محافظت از سایت در برابر هکره

بهترین روش‌ها برای محافظت از سایت در برابر هکرها چیست؟

فهرست مطالب

برقراری ارتباط میان شرکت‌ها و افراد مختلف امروزه به وسیله وب سایت‌ها و کانال‌های ارتباطی اجتماعی برقرار می‌شود. کاربران با ورود به یک وب سایت می‌توانند به‌روزرسانی‌ها را مشاهده و محصولات مدنظر خود را انتخاب و خریداری نمایند. پس وب سایت‌ها پل ارتباط مهمی به حساب می‌آیند. طبیعتاً اگر وب سایت شما بنا بر هر دلایلی از کار بیفتد و از دسترس خارج شود ضررهای بسیار زیادی را برای شما به همراه می‌آورد. این اتفاق خواه ناخواه برای رقبای شما امتیازی مهم است پس ممکن است بخواهند از این امتیاز استفاده کنند. چگونه؟

به این صورت که هکرها وب‌سایت‌های هدف را در نظر می‌گیرند این رویدادها به منظور دریافت باج و یا به درخواست رقیبان رخ می‌دهد. در اینجا این سؤال مطرح می‌شود که چگونه وب سایت خود را از حملات هکرها در امان نگهداریم. در این مقاله به توضیح درباره راهکارهایی برای محافظت از سایت در برابر هکرها می‌پردازیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

هک شدن وب سایت چه تأثیری بر کسب و کار شما دارد؟

در صورتی که وب سایت شما هک شود اثرات مخربی را برجای می‌گذارد مثل از دست دادن داده‌ها، آسیب به برند و اعتبار شما به این صورت که اعتمادشان را به شما از دست می‌دهند و طبیعتاً بازگرداندن این اعتماد بسیار سخت و زمان بر است. جنبه‌ها و ضررهای مالی که بر اثر از دست رفتن مشتریان و کاهش میزان فروش صورت می‌گیرد. قرارگرفتن در لیست سیاه موتورهای جستجو و حفظ از نتایج آن و خیلی موارد دیگر را ایجاد کند.

چرا پیشگیری بهتر از درمان است؟

ببینید وظیفه شما محافظت از داده‌ها و اطلاعات کاربرانتان است پس شما باید همه تلاشتان را برای محافظت از آن‌ها بکنید. چراکه جدای از موارد قانون کاربران به شما اعتماد می‌کنند و شما بایستی تمامی تلاش خود را بکنید تا به اعتماد آن‌ها خیانت نکنید. مهم‌تر از همه محافظت خیلی ارزان‌تر از بازیابی است. تعمیر سایت‌های هک شده مسئله‌ای پیچیده و زمان بر است. ولی شما با نصب یک افزونه امنیتی درست می‌توانید این حملات را پیش از وقوع تشخیص و به امنیتی بالا دست پیدا کنید.

+11 روش محافظت از سایت در برابر هکرها

از آنجایی که حملات سایبری برای فعالیت‌های شما تهدیدی جدی به حساب می‌آید بایستی برای مقابله با این تهدیدها و همچنین محافظت از سایت در برابر هکرها با اقدامات امنیتی در این زمینه آشنا شوید. در اینجا به معرفی برخی از این روش‌ها می‌پردازیم.

  • استفاده از به‌روزترین نرم افزارها:

باید همیشه بررسی کنید که وب سایت شما از جدیدترین نرم افزارهای امنیتی استفاده کند. چراکه این نرم افزارها نسبت به جدیدترین باگ‌ها و نقاط ضعف ایمن هستند. اگر شما از CMSهایی مانند وردپرس استفاده می‌کنید این به‌روزرسانی‌ها به روز بودن‌ها و به‌روزرسانی‌ها از اهمیت بالاتری برخوردارند.

  • از رمز عبورهای قوی استفاده کنید:

یک رمز عبور قوی باید شامل کاراکترها، ارقام و حروف خاص باشد. پیشنهاد می‌کنم از رمزهای ساده و متداول و تاریخ‌هایی که قابل حدس زدن هستند دوری کنید. یک رمز عبور قوی حداقل 12 کاراکتر دارد. هرچه تعداد این کاراترها بیشتر باشد دسترسی به آن‌ها بیشتر است. رمز عبور انتخابی بایستی ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک، اعداد و نمادهای خاص باشد.

موارد دیگر مثل عدم استفاده از اطلاعات شخصی، رمز عبورهای مشابه برای حساب‌های مختلف را نیز در نظر داشته باشید. با رعایت این نکات و استفاده از رمز عبورهای قوی، می‌توانید به طور مؤثری از حساب‌ها و سایت خود در برابر تهدیدات امنیتی محافظت کنید.

  • استفاده از SSL و TLS

SSL (Secure Sockets Layer) و TLS (Transport Layer Security) پروتکل‌های رمزنگاری هستند که که اطلاعات بین کاربران و سرور را رمزگذاری می‌کند تا اطلاعات شخصی و حساس، مانند رمزهای عبور و اطلاعات کارت‌های اعتباری، به صورت امن منتقل شوند. این پروتکل‌ها امنیت ارتباطات اینترنتی را با رمزگذاری داده‌ها تضمین می‌کنند و از حملات مختلف جلوگیری می‌کنند.

با استفاده از SSL/TLS می‌توانید ارتباطات بین کاربران و سایت خود را ایمن کنید، از اطلاعات حساس محافظت کرده و از انواع حملات سایبری جلوگیری کنید. SSL/TLS یکی از اصلی‌ترین ابزارهای امنیتی برای هر وب‌سایتی است که با تعاملات کاربر و انتقال داده‌ها سر و کار دارد. (جهت آشنایی با تفاوت SSL و TLS به مقاله تفاوت SSL و TLS سر بزنید.)

  • آپلودهای انجام شده توسط کاربران را بررسی کنید:

چک کنید کاربران چه فایل‌هایی را آپلود می‌کنند، فایل آن‌ها چه حجمی دارد و این دست از موارد. فایل‌های آپلود شده می‌توانند حاوی کدهای مخرب یا ویروس باشند که می‌تواند امنیت سایت را به خطر بیندازد. پس بایستی آپلودهای انجام شده را بررسی کنید و از سایت خود در برابر تهدیدات امنیتی مرتبط با آپلود فایل‌ها محافظت کنید و از وقوع حملات احتمالی جلوگیری نمایید.

محافظت از سایت
  • از ابزارهای امنیتی وب استفاده کنید:

این ابزارها به شما کمک می‌کنند بررسی کنید که آیا وب سایت شما در برابر حملات دنیای واقعی نیز مقاوم است یا نه.

  • بکاپ گیری کنید:

تهیه نسخه بکاپ از وب سایتتان به شما کمک می‌کند تا در صورت وقوع آسیب‌های امنیتی بتوانید داده‌ها را بازیابی کنید. شما با بکاپ گیری می‌توانید مطمئن شوید در صورت وقوع هرگونه حادثه امنیتی، قادر خواهید بود سایت خود را به‌سرعت و به‌طور کامل بازیابی کنید. این امر می‌تواند خسارات ناشی از حملات هکرها را به حداقل برساند و به حفظ امنیت و سلامت سایت کمک کند.

  • تست‌های امنیتی:

انجام تست‌هایی که محیط شما را در برابر حملات سایبری تست می‌کنند و راهکارهایی را برای رفع آسیب پذیری و جلوگیری از بروز مشکلات و خطرات در آینده ارائه می‌دهند.

  • ارائه دهندگان میزبانی وب معتبر را انتخاب کنید:

ارائه دهنده‌ای را انتخاب کنید که گزارش‌های دسترسی عوامل مخرب را بررسی می‌کند، بکاپ گیری می‌کند و غیره. هاستینگ مناسب می‌تواند نقش اساسی در جلوگیری از حملات سایبری، حفظ داده‌های حساس، و تضمین عملکرد پایدار وب‌سایت ایفا کند. شما با انتخاب یک ارائه‌دهنده میزبانی که به امنیت اهمیت می‌دهد، می‌توانید خطرات امنیتی را به حداقل برسانید و از سایت خود در برابر هکرها و تهدیدات سایبری محافظت کنید.

با تهیه سرور مجازی مدیریت شده پویان آی تی می‌توانید وب سایت خود را بدون دغدغه راه اندازی نمایید و بدون نیاز به دانش فنی، به راحتی از سرویس خود استفاده کنید.

هکرها از چه روش‌هایی برای هک کردن وب سایت شما استفاده می‌کنند؟

به صورت کلی حملات سایبری انجام شده توسط هکرها به سه دسته کنترل دسترسی، بهره‌برداری از آسیب‌پذیری‌های نرم‌افزاری و ادغام‌های شخص ثالث تقسیم می‌شود. هکرها از روش‌های متعددی برای دسترسی به نقاط ضعف سیستم شما استفاده می‌کنند. یکی از این روش‌ها حملات brute force است. در این نوع حمله هکرها سعی می‌کنند تا ترکیبی از نام کاربری و رمز عبور شما را حدس بزنند. آن‌ها به ایجاد وب سایت‌های فیشینگ پرداخته و کاربران با ورود نام کاربری و رمز عبور خود دسترسی‌ها را در اختیار افراد قرار می‌دهند.

تزریق SQL یکی دیگر از روش‌های هک کردن وب سایت است که از ضعف‌های موجود در ورودی‌های وب سایت‌ها استفاده می‌کند و دستورات SQL مخرب را به پایگاه داده ارسال و اطلاعات حساس را استخراج یا تغییر دهند. حملات XSS کدهای مخرب جاوا اسکریپت را به وب سایت تزریق می‌کند که این کدها در مرورگر اجرا می‌گردد و اطلاعات حساس را سرقت می‌کند.

موارد دیگری مثل CSRF (که کاربران را ترغیب می‌کند تا بدون آگاهی اقداماتی را در وب سایت انجام دهند که منجر به ایجاد تغییرات ناخواسته در حساب کاربری می‌شود.)، حملات DDoS (ارسال درخواست‌های زیاد به وب سرور در جهت مشغول و غیرفعال سازی سرورها.)، Phishing (ارسال ایمیل‌ها و پیام‌های جعلی و ترغیب کاربران به واردکردن اطلاعات حساسشان به وب سایت‌ها.) و خیلی موارد دیگر از روش‌هایی است که هکرها برای ورود به وب سایت شما استفاده می‌کنند.

انواع حملات هکرها

دلایل ایمن سازی وب سایت‌ها در برابر هکرها

اگر وب سایت شما در برابر هکرها و ویروس‌ها امنیت نداشته باشد می‌تواند هزینه‌های مالی زیادی را برای شما ایجاد کند. مثلاً اگر شما یک کسب و کار کوچک دارید و مورد حملات سایبری قرار بگیرید ممکن است اثرات و تبعات آن به حدی باشد که نتوانید به حالت اولیه خود برگردید. همچنین ممکن است وب سایت شما در موتورهای جستجو در لیست سیاه قرار بگیرد و این امر منجر شود میزان متریان شما تا حد بسیار زیادی کاهش یابند.

در مقابل ایمن سازی وب سایتتان در برابر حملات منجر به بهبود سئو می‌شود. در کنار آن کارمندان و افراد به جای آنکه زمان خورد را برای رفع مشکلات امنیتی صرف کنند می‌توانند بر روی بهبود تجربه کاربری متمرکز شوند. به صورت کلی اگر به دنبال کسب شهرت، اعتبار و درآمد از وب سایت خود هستید محافظت از سایت در برابر هکرها را فراموش نکنید.

و در آخر

اگر بخواهیم به طور جامع توضیح دهیم هک شدن وب سایت شما یک از اصلی‌ترین خطرات امنیت سایبری به حساب می‌آید که می‌تواند تبعاتی منفی را با خود به ارمغان بیاورد. مثل آسیب‌های مالی، اعتباری و فنی. هکرها از روش‌ها و راهکارهای متعدی در این زمینه استفاده می‌کنند تا به وسیله آن بتوانند از صاحبان وب سایت‌ها باج گیری کنند.

در این مقاله به توضیح درباره روش‌های محافظت از وب سایت در برابر هکرها پرداختیم و هم‌زمان این بود تا وب سایت خود را در برابر هکرها ایمن سازند تا بتوانند سود و اعتبار خود را در هر شرایطی حفظ نمایند.

سؤالات متداول

  • برای محافظت از سایت خود چه باید بکنیم؟

برای اینکه بتوانید از وب سایت خود محافظت کنید راهکارهای زیادی وجود دارد؛ مثلاً از افزونه‌های امنیتی استفاده کنید، احراز هویت دومرحله‌ای داشته باشید، پلاگین‌های خود را به روز نگهدارید، SSL نصب کنید و غیره.

  • چرا هکرها وب سایت‌ها را هدف قرار می‌دهند؟

دستیابی به سود زیاد امری مهم است که هکرها را به سمت آن ترغیب می‌کند. جدای از اینکه هکرها با هک کردن وب سایت‌ها پول به دست می‌آوردند طیف گسترده‌ای از اطلاعات را نیز در دست خواهند داشت که برای آن‌ها بسیار ارزشمند است و در زمینه‌های مختلفی می‌توانند از این اطلاعات استفاده کنند.

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 4.8 / 5. تعداد رأی ها : 4

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

امنیت وب سایت