Google Forms

Google Forms چیست؟ + راهنمای کامل استفاده از گوگل فرم

فهرست مطالب

Google Forms یا فرم‌ نگار گوگل یک ابزار رایگان است که می‌تواند نیازهای شما را برای اهدافی مثل سرگرمی و یا تحقیقات حرفه‌ای و آماری را برطرف کند. همچنین این امکان وجود دارد تا پرسش‌ها و پاسخ‌ها در Google Forms به روش‌های مختلفی سفارشی شود. پس از اینکه پرسش نامه خود را ساختید می‌توانید آن را با دیگران به اشتراک بگذارید تا پاسخ‌های آن جمع‌ آوری شود.

Google Forms چیست؟

Google Forms یک ابزار رایگان و ساده از گوگل است که برای ایجاد پرسش نامه‌ها، نظر سنجی‌ها و آزمون‌های آنلاین استفاده می‌شود. این ابزار به کاربران اجازه می‌دهد تا به راحتی داده‌ها را از مخاطبان خود جمع‌ آوری کنند. پاسخ‌ها به‌ طور خودکار در یک صفحه گسترده ذخیره می‌شوند و به سادگی قابل تجزیه و تحلیل هستند. پژوهشگران، دانشجویان و کسب‌ و کارها می‌توانند از Google Forms برای دریافت بازخورد، انجام نظر سنجی‌ها و جمع‌ آوری اطلاعات کاربران استفاده کنند، بدون نیاز به دانش فنی پیچیده.

ویژگی‌های کلیدی Google Forms

Google Forms ویژگی‌های زیادی دارد که افراد را به استفاده از آن ترغیب می‌کند. برخی از این ویژگی‌ها به شرح زیر هستند.

  1. طراحی آسان: ایجاد فرم‌های دلخواه با سرعت بالا و سفارشی ساختن آن‌ها.
  2. سفارشی سازی: اینکه شما بتوانید به تغییر دادن تم‌ها، اضافه کردن لوگوها و تصاویر و همچنین تنظیم رنگ‌ها بپردازید.
  3. ادغام با Google Sheets: در راستای ایجاد تجزیه و تحلیل دقیق و مدیریت بهتر داده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  4. امنیت: فراهم آوردن امکان تنظیم سطوح دسترسی و محافظت از اطلاعات کاربران.

مزایای Google Forms

بهره گیری از Google Forms مزایای زیادی را برای افراد به ارمغان می‌آورد. برخی از این مزایا به شرح زیر هستند.

  1. رایگان بودن: از آنجا که استفاده از گوگل فرم رایگان است شما می‌توانید به تمامی قابلیت‌ها و ویژگی‌های آن بدون هیچ هزینه‌ای دسترسی یابید. این قابلیت می‌تواند برای کسب و کارهای کوچک بسیار جذاب باشد.
  2. رابط کاربری ساده: شما می‌توانید به آسانی و بدون داشتن دانش فنی خاصی به ایجاد و طراحی فرم‌ها بپردازید.
  3. ادغام با Google Sheet و Google Forms: پاسخ‌ها به صورت خودکار در Google Drive ذخیره می‌شوند و امکان انتقال و تحلیل آن‌ها در Google Sheets وجود دارد. همچنین شما می‌توانید آن را با ابزارهای گوگل ادغام نمایید.
  4. سفارشی سازی: اینکه شما می‌توانید بنا بر نظر و سلیقه خود به اضافه نمودن طرح‌ها، تم‌ها و ویژگی‌های مختلف بپردازید.
  5. سهولت در اشتراک‌گذاری: شما می‌توانید فرم‌ها را از طریق لینک‌های مختلف، ایمیل‌ها و این دست از موارد به اشتراک بگذارید.
  6. پشتیبانی از زبان‌های مختلف: گوگل فرم می‌تواند از زبان‌های مختلف پشتیبانی و به تبع کاربران می‌توانند فرم‌های خود را به زبان‌های مختلف بنویسند.
  7. و…

محدودیت‌های Google Forms

در کنار مزایای عنوان شده به تبع گوگل فرم محدودیت‌هایی نیز خواهد داشت. از جمله این محدودیت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. محدودیت در پاسخ‌ها: هر فرم قادر است تا حدود 5 میلیون پاسخ را دریافت کند. این مسئله می‌تواند برای برخی از موارد محدودیت‌هایی را ایجاد کند.
  2. تم‌های محدود: تم‌ها و قالب‌های موجود برای ذخیره سازی فرم‌ها محدود است.
  3. عدم پشتیبانی از پیوست فایل‌ها: در فرم‌های رایگان امکان اضافه کردن فایل به عنوان پیوست وجود ندارد و این قابلیت فقط برای کاربران G Suite فعال است.

با توجه به این محدودیت‌ها، استفاده از Google Forms برای پروژه‌ها و نیازهای ساده و متوسط بسیار مناسب است. اما برای نیازهای پیچیده‌تر و حرفه‌ای‌تر ممکن است نیاز به استفاده از ابزارهای دیگر یا نسخه‌های پیشرفته‌تر Google Forms باشد.

کاربردهای Google Forms

در این بخش به توضیح درباره کاربردهای Google Forms می‌پردازیم. مثلاً در حیطه موارد آموزش شما می‌توانید به ایجاد پرسش‌ نامه‌ها برای جمع‌ آوری بازخوردها بپردازید. ایجاد آزمون‌های آنلاین که بتوانند به صورت خودکار آن‌ها را صحیح نمایند. فرم‌های ثبت نام و درخواست‌ها که حال می‌تواند فرم‌های نظر سنجی باشد یا خیلی موارد دیگر.

در کل Google Forms با امکانات و کاربردهای گسترده خود، به کاربران این امکان را می‌دهد که به سرعت و با دقت اطلاعات مورد نیاز خود را جمع‌ آوری و تحلیل کنند. این ابزار با توجه به سادگی و کارایی بالا، برای افراد و سازمان‌ها در هر مقیاسی مناسب است.

آموزش استفاده از Google Form

1. ابتدا وارد سایت Google Forms شوید. برای ساخت فرم‌های نظر سنجی باید حساب گوگل داشته باشید.
برای شروع روی Go to Forms کلیک کنید.

ساخت نظر سنجی با Google Forms
ساخت نظر سنجی با Google Forms

2.  در صفحه‌ای که باز می‌شود، روی علامت (+) رنگی در گوشه سمت چپ پایین صفحه بروید.

عنوان در Google Forms

3. قسمت “بدون عنوان” کلیک کنید و هر عنوانی را که می‌خواهید برای نظر سنجی خود تایپ کنید. همچنین در قسمت “توصیف فرم” می‌توانید توضیحاتی را برای فرم نظر سنجی خود، بنویسید.

بدنه در Google Forms

آموزش ساخت نظر سنجی با Google Forms - بخش عنوان
ساخت نظر سنجی با Google Forms - بخش عنوان

4. بعد از اینکه عنوان نظر سنجی خود را انتخاب کرده‌اید با استفاده از نمادهایی که در سمت چپ صفحه وجود دارند، می‌توانید سؤالات را اضافه کنید در ادامه به کاربردهای هر کدام از این نمادها می‌پردازیم.

  • نماد دایره با علامت مثبت با استفاده از این آیکون می‌توانید سؤال جدید اضافه کنید.
  • دومین نماد کاغذ با پیکان است که با استفاده از آن می‌توانید سؤالات را از منبع دیگری وارد کنید مثلاً فرم نگار گوگل دیگری که ساخته‌اید.
  • علامت بعدی تی بزرگ (T) و کوچک (t) در کنار هم می‌توانید با استفاده از این نماد یک کادر متنی اضافه کنید که شامل عنوان و توضیحات بدون سؤال باشد. مثل ارائه زمینه اضافی. چهارمین نماد یعنی مربع با دو مثلث کوچک برای ایجاد یک سؤال جدید که شامل تصویر می‌باشد است.
  • چهارمین نماد یعنی مربع با دو مثلث کوچک برای ایجاد یک سؤال جدید که شامل تصویر می‌باشد است.
  • نماد پنجم یک مستطیل با یک مثلث که در داخل آن می‌باشد برای سؤال جدیدی است که شامل ویدئو است.
  • و در آخر دو مستطیل موازی کنار هم؛ با استفاده از این نماد می‌توانید یک بخش جدید به نظر سنجی اضافه کنید و آن را از سایر بخش‌ها متمایز سازید.
ساخت نظر سنجی با Google Forms - بخش بدنه، بخش اول
ساخت نظر سنجی با Google Forms - بخش بدنه، بخش اول
ساخت نظر سنجی با Google Forms - بخش بدنه، بخش دوم
ساخت نظر سنجی با Google Forms - بخش بدنه، بخش دوم

5. سؤالات شما می‌توانند حالت‌های مختلفی برای پاسخ دادن داشته باشند. مثل چند گزینه‌ای پاسخ کوتاه و یا حالات مختلفی که به معرفی آن‌ها می‌پردازیم. این امکان وجود دارد تا شما در قسمت سؤال جدید با استفاده از منوی کشویی نوع پاسخی که می‌خواهید دریافت کنید را انتخاب کنید. انواع پاسخ‌های موجود عبارت‌اند از:

  • پاسخ کوتاه: پاسخ یک خطی که باید چاپ شود.
  • پاراگراف: پاسخی به پاراگراف که باید تایپ شود.
  • چند گزینه‌ای: به پاسخ دهندگان چندین پاسخ داده می‌شود که می‌تواند تعداد گزینه‌های دلخواه داشته باشد؛ اما در بین این گزینه‌ها تنها یک پاسخ صحیح موجود است. شما در این قسمت می‌توانید برای گزینه مدنظر خود تصویر نیز اضافه کنید.
  • کادرهای تأیید:  پاسخ دهندگان می‌توانند چندین پاسخ را از یک لیست انتخاب کنند.
  • کرکره‌ای: پاسخ صحیح باید از منوی کشویی یک گزینه‌ها انتخاب شود.
  • آپلود فایل: سؤال را باید با آپلود یک فایل خارجی مثل سند یا تصویر پاسخ دهید.
  • مقیاس خطی: پاسخ دهنده با انتخاب یک گزینه در مقیاس عددی به این سؤال پاسخ می‌دهد مثل نظر سنجی خدمات مشتری.
  • شبکه چند گزینه‌ای: پاسخ دهنده باید پاسخ‌های یک شبکه را با هم ترکیب کرده و تطابق دهد در این قسمت پاسخ‌ها از یک قسمت ردیف و ستون تشکیل شده‌اند که شما می‌توانید به دلخواه در هر قسمت هر داد که پاسخ می‌خواهید داشته باشید.
بخش سؤالات ساخت نظر سنجی با Google Forms
بخش سؤالات ساخت نظر سنجی با Google Forms

6. هنگامی که یک نوع سؤال را اضافه کردید می‌توانید خود سؤال و همچنین گزینه‌های پاسخ فردی را بنویسید برای انجام این کار روی قسمت مربوط کلیک کنید و متن مورد نظر خود را تایپ کنید. اگر می‌خواهید پاسخ را حذف کنید علامت واقع در سمت چپ آن را کلیک کنید. اما اگر می‌خواهید سؤالی را حذف کنید روی نماد سطل زباله در پایین کادر سؤال کلیک کنید. برای تکرار یک سؤال روی نماد کپی که در سمت راست نماد زباله است کلیک کنید. همچنین در این قسمت یک کلید دوگزینه‌ای وجود دارد که با کلیک بر روی آن می‌توانید الزامی و یا اختیاری بودن این پاسخ را  مشخص کنید.

همچنین برای انجام تنظیمات بیشتر روی علامت سه نقطه عمودی کلیک کنید.

تنظیمات بیشتر روی علامت سه نقطه عمودی
تنظیمات بیشتر روی علامت سه نقطه عمودی قرار دارد.

سرور مجازی‌های ارائه شده توسط پویان آی تی با پشتیبانی از سیستم عامل‌های مختلف، داشتن سرعت و آپتایم بالا در کنار امنیت قابل قبولی که دارد گزینه‌ای مناسب برای کسب و کارها به حساب می‌آید.

چگونه می‌توانیم نظر سنجی خود را با Google Forms به اشتراک بگذاریم؟

پس از آخرین نظر سنجی، این امکان وجود دارد و آن را به چند روش متفاوت با دیگران به اشتراک بگذارید. برای شروع روی دکمه ارسال در گوشه سمت چپ بالای فرم کلیک کنید. نظر سنجی را برای گیرندگان خاص ایمیل کنید در اینجا می‌توانید ایمیل گیرنده‌های نظر سنجی مورد نظر خود را تایپ کنید.

همچنین می‌توانید یک پیام نیز اضافه کنید. پس از اتمام ارسال را کلیک کنید و نظر سنجی را برای همه گیرنده‌هایی که ذکر کردید ارسال خواهد شد. اگر می‌خواهید نسخه کوتاه‌تر از پیوند داشته باشید این امکان برای شما با استفاده از گزینه کوتاه کردن نشانی پیوند وجود دارد که می‌توانید تیک آن را فعال کرده و سپس از لینک کپی بگیرید. همچنین در این قسمت امکان اشتراک گذاری فرم از طریق فیسبوک و توییتر به طور مستقیم وجود دارد. اگر می‌خواهید نظر سنجی را در وب سایت خود را سازی کنید با استفاده از زبانه سوم جاسازی را کپی بگیرید. با این کار از کد نظر سنجی کپی گرفته می‌شود و می‌توانید آن را در وب سایت یا وبلاگ خودتان جایگذاری کنید.

و در آخر

Google Forms از جمله ابزار رایگان و قوی در حیطه ایجاد و مدیریت فرم‌های آنلاین به حساب می‌آید. این ابزار این امکان را برای شما فراهم می‌آورد تا بتوانید به سادگی فرم‌های مختلفی را برای جمع‌ آوری اطلاعات، نظر سنجی‌ها، برگزاری آزمون‌ها و این دست از موارد اجرا نمایید. Google Forms می‌تواند به عنوان ابزاری برای نظر سنجی استفاده شود. دارای ویژگی‌های گوناگونی است که می‌تواند تمام نیازهای شما را در این زمینه فراهم کند و فرم نظر سنجی حرفه‌ای تولید کند.

سؤالات متداول

  • آیا می‌توان فرم‌های خود را سفارشی‌ سازی کرد؟

بله، Google Forms امکان انتخاب تم‌های مختلف، تغییر رنگ‌ها، و افزودن تصاویر و لوگوها را فراهم می‌کند. شما می‌توانید ظاهر فرم‌های خود را سفارشی‌ سازی کنید.

  • چگونه می‌توان فرم خود را با دیگران به اشتراک گذاشت؟

در راستای به اشتراک گذاری فرم خود ابتدا وارد Google Forms شوید و بر روی دکمه “Send” کلیک کنید. همچنین شما می‌توانید فرم را از طریق ایمیل، لینک یا کد تعبیه (embed code) به اشتراک بگذارید.

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رأی ها : 1

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

گوگل