چند راهکار ساده برای شناسایی باگ‌های وب سایت

چند راهکار ساده برای یافتن باگ های وب سایت

فهرست مطالب

پس از ایجاد سایت و توسعه آن مهم است که سایت Bug-free باشد. وجود باگ‌ها تجربه کاربری بدی را برای کاربران ایجاد و به کار شما ضربه می‌زنند. در این مقاله ما راهبردی جامع را در اختیار شما قرار می‌دهیم و به شما کمک می‌کنیم تا بتوانید با چند روش ساده باگ‌های وب سایت خود را پیدا کنید. پس با ما همراه باشید.

باگ چیست؟

به نقص‌ها و خطاهای یک برنامه گفته می‌شود که می‌تواند منجر به رفتار نادرست یا غیرمنتظره، خرابی سیستم، خرابی داده‌ها و سایر مسائلی شوند که بر عملکرد و عملکرد نرم افزار تأثیر منفی می‌گذارد. باگ‌ها به دلایل مختلفی رخ می‌دهند که برای مثال می‌توان به اشتباه در کد نوشته شده توسط توسعه دهندگان، تعامل بین بخش‌های مختلف نرم افزار، مشکلات سازگاری با محیط‌های سخت افزاری یا نرم افزاری مختلف و موارد دیگر اشاره کرد.

باگ‌ها می‌توانند از مشکلات جزئی زیبایی گرفته تا نقص‌های مهمی که باعث از کار افتادن کل سیستم می‌شوند، متغیر باشند. شناسایی، گزارش و رفع اشکال‌ها بخش مهمی از فرایند توسعه و آزمایش نرم‌افزار است تا اطمینان حاصل شود که محصول نهایی پایدار، قابل اعتماد است و طبق برنامه عمل می‌کند..

5 راهکار ساده برای شناسایی باگ‌های وب سایت شما

در اینجا به معرفی نحوه یافتن باگ‌های وب سایت‌ها می‌پردازیم و نکاتی را درباره‌ی نحوه برنامه ریزی و اولویت بندی یک اصلاح ارائه می‌دهیم. پس با ما همراه باشید.

تحلیل کدهای HTML و CSS

از جمله راهکارهای مناسب برای شناسایی باگ‌های وب سایت به شمار می‌رود. برخی از روش‌ها برای شناسایی این باگ‌ها به شرح زیر است:

HTML

  1. نسخه مناسب: بایستی از نسخه مناسب که دارای تکنولوژی و ویژگی‌های به‌روزتری است استفاده نمایید.
  2. عناصر: از عناصر HTML به درستی استفاده نمایید.
  3. تگ‌ها: انتخاب تگ‌ها و ویژگی‌های معتبر امری مهم در این مسیر به حساب می‌آید.
  4. فرمت‌های مناسب: در راستای شناسایی باگ‌ها شما بایستی فرمت و قالب بندی مناسب را در نوشتن کد HTML رعایت کنید.

CSS

  1. کامنت‌های توضیحی: از کامنت‌های توضیحی در کد CSS برای توضیح علت و عملکرد بخش‌های مختلف استفاده کنید.
  2. نام‌گذاری: از نام‌گذاری مناسب برای کلاس‌ها و آی‌دی‌ها استفاده کنید تا کد خواناتر و قابل‌تعامل‌تر باشد.
  3. فرمت مناسب: از تصاویر با فرمت‌های مناسب و از رنگ‌ها با فرمت‌های معتبر و بهینه‌شده استفاده کنید.
  4. و…

با رعایت این اصول و راهنماها، می‌توانید کدهای اصولی و بهینه‌شده HTML و CSS ایجاد کرده و به حداقل رساندن باگ‌ها و مشکلات وب سایت یا وب اپلیکیشن خود کمک کنید.

سازگاری با تلفن همراه

سازگاری وب سایت با موبایل شما گامی مهم در کاهش باگ‌ها و تجربه کاربری مناسب به حساب می‌آید در اینجا به معرفی برخی از راهکار برای تست سازگاری با موبایل می‌پردازیم.

  1. از ابزار مختلفی همچون GTmetrix می‌توانید برای ارزیابی سرعت و عملکرد وب سایت خود استفاده نمایید.
  2. شبیه سازی وب سایت در دستگاه‌های مختلف برای تست سریع 
  3.  به طور منظم وب سایت خود را در دستگاه‌های جدید و نسخه‌های جدید مرورگرها آزمایش کنید تا از سازگاری مداوم تلفن همراه اطمینان حاصل کنید.
  4. BrowserStack یک ابزار تست متقابل مرورگر است که به شما امکان می‌دهد وب سایت خود را بر روی دستگاه‌ها و مرورگرهای واقعی مختلف آزمایش کنید.

با آزمایش کامل سازگاری با موبایل وب سایت خود، می‌توانید هر گونه اشکال، مشکلات قابلیت استفاده، یا مشکلات طراحی را که ممکن است بر تجربه کاربر در صفحه نمایش‌های کوچک‌تر تأثیر بگذارد، شناسایی و برطرف کنید. این کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که وب سایت شما یک تجربه صاف و یکنواخت برای همه کاربران، صرف نظر از دستگاهی که استفاده می‌کنند، ارائه می‌دهد.

تست امنیت

یکی دیگر از راهکارهای یافتن باگ‌های وب سایت و برطرف سازی آن‌ها تست امنیت است که در اینجا به توضیح برخی از این ابزار می‌پردازیم.

  • استفاده از ابزار اسکن خودکار مثل Nessus، OpenVAS یا Nikto برای شناسایی موارد امنیتی و آسیب‌ها
  • تست نفوذ که شامل شبیه سازی حملات دنیای واقعی برای شناسایی آسیب پذیری‌های بالقوه و تأثیر آنها است.
  • OWASP فهرستی از ده خطر برتر امنیتی برنامه‌های وب را منتشر می‌کند. شما می‌توانید از این لیست به عنوان راهنما برای بررسی آسیب پذیری‌های رایج وب سایت استفاده کنید.
  • بررسی اینکه APIها امن بوده و در معرض حملاتی مانند سوء استفاده از API یا افشای داده‌های حساس نیستند.
  • مطمئن شوید وب سایت شما از سرفصل‌های امنیتی مناسبی برای کاهش خطرات امنیتی رایج استفاده می‌کند.
  • و…

فراموش نکنید که فرایند تست بایستی مداوم باشد. چرا که آسیب‌ها دائماً در حال ایجاد و آپدیت هستند.

تست عملکرد

شما با استفاده از این تست می‌توانید مشکلات وب سایت و موارد مربوط به امنیت آن را شناسایی نمایید. در اینجا به معرفی چند روش برای تست عملکرد و یافتن اشکالات وب سایت می‌پردازیم.

  • تست ظرفیت که باعث می‌شود حداکثر ظرفیت برنامه شما از نظر کاربران و تراکنش‌های هم‌زمان را تعیین نمایید. این تست مشخص می‌کند در چه زمانی ممکن است برنامه شما دچار کاهش عملکرد شود.
  • شما با استفاده از ابزاری مثل New Relic، AppDynamics و Dynatrace می‌توانید عملکرد وب سایت خود را بررسی نمایید.
  • تست استرس با فراتر بردن برنامه شما از محدودیت‌های خود به شناسایی نقاط ضعف، تصادف یا کندی در شرایط استرس شدید کمک می‌کند.
  • عملکرد خوب صرفاً مربوط به سرعت نیست؛ بلکه تجربه کاربری را نیز شامل می‌شود. هدف از انجام این تست بهبود تجربه کاربری، افزایش رضایت کاربران و به حداقل رساندن مشکلاتی است که کاربران ممکن است با آنها روبه‌رو شوند. 
  • تست عملکرد پایگاه داده باعث می‌شود استراتژی‌های نمایه سازی و فرایندهای بازیابی داده‌ها را ارزیابی کنید تا از عملکرد بهینه پایگاه داده اطمینان حاصل کنید.
  • و…

با انجام تست عملکرد جامع، می‌توانید باگ‌های مرتبط با عملکرد را کشف کنید و اطمینان حاصل کنید که برنامه وب شما تجربه‌ای سریع و پاسخ‌گو را تحت سناریوهای مختلف به کاربران ارائه می‌دهد. به یاد داشته باشید که انتظارات کاربران برای سرعت وب سایت بالا است، بنابراین بهینه سازی عملکرد برای رضایت و تعامل کاربر ضروری است.

تست عملکرد رای یافتن باگ های وب سایت

تست Beta

شامل انتشار برنامه وب شما برای گروهی از کاربران واقعی قبل از راه‌اندازی رسمی آن است. این به شناسایی اشکالات کمک می‌کند. در اینجا نحوه انجام مؤثر آزمایش بتا برای یافتن اشکالات وب سایت را توضیح می‌دهیم.

  1. کاربرانی از گروه‌های متنوع را جذب نمایید.
  2. اهداف خود از انجام این آزمایش را برای افراد بیان نمایید.
  3. دستورالعمل‌ها را به طور کامل در اختیار افراد قرار دهید.
  4. راهی برای ارائه ی اشکالات در اختیار افراد قرار دهید.
  5. جمع‌آوری بازخوردها و استفاده از آن‌ها در جهت بهبود رابط کاربری، طرح بندی و جریان کلی وب سایت
  6. تست وب سایت بر روی دستگاه‌های مختلف مثل رایانه‌های رومیزی، لپ تاپ، تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها
  7. در طی آزمایش عملکرد وب سایت را در نظر داشته باشید و به مواردی همچون کاهش سرعت توجه کنید.
  8. ایجاد کانال‌هایی که افراد (آزمایش‌کنندگان بتا) بتوانند سؤالات خود را بیان و تجربیات و بازخوردها را ارائه دهند.
  9. با آزمایش کنندگان در ارتباط باشید و سؤالات آنها را بر اساس اولویت برطرف نمایید.

این آزمایش نه تنها در برطرف سازی باگ‌ها بلکه در راستای ارائه بینش‌هایی در مورد نحوه تعامل کاربران واقعی با وب‌سایت نیز به شما کمک می‌کند. فراموش نکنید آزمایش بتا یک تلاش مشترک است و بازخورد آزمایش کنندگان شما می‌تواند تفاوت قابل توجهی در کیفیت محصول نهایی شما ایجاد کند.

و در آخر

باگ‌ها بخشی جدایی ناپذیر از وب سایت‌ها و توسعه نرم افزارها به حساب می‌آیند که عملکرد، امنیت، یا تجربه کاربری را تحت تاثیر قرار می‌دهند. این خطاها می‌توانند مواردی کوچک تا حاد باشند. فراموش نکنید که شناسایی و رفع باگ‌ها در مراحل توسعه و تست ضروری است و شما نمی‌توانید محصول خود را پیش از تست‌های همه جانبه روانه بازار سازید. پس بایستی این خطاها را تا حد زیاد برطرف کرده و پس از آن در اختیار افراد قرار دهید. امیدواریم این مقاله توانسته باشد به شما در پیدا کردن راهکاری برای یافتن باگ‌های وب سایت کمک کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر به وبلاگ پویان آی تی مراجعه نمایید و نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 2 / 5. تعداد رأی ها : 1

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

وب سایت