کانفیگ سرور

کانفیگ سرور چیست + هرآنچه لازم است بدانید!

فهرست مطالب

پس از تهیه سرور باید چه کار کنید؟ بعضی از افراد فکر می‌کنند قدم آخر در انجام کار خرید سرور است؛ ولی خب این اشتباه است! بعد از خریداری سرور شما بایستی آن را بر اساس کار و هدف مدنظرتان کانفیگ کنید تا عملکردی مطلوب را از آن دریافت نمایید. در این محتوا به توضیح درباره کانفیگ سرور می‌پردازیم. پس همراه ما باشید.

کانفیگ چیست؟

این اصطلاح به صورت کلی به نظم و ترتیب عناصر در یک سیستم خاص گفته می‌شود و در علوم مختلف نیز به کار می‌رود. برخی از آن‌ها به شرح زیر هستند:

  • در تجارت و سازمان‌ها به معنای ایجاد نظم و مدیریت تغییرات سیستماتیک است به گونه‌ای که یکپارچگی آن حفظ و قابل ردیابی باشد.
  • سیستم مکانیکی به چیدمان اجزای فیزیکی گفته می‌شود.
  • در هوانوردی نیز به محل قرارگیری اجزای محل‌های مختلف هواپیما اشاره دارد.
  • و درنهایت در دنیای کامپیوتر نیز کانفیگ عبارت است از مدیریت سخت افزارها و نرم افزارها در سیستم.

هدف از کانفیگ دستیابی به عملکرد دلخواه شما می باشد.

کانفیگ سرور چیست؟

کانفیگ کردن سرورها امری بسیار مهم به حساب می‌آید. چراکه شما با انجام این کار می‌توانید مطمئن شوید که سرور شما به خوبی کار می‌کند و از ثبات امنیت مناسبی برخوردار است. کانفیگ یا پیکربندی سرور عبارت است از فرایند راه اندازی و پیکربندی سخت افزارها و نرم افزارهای یک سرور در شبکه در راستای راه اندازی آن. کانفیگ سرور مراحل مختلفی دارد که برای مثال می‌توان به پیکربندی سیستم عامل، پروتکل‌های شبکه، تنظیمات امنیتی، دسترسی کاربر، منابع مشترک و خدمات شبکه اشاره کرد.

انواع کانفیگ سرور

کانفیگ سرورها انواع مختلفی دارد که در اینجا به توضیح برخی از این موارد می‌پردازیم.

  • کانفیگ سخت‌افزارها

عبارت است از انجام کارهای سخت افزاری مثل انتخاب قطعات مناسب و ترتیب‌های مرتبط با نحوه کارکرد آن‌ها. کانفیگ سخت افزارها نیز انواع خاص خود را دارد که برای مثال می‌توان به کانفیگ کارت‌های گرافیکی، فضای ذخیره سازی، حافظه و دیگر موارد اشاره کرد. اهمیت کانفیگ سخت افزاری را فراموش نکنید چرا که در صورت بروز هرگونه خطا ممکن است دچار مشکلات عملکردی یا حتی آسیب به سخت ‌افزارها شوید.

  • کانفیگ نرم‌افزارها

به مجموعه تنظیمات مربوط به نرم افزارها گفته می‌شود که برای مثال می‌توان به تنظیمات عمومی نرم‌افزار، امکانات امنیتی، تنظیمات کاربر، و بهینه‌سازی عملکرد اشاره کرد. تنظیمات جزئی‌تری که در موارد دیگر وجود دارد ممکن است بنا بر نوع نرم افزار و کاربردهای آن متفاوت باشد.

  • کانفیگ شبکه

در راستای بهبود عملکرد سرور خود پیکربندی شبکه مسئله‌ای مهم به حساب می‌آید. از جمله کارهایی که در این مسیر بایستی انجام داد می‌توان به تنظیمات IP آدرس، Subnet Mask و Default Gateway اشاره کرد.

  • کانفیگ امنیتی

شامل موارد مربوط به امنیت می‌شود که در راستای حفاظت از اطلاعات و منابع در برابر خطرات مختلف صورت می‌گیرد. از جمله مراحلی که در راستای کانفیگ امنیتی انجام می‌شود می‌توان به احراز هویت، رمزگذاری، فایروال‌ها، پشتیبان گیری و این دست از موارد اشاره کرد.

  • کانفیگ عملکرد و مانیتورینگ

این دست از پیکربندی‌ها در راستای بهینه سازی عملکرد سیستم و شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند و اطلاعات دقیقی را درباره عملکرد و وضعیت سرور شما در اختیارتان قرار خواهند داد. مواردی مثل نظارت بر منابع، تنظیمات شبکه، ابزار مانیتورینگ و دیگر موارد از جمله راهکارهای مربوط به عملکرد به حساب می‌آیند.

  • کانفیگ سرور مجازی

پیکربندی فضای سرور که امکان نصب سیستم عامل‌های مختلف را روی سرور شما فراهم می‌آورد. مدیریت امنیت، ذخیره سازی و تنظیمات مختلفی از این قبیل از جمله تنظیمات مربوط به کانفیگ سرور مجازی می‌شوند.

  • کانفیگ سرور ابری

عبارت است از پیکربندی سرورهایی که با رایانش ابری کار می‌کنند.

دلایل اهمیت کانفیگ سرور

پیکربندی کردن سرورها اهمیت زیای دارد برخی از آن‌ها به شرح زیر است:

  1. بهینه سازی عملکرد سرور شما
  2. مدیریت منابع و جلوگیری از هدر رفتن آن‌ها
  3. بالا بردن امنیت سرور شما و مقابله با تهدیدات مختلف
  4. و…
مزایای کانفیگ سرور

مزایای کانفیگ سرور

همان‌طور که می‌دانید خرید یک سرور به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای شما برای سرعت، امنیت و عملکرد آن باشد. پس کانفیگ سرور امری مهم می‌باشد. شما با کانفیگ کردن سرور خود عملکرد و کارایی سرور خود را بالا می‌برید و سرعت لود را افزایش می‌دهید. همچنین می‌توانید امنیت خود را در برابر نفوذ بهبود تقویت کنید. از دیگر مزایایی که کانفیگ سرور در اختیار شما قرار می‌دهد می‌توان به بهبود سرعت پردازش، مدیریت بهینه سرور و این دست از موارد اشاره کرد.

نکات مهم پیش از کانفیگ کردن سرور

بهتر است موارد زیر را پیش از کانفیگ کردن سرور در نظر داشته باشید:

  1. هدف سرور شما چیست؟ امروزه سرورهای مختلفی وجود دارند که هرکدام برای داشتن یک عملکرد بهینه به تنظیمات خاصی نیاز پیدا می‌کنند؛ پس ابتدا هدف را بشناسید.
  2. سرور شما در کجا قرار دارد؟ محل قرارگیری بر پیکربندی و شبکه اثرگذار است.
  3. اندازه کسب و کارتان چقدر است؟ اگر کسب و کار شما کوچک باشد نیازهای سرورتان کم است؛ ولی اگر در حال رشد هستید باید سروری را انتخاب کنید که فضای کافی را داشته باشد.
  4. چه برنامه‌هایی را اجرا می‌کنید؟ پیکربندی سرور به نوع برنامه‌هایی که می‌خواهید اجرا کنید نیز بستگی دارد؛ ممکن است سیستم عامل خاصی بخواهید یا هر چیز دیگری.
  5. تعداد کاربران هم زمانتان چقدر است؟ اگر ترافیکتان زیاد است به سروری نیاز دارید که بتواند اتصالات هم زمان را بدون کاهش سرعت مدیریت کند.

چگونه سرور خود را راه اندازی و کانفیگ کنیم؟

اگر به دنبال راه اندازی و کانفیگ سرور خود هستید مراحل زیر را طی کنید:

1. راه اندازی حساب های کاربری

اولین قدم این است که برای کسانی که به سرور دسترسی دارند حساب کاربری ایجاد کنید. این باعث می‌شود که منابع فقط برای افراد مجاز در دسترس باشد.

2. تنظیمات شبکه را پیکربندی کنید

این گام مهم تضمین می‌کند که سرور قادر به برقراری ارتباط با سایر دستگاه‌های موجود در شبکه است و ترافیک شبکه به طور موثر هدایت می‌شود. موارد زیر در حیطه تنظیمات و پیکربندی قرار دارند:

    • پیکربندی آی پی آدرس که شامل شناسایی سرور در شبکه و هدایت ترافیک به سرور و از سرور
    • تنظیم دروازه پیش‌فرض (Default Gateway) که منجر به مسیریابی ترافیک بین دستگاه‌های زیرشبکه‌های مختلف می‌شود.
    • پیکربندی ماسک زیر شبکه (Subnet Mask) که شامل اطمینان از ارتباط سرور با دستگاه‌های دیگر در همان زیر شبکه و موارد دیگر است.
    • تنظیم سرور به عنوان کنترل کننده دامنه برای ایجاد محیط متمرکز برای پیوستن دستگاه‌ها به شبکه، تایید اعتبار کاربر و دستگاه‌ها و این دست از موارد.
    • پیکربندی سیستم نام دامنه (DNS) که امکان دسترسی به منابع و شبکه‌ها، اطمینان از عملکرد درست در ارتباط با اینترنت و شبکه‌های خارجی و غیره را شامل می‌شود.

3. برنامه‌ها را نصب و پیکربندی کنید

برای انجام این کار بایستی از دستورالعمل‌های ارائه شده توسط فروشنده استفاده کنید و بعد از نصب آن را پیکربندی نمایید تا مطمئن شوید که شبکه می‌تواند عملکرد خود را به صورت ایمن و کارآمد انجام دهد.

4. منابع مشترک را تنظیم کنید

نحوه به اشتراک گذاری منابع را تعیین کنید و دسترسی کاربران را پیکربندی کنید و به آن‌ها مجوزهای لازم را بدهید. این کار از دسترسی غیرمجاز کاربران جلوگیری می‌کند. نظارت بر منابع را نیز در نظر داشته باشید تا از وقوع مشکل پیش از بروز آن جلوگیری کنید.

5. تنظیمات امنیتی را پیکربندی کنید

از آنجا که سرورها برای عملکرد روزانه خیلی مهم و حیاتی هستند به عنوان یک هدف جذاب برای مجرمان به حساب می‌آیند. پس بایستی به امنیت سرور خیلی توجه شود. مواردی مثل استفاده از رمز عبور قوی و منحصر به فرد، نصب آنتی ویروس‌ها و ضد بدافزارها، راه اندازی فایروال‌ها و پیکربندی کنترل دسترسی از جمله کارهایی است که بایستی انجام شود.

6. بکاپ گیری سرور را تنظیم کنید

همانطور که می‌دانید سرورها بخشی مهم و حیاتی در زیرساخت شما هستند که بایستی از آن‌ها در برابر حملات و رویدادهای مختلف محافظت کرد. یکی از استراتژی‌هایی که در این زمینه استفاده می‌شود قانون 1-2-3 است. به این معنا که شما باید 3 نسخه بکاپ از داده‌های خود ایجاد کنید که 2 نسخه به صورت محلی در رسانه‌های مختلف و یک نسخه خارج از سایت باشد. این کار خطرات احتمالی را تا حد زیادی کاهش داده و از بین می‌برد.

7. سرور را تست کنید

پس از اینکه تمامی مراحل بالا را انجام دادید بایستی سرور خود را تست و آزمایش کنید تا مطمئن شوید که عملکرد درستی دارد. تست‌هایی که در این مرحله می‌توانید انجام دهید به شرح زیر است:

    • بررسی اتصال به شبکه سرور
    • تایید اینکه حساب‌های کاربری و مجوزها به درستی کار می‌کنند.
    • بررسی عملکرد سرور تحت بارها و فشارهای مختلف است.

کانفیگ سرور با پویان آی تی

پویان آی تی با ارائه سرور مجازی مدیریت شده در کنار شماست. این سرور به صورت خودکار کانفیگ شده است و برای افرادی که دانش تخصصی در این زمینه ندارند یا نمی‌توانند سرور خود را کانفیگ کنند امری مهم به حساب می‌آید. از جمله مزایایی که این سرور در اختیار شما قرار می‌دهد می‌توان به دسترسی کامل به روت، آپدیت و به روزرسانی سرور شما به صورت پیوسته، وجود مناسب مدیریت شده اختصاصی، مقرون به صرفه بودن و خیلی موارد دیگر اشاره کرد.

سؤالات متداول

  • کانفیگ سرور چیست؟

به مجموعه تنظیمات و پارامترهایی گفته می‌شود که چگونگی عملکرد سرور شما را مشخص می‌سازد. این کار شامل مشخصات سخت افزاری، تنظیمات سیستم عامل، تنظیمات شبکه و نصب نرم افزار می‌شود.

  • چگونه عملکرد سرور را بهینه کنیم؟

بهینه سازی عملکرد سرور شامل تنظیم سخت افزار، تنظیم تنظیمات نرم افزار و بهینه سازی کد است. شما با انجام این دست از کارها قادر خواهید بود تا عملکرد سرور خود را بهینه سازید.

منابع

  • https://www.itjones.com/blogs/how-to-configure-a-network-server

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

کانفیگ سرور سرور