمورک ساده، قابل توسعه و مناسب برای پروژه‌های مقیاس کوچک و متوسط هستید فلسک انتخابی مناسب برای شماست.

سؤالات متداول

  • چرا به فلسک میکرو فریمورک می‌گویند؟

ازآنجا فلسک حاوی ویژگی‌های کلیدی و اصلی مثل درخواست، مسیریابی و نقشه‌ها است به آن میکرو فریمورک می‌گویند.

  • مزایای استفاده از چارچوب فلسک به زبانی ساده چیست؟

استفاده از این چارچوب مزایای زیادی را برای افراد به همراه می‌آورد که برای مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. پشتیبانی از یونی کد.
  2. سازگاری با WSGI.
  3. داشتن افزونه‌های شخص ثالث.
  4. و…

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

پایتون فریم ورک برنامه نویسی