روش شناسایــی و رفع مشکل اتصال سرور مجازی ویندوز

چگونه مشکل اتصال سرور مجازی ویندوز را شناسایی و رفع کنیم؟

فهرست مطالب

در عصر امروز که به عنوان دنیای فناوری اطلاعات شناخته می‌شود استفاده از سرورهای مجازی ویندوز افزایش چشمگیری پیدا کرده است. استفاده از سرورهای مجازی به شما کمک می‌کنند تا بتوانید روند مدیریت منابع، افزایش امنیت و دسترسی آسان به منابع را آسان‌تر طی نمایید. با این وجود برخی از افراد ممکن است در اتصال به سرور مجازی دچار اختلالات و مشکلاتی شوند که عملکرد آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد. یکی از این مسائل و مشکلات اتصال از طریق ریموت دسکتاپ است. این چالش می‌تواند بنا بر دلایل مختلفی رخ دهد. در این مقاله قصد داریم تا به توضیح درباره روش‌های شناسایی و رفع مشکلات اتصال به سرور مجازی ویندوز از طریق ریموت دسکتاپ بپردازیم.

ریموت دسکتاپ چیست؟ | نحوه اتصال ریموت دسکتاپ به سرور مجازی

ریموت دسکتاپ عبارت است از یک فناوری که این امکان را برای کاربران فراهم می‌آورد تا بتوانند از راه دور به رایانه‌ای دیگر دسترسی یابند و آن را کنترل کنند. این فناوری به شما اجازه می‌دهد تا به فایل‌ها و منابع دیگر دسترسی یابید.

حال ممکن است برای شما سؤال باشد که ریموت دسکتاپ چگونه به سرور مجازی ویندوز متصل می‌شود. اگر می‌خواهید درباره نحوه اتصال ریموت دسکتاپ به سرور مجازی ویندوز اطلاعاتی به دست اورید بایستی این مسیر را طی کنید.

  1. در گام نخست شما نیاز دارید تا آی پی آدرس یا نیم سرور خود و همچنین نام کاربری و رمز عبورتان را از ارائه دهنده سرور دریافت نمایید.
  2. بعد از آن برنامه Remote Desktop Connection را باز نمایید و آی پی آدرس و یا نیم سرور خود را وارد کنید.
  3. پس از کانکت شدن از شما خواسته می‌شود تا نام کاربری و رمز عبورتان را وارد کرده و در نهایت با تأیید موارد امنیتی اتصال برقرار می‌شود و در نهایت شما می‌توانید روند کنترل و مشاهده خود را آغاز نمایید.

در صورتی که می‌خواهید ریموت دسکتاپ را در سیستم عامل‌های دیگری مثل مک یا لینوکس استفاده کنید پیشنهاد می‌کنم از برنامه‌هایی مثل “Microsoft Remote Desktop” (برای مک) یا “Remmina” (برای لینوکس) استفاده کنید.

پیشنهاد می‌کنم موارد زیر را در اتصال ریموت دسکتاپ به سرور مجازی ویندوز یا دیگر سیستم عامل‌ها در نظر داشته باشید.

  1. برقراری یک اتصال پایدار و امن به اینترنت.
  2. خروج از سرور پس از پایان کار.
  3. داشتن رمز عبور قوی.
خطاهای اتصال ریموت دسکتاپ به سرور

خطاهای اتصال ریموت دسکتاپ به سرور

در صورتی که در اتصال ریموت دسکتاپ به سرور خود به اختلال و مشکلی برخورد کردید نگران نباشید! در اینجا قصد داریم تا به توضیح درباره این خطاها و نحوه بر طرف کردن ان ها بپردازیم.

  • خطای اتصال

این خطا که با نام Remote Desktop can’t connect to the remote computer نیز نمایش داده میشود به این معناست که اتصال به سرور مجازی برقرار نشده است. این عدم برقراری اتصال میتواند بنابر دلایل زیادی رخ دهد مثل

  1. سرور شما خاموش باشد.
  2. آی پی ادرس و یا نیم سرور را اشتباه وارد کرده باشید.
  3. فعال نبود ریموت دسکتاپ بر روی سرور شما.
  4. و…

حال راه چاره چیست؟

برای حل این مشکل پیشنهاد می‌کنم مطمئن شوید سرور شما روشن است و اتصال پایداری به اینترت دارید. بررسی کنید که آی پی و نیم سرور را درست وارد کرده باشید. ریموت دسکتاپ را روی سرور خود فعال کنید و غیره.

خطای اتصال
  • تنظیمات فایروال

تنظیمات درست فایروال‌ها می‌تواند اثر به سزایی بر روی اتصال به ریموت دسکتاپ بگذارد. در صورتی که شما این تنظیمات را به رستی انجام ندهید می‌تواند اتصال شما به ریموت دسکتاپ را با مشکلاتی مواجه سازد.

برخی از این خطاهای احتمالی به شرح زیر هستند.

  1. بسته بودن پورت 3389: در صورتی که این پورت بسته باشد اتصال برقرار نمی‌شود.
  2. پیکربندی نامناسب: پیکربندی نامناسب باعث می‌شود تا اتصال مسدود گردد.
  3. نرم افزارهای امنیتی: برخی از این نرم افزارها به صورت خودکار برخی از پورت‌ها را مسدود می‌کند که می‌تواند مشکلاتی را در اتصالات ایجاد نماید.

راه چاره چیست؟

برای برطرف سازی این مشکل شما می‌توانید یک سری کارها انجام دهید.

  1. استفاده از پورت جایگزین به جای پورت پیش فرض
  2. بررسی تنظیمات فایروال‌ها که آیا پورت 3389 را مسدود کرده‌اند یا نه. در صورت مسودی درخواست شود تا پورت باز شود.
  3. رول یا قانون جدید ایجاد کنید و با کلیک روی روی “New Rule”، “Port” را انتخاب و Next را بزنید و در آخر TCP را انتخاب کرده و در بخش “Specific local ports” عدد 3389 را وارد کنید.
تنظیمات فایروال
  • پیکربندی نادرست

در صورتی که پیکربندی به شکلی درست انجام نشود می‌تواند دسترسی کاربران به سرور را با مشکلاتی مواجه سازد. برخی از این خطاها و راه حل‌های برطرف سازی  آن‌ها به شرح زیر هستند.

  1. بررسی کنید ریموت دسکتاپ روی سرور فعال باشد: گاهی پیش می‌آید که کاربران نمی‌توانند به سرور وصل شوند و خطای “Remote Desktop can’t connect to the remote computer” را دریافت می‌کنند. برای برطرف سازی این خطا روی ویندوز باید وارد سرور خود شوید و با راست کلیک روی”This PC”، “Properties” را انتخاب کنید. بعد از آن روی “Remote settings” در سمت چپ کلیک و در بخش “Remote Desktop”، گزینه “Allow remote connections to this computer” را انتخاب کنید. نکته: اطمینان حاصل کنید که گزینه “Allow connections only from computers running Remote Desktop with Network Level Authentication (recommended)” نیز فعال باشد (مگر اینکه نیاز به غیرفعال کردن NLA داشته باشید).
  2. پیکربندی نادرست فایروال‌ها: اندکی بالاتر درباره این موضوع صحبت کردیم و گفتیم باید از طریق راهکارهای بیان شده از بازبودن پورت 3389 مطمئن شوید.
  3. پیکربندی نادرست NLA: برای جلوگیری از بروز این خطا شما بایستی وارد سرور محلی خود شوید و با کلیک راست روی “This PC”، “Properties” را انتخاب کنید. پس از آن تنظیمات ریموت را انتخاب و تیک گزینه “Allow connections only from computers running Remote Desktop with Network Level Authentication (recommended)” را بردارید.
  4. و…

با بررسی و انجام این کار‌ها، می‌توانید بسیاری از مشکلات پیکربندی مربوط به اتصال Remote Desktop به سرور را رفع کنید و اتصال پایدار و بدون مشکل برقرار کنید.

دسترسی کنسول : راهکاری جایگزین برای دسترسی به سرور

ممکن است برای شما پیش بیاید که نتوانید به سرور مجازی ویندوز خود از طریق ریموت دسکتاپ دسترسی یابید. در این شرایط دسترسی کنسول راهکاری است که به وسیله آن می‌توانید به محیط سرور خود دسترسی یابید و مشکلات را بررسی و رفع کنید. دسترسی کنسول مزایای زیادی را برای شما به همراه دارد مثل دسترسی مستقیم به سیستم عامل سرور، شناسایی و برطرف کردن مشکلات اتصالات. برای دسترسی به کنسول راهکارهای زیادی وجود دارد. ارائه دهندگان خدمات ابری با ارائه پنل‌های مدیریتی به شما کمک می‌کنند تا بتوانید به کنسول سرور مجازی خود دسترسی یابید. در کنار آن شما با استفاده از ابزار مجازی سازی می‌توانید از کنسول مدیریتی استفاده کنید.

شما با استفاده از این روش می‌توانید به سرعت مشکلات اتصال به سرور مجازی ویندوز را شناسایی و برطرف کنید. این روش راهی میان‌بر برای مواقعی است که شما نمی‌توانید به سرور خود از طریق ریموت دسکتاپ وصل شوید و بدون وقفه به انجام وظایف و کارهای خود بپردازید.

و در آخر

در این محتوا به توضیح درباره روش شناسایی و رفع مشکل اتصال به سرور مجازی ویندوز (VPS) پرداختیم اگر بخواهیم به صورت خلاصه این روش‌ها را بیان کنیم می‌توان گفت.

  1. اتصالات شبکه خود را بررسی کنید: مطمئن شوید دستگاه شما به اینترنت متصل است و سرور شما در دسترس قرار دارد.
  2. تنظیمات ریموت دسکتاپ را چک کنید: بررسی کنید که ریموت دسکتاپ شما در سرور فعال است و پورت 3389 بازاست.
  3. درست بودن نام کاربری و رمز: اطمینان حاصل کنید که نام کاربری و رمز عبور را درست وارد کرده‌اید. در صورت بروز مشکل رمز عبور را دوباره تنظیم کنید.
  4. بررسی لاگ‌ها: با انجام این کار می‌توانید لاگ‌ها را بررسی و اطلاعات بیشتری به دست آورید.
  5. بررسی تنظیمات شبکه: آی پی آدرس و DNS را بررسی کنید و همچنین چک کنید اگر از پروکسی و یا وی پی ان استفاده می‌کنید تنظیمات آن به درستی انجام شده است.

انجام این کارها به شما کمک می‌کند تا بتوانید مشکلات را شناسایی و برطرف سازید.

سؤالات متداول

  • چرا پس از تغییر پورت RDP نمی‌توانم به سرور وصل شوم؟

در صورت بروز این مشکل بررسی کنید که پورت جدید در فایروال سرور باز است یا نه و در آدرس اتصال، پورت جدید را مشخص کنید.

  • چرا ارتباط ریموت دسکتاپ قطع می‌شود؟

این قطعی بنا بر دلایل مختلفی رخ می‌دهد مثل قطع شدن اتصال شما به اینترنت، ممکن است تنظیمات تایم اوت شما به‌گونه‌ای باشد که پس از مدتی عدم استفاده قطعی رخ دهد، مشکلات امنیتی و این دست از موارد.

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 4.3 / 5. تعداد رأی ها : 3

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

Remote access تغییر پورت