بهینه سازی محیط میزبانی

چگونه محیط میزبانی خود را بهینه کنیم؟

فهرست مطالب

چه یک وبلاگ کوچک داشته باشید یا چه صاحب یک فروشگاه تجارت الکترونیک باشید. اینکه مطمئن شوید سایت شما بهترین عملکرد را دارد مسئله‌ای مهم است. عملکرد بالا برای وب سایت شما نه تنها یک تجربه کاربری عالی را ایجاد می‌کند؛ بلکه بازدیدکنندگان را نیز در صفحات شما نگه می‌دارد. با پیروی از روش‌هایی که در این مقاله برایتان توضیح می‌دهیم می‌توانید به بهینه سازی محیط میزبانی خود بپردازید.

استفاده از جعبه ابزار وردپرس

این جعبه یک ابزار مدیریتی همه کاره است که خیلی از کارها را برای حفظ سایتتان انجام می‌دهد و آن را ساده‌تر می‌سازد. مواردی مثل نصب و به‌روزرسانی‌ها تا مدیریت امنیت و پشتیبان گیری از داده‌ها، همه و همه را برای شما انجام می‌دهد و به شما کمک می‌کند تا:

  1. به‌روزرسانی‌ها در زمینه‌های مختلف مثل تم‌ها و افزونه‌ها را به صورت خودکار انجام دهید.
  2. سایت خود را برای آزمایش‌ها و تغییرات مرحله‌بندی کنید.
  3. ایمن‌سازی‌های لازم را انجام دهید.

در کل استفاده از جعبه ابزار وردپرس روند مدیریت سایت را آسان می‌سازند و به شما کمک می‌کند تا سایتی بی‌دردسر داشته باشید.

فعال سازی LiteSpeed ​​Cache

اگر می‌خواهید سایت‌هایی که دارید سریع‌تر بارگذاری شده و در کنار آن بار سرور نیز کاهش پیدا کند بهتر است از افزونه‌های کش استفاده کنید. LiteSpeed Cache عبارت است از یک افزونه قدرتمند که با وب سرورهای لایت اسپید کار می‌کند. این افزونه با کاهش نیاز به پردازش مکرر در هر بازدید سرعت سایت شما را بهبود می‌دهد.

به عبارتی ساده استفاده از کش باعث می‌شود زمان بارگذاری کاهش، تجربه کاربری بهبود و میزان فشار وارده بر منابع نیز کم شود.

بهینه سازی تصاویر

اینکه ابعاد و حجم عکس‌های وب سایت شما بزرگ باشد می‌تواند تاثیر زیادی بر سرعت سایت شما بگذارد. اگر می‌خواهید این مشکل را از بین ببرید و تجربه کاربری کاربرانتان را بهبود دهید پیشنهاد می‌کنیم که:

  1. از افزونه‌های بهینه سازی تصاویر استفاده مثل Smush یا Imagify استفاده کنید.
  2. تصاویر خود را به جدیدترین فرمت‌های وب مثل WEBP و AVIF تغییر دهید.
  3. Lazy Loading را فعال کنید تا تصاویر تنها زمانی بارگیری شوند که کاربر در صفحه باشد.

بهینه سازی تصاویر زمان بارگذاری را کاهش می‌دهد و عملکرد وب سایت شما را به خصوص در صفحاتی که تصور زیادی دارند بهتر می‌کند.

حذف فایل‌های غیرضروری

اگر به دنبال آزادکردن فضای دیسک خود هستید بایستی که هر چیزی که روی سرور دارید را بررسی کنید و ببینید آیا همه آن فایل‌ها برای شما لازم و ضروری هستند یا نه. مواردی که برای شما لازم و ضروری نیستند را شناسایی و بعد از تهیه نسخه پشتیبان آن‌هایی که به سایت شما ربطی ندارند را حذف کنید.

خودداری از میزبانی ویدیوها و فایل‌های صوتی در سایت

با وجود اینکه قراردادن فیلم یا فایل صوتی در سایت برای خوانندگان جالب است و تجربه‌ای متفاوت از متن و عکس‌هاست؛ ولی در نظر داشته باشید که این محتوا می‌تواند برای هاست شما مشکل ایجاد کند؛ زیرا ویدیوها و فایل‌های صوتی حجم زیادی از فضای سرور را اشغال می‌کنند. برای حل این مسئله چه کار کنیم؟

  1. شما می‌توانید ویدیوها و فایل‌های صوتی خود را در جای دیگری میزبانی و از کدجاسازی برای درج آن در سایتتان استفاده کنید. به عبارتی ویدیو و یا آن محتوای صوتی در سایت شما وجود دارد؛ ولی در جای دیگری میزبانی می‌شود.
  2. نسخه‌های بکاپ خود را داخل هاست نداشته باشید. ببینید در صورتی که سرور شما دچار مشکل شود نه تنها سایت را از دست می‌دهید؛ بلکه نسخه پشتیبانی نیز در کار نخواهد بود. پیشنهاد می‌کنیم از سایت خود پیوسته بکاپ گیری کنید ولی این بکاپ‌ها را در جای دیگری ذخیره کنید. این امر برای آزادسازی فضای دیسک موثر است.

آزادسازی فضای دیسک استفاده شده با ایمیل

در برخی از سازمان‌ها و شرکت‌ها سرویس ایمیل در فضای مورداستفاده برای میزبانی وب سایت قرار دارد. اگر سازمان شما هم همین‌طور است پیشنهاد می‌شود که صندوق ورودی را پاک‌سازی کنید. اگر بخواهیم یک سری راهکار برایتان ارائه دهیم می‌توان گفت:

  1. استفاده از یک برنامه ایمیل محلی و تنظیم آن برای پاک‌سازی پیام‌های دانلود شده از سرور است. این روش یک باگ دارد و آن هم این است که اگر رایانه شما دچار مشکل شود و یا اتفاقی برای آن بیفتد و شما نسخه پشتیبان نداشته باشید  همه پیام‌ها را از دست می‌دهید.
  2. پیشنهاد دیگر استفاده از سرویس میزبانی ایمیل جداگانه از شرکت میزبان است. این گونه تاثیری در میزبانی سایت شما نخواهد داشت.

انتخاب میزبانی مناسب

میزبانی انتخابی شما بایستی با نیازهای وب سایت و برنامه شما منطبق باشد. اگر بخواهیم راهنمایی کلی در این زمینه ارائه دهیم باید گفت:

  1. هاست اشتراکی برای وب سایت‌های کوچک با ترافیک محدود
  2. سرور مجازی برای وب سایت‌های در حال توسعه با ترافیک متوسط
  3. هاست اختصاصی برای وب سایت‌های پربازدید که به منابع اختصاصی و کنترل کامل بر سرور نیاز دارند.
  4. هاست ابری که ایمن و مقیاس پذیر است و برای وب سایت‌هایی با ترافیک‌های نوسان دار یا برنامه‌هایی با منابع فشرده کاربرد دارد.

استفاده از CDN

شبکه توزیع محتوا یکی از ابزارهای مهم برای بهینه سازی محیط میزبانی وب به حساب می‌آید. این سیستم داده‌ها را در سرورهای متعدد توزیع می‌کند و عملکرد، امنیت و قابلیت اطمینان وب سایت را بهبود می‌بخشد. CDNها زمان بارگذاری را کاهش می‌دهند این امر تجربه کاربری کاربران را بهبود می‌بخشد و برای سئو نیز موثر است و خطر ایجاد اختلال در خدمات را کاهش می‌دهد.

کدهای وب سایت را بهینه سازی کنید

بهینه سازی کدها به معنای کوچک سازی کارکترهای غیر ضروری است. این مسئله باعث می‌شود تا اندازه فایل‌ها کوچک‌تر شود و زمان بارگذاری بهبود یابد. علاوه بر آن بهینه سازی دیتابیس کوئری‌ها و حذف موارد غیرضروری که می‌تواند سرعت وب سایت شما را بهبود بخشد.

نظارت و مدیریت استفاده از منابع

بر استفاده از منابع سرور نظارت داشته باشید و از بارگذاری بیش از حد جلوگیری کنید. در این مسیر شما می‌توانید از ابزارهایی مثل Nagios ،Zabbix یا سیستم نظارتی ارائه دهنده هاست برای ردیابی معیارهای عملکرد استفاده کنید.

PHP،MySQL و وب سرور را ارتقا دهید

این به‌روزرسانی‌ها مزایای زیادی را برای شما به همراه می‌آورد. مثلا:

  1. PHP: منجر به اجرای سریع‌تر کد و بهبود امنیت می‌شود.
  2. MySQL/MariaDB: بهبود عملکرد را به همراه دارد.
  3. وب سرورها: مثلا سرورهای NGINX یا LiteSpeed ​​از نظر سرعت و کارایی بهتر از Apache سنتی عمل می‌کنند.

بهینه سازی برای موبایل

طراحی ریسپانسیو به این معناست مطمئن شوید وب سایت شما در همه دستگاه‌ها به خوبی کار می‌کند و برای تلفن‌های همراه و دیگر دستگاه‌ها بهینه سازی شده است.

تمیز کردن و نگهداری از سرور

با انجام این کار می‌توانید مطمئن شوید که محیط میزبانی شما به خوبی اجرا می‌شود. تمیزکاری و نگهداری از سرور شامل پاک‌سازی کش، حذف داده‌های غیرضروری و به‌روزرسانی نرم افزارها می‌شود.

حذف فایل‌ها و پوشه‌های غیر ضروری

فایل‌ها و پوشه‌هایی که استفاده نمی‌شوند را حذف و تنها فایل‌هایی را ذخیره کنید که توسط وب سایت شما استفاده می‌شوند. در صورتی که به محدودیت فضای دیسک خود نزدیک شده‌اید می‌توانید با استفاده از File Manager یا از طریق FTP مقداری فضا آزاد کنید.

پلاگین‌ها و تم‌های غیرفعال را حذف کنید

اگر از وردپرس استفاده می‌کنید و تم‌ها و یا افزونه‌هایی دارید که بلا استفاده‌اند پیشنهاد می‌کنم آن‌ها را حذف و یا غیرفعال کنید.

فایل های مخفی را شکار کنید

راه‌های زیادی وجود دارند که بدون اینکه شما در جریان باشید فضای شما را از بین می‌برند. مثلا اگر در وب سایت شما ارسال نظر مجاز باشد ممکن است بخشی از فضای شما وسط آن‌ها اشغال شوند و لازم باشد تا این نظرات را حذف کنید. این تنها یک مورد بود که ما بیان کردیم پس دقیق باشید و زیر و بم سایت خود را در بیاورید تا بتوانید به بهینه سازی محیط میزبانی بپردازید.

این شما و این هم میزبانی وب پویان آی تی

اگر می‌خواهید وب سایتتان بهینه باشد این مسئله به قدم قبل بستگی دارد. یعنی چه؟ یعنی میزبانی وب

میزبانی وب ارائه شده توسط پویان آی تی به بهترین شکل بهینه شده‌اند و مسیر بهینه سازی محیط میزبانی را برای شما آسان می‌سازد.

جمع بندی

زمانی که از خدمات میزبانی وب سایت استفاده می‌کنید کمتر موردی که ممکن است پیش بیاید این است که شما نگران فضای موجود برای ذخیره فیل‌های خود باشید. ولی خب ممکن است با گذشت زمان سایت‌هایی با مشکل محدودیت فضای ذخیره سازی مواجه می‌شوند. اگر با این موضوع آشنایی نداشته باشید ممکن است گیج شوید و ندانید چه کار کنید. در این مقاله سعی کردیم تا به توضیح بهینه سازی محیط میزبانی بپردازیم. امیدوارم توانسته باشید به پاسخ سوالات خود برسید. اگر سوال یا ابهامی دارید با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

  • دلایل استفاده زیاد از دیسک چیست؟

مواردی مثل خرابی هارد دیسک، خراب بودن فایل‌های سیستم و نرم‌افزارها مخرب می‌توانند در استفاده زیاد از دیسک موثر باشند.

  • چگونه می‌توانیم میزان استفاده از دیسک را کاهش دهیم؟

بررسی ویروس‌ها، تنظیم مجدد حافظه، تمیز کردن هارددیسک‌ها و خیلی موارد دیگر که در متن ذکر کردیم می‌توانند به شما کمک کنند.

منابع

  • https://www.bluehost.com/help/article/optimize-hosting-reduce-disk-space
  • https://cyfuture.cloud/kb/howto/how-can-i-optimize-performance-for-my-hosting-environment
  • https://www.milesweb.in/blog/hosting/free-up-disk-space-website-hosting/

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

وب سایت میزبانی وب