دامنه چیست؟ انواع Domain + نحوه ثبت و خرید دامنه وب سایت
اگر شما هم از افراد فعال در دنیای وب باشید، پس از این که ایده یک کسب و کار به ذهنتان میرسد، اولین قدم ثبت دامنه است. زیرا برای ارائه محصول، خدمات و یا نمایش کسب و کارتان به مخاطبان، به یک آدرس اینترنتی منحصر به فرد نیاز دارید. این آدرس همان دامنه است. دامنه حکم هویت آنلاین وب سایت شما را دارد و ثبت دامنه پایه و اساس حضور آنلاین کسب و کار شما است.
اما دامنه چیست و چرا ثبت آن مهم است؟ در این مقاله از وبلاگ پویان آی تی به آشنایی با دامنه و بخشهای مختلف آن و معرفی پسوندهای دامنه میپردازیم.
دامنه چیست؟
دامنه (Domain) در دنیای اینترنت به معنای آدرسی ست که برای دسترسی به وب سایتها استفاده میشود. به زبان ساده دامنه متنی است که کاربر در پنجره مرورگر تایپ میکند تا به یک وب سایت خاص برسد.
آدرس واقعی یک وب سایت یک ip آدرس عددی پیچیده است. اما به لطف پروتکل DNS، کاربران با وارد کردن دامنه به وب سایتی که به دنبال آن هستند هدایت میشوند.
بخش های مختلف ساختار دامنه
ساختار دامنه شامل بخشهای مختلفی است که هر یک از بخشها نقش خود را ایفا میکنند. هر دامنه شامل بخشهای زیر میشود:
پروتکل امنیتی
اولین بخش از قسمتهای مختلف دامنه، پروتکلی است که وب سایت از آن استفاده میکند. تمامی وب سایتها از پروتکل HTTP یا پروتکل HTTPS استفاده میکنند.
-
زیردامنه
زیردامنه (Subdomain) در سمت چپ نام دامنه قرار میگیرد و با یک نقطه از آن جدا میشود. این بخش از دامنه اغلب برای سازماندهی و یا دسته بندی محتوا استفاده میشود.
نام دامنه
پسوند دامنه
TLD چیست؟
TLD مخفف Top-Level Domains و به معنای دامنه سطح بالا و همان پسوند دامنه است.
gTLD
gTLD مخفف Generic Top-Level Domain و به معنای دامنه عمومی است. gTLD برای عموم افراد قابل استفاده است. پسوندهای gTLD این امکان را به کاربران میدهند که دامنهای با پسوند مرتبط با نوع کسب و کار یا فعالیت خود انتخاب کنند.
مهم ترین انواع gTLD
- com. : کسب و کارها، وب سایتهای تجاری و شخصی
- net. : ارائهدهندگان خدمات اینترنتی و مرتبط با شبکه
- org. : سازمانها و موسسات غیرانتفاعی
- info. : وب سایتهای حاوی اطلاعات
- biz. : کسب و کارهای تجاری و شرکتها
- name. : وب سایتهای شخصی و وبلاگها
ccTLD
ccTLD مخفف Country Code Top-Level Domain و به معنای دامنه کشوری است. ccTLD مختص هر کشور یا منطقه جغرافیایی خاص است. این پسوندها اغلب بر اساس کد دو حرفی کشورها تنظیم میشوند.
مهم ترین انواع ccTLD
- ir. : وب سایتهای ایرانی
- uk. : وب سایتهای بریتانیایی
- de. : وب سایتهای آلمانی
- fr. : وب سایتهای فرانسوی
- ca. : وب سایتهای کانادایی
sTLD
sTLD مخفف Sponsored Top-Level Domain و دامنههای ویژه برای سازمانها است. sTLD برای گروهها یا سازمانهای خاص طراحی شدهاند. اغلب ثبت دامنه با این پسوندها نیاز به مجوز یا تاییدیه از یک سازمان دارد.
مهم ترین انواع sTLD
- edu. : موسسات آموزشی
- gov. : وب سایتهای دولتی
- mil. : وب سایتهای مرتبط با نیروهای نظامی
- int. : سازمانهای بینالمللی
راهنمای نحوه ثبت دامنه
همان طور که گفتیم ثبت دامنه اولین قدم برای ایجاد حضور آنلاین یک کسب و کار است. در این راهنما به بررسی گامهای ثبت دامنه و نکات مهم در هر مرحله میپردازیم.
انتخاب نام دامنه
اولین قدم در ثبت دامنه، انتخاب نام دامنه است. برای انتخاب نام دامنه توصیه میشود موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- نام دامنه با محتوای سایت مرتبط باشد. اغلب پیشنهاد میشود از کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار و یا نام برند خود استفاده کنید.
- سعی کنید تا حد امکان نام دامنه انتخابی کوتاه باشد. چرا که در ذهن کاربران ماندگارتر بوده و جست و جو کردن آنها آسانتر است.
- تا حد امکان از استفاده از کاراکترهایی نظیر – و یا اعداد در نام دامنه خود اجتناب کنید. استفاده از – در نام دامنه باعث میشود دامنه شما به دو بخش تقسیم شود.
- سعی کنید دامنه شما تایپ و نوشتار ساده ای داشته باشد. زیرا هر اندازه دامنه شما پیچیدهتر شود احتمال تایپ اشتباه کاربران نیز بیشتر میشود.
- اگر کسب و کار شما مربوط به شهر و یا موقعیت مکانی خاصی است، از آن در انتخاب نام دامنه استفاده کنید. این موضوع در سئو وب سایت شما نیز موثر است.
انتخاب پسوند دامنه
پس از انتخاب نام دامنه باید پسوند مناسب را انتخاب کنید. پسوندهای مختلفی برای دامنهها وجود دارند. پرکاربردترین پسوندها عبارتند از com. و org. و net. و ir. و … . بسته به نوع کسب و کار و مخاطب هدف شما، سایر پسوندها نیز میتوانند گزینه مناسبی باشند. انتخاب صحیح پسوند دامنه میتواند تاثیر بسیاری بر اعتبار وب سایت شما داشته باشد.
بررسی در دسترس بودن دامنه
در این مرحله باید بررسی کنید که نام دامنه با پسوندی که در نظر دارید در دسترس است یا خیر. برای بررسی و استعلام وضعیت دامنه، میتوانید از طریق وب سایتهای ارائه دهندگان خدمات ثبت دامنه اقدام نمایید. در صورتی که دامنه مد نظر شما در دسترس نیست و قبلا ثبت شده، میتوانید نام دامنه خود را تغییر دهید یا از پسوند دیگری استفاده کنید. برخی ارائه دهندگان پیشنهاداتی برای دامنههای در دسترس مشابه نیز دارند.
انتخاب ثبتکننده دامنه
پس از بررسی در دسترس بودن دامنه، لازم است یک ثبت کننده معتبر برای ثبت دامنه انتخاب کنید. برای انتخاب ثبتکننده، به مواردی مانند قیمت، خدمات پشتیبانی و اعتبار شرکت توجه کنید.
ثبت دامنه
در آخرین مرحله، پس از انتخاب ثبت کننده میتوانید دامنه خود را ثبت کنید. برای این کار وارد وب سایت ثبت کننده دامنه شوید. در باکس جست و جو دامنه، نام دامنه و پسوند انتخابی را جست و جو کنید. سپس دامنه را به سبد خرید اضافه و مراحل ثبت سفارش و پرداخت را طی نمایید. لازم به ذکر است در صورتی که پسوند ir. را انتخاب کردید، ابتدا باید در سایت ایرنیک ثبت نام و شناسه ایرنیک دریافت نمایید.
ثبت دامنه ارزان
اگر به دنبال ثبت دامنه با قیمت مناسب برای وب سایت یا کسب و کار خود هستید، پویان آی تی بهترین گزینه برای شماست. پویان آی تی ارائه دهنده خدمات جست و جو، استعلام و ثبت دامنه. با خرید و ثبت دامنه از وب سایت پویان آی تی، آدرس اینترنتی خود را ارزان تر از همه جا ثبت و به جمع کسب و کارهای آنلاین موفق بپیوندید.
امکان ثبت دامنه با قیمتهای رقابتی.
ارائه نزدیک به 800 پسوند دامنه.
ثبت سریع و آسان در چند مرحله ساده.
حفاظت از حریم خصوصی و امنیت بالا.
پشتیبانی همه روزه
جمع بندی
در این مقاله به بررسی مفهوم دامنه، انواع پسوند دامنه، راهنما و نحوه ثبت دامنه پرداختیم. امید است این محتوا به سوالات شما پاسخ لازم را داده باشد. در صورت وجود هرگونه سوال میتوانید آن را در بخش نظرات مطرح و یا از طریق ارسال تیکت یا پشتیبانی آنلاین با ما در ارتباط باشید. تیم پشتیبانی در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخگوی شما خواهد بود.
سوالات متداول
آیا دامنه همان URL است؟
خیر، URL و دامنه یکسان نیستند. URL شامل دامنه است و دامنه تنها بخشی از URL است. دامنه آدرس یک وب سایت است اما URL آدرس یک صفحه و علاوه بر بخش های مختلف ساختار دامنه، شامل مسیر نیز میشود.
آیا دامنه بر سئو وب سایت تاثیر گذار است؟
بله، دامنه بر سئو وب سایت اثر گذار است. فاکتورهای زیر مرتبط با دامنه میتوانند در سئو وب سایت شما نقش داشته باشند:
- وجود کلمه کلیدی در دامنه
- نوع پسوند دامنه (TLD)
- اعتبار دامنه (Domain Authority)
- مدت زمان ثبت و تمدید دامنه
- تاریخچه دامنه
- نام برند در دامنه
تفاوت دامنه و هاست چیست؟
دامنه آدرس وب سایت در اینترنت است که کاربران از طریق آن به وب سایت دسترسی پیدا میکنند. اما هاست فضایی روی یک سرور است که دادههای وب سایت در آن ذخیره و موجب میشود وب سایت قابل دسترسی باشد. برای مثال دامنه مانند آدرس خانه و هاست مانند زمین خانه عمل میکند.
دامنه پریمیوم چیست؟
دامنه پریمیوم دامنهای است که قبلا توسط شخص ثالث ثبت و اکنون برای فروش ارائه شدهاند. این دامنهها به دلیل طول کوتاه، شامل کلمات کلیدی محبوب، مرتبط با صنعت و استفاده از پسوندهای پرطرفدار قیمت بالاتری دارند.
پارک دامنه یعنی چه؟
دامنه پارک شده نام دامنهای است که ثبت شده است، اما به یک سرویس آنلاین مانند وب سایت متصل نیست. در واقع یک نام دامنه خریداری شده است که در حال حاضر استفاده نمیشود.
منابع
- https://blog.hubspot.com/website/what-is-a-domain#parts-of-a-domain-name
- https://www.cloudflare.com/learning/dns/top-level-domain/
- https://www.semrush.com/blog/top-level-domains/
به این مقاله امتیاز دهید!
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0
هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!
اولین دیدگاه را اضافه کنید.