زبان برنامه نویسی پرل Perl

کاوش در دنیای زبان Perl: نکات و ترفندها

فهرست مطالب

اگر تا به حال برنامه نویسی کرده باشید و به UNIX/Linux/BSD علاقه مند باشید، حتما اسم پرل (Perl) به گوش شما خورده است. این زبان یک زبان برنامه نویسی سطح بالا با ساختاری شبیه به زبان C است.

زبان پرل (Perl) در سال 1987 ساخته شد و به عنوان یک زبان برنامه نویسی یونیکس ارائه شد. اما در طول زمان این زبان دچار تغییرات زیادی شده است.

ممکن است فکر کنید که پرل فقط برای نوشتن اسکریپت‌های مدیریت سیستم یا بهبود اسکریپت‌های پیوسته استفاده می‌شود، اما این طور نیست این زبان قابلیت‌های گسترده و زیادی دارد. به نسبت صحبت‌ها و کاربردهایی که امروزه از پرل می‌شود این ذهنیت ایجاد می‌شود که این زبان دیگر کاربردی ندارد و منسوخ شده است؛ اما این زبان همچنان در حوزه‌های مختلف مخصوصا مهندسی نرم افزار کاربردهای مهمی دارد.

چرا Perl؟

این زبان یک زبان سطح بالا، تفسیر شده و متن ‌باز است و اجازه مشارکت رایگان را می‌دهد.

با همه اینها نقطه قوت اصلی پرل در پردازش متن است. پرل ابزاری قدرتمند برای تجزیه و تحلیل فایل‌های گزارش logfiles، ویرایش در محل فایل‌ها و بررسی فایل‌های متنی برای خارج کردن مقادیر خاص است.

یکی دیگر از نقاط قوت پرل سازگاری بالا با یونیکس است. این زبان توانایی این را دارد به عنوان یک لایه واسط برای ابزارهای یونیکس عمل کند. این زبان به طور عمیق با مفاهیم سیستم عامل سازگار است و در انجام وظایفی مانند مدیریت فایل‌ها، تبادل داده بین فرایندها و اجرای دیمن‌ها عملکرد کم نظیری دارد. برای کاهش نقص امنیتی و ساعت‌ها کد زدن با زبان C، می‌توان از یک دیمن پرل استفاده کرد و در زمان صرفه جویی کرد.

 Cpan چیست؟

در پرل هم مانند Node.js یک آرشیو گسترده به نام Cpan وجود دارد. درون این آرشیو تعداد زیادی ماژول آماده قرار گرفته است. به طوری که، کاری که شما می‌خواهید انجام دهید به احتمال زیاد قبلا کسی انجام داده و ماژول آماده آن وجود دارد و این فرصت در اختیار شما قرار می‌گیرد تا با استفاده از آن در وقت خود صرفه جویی کنید.

اکثر ماژول‌ها با زبان پرل نوشته شده‌اند اما ممکن است بعضی از کدها به زبان C نیز نوشته شده باشند تا عملکرد سریع‌تری داشته باشند.

مزایای استفاده از Cpan

استفاده از Cpan این قابلیت را ایجاد می‌کند تا به راحتی بتوانید با پایگاه داده‌هایی مانند MySQL ،SQLite و PostgreSQL کار کنید. در ماژول‌های درایور پایگاه داده این امکان ایجاد می‌شود که دستورات پایگاه داده در قالبی یکپارچه در پرل اجرا شود. این ماژول‌ها پیچیدگی پایگاه داده را از چشم پنهان می‌کنند و در ساده‌تر شدن دیتابیس کمک می‌کنند.

بیشتر ماژول‌های Cpan از برنامه نویسی رویه‌ای و شئی گرایی پشتیبانی می‌کنند و دست شما را برای روش دلخواه برنامه نویسی باز می‌گذارند.

پشتیبانی از زبان‌های مختلف

ارائه انواع هاست قدرتمند با منابع اختصاصی و با توانایی پشتیبانی از زبان‌های برنامه نویسی مختلف. پویان آی تی تجربه‌ای به یاد ماندنی از خدمات میزبانی وب در ذهن شما می‌سازد.

کاربرد‌های Perl

پردازش متن: پرل در پردازش متن بسیار عملکرد خوبی دارد. به عنوان مثال فایل‌های CSV را می‌تواند بررسی کند و اطلاعات مدنظر را از عبارات منظم جستجو کند. به ‌علاوه پرل در تبدیل فرمت‌های مختلف هم بسیار کارآمد است و می‌تواند فایل‌ها با فرمت‌های HTML ،PDF و غیره تولید کند.

وظایف شبکه: پرل در زمان آغاز اینترنت نقش کلیدی در انجام وظایف اساسی شبکه ایفا کرد برخی از این وظایف مانند روابط دروازه مشترک و رمزگشایی MIME در ایمیل‌ها بودند. در طول زمان پرل به شدت پیشرفت کرد و تکامل یافت و بر روی زبان‌های دیگر هم تاثیر زیادی داشت.

یونیکس: برای کاربران حرفه‌ای یونیکس پرل تقریبا امکان خودکار سازی همه اعمال را ایجاد می‌کند. شما توانایی این را دارید دیمون‌هایی بسازید که به طور خودکار هنگام برآورده شدن شرایط مشخص اقدامات مورد نظر را انجام دهند.

اشکال زدایی در Perl

پرل برای اشکال زدایی از سوئیچ _c استفاده می‌کند تا کدها کامپایل شود و خطاهای اولیه بررسی شود. همچنین پرل دارای ابزارهایی است تا مشکلات را راحت‌تر بتوانید شناسایی کنید؛ مانند die() برای نمایش پیام‌های خطا و ماژول Data: Dumper برای نمایش ساختارهای داده‌ای.

سوئیچ _d هم در حالت اشکال زدایی خطاها را مرحله به مرحله بررسی می‌کند تا احتمال خطا پایین‌آید.

چرا Perl هنوز مورد استفاده است؟

زبان پرل هنوز هم کاربردهای مهم بسیاری دارد. درست است که باگذشت زمان این زبان مانند قبل مورد استفاده نیست اما همچنان در برخی شرکت‌ها برای کارهایی مانند توسعه وب؛ پایگاه داده، تحلیل گزارش‌ها و وب کاوی مورد استفاده است.

بسیاری از سیستم‌های قدیمی به پرل وابسته هستند و پروژه‌های مدرن نیز با استفاده از ابزارهای Cpan در حال توسعه یافتن هستند.

پرل همچنین از نظر ارتباط با ابزارها و کتابخانه‌ها نیز مانند سایز زبان‌ها منعطف است. این زبان در طول سال‌ها بهینه‌تر شده و با زبان‌های مدرن همگام است.

Perl در آینده

این زبان با الهام از زبان‌های برنامه نویسی دیگر و توسط یک تیم بزرگ هر روزه رو به بهبود است و با هر آپدیت ویژگی‌های جدید و قابل توجهی به آن افزوده می‌شود. مانند نسخه 5.36 که امضاهای زیر برنامه غیر تجربی را ارائه داد.

کلام آخر

زبان برنامه نویسی پرل (Perl) از گذشته تا به امروز محبوبیت بالایی در بین برنامه نویسان داشته و در حوزه‌های زیادی مورد استفاده بوده است. پرل با داشتن ویژگی‌هایی مانند متن باز بودن و سازگاری با یونیکس توانسته زبانی قدرتمند و کار آمد در بین زبان‌های برنامه نویسی باشد. این زبان در طول زمان در حال توسعه و آپدیت شدن بوده و می‌توان گفت در آینده هم کاربرد‌های گسترده‌ای خواهد داشت.

سوالات متداول

  • Cpan در Perl چه کاربردی دارد؟

کار با پایگاه داده‌ها را راحت‌تر می‌کند و باعث می‌شود پیچیدگی پایگاه داده دیده نشود و دیتابیس ساده‌تر شود.

  • کاربرد این زبان در دنیای امروز چیست؟

امروزه با ظهور زبان‌های برنامه نویسی جدید و کمتر شدن استفاده از این زبان، همچنان پرل در توسعه وب، پایگاه داده و وب کاوی در برخی شرکت‌ها مورد استفاده است.

  • Perl در چه ویژگی‌هایی دارد؟

این زبان در پردازش متن بسیار خوب عمل کرده و نقطه قوت این زبان همین است. از سازگاری بالا با یونیکس و متن باز بودن این زبان نیز به عنوان نکات مثبت می‌توان یاد کرد.

منابع

  • https://stackoverflow.blog/2022/07/06/why-perl-is-still-relevant-in-2022/

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

برنامه نویسی