دامنه

چگونه دامنه را به سرور مجازی متصل کنیم؟

فهرست مطالب

دامنه (Domain) و IP (Internet Protocol) آدرس‌های یک وب سایت هستند. دامنه شامل حروف انگلیسی است و IP فقط از اعداد تشکیل شده است. پروتکل DNS نقش یک مترجم را دارد که آدرس وب سایت که برای کاربران قابل فهم است را به زبانی که برای سرور و وب سرورها قابل فهم باشد، تبدیل می‌کند؛ بنابراین، دامنه در سرور و سرور مجازی بسیار با اهمیت است. اگر شما بخواهید یک شبکه را میزبانی کنید به یک سرور احتیاج دارید که با توجه به نیاز خود به سرور مجازی یا اختصاصی نیاز دارید.

دلایل اتصال دامنه به سرور مجازی

تمامی سرورها به اینترنت پر سرعت متصل هستند. ما برای دسترسی به آن‌ها و وب سایت‌های موجود روی آن، نیاز به دامنه داریم تا بتوانیم به سایت مورد نظر روی سرور مجازی خود دسترسی پیدا کردیم. اگر بخواهیم جزئی‌تر بیان کنیم، به این صورت می‌توانیم دلایل اتصال دامنه به سرور مجازی را شرح دهیم.

  • دسترسی مطمئن و ساده به سرور: یکی از مزایای برجسته آن، این است که شما و کاربرانتان می‌توانید به راحتی و با اطمینان در هر زمان و مکان به سرور دسترسی داشته باشید.
  • بهره‌ وری بالاتر از سرورهای فیزیکی: با استفاده از این روش، می‌توانید عملکرد سرورهای فیزیکی خود را بهبود دهید و امکانات و بازدهی کسب‌ و کارتان را به سطح بالاتری برسانید.
  • مدیریت بهتر وب‌ سایت: اتصال دامنه به VPS ویندوز به شما امکان می‌دهد تا فایل‌ها را بارگذاری، دیتابیس‌ها را ایجاد، از داده‌ها پشتیبانی و آن‌ها را بازیابی کنید.
  • کاهش هزینه‌ها: یکی دیگر از دلایل مهم اتصال دامنه به سرور مجازی، کاهش هزینه‌های نگهداری سرورهای فیزیکی است که نادیده گرفتن آن منجر به مشکلات زیادی می‌شود.
  • مقیاس‌ پذیری: با اتصال دامنه به سرور مجازی ویندوز، می‌توانید منابع سرور خود را ارتقا و به نیازهای کاربران و ترافیک وب‌ سایت خود پاسخ مناسبی بدهید.
  • امنیت بالا: ارتباط بین شما و کاربرانتان به صورت بسیار امن رمز گذاری می‌شود که این امر باعث افزایش چشمگیر امنیت سرور شما خواهد شد.

نحوه اتصال مستقیم دامنه به سرور مجازی در کلودفلر

کلودفلر Cloudflare یکی از انواع CDN می‌باشد که مخفف Content Delivery Network است و معنی آن شبکه توزیع محتوا است. وظیفه آن رساندن اطلاعات وب سایت‌ها به کاربران است باعث می‌شود کاربران سریع‌تر و با کیفیت بیشتری به آن اطلاعات دست یابند. حال با استفاده از سرور مجازی و اتصال دامنه به آن، دسترسی بیشتری به کاربران برای اتصال به وب سایت‌های مورد نظر خودشان می‌دهد.

در این قسمت، نحوه ی اتصال دامنه به سرور مجازی را شرح می‌دهیم.

  • گام 1: ابتدا وارد حساب کاربری خود در کلودفلر شوید.
  • گام 2: سپس یک صفحه جدید باز کنید و وارد اکانت خود در سایت Cloudflare شوید.
  • گام 3: روی قسمت Add site کلیک کنید.
دامنه
وب سایت کلودفلر
  • گام 4: سپس در قسمتی که نام دامنه خود را درخواست کرده است (Enter your domain)، نام دامنه خود را وارد کنید.
  • گام 5: بعد روی Continue کلیک کنید.
دامنه
ثبت دامنه بر روی کلودفلر

در صفحه جدیدی که باز می‌شود، چند نوع برنامه مختلف برای کلودفلر نمایش داده می‌شود. طبیعتاً گزینه‌هایی که باید بابت آن‌ها پول پرداخت کنید، امکانات بیشتری در اختیار شما قرار می‌دهند. اما به تازه کاران توصیه می‌شود از برنامه رایگان استفاده کنند چون هم ساده‌تر است و هم اینکه رایگان است. 

  • گام 6: پس از انتخاب برنامه مورد نظر، روی گزینه Continue کلیک کنید.
دامنه
انتخاب برنامه رایگان دامنه
  • گام 7: دامنه‌ای که قبلاً ثبت کرده ایم، وارد قسمت Overview آن شوید.
  • گام 8: در قسمت Update your nameservers کلودفلر دو Nameserver جدید برایتان فراهم کرده است. بدین معناست که دامنه ی شما یه سرور مجازی متصل شده است.
  • گام 9: با کپی کردن آن دو Nameserver کلودفلر برایتان ایجاد کرده است، می‌توانید با وارد کردن آن‌ها در هاست خود، دامنه را به سرور مجازی متصل کنید.
دامنه
بررسیNameserverهای دامنه کلودفلر

با Nameserverهایی که کلودفلر به شما داده است، می‌توانید آن‌ها را در رجیستار خود وارد کنید و بدین ترتیب دامنه شما به سرور مجازی متصل می‌شود.

نحوه اتصال دامنه به سرور مجازی با استفاده از A Record

راه‌های مختلفی برای اتصال دامنه به سرور مجازی وجود دارد. یکی از راحت‌ترین آن‌ها، استفاده از همین کلودفلر است. A Record یا Address Record در واقع سابقه دامنه شما می‌باشد که باید در Resgistar خود آن را ثبت کرده باشید. بسته به نوع رجیستار چه کلودفلر باشد چه رجستار دیگر، باید بدین شکل عمل کنید.

گام 1: ابتدا IP سرور خود را کپی کنید سپس وارد وب سایت کلودفلر شوید. سپس بر روی دامنه خود کلیک کنید.

دامنه
صفحه اصلی حساب کاربری در کلودفلر

گام 2: بعد به قسمت DNS بروید و بر روی Records کلیک کنید.

دامنه
کلیک کردن روی قسمت Records

گام 3: بر روی Add record کلیک کنید.

دامنه
انتخاب گزینه Records

گام 4: بروی Type کلیک نمایید و تایپ A را انتخاب کنید.

دامنه
انتخاب Type A

گام 5: سپس عبارت @ در قسمت Name قرار می‌دهیم چون به عنوان Root دامنه است.

دامنه
قرار دادن @

گام 6: سپس IP دامنه خود را وارد کنید.

دامنه
وارد کردن IP Address

گام 7: سپس قسمت Proxy را خاموش کنید چون فقط باید DNS باشد و در نهایت ذخیره کنید.

دامنه
خاموش کردن پروکسی و ذخیره کردن

گام 8: تمام این کارها را دوباره انجام دهید و به جای @، عبارت www را بنویسید و ذخیره کنید.

دامنه
اضافه کردن www

بدین ترتیب به وسیله A Record دامنه ما به سرور مجازی متصل شد.

اگر به دنبال ثبت دامنه خود با پایین‌ترین قیمت هستید پویان آی تی بهترین انتخاب برای شماست!

نصب DNS Server بر روی سیستم عامل لینوکس با استفاده BIND

BIND یا Berkeley Internet Naming Daemon یک نوع پکیج است که برای نصب DNS روی سیستم عامل ضروری است. در واقع همان نقش مترجم را در سیستم عامل ایفا می‌کند و Domain را به IP تبدیل می‌کند. در این قسمت نحوه نصب DNS Server روی سیستم عامل را توضیح می‌دهیم.

  • گام 1: ابتدا وارد برنامه Terminal شوید.
  • گام 2: قبل از اینکه چیزی رو بر روی سیستم نصب کنید، بهتر است یک آپدیت از سیستم بگیرید. عبارت yum update را در ترمینال وارد کنید و دکمه Enter را فشار دهید.
  • گام 3: سپس پکیج bind را بدین شکل نصب کنید که باید عبارت yum install bind bind-utils را وراد کنید و Enter را فشار دهید.
دامنه
محیط ترمینال BIND

گام 4: دوباره Enter را بزنید و عبارت vi /etc/named.conf وارد ترمینال کنید و Enter را فشار دهید که این صفحه ظاهر می‌شود.

دامنه
دامنه IP

گام 5: بعد از فشار دادن Enter، عبارت systemctl restart named را وارد کنید. بعد از فشار دادن Enter، عبارت netstat -antp را وارد کنید و Enter را فشار دهید. فسمت مشخص شده، همان نام Domain می‌باشد. عدد 53 این معنا را دارد که بر روی پورت شماره 53 در حال اجراست.

دامنه
دامنه پورت 53

گام 6: در ادامه برای مشخص کردن IP، مجدداً عبارت vi /etc/named.conf را ادامه وارد می‌کنیم. در پورت 53، قسمت مشخص شده، IP خود را وارد کنید.

گام 7: x : را تایپ و Enter را بزنید. سپس در ادامه ری استارت می‌کنیم و عبارت‌های systemctl restart named و netstat -antp را دوباره وارد کنید و Enter را فشار دهید. در قسمت مشخص شده، نشان دهنده این است که IP ما در پورت 53 در حال اجراست.

دامنه
دامنه اجرای پورت 53

بدین ترتیب DNS Server بر روی سیستم عامل توسط BIND نصب شد.

اتصال دامنه به سرور مجازی با استفاده از DNS اختصاصی

برای این کار حتماً باید BIND روی سیستم عامل نصب شود. پس از آنکه BIND را بر روی سیستم عامل نصب کردیم، حال باید از DNS اختصاصی استفاده کنیم که همان Nameserverهایی است که کلودفلر به ما می‌دهد. سپس باید این DNSهای اختصاصی را به IP متصل کنیم و مجدداً BIND را راه اندازی می‌کنیم تا تغییرات اعمال شونذ.

استفاده از سرور میزبانی واسط

برای اینکه اینکه یک دامنه دیگر را به عنوان واسطه برای سرور مجازی خود قرار دهید باید بدین شکل عمل کنید.

  • گام 1: ابتدا وارد حساب کاربری خود در سی پنل شوید.
  • گام 2: کمی پایین تر می‌رویم در قسمت Domains، و بر روی گزینه Zone Editor کلیک کنید.
دامنه
انتخاب Zone Editor

گام 3: حال در قسمت مشخص شده، روی گزینه Manage کلیک می‌کنیم.

دامنه
انتخاب گزینه Manage

گام 4: حال این صفحه مشاهده می‌شود. برای این که IP میزبان واسط را وارد کنیم، در قسمت A Record دامنه روی گزینه Edit کلیک می‌کنیم.

دامنه
ادیت کردن

گام 5: حال IP میزبان واسط وارد می‌کنیم و بر روی گزینه Save Record کلیک می‌کنیم.

دامنه
وارد کردن دامنه واسط

بدین ترتیب با استفاده از یک هاست واسط توانستیم دامنه آن را به عنوان واسط استفاده کنیم و این IP جدید روی سرور قرار داده شده است.

دیگر کاربردهای CDN

شبکه‌های توزیع محتوا کاربردهای دیگری دارند که عملکرد وب‌ سایت را بهبود می‌بخشند و از زیرساخت‌های اصلی شبکه پشتیبانی می‌کنند.

  • کاهش زمان بارگذاری صفحه: اگر زمان بارگذاری صفحات شما بسیار کند باشد، ترافیک وب‌ سایت ممکن است کاهش یابد. یک CDN می‌تواند نرخ بازدید (Bounce Rate) سریع از سایت بدون توجه به محتوای آن و خارج شدن از سایت را کاهش دهد و زمان حضور کاربران در سایت شما را افزایش دهد.
  • کاهش هزینه‌های پهنای باند: هزینه‌های پهنای باند یک هزینه قابل توجه است؛ زیرا هر درخواست ورودی به وب‌ سایت، پهنای باند شبکه را مصرف می‌کند. از طریق کش کردن (Cache) و بهینه‌ سازی‌های دیگر، CDNها می‌توانند مقدار داده‌ای را که یک سرور مبدأ باید ارائه دهد، کاهش دهند و هزینه‌های میزبانی را برای مالکان وب‌ سایت کاهش دهند.
  • افزایش دسترسی به محتوا: اگر تعداد زیادی از کاربران به طور هم زمان از وب سایت بازدید کنند یا خرابی‌های سخت‌ افزاری شبکه به وجود آیند، این‌ها می‌توانند باعث شوند وب سایت از دسترس خارج شود. خدمات CDN می‌توانند ترافیک وب را مدیریت کنند و بار ترافیکی را از روی سرورهای وب کاهش دهند. همچنین، اگر یک یا چند سرور CDN خاموش شوند، سرورهای دیگر به صورت عملی می‌توانند جایگزین آنها شوند تا خدمات بدون وقفه ادامه یابد.
  • بهبود امنیت وب‌ سایت: حملات DDoS سعی در از کار انداختن برنامه‌ها با ارسال مقادیر زیادی ترافیک جعلی به وب‌ سایت دارند. CDNها می‌توانند این نوع افزایش ترافیک را با توزیع بار بین چندین سرور واسطه مدیریت کنند و تأثیر آن‌ها را بر روی سرور مبدا را کاهش دهند.

و در آخر

دامنه نقش بسیار مهمی در سرور مجازی دارد. با استفاده از DNS Server، سرور مجازی می‌تواند دامنه را به IP تبدیل کند تا سرور آن دامنه را بشناسد. از دیگر دلایل اتصال دامنه به سرور مجازی می‌توان به دسترسی مطمئن، بهره وری بالا، مدیریت بهینه و امنیت بالا اشاره کرد. کلودفلر یک نوع شبکه توزیع محتوا (CND) است که با استفاده از می‌توان خود را به سرور مجازی متصل کرد. همچین با استفاده از A Record می‌توان برای دامنه مورد نظر خود @ و www تعریف کرد. همچنین می‌توان DNS Server را بر روی سیستم عامل سرور خود نصب کرد. علاوه بر اینها، می‌توان یک دامنه واسط خریداری کنید و IP آن را بر روی هاستی که از قبل تهیه نمودید، تنظیم کنید.

سؤالات متداول

  • آیا می‌توان دامنه را به سرور مجازی متصل کنیم؟

بله. می‌توانید دامنه را به سرور مجازی متصل کنید. کافی است آدرس IP سرور را به‌عنوان A Record در تنظیمات DNS دامنه خود وارد کنید. همچنین بر روی کلودفلر نیز می‌توان این کار را انجام دهید.

  • آیا CDN بر روی عمکرد وب سایت تأثیر دارد؟

بله. شبکه توزیع محتوا می‌تواند بر روی کارکرد وب سایت شما اثر بسیار خوبی بگذارد و مواردی از قبیل بهبود لودینگ و امینت سایت، دسترسی به متحوا و کاهش هزینه‌ها تحت تأثیر CDN هستند.

منابع

  • www.hostinger.com/

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

دامنه VPS سرور