Domain Forwarding چیست؟ + 6 دلیل استفاده از آن
فوروارد دامنه یا Domain Forwarding نقش یک موقعیت یاب هوشمند را دارد. فکر کنید که قرار است از خانهای به خانهای دیگر جا به جا شوید. شما باید تمام وسایل و اسباب خود را با خود ببرید به خانه جدید و آدرس خانه جدید خود را به دوستان و آشنایان بدهید. اگر کسی آدرس خانه جدید شما را نداشته باشد چه اتفاقی میافتد؟ شما را پیدا نمیکند. این دقیقا اتفاقی است که برای شما بعد از تغییر دامنه میافتد. یعنی با عوض شدن آدرس وب سایت شما دیگر مخاطبان شما نمیتوانند شما را پیدا کنند. در این موقعیت Domain Forwarding به کمک شما میآید.
Domain Forwarding به شما امکان میدهد مخاطبین یک دامنه را به دامنهای دیگر به طور مستقیم انتقال دهید.
Domain Forwarding چطور کار میکند؟
با انجام Domain Forwarding وقتی کاربران آدرس دامنهای را در موتورهای جستجو وارد کنند به طور خودکار و مستقیم وارد آدرس دامنه دوم میشوند و آدرس دوم در نوار آدرس به نمایش در میآید. با ریدایرکت دامنه، شما میتوانید دامنه خود را نه تنها به دامنه بلکه به یک وبلاگ یا صفحه هم انتقال دهید.
برای مثال، فرض کنید که آدرس دامنه www.oldsite.com را در مرورگر خود وارد کردهاید. اما این دامنه به آدرس www.newsite.com انتقال یافته، پس شما مستقیما و به طور خودکار وارد این آدرس میشوید.
6 دلیل استفاده از Domain Forwarding
این کار برای بهینه سازی و مدیریت بهتر وب سایت کمک زیادی به شما میکند. با این کار شما ترافیک یک دامنه را بین دو دامنه تقسیم کردهاید.
ترافیک: با این کار ترافیک دامنه وب سایت خود را کم کرده و تقسیم کردهاید که این موضوع در بهبود عملکرد وب سایت شما تاثیرگذار است.
ریبرندینگ: با این ابزار شما تمام دامنههایی که برای کسب و کار دارید را به یک دامنه منتقل میکنید مانند صفحات اجتماعی.
اشتباهات در آدرس دامنه: اگر آدرس دامنه شما به شکلی است که ممکن است درست و دقیق در ذهن افراد نماند یا آن را به صورت اشتباه وارد کنند دامنه فورواردینگ میتوانید مخاطبانی که میخواستند وارد وب سایت شما شوند اما املای اشتباه وارد کردند را به سایت خود منتقل کنید.
بازیابی: از ریدایرکت دامنه میتوانید برای ساخت دامنههای به خصوص یا تبلیغاتی بهره ببرید و ترافیک را به وب سایت خود منتقل کنید.
بومی سازی: شاید شما در نظر داشته باشید برای موقعیت جغرافیایی متفاوت نسخههای متفاوتی از سایت خود را ارائه دهید. در این موقعیت ریدایرکت این مشکل را برای شما حل میکند و مخاطبان هر منطقه را به نسخهای از سایت شما که مناسبش است منتقل میکند.
تعمیرات: اگر در سایت خود تعمیرات دارید یا به دلایلی نظیر این سایت شما از دسترس مخاطبین خارج است ریدایرکت به شما کمک میکند.
از معروفترین و محبوبترین ارائه دهندگان خدمات دامنه در سطح جهان میتوان به شرکتهای GoDaddy ،Namecheap و Cloudflare Registrar و در ایران میتوان به پویان آی تی اشاره کرد. این شرکت در ایران ملقب است به ارائه ارزان ترین قیمت دامنه.
انواع Domain Forwarding
2 نوع ریدایرکت دامنه داریم.
- ریدایرکت دائمی یا ۳۰۱
- ریدایرکت موقتی یا ۳۰۲
مخاطبین وب سایت شما به هیچ وجه متوجه این تفاوت بین ریدایرکت دامنهها نمیشود؛ اما موتورهای جستجو این تفاوتها را میفهمند و الگوریتمهایی برای آنها دارند. به همین دلیل شما در هنگام انتخاب فوروارد دامنه باید حتما دقت داشته باشید چون در سئو سایت شما تاثیر بسیاری میگذارد.
ریدایرکت دائمی (301)
این ریدایرکت دامنه موتورهای جستجو را متوجه این موضوع میکند که دامنه وب سایت شما برای همیشه به یک آدرس دامنه جدید انتقال داده شده است. با متوجه شدن این موضوع توسط موتورهای جستجو، گوگل باید تمام اعتبار صفحه یا PA شما را به آدرس جدید انتقال دهد.
اگر شما اشتباه کرده باشید و این ریدایرکت را برای مدت محدودی خواسته باشید ماهها زمان میبرد تا اعتبار وب سایت شما به آدرس اصلی بازگردد.
ریدایرکت موقت (302)
اگر به دلایلی میخواهید ترافیک سایت خود را به آدرس دامنه جدید به صورت موقت ارسال کنید این نوع ریدایرکت گزینه مناسبی برای شما است. این Domain Forwarding موتورهای جستجو را متوجه این موضوع میکند که این انتقال به صورت دائم نیست و اعتباری از روی وب سایت شما به آدرس جدید منتقل نمیشود. اما باید به این موضوع توجه داشت که اگر این فوروارد مدت زیادی باقی بماند و به حالت اول بازنگردد موتورهای جستجو با آن به صورت ریدایرکت دائم برخورد میکنند و رویه خود را عوض میکنند.
با توجه به این موارد و تاثیراتی که انتخاب نادرست بر روی اعتبار و سئو وب سایت شما میگذارد باید در انتخاب Domain Forwarding دقت بالایی داشته باشید.
تاثیر Domain Forwarding بر سئو
همه ما میدانیم که ریدایرکت دامنه بر روی سئو سایت تاثیر دارد. اما فکر میکنیم که این تاثیرات حتما تاثیر منفی هستند. اما همیشه این طور نیست. در اصل این که تاثیرات سئو مثبت یا منفی باشد به نحوه انجام فوروارد دامنه بستگی دارد.
اگر شما ریبرندینگ یا تغییر نام دامنه را مد نظر دارید و به سراغ ریدایرکت دائمی (۳۰۱) بروید، تمام اعتبار وب سایت شما به آدرس جدید منتقل میشود. یعنی تمام تلاشها و موفقیتهای شما باقی میماند و از بین نمیرود.
تاثیر مثبتی که این انتقال ممکن است بر روی وب سایت شما بگذارد، جلوگیری از مشکلات ناشی از محتوای تکراری است. محتوای تکراری میتواند تاثیر بسیار بدی روی وضعیت سئو شما بگذارد.
اما تاثیر منفی ریدایرکت دامنه بر سئو زمانی اتفاق میافتد که شما نمیدانید به چه دلیلی میخواهید این انتقال را انجام دهید و نیاز به انتقال موقت دارید یا دائم.
کلام آخر
Domain Forwarding میتواند گزینه مناسبی برای بهبود عملکرد وب سایت شما باشد و اگر شما به هر دلیل مجبور به انتقال دامنه خود باشید لازم نیست از صفر شروع به کار کنید، چون اعتبار شما به شما بازمیگردد. اما انتخاب درست با توجه به نیاز وب سایت در فوروارد دامنه بسیار مهم و تاثیرگذار است. شما با بررسی تمام جوانب میتوانید تاثیرات مثبتی بر روی سئو و عملکرد خود بگذارید. آیا شما تجربه استفاده از Domain Forwarding را داشتهاید؟ تاثیراتش بر سئو شما مثبت بوده یا منفی؟
سوالات متداول
چرا باید از Domain Forwarding استفاده کرد؟
دلایل متعددی مانند ترافیک، ریبرندینگ، بازیابی و… برای استفاده از ریدایرکت دامنه وجود دارد، که افراد نسبت به کسب و کار خود و نیاز وب سایت از آن استفاده میکنند.
ریدایرکت موقت اگر مدت زمان زیادی استفاده شود چه اتفاقی میافتد؟
این موضوع باعث میشود موتورهای جستجو روش برخورد خود را با این انتقال دامنه تغییر دهند و به عنوان انتقال دائم به آن نگاه کنند و این باعث انتقال اعتبار وب سایت شما میشود.
منابع
- https://www.domain.com/blog/domain-forwarding/
به این مقاله امتیاز دهید!
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0
هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!
اولین دیدگاه را اضافه کنید.