باندهای فرکانسی ۲٫۴ ، ۵ و ۶ | مقایسه
فهرست مطالب
مودم ها و روترهای بی سیم مدرن از باندهای فرکانسی متفاوتی برای رساندن وب به دستگاه های متصل به WIFI مانند تلفن های هوشمند، لپ تاپ، تبلت و … استفاده می نماید.
دراین مقاله قصد داریم تا باندهای فرکانسی ۲٫۴، ۵ و ۶ گیگاهرتزی را با یکدیگر مقایسه کنیم و تفاوت های آنان را از لحاظ سرعت و محدوده قابل پوشش مورد بررسی قرار دهیم. پس در ادامه این نوشتهی علمی همراه ما باشید.
بررسی باندهای فرکانسی ۲٫۴ گیگاهرتزی
باند ۲٫۴ گیگاهرتزی بیشترین پوشش را مهیا میکند ولی اطلاعات را با سرعت پایینی جابجایی میدهد. باند ۲٫۴ گیگاهرتز از ارتفاع موجهای بلندی استعمال می نماید که سبب میشود برای نفوذ به دیوارها و سایر اجسام جامد مناسب تر باشد.
مزایا و معایب باند فرکانسی ۲٫۴ گیگاهرتز
- مزایا: پوشش دهی زیاد و نفوذ پذیری بهتر
- معایب: سرعت جابجایی معدود ، تداخل فرکانسی ( بیشتر دستگاه ها از این فرکانس استفاده می نمایند و میزان نویز پذیری بالا میباشد.)
باند ۲٫۴ گیگاهرتزی بیشترین پوشش را مهیا مینماید البته اطلاعات را با سرعت پایینی جابجا میکند. این باند از طول موج های بلندی استفاده مینماید که منجر میشود برای نفوذ به دیوارها و بقیه اجسام جامد مناسب تر باشد. باند ۲٫۴ گیگاهرتزی دارنده محدوده شبکه ۲۲ مگاهرتزی است. شبکه های مجاور را می توان در یک شبکه ۴۰ مگاهرتزی، ادغام نمود. اما لازم میباشد این قضیه را در نظر بگیرید که در هر منطقه و کشوری، شبکه های مجاز متفاوتی وجود دارند. با نگاه دقیق تر به شکل متوجه میشوید که هم پوشانی قابل توجهی میان شبکههای همسایه وجود دارد. هم پوشانی شبکه های پیکربندی گردیده در یک مکان می تواند بطور کلی سبب ایجاد تداخل گردد.
مثلا اگر دو نقطه دسترسی (Access Point) را در نزدیکی یکدیگر قرار دهید. درصورتیکه یک کدام از آنها در شبکه ۱ و دیگری در شبکه ۲ قرار داشته باشند، این مسئله موجب میشود تا سرعت هر دو به میزان قابل توجهی کاهش یابد و یوزرها نتوانند از وب به خوبی استعمال کنند. شایسته ترین راهکار برای خودداری از بروز این خلل، ادغام خاصی از شبکه ها همزمان در یک مکان میباشد به طوری که هیچ گونه همپوشانی با یکدیگر نداشته باشند مانند: ترکیب شبکه ۱، ۶ و ۱۱٫بسیاری از دستگاه ها و اسباب الکترونیکی از باندهای فرکانسی ۲٫۴ گیگاهرتز استفاده می نمایند، مانند مایکروویو، دوربین های امنیتی، دستگاه های بلوتوثی و درب ریموتی پارکنیگ به همین دلیل باند شلوغی میباشد.
بررسی کلی باند ۵ گیگاهرتزی
باند ۵ گیگاهرتز دارای یک سری شبکه ۲۰ مگاهرتزی میباشد که در شبکه های ۴۰ مگاهرتز، ۸۰ مگاهرتز یا ۱۶۰ مگاهرتز مخلوط گردیده اند. با استفاده از فرکانسهای فراتر، باند ۵ گیگاهرتز امکان جابجایی سریعتر اطلاعات را فراهم میسازد البته در مقابل دارای برد کمتری میباشد.
مزایا و معایب باندهای فرکانسی ۵ گیگاهرتز
- مزایا: سرعت بالای جابجایی و تداخل فرکانسی پایین (تعداد دستگاه هایی که از این باند فرکانسی استفاده می نمایند، زیاد نیست)
- معایب: پوشش دهی معدود و نفوذ پذیری نسبتاً ضعیف
در اوضاع مطلوب، WIFI ۲٫۴ گیگاهرتز میتواند تا ۴۵۰ مگابیت بر ثانیه تا ۶۰۰ مگابیت بر ثانیه را پشتیبانی نماید، در حالی که باند ۵ گیگاهرتزی بسته به کلاس روتر یا مودم، میتواند حتی از سرعت گیگابیتی نیز پشتیبانی کند. از این نظر که تعداد دستگاه های کمتری از باند ۵ گیگاهرتزی استفاده می نمایند و شبکه های بیشتری در این باند در دسترس می باشد، شلوغی نسبتا کمتری در آن وجود دارد.
بررسی کلی باند 6 گیگاهرتزی
باند ۶ گیگاهرتزی نسل جدیدی از فناوری WIFI را به منزل ها خواهد آورد و در سرعت تحولی عظیم تولید خواهد نمود. از این رو، موردی ایده آل برای منزل های هوشمند مملو از دستگاه ها و امکانات متفاوت خواهد بود. از آنجایی که پوشش دهی این باند فرکانسی ضعیف میباشد، میتوان از راهکارهای کانال مش یا در اصطلاح Mesh Network بهره مند شد تا با چند روتر بهم پیوسته، خدمت اینترنت را در یک محوطه وسیع تامین نمود. یکی دیگر از امکان های روترهای WIFI ۶، Target Wake Time یا TWT است. این امکان با برقراری رابطه با دستگاههای متصل و تصمیمگیری در خصوص زمان و تعداد دفعات نیاز به جابجایی دیتا، به کاهش مصرف باتری در دستگاههای متصل کمک مینماید.
TWT موقعیت sleep time دستگاه ها را افزایش میدهد و می توان از آن تحت عنوان راهکاری مطلوب جهت افزایش عمر باتری دستگاه ها استفاده کرد.
مزایا و معایب باند ۶ گیگاهرتزی
- مزایا: بالاترین سرعت انتقال دیتا (به مراتب بیشتر از باند ۵ گیگاهرتزی)، شبکه های بهبود یافته و عدم وجود هیچگونه تداخل فرکانسی
- معایب: پوشش دهی کم، نفوذ پذیری نسبتاً ضعیف و عدم سازش با دستگاه های قدیمی
همینطور وجود امکان OFDMA در اکسس پوینت هایی که دارای امکان Wi-Fi 6 می باشند سبب میشود که دیتا و اطلاعات همگام با هم به چند مخاطب به طور همزمان ارسال گردد. TWT موقعیت sleep time دستگاه ها را افزایش میدهد و می توان از آن تحت عنوان راهکاری مطلوب جهت افزایش عمر باتری دستگاه ها استفاده کرد.
نتیجه گیری
هر چقدر فرکانس بالاتر باشد، برد کاهش مییابد چون فرکانس های بالا نمی توانند از اجسام سخت مانند دیوارها عبور نمایند. با این حال، فرکانسهای فراتر (۵ گیگاهرتز و ۶ گیگاهرتز) قابلیت انتقال اطلاعات را با سرعت بیشتری ارائه میدهند، ولی در صورتیکه سرعت اهمیت چندانی برای شما ندارد و میخواهید فقط فضای گسترده ای را پوشش دهید، از باند ۲٫۴ گیگاهرتز استفاده کنید.
به این مقاله امتیاز دهید!
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0
هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!
اولین دیدگاه را اضافه کنید.