Express.js

Express.js چیست؟ + دلایل استفاده از این فریمورک

فهرست مطالب

Express.js از جمله چارچوب‌های رایگان و منبع باز به حساب می‌آید که در راستای ایجاد سریع و آسان برنامه‌های وب و APIها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این برنامه مبتنی بر محیط زمان اجرا Node.js است و در تلاش است تا یک توسعه کارآمد و کاربرپسند را ارائه دهد. این فریمورک با داشتن مجموعه وسیعی از ابزارها به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد تا بتوانند با کمترین میزان تلاش برنامه‌هایی کاربردی و مقیاس پذیر ایجاد نمایند.

ویژگی‌های Express.js

این فریمورک دارای ویژگی‌های مهم و کلیدی است. برخی از این ویژگی‌ها شامل موارد زیر هستند.

  1. مسیریابی: ارائه راه‌های ساده در راستای تعریف مسیرها برای رسیدگی به درخواست‌ها توسط Express.js انجام می‌شود. یعنی با استفاده از این فریمورک می‌توانید به آسانی مسیر مناسب را انتخاب نمایید.
  2. مدیریت خطاها: ارائه مکانیزم‌های قوی برای مدیریت خطاها، شناسایی و برطرف کردن آن‌ها.
  3. استفاده از پلتفرم‌های مختلف: این ویژگی به شما کمک می‌کند تا از این فریمورک در سیستم عامل‌های مختلفی استفاده کنید.
  4. مقیاس پذیری بالا: این ویژگی به شما کمک می‌کند که حتی با افزایش تعداد کاربران نگران ایجاد مشکل برای سایت خود نباشید و بدانید می‌توانید بسته به نیاز خود منابع را انتخاب نمایید.
  5. ارائه فایل‌های استاتیک: این نوع فایل‌ها مثل تصاویر، CSS و فایل‌های جاوا اسکریپت در Express.js ارائه می‌گردند.

مزایای Express.js

استفاده از این فریمورک مزایای زیادی را برای افراد به همراه می‌آورد. مثل

  1. یادگیری آسان: یادگیری و استفاده از این فریمورک بسیار آسان است. این ویژگی آن را به انتخابی مناسب برای مبتدیان تبدیل کرده است.
  2. داشتن مجموعه‌ای از قابلیت‌ها: این فریمورک با داشتن طیف گسترده‌ای از میان افزارها می‌تواند انجام وظایف را آسان و کارآمدتر سازد.
  3. جامعه فعال: داشتن یک انجمن بزرگ و وسیع در راستای بهبود عملکرد و استفاده از منابع گسترده و به اشتراک گذاری آن‌ها.
  4. شناسایی مشکلات: داشتن سرعت بالا در برطرف سازی مشکلات در برنامه‌ها که می‌تواند زمان کدنویسی را تا حد زیادی کاهش دهد.
  5. سرعت بالا: ازآنجا که Express.js سریع‌ترین فریمورک Node.js است انتخاب خوبی برای ساخت برنامه‌های کاربردی وب با کارایی بالا است.

معایب Express.js

این فریمورک محبوب در کنار مزایای خود به تبع معایبی نیز دارد. برخی از این معایب به شرح زیر هستند.

  1. موارد امنیتی: از آنجایی که Express.js انعطاف پذیری بالایی دارد می‌توان ماژول‌های مختلفی را به آن اضافه کرد. این مسئله می‌تواند بر امنیت آن اثر گذار باشد و آسیب پذیری‌هایی را ایجاد نماید.
  2. پیچیدگی‌ها: به دلیل اینکه انجام بسیاری از وظایف نیازمند ماژول‌های اضافه است این مسئله می‌تواند مدیریت را با پیچیدگی‌هایی همراه سازد.
  3. امکانات کم: این فریمورک بر خلاف جنگو و یا روبی امکانات پیش ساخته زیادی ندارد و توسعه دهندگان مجبور می‌شوند تا بسیاری از این امکانات را به صورت جداگانه تهیه کنند.

این موارد به معنای خوب نبودن Express.js نیست و صرفاً به شما نشان می‌دهد که مثل خیلی ابزار دیگر Express.js نیز محدودیت‌های خاص خود را دارد که باید به آن توجه کرد.

چرا باید از Express.js استفاده کنید؟

ممکن است برایتان سؤال باشد که بنابر چه دلیلی بهتر است تا از Express.js استفاده نمایید. از آن جا که این فریمورک از جاوا اسکریپت پشتیبانی می‌کند یادگیری آن برای افراد آسان است و در همه جا نیز پشتیبانی می‌شود. پس اگر شما با جاوااسکریپت از قبل آشنایی دارید یادگیری این فریمورک کار سختی نخواهد بود.

شما با استفاده از آن قادر خواهید بود تا در کوتاه‌ترین زمان برنامه‌های مختلف را ایجاد کنید. شما بدون استفاده از Express.js مجبور خواهید بود تا تمامی کدنویسی‌ها را تک به تک انجام دهید که این امر بسیار خسته کننده و وقت گیر خواهد بود. در کنار همه این‌ها این فریمورک دارای مزایای دیگر نیز هست که برای مثال می‌توان به سادگی، انعطاف پذیری، کارایی، مینیمالیسم و ​​مقیاس پذیری اشاره کرد. همه این موارد در کنار هم باعث می‌شوند تا افراد Express.js را انتخاب نمایند.

Express.js در چه مواردی مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

در این بخش برخی از کاربردهای متداول این فریمورک را بیان خواهیم کرد.

  1. برنامه‌های تک صفحه‌ای: این برنامه‌ها که به آن‌ها SPA نیز گفته می‌شود را می‌توان توسط این برنامه‌ها ایجاد کرد. معمولاً SPAها برنامه‌هایی کاربردی هستند که در تلاش‌اند تا تمامی منابع را در یک صفحه ارائه دهند و یک تجربه کاربری خوب را ایجاد نمایند.
  2. برنامه‌های تلفن همراه: Express.js در ایجاد برنامه‌های تلفن همراه مورد استفاده قرار می‌گیرد و در این مسیر از HTML ،CSS و جاوا اسکریپت استفاده می‌کند.
  3. APIهای RESTful: این نوع از APIها از اصول REST تبعیت می‌کنند و بسیار سبک و کار هستند. توسعه دهندگان می‌توانند با استفاده از این نوع APIها به داده‌ها دسترسی یافته و روی آن‌ها کار کنند.
  4. رندر سمت سرور: دراین فرایند صفحات وب بر روی سرور تولید می‌شوند و بعد از آن به مرورگر کاربران ارسال می‌گردند. در این نوع رندر محتوا و ساختار صفحات از قبل ایجاد و بعد ارسال می‌گردند که این امر منجر به بهبود سئو، کاهش زمان بارگذاری صفحات و بهبود تجربه کاربری می‌گردد.
  5. ساخت میکروسرویس‌ها: شما با استفاده از Express.js می‌توانید به ایجاد سرویس‌های کوچک و مستقل بپردازید. البته این سرویس‌های کوچک خود می‌توانند در راستای ایجاد برنامه‌های بزرگ‌تر مورد استفاده قرار گیرند.
  6. و…

چه شرکت‌هایی که از فریمورک Express.js استفاده می‌کنند؟

Express.js از جمله فریمورک‌های محبوب Node.js به حساب می‌آید که شرکت‌های زیادی از آن استفاده می‌کنند. برخی از شرکت‌هایی که از این فریمورک استفاده می‌کنند را نام خواهیم برد.

  1. Uber: از جمله شرکت‌های تاکسی رانی در جهان به حساب می‌آید که بسیار معروف است و از آن در ایجاد بخش‌هایی از زیرساخت خود استفاده می‌کنند.
  2. IBM: که در محصولات و خدمات خود از این فریمورک استفاده می‌کند و به ایجاد APIها و خدمات میکرو سرویس می‌پردازد.
  3. LinkedIn: برای ارائه یک تجربه کاربری مناسب برای کاربران از آن استفاده می‌کند.

شرکت‌های دیگری نیز از این فریمورک استفاده می‌کنند که برای مثال بیشتر می‌توان به Accenture، Fox Sports، Medium و غیره اشاره کرد.

اگر به دنبال راهکاری قدرتمند و قابل اطمینان برای میزبانی وب سایت‌ها و یا پروژه‌های خود هستید پیشنهاد ما به شما تهیه سرور مجازی پویان آی تی است. داشتن پایداری و عملکرد بالا، داشتن منابع متنوع، پشتیبانی همه جانبه، تنوع سرورهای مجازی بسته به نوع نیازهای شما و خیلی موارد دیگر از مزایای سرور مجازی پویان آی تی است.

مقایسه Express.js و Node.js

مقایسه Express.js و Node.js

در این بخش به مقایسه میان Express.js و Node.js می‌پردازیم.

ویژگی Node.js Express.js
تعریف پلتفرم جاوااسکریپت سمت سرور برای اجرای کد جاوااسکریپت خارج از مرورگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. فریمورک وب برای Node.js که ساخت برنامه‌های وب و API را ساده‌تر می‌کند.
سطح پلتفرم فریمورک
هدف اصلی اجرای کد جاوااسکریپت سمت سرور ساده‌سازی ساخت برنامه‌های وب و API‌ها
کاربرد در راستای اجرای هر برنامه جاوااسکریپتی سمت سرور استفاده می‌شود. برای توسعه سریع و کارآمد برنامه‌های وب و API‌های RESTful کاربرد دارد.
انعطاف‌پذیری بالا، اما نیاز به تنظیمات و کدنویسی دارد. بسیار انعطاف‌پذیر و قابل گسترش با استفاده از میان‌افزارها است.
مدیریت روت‌ها به صورت دستی انجام می‌شود. دارای سیستم مدیریت روت‌ است.
عملکرد بسیار بالا نسبت به Node.js عملکرد ضعیف تری دارد.
یادگیری یادگیری آن برای مبتدیان سخت است. یادگیری آن نسبتاً ساده است.

و در آخر

Express.js از جمله فریمورک‌های پرکاربردی است که به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد تا برنامه‌های تحت وب و همچنین APIهای قدرتمند و مقیاس‌پذیر ایجاد نمایند. این فریمورک با داشتن طراحی ساده و گسترش پذیری بالا انتخابی مناسب برای توسعه وب سایت‌ها به شمار می‌رود. Express.js دارای ویژگی‌های زیادی می‌باشد که برای مثال می‌توان به انعطاف پذیری بالا، ارائه ابزار مدیریت روت، پشتیبانی از میان افزارها و پایگاه داده‌ها و این دست از موارد اشاره کرد. همچنین انتخابی مناسب برای ایجاد APIها، برنامه‌های تک صفحه‌ای و سرویس‌های میکروسرویس به حساب می‌آید.

سؤالات متداول

  • Express.js چیست؟

از جمله فریمورک‌های محبوب است که از آن در راستای ایجاد و توسعه برنامه‌های تحت وب و APIها استفاده می‌شود. این فریمورک بر پایه Node.js بوده و به ارائه ابزار و امکانات گسترده‌ای برای مدیرت درخواست‌ها، پاسخ‌ها و میان افزارها می‌پردازد.

  • میان افزار (Middleware) در Express.js به چه معنا است؟

میان افزارها عبارت‌اند از توابعی که می‌توانند به درخواست‌های افراد و پاسخ‌ها دسترسی داشته و به انجام وظایفی مانند اعتبارسنجی، تجزیه و تحلیل درخواست، ثبت لاگ‌ها، مدیریت خطاها و غیره بپردازند.

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

فریم ورک Node.JS برنامه نویسی