JDK

JDK چیست؟ + تفاوت میان JVM ،JRE و JDK

فهرست مطالب

JDK از جمله اجزای ضروری در حیطه توسعه نرم افزار به حساب می‌آید و مخفف عبارت Java Development Kit می‌باشد. JDK مجموعه‌ای از ابزارها است که با محیط‌های Java (JRE) و JVM ادغام شده است. در این محتوا قصد داریم تا به توضیح درباره JDK بپردازیم پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

JDK از جمله محیط‌های نرم افزاری محسوب می‌شود که توسط شرکت شرکت سان مایکروسیستمز توسعه پیدا کرده است. این محیط دارای مجموعه‌ای از ابزار و کتابخانه‌هاست که این امکان را برای توسعه دهندگان فراهم می‌آورد تا برنامه‌های جاوا را نوشته، کامپایل و اجرا نمایند.

Java Development Kit دارای اجزای زیادی است که هر کدام از این اجزا نقش مهمی دارند. در این بخش به توضیح درباره آن‌ها می‌پردازیم.

  1. کامپایلر (javac): از جمله ابزار اصلی در راستای کامپایل ساختن کدهای منبع جاوا به کدهایی که توسط ماشین مجازی جاوا (JVM) قابل اجرا هستند.
  2. مفسر (java): برای اجرای برنامه‌ها کامپایل شده مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  3. مستندساز (javadoc): از جمله ابزاری است که برای تولید مستندات HTML از کدهای جاوا استفاده می‌شود.
  4. و…

اهمیت JDK

ممکن است برایتان سؤال باشد که Java Development Kit چه اهمیتی دارد. در اینجا به توضیح درباره دلایل اهمیت  آن می‌پردازیم.

  1. توسعه نرم افزارهای جاوا: ازآنجا که JDK دارای محیطی کامل و یکپارچه برای توسعه، کامپایل و اجرای برنامه‌هاست گزینه‌ای مناسب برای توسعه نرم افزارهای جاوا به حساب می‌آید. توسعه دهندگان بدون استفاده از آن نمی‌توانند کدهای جاوا را کامپایل و اجرا نمایند.
  2. ایجاد پلتفرم مستقل: داشتن ویژگی‌های JDK و JVM باعث شده تا جاوا به عنوان یک زبان برنامه نویسی مستقل شناخته شود.
  3. آسان سازی توسعه نرم افزارها: Java Development Kit با داشتن مجموعه‌ای از ابزارهای مختلف فرایند توسعه نرم افزارها را آسان می‌سازد. به وسیله JDK شما می‌توانید کدهای خود را بررسی و در صورت داشتن مشکل آن را برطرف سازید.
  4. پشتیبانی از کتابخانه‌ها و APIها: به این معنا که Java Development Kit دارای مجموعه‌ای از کتابخانه‌ها و APIهاست که به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد تا بدون اینکه لازم باشد تا کدهای پایه را بنویسند از قالب آماده آن‌ها استفاده نمایند.
  5. و…

مزایای JDK 

Java Development Kit از جمله اجزای مهم در توسعه نرم افزارها به حساب می‌آید و به تبع مزایا و معایبی نیز دارد. در اینجا به توضیح درباره مزایای آن می‌پردازیم.

  1. جامع بودن: به این معنا که JDK دارای مجموعه کاملی از ابزار و کتابخانه‌ها برای توسعه، تست و اجرای برنامه‌ها می‌باشد.
  2. پشتیبانی وسیع: این ابزار توسط جامعه وسیعی از توسعه دهندگان پشتیبانی می‌شود و با داشتن مجموعه گسترده‌ای از مستندات، انجمن‌های تخصصی و منابع آموزشی آموزش و حل مشکلات را آسان می‌سازد.
  3. امنیت: یکی از دلایل محبوبیت جاوا امنیت مثال زدنی آن است. Java Development Kit با ارائه طیف گسترده‌ای  از ابزار امنیتی به توسعه دهندگان کمک می‌کند تا برنامه‌هایی امن ایجاد نمایند.
  4. قابلیت اجرای گسترده: یعنی شما می‌توانید برنامه‌های جاوا را روی هر سیستم عاملی که JVM را دارد اجرا نمایید.
  5. و…

معایب JDK

در کنار مزایای عنوان شده معایبی نیز دارد. مثل

  1. مصرف بالا منابع: این مصرف بالا در سیستم‌هایی که منابع محدودی دارند مشکل ساز است.
  2. یادگیری سخت: جاوا یک زبان برنامه نویسی سطح بالا است. این مسئله می‌تواند روند یادگیری را طولانی‌تر سازد.
  3. حجم بالا: ازآنجا که JDK دارای ابزار و کتابخانه‌های زیادی است حجم بالایی دارد که این مسئله می‌تواند نصب و پیکربندی آن را با مشکلاتی مواجه سازد.
  4. و…

معروف‌ترین توزیع‌های Java Development Kit

همان‌طور که توضیح دادیم JDK عبارت است از یک بسته نرم افزاری که از آن برای توسعه برنامه‌های جاوا استفاده می‌شود. توزیع‌های مختلفی از Java Development Kit توسط شرکت‌های مختلف ارائه می‌شوند که طبیعتاً هر کدام از آنها دارای ویژگی‌ها و قابلیت‌های خاص خود هستند. در این بخش از محتوا قصد داریم تا به توضیح درباره معروف‌ترین این توزیع‌ها بپردازیم.

  • Oracle JD: این توزیع توسط Oracle Corporation توسعه پیدا کرده است و دارای قابلیت‌های متعددی است که برای مثال می‌توان به داشتن به‌روزرسانی‌هایی امنیتی، مناسب بودن برای سازمان‌ها و کسب و کارهایی که پشتیبانی رسمی برای آن‌ها لازم است اشاره کرد. برای استفاده تجاری از این توزیع شما به لایسنس نیاز دارید.
  • OpenJDK: منبع باز و رایگان بودن آن از جمله قابلیت‌های آن است و دارای همه قابلیت‌ها و ویژگی‌های  جاواست. اگر دسترسی به نسخه‌های رایگان و بدون محدودیت برایتان مهم است گزینه‌ای مناسب برای شما به حساب می‌آید.
  • Amazon Corretto: توسط AWS توسعه پیدا کرده است و دارای قابلیت‌های متنوع مثل نسخه رایگان و منبع باز JDK، پشتیبانی از AWS، داشتن به‌روزرسانی‌های امنیتی و رفع اشکالات و دیگر موارد است.
  • AdoptOpenJDK: دارای نسخه رایگان و منبع باز JDK است و با به‌روزرسانی‌های پیوسته موارد امنیتی را برقرار می‌کند و می‌تواند اشکالات را برطرف سازد. لاین توسعه می‌تواند از پلتفرم‌های زیادی پشتیبانی کند و برای توسعه دهندگانی که به دنبال نسخه رایگان با پشتیبانی منظم هستند گزینه‌ای مناسب است.

همه موارد گفته شده و خیلی گزینه‌های دیگر دارای قابلیت‌ها و ویژگی‌های خاص خود هستند. پس در ابتدا نیازهای خود را شناسایی و لیست کنید تا بتوانید انتخابی درست داشته باشید.

تفاوت میان JVM ،JRE و JDK

تفاوت میان JVM ،JRE و JDK

در زبان جاوا برای توسعه و اجرای برنامه‌ها سه جزء اصلی وجود دارد JDK، JRE و JVM. در این بخش قصد داریم تا تفاوت میان این سه جزء را برای شما توضیح دهیم.

  1. JVM: عبارت است از بخشی که در JRE و JDK حضور داشته و وظیفه اجرای بایت کدها و مدیریت اجرای برنامه‌ها را برعهده دارد. JVM می‌تواند برنامه های جاوا را روی هر پلتفرمی که JVM روی آن نصب شده را فراهم آورد.
  2. JRE: حاوی JVM و کتابخانه‌ها برای اجرای برنامه‌های جاوا اسکریپت است و در این حیطه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  3. JDK: یک بسته جامع است و حاوی JRE و ابزارهای توسعه مانند کامپایلر و دیباگر می‌باشد و برای توسعه، کامپایل و اجرای برنامه‌های جاوا استفاده می‌شود.

حال که به صورت ابتدایی با این سه جزء آشنا شدید زمان آن است تا تفاوت‌های میان JVM، JRE و JDK را بشناسید.

ویژگی JVM JRE JDK
هدف اجرای بایت‌کد جاوا اجرای برنامه‌های جاوا توسعه و اجرای برنامه‌های جاوا
شامل بایت‌کدها، مدیریت حافظه و نخ JVM و کتابخانه‌های جاوا JRE، کامپایلر، دیباگر، و ابزارهای دیگر
کاربرد اجرای برنامه‌های جاوا اجرای برنامه‌های جاوا توسعه، کامپایل، و اجرای برنامه‌های جاوا

تجربه‌ای بی نظیر در دنیای مجازی با تهیه سرور مجازی پویان آی تی

با تهیه سرور مجازی پویان آی تی می‌توانید کسب و کار خود را توسعه بخشید و یک تجربه کاری بی نظیر را تجربه نمایید.

و در آخر

JDK مخفف عبارت است و عبارت است از یک محیط جامع توسعه نرم افزار که حاوی ابزار و کتابخانه‌هایی است که از آن برای نوشتن، کامپایل و اجرای برنامه‌ها استفاده می‌شود. Java Development Kit اجزای زیادی دارد؛ ولی اصلی‌ترین اجزای آن شامل

  1. کامپایلر جاوا (javac) که کد منبع جاوا را به بایت کد تبدیل می‌کند.
  2. ماشین مجازی جاوا (JVM) که بایت کد را اجرا می‌کند.
  3. Java Runtime Environment (JRE) که شامل JVM و کتابخانه‌های مورد نیاز برای اجرای برنامه‌ها است.

استفاده از این ابزار مزایا و معایبی دارد که در حیطه مزایا می‌توان به پشتیانی وسیع، داشتن ابزار متنوع، امنیت بالا و خیلی موارد دیگر اشاره کرد. در حیطه معایب نیز مصرف بالای منابع، پیچیدگی و این دست از موارد را می‌توان نام برد.

سؤالات متداول

  • تفاوت میان JDK و JRE چیست؟

JRE شامل اجزای مورد نیاز برای اجرای برنامه‌های جاوا است ولی JDK حاوی JRE و ابزار توسعه می‌باشد.

  • آیا JDK رایگان است؟

نسخه Oracle JDK برای مصارف تجاری به لایسنس نیاز دارد ولی OpenJDK تحت مجوز GPL (General Public License) به صورت رایگان قابل استفاده است.

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

برنامه نویسی توسعه وب