On-premise یا Cloud Computingکدام یک در بهینه سازی هزینه‌ها بهتر است؟!

Cloud vs On-Premises: کدام یک اقتصادی تر است؟

فهرست مطالب

وقتی صحبت از استراتژی زیرساخت‌های کسب و کار می‌شود، نباید فقط به یک روش برای نگهداری فناوری اطلاعات و داده‌ها بسنده کرد. برای مثال فقط استفاده از رایانش ابری یا زیرساخت داخلی کار درستی نیست و باید استفاده از هر دو را به تعادل رساند.

درگذشته‌ای نه چندان دور شرکت‌ها هزینه‌ و فضای زیادی را صرف نگهداری سرورهای فیزیکی خود می‌کردند و مجبور به نگهداری سرورها در محل ( On-premise) بودند. با پیدایش و ساخته شدن رایانش ابری (Cloud Computing) شرکت‌ها راهی نوین برای نگهداری و مدیریت آسان زیرساخت‌های خود پیدا کردند.

برای کسب و کار ما کدامیک بهتر است؟ زیرساخت ابری یا زیرساخت داخلی؟

زیرساخت ابری با نرخ رشد 15.7% در سال به سرعت در حال گسترش در میان شرکت‌ها است و اهمیت و جایگاه مهمی را بین کسب و کارهای سرتاسر جهان پیدا کرده است. این رشد چشمگیر به دلایلی مانند مقیاس پذیری، دسترسی آسان و انعطاف پذیری رخ داده است. با این وجود زیرساخت‌های داخلی جایگاه و اهمیت خود را حفظ کرده‌اند و همچنان مورد استفاده هستند.

در دنیای امروز و با پیشرفت هر روزه تکنولوژی شرکت‌ها برای به روز ماندن و استفاده از تکنولوژی‌های مدرن مجبور به کاهش هزینه‌ها هستند و همواره به دنبال گزینه مقرون به صرفه‌تر برای کسب و کار خود می‌گردند.

حال زیرساخت ابری یا زیرساخت داخلی؟ کدام یک مقرون به صرفه‌تر است؟

پاسخ این سوال چالش برانگیز است و باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت. ما در این مقاله تفاوت‌ها و ویژگی‌های زیرساخت ابری و زیرساخت داخلی را بیان می‌کنیم تا شما با شناخت هر دوی این‌ها تصمیم درستی برای کسب و کار خود بگیرید.

زیرساخت داخلی

زیرساخت‌های داخلی به صورت فیزیکی هستند و در محیط شرکت نگهداری می‌شوند. این زیرساخت‌ها شامل ذخیره سازی، تجهیزات شبکه و سخت افزارهای نگهداری و پشتیبانی فناوری اطلاعات (IT) هستند.

این زیرساخت‌ها شرایط دسترسی و کنترل کامل بر روی فضای فناوری اطلاعات و امنیت داده‌ها را فراهم می‌کنند؛ اما هزینه بالا و نیاز به فضای زیاد برای نگهداری، نیاز به نیروی متخصص، تعمیر، نگهداری و ارتقای سخت افزارها کسب و کارها را با چالش رو به‌ رو کرده است.

زیرساخت-داخلی_

زیرساخت ابری

این زیرساخت توسط یک ارائه دهنده خدمات ابری میزبانی می‌شود و از طریق اینترنت در دسترس شما قرار می‌گیرد. در این زیرساخت میزبان خدمات ابری؛ تمام نیازها برای پشتیبانی از فناوری اطلاعات (IT) را از جمله نرم افزار، سخت افزار و شبکه را تامین می‌کند؛ اما شما فقط برای خدمات هزینه می‌کنید و از هزینه سخت افزار و نرم افزار معاف هستید.

هزینه‌ پایین‌، دسترسی آسان‌ و مقیاس پذیری از ویژگی‌های این زیرساخت است.

تفاوت‌های زیرساخت ابری و زیرساخت داخلی

اگر بخواهیم تفاوت‌های زیرساخت ابری و زیرساخت داخلی را برایتان شرح دهیم باید گفت:

قیمت گذاری

زیرساخت ابری: فضای ابری به شرکت‌ها اجازه می‌دهد بر اساس نیاز خود مدل قیمت گذاری را انتخاب کنند. ارائه دهندگان و میزبانان فضای ابری برای کسب و کارهایی که ترافیک بالایی در وب سایت خود دارند، خدمات و برنامه‌های متنوعی ارائه می‌دهند تا بتوانند منابع ابری خود را برای افزایش سرعت پاسخگویی افزایش دهند و پس از پایان ترافیک منابع را کاهش دهند و در نتیجه هزینه کاهش یابد.

زیرساخت داخلی: هنگامی که وب سایت شرکت ترافیک بالایی دارد باید هزینه زیادی صرف خرید سخت افزار و سرور فیزیکی کرد و بعد از اتمام ترافیک بالا و تقاضای زیاد این سخت افزارها بلااستفاده می‌مانند و هزینه و منابع زیادی هدر می‌رود.

هزینه‌های عملیاتی

زیرساخت داخلی: این زیرساخت هزینه‎های عملیاتی بالایی دارد؛ مانند هزینه حفظ و نگهداری زیرساخت‌ها، افزایش نیروهای متخصص فناوری اطلاعات و مصرف انرژی بالا. این هزینه‌ها ممکن است در ابتدا زیاد نباشد؛ اما با پیشرفت کسب و کار شما به سرعت افزایش می‌یابد و بار مالی قابل توجهی را بر دوش شرکت می‌گذارد.

زیرساخت ابری: در این زیرساخت هزینه‌های عملیاتی بسیار پایین است؛ زیرا شرکت‌ها از نگهداری، ارتقا و استخدام نیروهای جدید بی‌نیاز هستند. همچنین میزبانان خدمات ابری از امنیت بالاتری نسبت به زیرساخت‌های داخلی بهره‌مند هستند. این تیم‌ها با جدیدترین اقدامات امنیتی اطمینان می‌دهند امنیت داده‌های شما در 7 روزه هفته و در 24 ساعت شبانه روز به صورت کامل حفظ شود.

اجاره و هزینه برق

زیرساخت داخلی: ایجاد فضای نگهداری فناوری اطلاعات و سرورهای فیزیکی می‌تواند هزینه بالا و قابل توجهی را برای شرکت ایجاد کند. علاوه بر فضای نگهداری، تامین انرژی و خنک سازی سخت‌ افزارها نیز هزینه بالایی دارد.

زیرساخت ابری: ابر باعث حذف این هزینه نیز می‌شود و ارائه دهنگان فضای ابری خود مسئول حفظ و نگهداری سخت‌ افزارهای خود هستند. میزبانان زیرساخت‌های ابری با راه اندازی مراکز داده و بهینه سازی مصرف انرژی باعث کاهش مصرف انرژی و در نتیجه کاهش هزینه می‌شوند.

هزینه‌های تعمیر و نگهداری

زیرساخت داخلی: کسب و کارها به متخصصان فناوری اطلاعات برای حفظ و نگهداری سیستم‌های خود نیاز دارند. همچنین هزینه‌هایی که سخت افزار ایجاد می‌کند؛ مانند ارتقا و تعمیر. اینها باعث افزایش هزینه‌ها می‌شود.

زیرساخت ابری: بخشی از خدمات میزبانان زیرساخت ابری نگهداری، ارتقا و تعمیر سخت افزار است و شرکت‌ها به متخصصان فناوری اطلاعات و نیروی جدید احتیاج ندارند. به علاوه ارائه دهنگان زیرساخت ابری چندین مرکز حفظ اطلاعات دارند و این اطمینان را می‌دهند که دسترسی به داده‌ها هیچ‌گاه مختل نشود حتی زمانی که بلایای طبیعی اتفاق می‌افتد.

مقیاس پذیری

زیرساخت داخلی: شرکت‌ها برای افزایش و کاهش سخت افزار و نرم افزار نیاز به مجوز دارند که این امر هم هزینه‌بر و هم زمان‌بر است.

زیرساخت ابری: در این زیر ساخت شرکت‌ها می‌توانند متناسب با نیازهای خود منابع خود را تغییر دهند. این ویژگی باعث انعطاف پذیری بیشتر شده و سرعت بالاتری نسبت به رقبا ایجاد می‌کند.

خرابی سخت افزار

زیرساخت داخلی: اطمینان حاصل کردن از راه‌اندازی و اجرای درست سیستم چالشی جدی برای صاحبان کسب و کار است و از طرفی خرابی زیرساخت‌ها و توقف کسب و کار می‌تواند ضرر بزرگی به شرکت وارد کند.

زیرساخت ابری: میزبانان خدمات ابری از پشتیبان گیری و بازیابی اطلاعات استفاده می‌کنند تا در صورت رخ دادن مشکلی داده‌ها در دسترس بمانند. اگر یک سیستم دچار خرابی شود یک سیستم جایگزین وارد عمل می‌شود و این موضوع جلوی توقف کسب و کار را می‌گیرد.

چگونه از رقبای خود جلوتر باشیم؟!

این روزها کاهش هزینه‌ها برای کسب‌ و کارها یک چالش بزرگ است. با انتخاب سرورهای مجازی پویان آی تی، نه تنها هزینه‌های خود را بهینه کنید، بلکه از رقبایتان یک قدم جلوتر باشید.

کلام آخر

شما با انتخابی هوشمندانه و عاقلانه می‌توانید از منابع کسب و کار خود بهترین استفاده را ببرید و با حذف یا جایگزینی خیلی از استراتژی‌های پر هزینه جایگاه بهتری در بین رقیبان خود کسب کنید و به موفقیت‌های جهانی دست پیدا کنید.

سوالات متداول

  • زیرساخت‌های ابری چه ویژگی‌هایی دارند؟

رایانش ابری ویژگی‌های زیاد و چشم گیری دارد که کسب و کارها را علاقه‌مند به استفاده از این زیرساخت کرده‌ است؛ مانند مقیاس پذیری، دسترسی آسان و انعطاف پذیری.

  • چرا کاهش هزینه‌ها برای شرکت‌ها اهمیت دارد؟

با پیشرفت تکنولوژی شرکت‌ها برای به روز ماندن همواره به دنبال روش‌های مقرون به صرفه هستند تا بتوانند از تکنولوژی‌های روز دنیا بهترین استفاده را بکنند.

منابع

  • https://www.acecloudhosting.com/blog/cloud-vs-on-premises-the-cost-comparison/

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

IT Cloud