آشنایی با Starlink

آشنایی با Starlink

فهرست مطالب

Starlink سیستمی ماهواره ای است که هدف آن ارائه ی پوشش اینترنت در سطح جهان می‌باشد. این سیستم در تلاش است تا اینترنت را برای مناطق روستایی و ایزوله که در آن اتصال به اینترنت ممکن نیست فراهم آورد. Starlink نوآوری و ابتکاری از SpaceX در راستای ایجاد شبکه جهانی است که به استفاده از مجموعه ای از ماهواره‌های مدار پایین (LEO) در راستای ارائه ی خدمات اینترنت پرسرعت می‌پردازد. در این مقاله به معرفی Starlink می‌پردازیم، پس با ما همراه باشید.

استارلینک چیست؟

Starlink به عنوان سرویس اینترنت ماهواره ای شناخته شده است و توسط SpaceX اداره می‌شود. این شرکت در سال 2002 توسط ایلان ماسک تاسیس شده است و به طراحی تولید و پرتاب موشک و فضاپیما ها و موشک‎‌ها می‌پردازد. این شرکت اولین بار پرتاب موشک Starlink را در سال 2019 آغاز کرد و تا 2022 بیش از 3000 ماهواره را به مدار پایین زمین پرتاب نمود.

Starlink چگونه کار می‌کند؟

Starlink به کار بر روی فناوری خدمات اینترنت ماهواره ای می‌پردازد و به جای استفاده از فناوری کابل‌ها از سیگنال‌های رادیویی استفاده می‌کند. ایستگاه‌های زمینی سیگنال‌هایی را به ماهواره‌های در مدار ارسال می‌کنند؛ که به نوبه خود داده‌ها را به کاربران Starlink در زمین ارسال می‌کنند. هر ماهواره در صورت فلکی استارلینک 573 پوند وزن دارد و بدنه ای صاف دارد. یک موشک فالکون 9 اسپیس ایکس می‌تواند تا 60 ماهواره را در خود جای دهد.

در حال حاضر Starlink تنها عضو در مسابقات فضایی نیست و رقبای دیگری نیز دارد که برای مثال می‌توان به OneWeb، HughesNet، Viasat و Amazon نیز اشاره کرد. با این حال رویکرد متفاوت و پیشرفته Starlink آن را از سایر رقبای خود متمایز می‌سازد که می‌توان به موارد زیر اشاره نمود : 

  • Starlink به جای استفاده از چند ماهواره ی بزرگ از تعداد زیادی ماهواره ی کوچک استفاده می‌کند.
  • این شرکت از ماهواره‌های LEO استفاده می‌کند که در فاصله ی 300 مایلی از سطح زمین دور سیاره می‌چرخند. که این امر سرعت اینترنت را بهبود می‌بخشد و سطوح تاخیر را کاهش می‌دهد.
  • به روز ترین نسخه‌های ماهواره‌ها در Starlink دارای عناصر ارتباطی لیزری هستند که برای انتقال سیگنال‌ها بین ماهواره‌ها کاربرد دارند و وابستگی به ایستگاه‌های زمینی متعدد را کاهش می‌دهند.
  • SpaceX تصمیم دارد تا در آینده ای نه چندان دور در حدود 4000 ماهواره را به فضا پرتاب نماید و از کاهش قطعی خدمات مطمئن شود.
  • و..

سرعت اینترنت Starlink چقدر است؟

Starlink به ارائه ی داده‌های نامحدود با سرعت بالا می‌پردازد که این امر با کمک ماهواره‌های کوچک با سرعت بالاتری انجام می‌شود. (150 مگابیت در ثانیه (Mbps) سرعت اینترنت را ارائه می‌دهند.) SpaceX در تلاش است تا این میزان را در ماه‌های آتی دو برابر نماید. Starlink در حال حاضر سرعتی در حدود 91 مگابیت در ثانیه در ایالات متحده، 97 مگابیت در ثانیه در کانادا و 124 مگابیت در ثانیه در استرالیا را دارد. در مکزیک سریعترین اینترنت ماهواره ای در آمریکای شمالی با سرعت دانلود متوسط 105.91 مگابیت بر ثانیه بود.

طبق وب‌سایت Starlink، سرعت و تأخیر بالا در اکثر مکان‌ها تا ۲۰ میلی‌ثانیه ارائه می‌شود.

هزینه Starlink چقدر است؟

Starlink به ارائه ی سه بسته اینترنتی می‌پردازد که شامل موارد زیر است:

  • مصارف خانگی : این بسته برای مصارف مسکونی استفاده می‌شود و ماهانه  110 دلار به اضافه هزینه یک بار برای سخت افزار 599 دلار هزینه دارد.
  • کسب و کار Starlink : این بسته دو برابر قابلیت آنتن دهی مصارف مسکونی را به همراه سرعت اینترنت سریعتر ارائه می‌دهد. هزینه آن 500 دلار در ماه با یک بار شارژ تجهیزات 2500 دلار است.
  • Starlink RV: از این بسته برای وسایل نقلیه متحرک، از جمله وسایل نقلیه تفریحی، خطوط هوایی، کشتی‌ها و کامیون‌ها استفاده می‌شود. بنابراین، افرادی که در جاده هستند اکنون می‌توانند با پرداخت 135 دلار در ماه به اضافه 599 دلار برای سخت افزار به سرویس Starlink RV دسترسی داشته باشند.

فراموش نکنید برای ثبت درخواست خود بایستی در ابتدا آدرس خود را در وب سایت Starlink وارد نمایید و از در دسترس بودن خدمات در منطقه ی خود اطمینان حاصل کنید؛ در صورتی که سرویس در منطقه ی شما در دسترس نباشد Starlink تاریخی تقریبی از زمان رسیدن خدمت به شما ارائه می‌دهد. و در صورتی که این خدمات در مناطق شما در دسترس باشد آن‌ها را بر اساس اولویت ها قرار می‌دهند. 

Starlink در چه مناطقی موجود است؟

Starlink در حال حاضر چیزی در حدود 36 کشور و منظقه را تحت پوشش خود قرار می‌دهد. و در نظر دارد تا در ایالت متحده نیز بتواند پوشش خود را به دیگر نقاط قاره ایالات متحده گسترش دهد. کشورهایی از جمله پاکستان، هند، نپال و سریلانکا در نقشه پوشش Starlink به عنوان “به زودی” علامت گذاری شده‌اند. در حال حاضر نیز برای کشورهایی همچون جمله روسیه، چین، کوبا و کره شمالی برنامه ای اتخاذ نشده است. استفاده از نقشه ی پوشش در این وب سایت این امکان را برای شما فراهم می‌آورد تا ببینید که چه مناطقی Starlink را ارائه می‌دهند.

چگونه به Starlink وصل شویم؟

زمانی که کاربران با Starlink مشترک می‌شوند. یک کیت Starlink دریافت می‌کنند که شامل مواردی چون بشقاب ماهواره ای، یک پایه دیش و یک واحد پایه روتر Wi-Fi است. در کنار آن Starlink دارای یک کابل برق برای واحد پایه و یک کابل 75 فوتی برای اتصال دیش به روتر است.

برای بهره برداری از این سرویس، مشتریان بایستی در ابتدا بشقاب ماهواره را برای شروع دریافت سیگنال و ارسال پهنای باند به روتر تنظیم کنند. گزینه‌های مختلفی برای نصب این ظرف وجود دارد، که می‌توان به حیاط، پشت بام و نمای بیرونی خانه نیز اشاره نمود. علاوه بر آن یک برنامه Starlink برای اندروید و اپل iOS وجود دارد که با استفاده از واقعیت افزوده برای راهنمایی کاربران در انتخاب بهترین مکان و موقعیت برای گیرنده های خود استفاده می‌کند.

استفاده از Starlink در هر آب و هوای

Starlink برای شرایط آب و هوایی ناهموار طراحی شده است. به گونه‌ای که برای کنترل دما و شرایط آب و هوایی طراحی و آزمایش شده است و در برابر شرایط و موقعیت‌های گوناگون از سرما وگرما گرفته تا برف و باران‌های شدید مقاومت می‌کند و حتی می‌تواند برف‌ها را نیز ذوب نماید. 

Starlink به استفاده از ماهواره‌های LEO و یک آنتن آرایه‌ای فازی در راستای کمک به حفظ عملکرد خود در شرایط آب و هوایی شدید می‌پردازد. در اینجا به توضیح درباره ی عملکرد Starlink در شرایط آب و هوایی گوناگون می‌پردازیم:

  • هوای ابری

هوای ابری بر روی Starlink اثر نمی‌گذارد. با این حال، در صورت وقوع هوای طوفانی می‌تواند بر روی سیگنال‌ها اثر بگذارد. چرا که ابرها تمایل به ایجاد باران دارند و ممکن است قطعی سیگنال را به همراه بیاورند. در کنار آن، ابرهای طوفانی مرطوب تر و متراکم تر هستند که می‌توانند نقش مهمی در تخریب سیگنال ماهواره ایفا کنند.

  • باران

باران‌های آرام مشکلی را در مسیر Starlink ایجاد نمی‌کنند ولی بارندگی شدید بر کیفیت سیگنال Starlink تأثیر گذار است. باران‌های شدید همراه با ابرهای غلیظ و متراکم است. احتمال مسدودی سیگنال‌های رادیویی با تراکم ابرها رابطه ای مستقیم دارد و سبب افزایش آن‌ها نیز می‌شود. 

  • بادها

درصورتی که دیش Starlink به درستی نصب و محکم شود تحت تاثیر بادها قرار نخواهد گرفت. این دیش دارای یک آنتن آرایه فازی است که می‌تواند ماهواره‌هایی را که در بالای سر خود پرواز می‌کنند بدون نیاز به حرکت فیزیکی ردیابی کند. این امر همچنین به جلوگیری از قطع شدن سیگنال کمک می‌کند.

  • برف

بارش برف در صورت خفیف بودن اثری بر سیگنال‌های Starlink ندارد. اما در صورتی که بارش برف سنگین باشد. عملکرد آن را تحت تاثیر خودقرار می‌دهد. ظرف Starlink عملکرد گرمایشی دارد و می‌تواند برف‌ها را به صورت خودکار آب نماید.  

  • باران و یخ

در صورت سنگین بودن می‌تواند اثرات منفی ای بر روی سیگنال Starlink ایجاد نماید. عملکرد گرمایش می‌تواند به طور خودکار یخ و برف را ذوب کند؛ اما در صورت سنگین بودن احتیاح به تمیز کاری ظرف به صورت دستی است.

  • مه

مه غلیظ می‌تواند قطعی سیگنال را به همراه بیاورد. مه سنگین رطوبت زیادی را حمل می‌کند و می‌تواند به اندازه کافی متراکم باشد که سیگنال را قطع کند.

و در آخر

در حال حاضر SpaceX مشغول گسترش سرویس Starlink خود در سراسر جهان است. ماسک این نوید را داده است که پیگیر معافیت تحریم‌هایی باشد تا مناطقی همچون ایران نیز بتوانند از آن بهره مند شوند. بنابراین مسیر رشد و پیشرفت Starlink نه تنها برای دسترسی کشورهای دیگر بلکه در برداشتن قدم هایی مهم تر همچنان ادامه دارد…

امیدواریم از خواندن این مقاله لذت ببرید. جهت کسب اطلاعات بیشتر به وبلاگ پویان آی تی مراجعه نمایید و نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

اینترنت