Cloud migration banner

مهاجرت ابری: تحول دیجیتالی کسب و کار شما

فهرست مطالب

مهاجرت ابری (Cloud Migration) فرایند انتقال دارایی‌های دیجیتال سازمان، از جمله برنامه‌ها، داده‎‌ها‌، زیرساخت‌ها و امنیت به یک محیط رایانش ابری است. این مهاجرت می‌تواند شامل انتقال سرورهای داخلی به یک محیط ابری عمومی باشد. همچنین مهاجرت ابری می‌تواند شامل مهاجرت بین ارائه دهندگان محیط ابری یا در برخی موارد، بازگشت به زیرساخت داخلی باشد.

پس از مهاجرت ابری، این دارایی‌ها ممکن است همانطور که بودند باقی بمانند. همچنین می‌توانند تحت بهینه سازی و مدرن سازی قرار بگیرند. Cloud Migration به دلیل داشتن مزایایی مانند صرفه جویی در هزینه، افزایش مقیاس پذیری و سرعت بالا برای سازمان‌ها اهمیت دارد.

چرا باید مهاجرت ابری را در نظر داشته باشیم؟

برخی از بزرگترین دلایل برای انجام این مهاجرت کاهش هزینه‌ها و بهینه سازی زیرساخت‌ها می‌باشند. این پروسه نیاز سازمان‌ها به نگهداری، بهره برداری و به روز رسانی تجهیزات داخلی را کمتر می‌کند. مهاجرت ابری به شرکت‌ها کمک می‌کند عملکرد و سرعت آن‌ها بهتر شود و امنیت آن‌ها ارتقا یابد.

مزایای مهاجرت ابری

مهاجرت به یک فضای ابری می‌تواند مزایای بسیاری برای کسب و کار شما داشته باشد که به برخی از آن‌ها در اینجا اشاره می‌کنیم.

  • مقیاس پذیری: رایانش ابری می‌تواند پشتیبانی از کاربران و حجم کاری بیشتر را نسبت به زیرساخت‌های داخلی راحت‌تر کند.
  • هزینه: مقدار زیادی از هزینه‌های عملیاتی سازمان‌ها با مهاجرت به فضای ابری کاهش می‌یابد. شرکت‌های تامین کننده فضای ابری همراه خدمات خود به روز رسانی، تعمیر و نگهداری را پیشنهاد می‌دهند. 
  • بهتر شدن عملکرد: برای برخی از کسب و کارها، این مهاجرت می‌تواند آنها را قادر به بهبود عملکرد و تجربه کاربری کند. اگر وب سایت یا اپلیکیشن این سازمان‌ها به جای سرورهای داخلی مختلف، در مراکز داده ابری میزبانی شود تاخیر انتقال داده‌ها کاهش می‌یابد.
  • انعطاف پذیری: کاربران می‌توانند از هر کجا به خدمات ابری و داده‌های مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند. این امر باعث انعطاف پذیری در انجام کارها می‌شود.
  • امنیت: مدیریت عملیات از طریق فضای ابری به سازمان‌ها امکان استفاده از خدمات امنیتی ارائه دهندگان فضای ابری را می‌دهد.
Revised-4-Steps-to-a-Successful-Cloud-Migration-Analytics8-
4 مرحله برای مهاجرت ابری موفق

برخی از چالش‌های مهاجرت ابری

مهاجرت ابری در حالی که مزایای بی شماری را پیشنهاد می‌دهد دارای چالش‌هایی نیز می‌باشد. سازمان‌هایی که مهاجرت ابری را در نظر دارند باید با دقت به این چالش‌ها رسیدگی کنند.

  1. انتقال پایگاه داده‌های بزرگ: اغلب پایگاه‌های داده برای اینکه بتوانند در این مهاجرت درست کار کنند باید کلا به پلتفرم دیگری منتقل شوند. انتقال داده‌ها خصوصا اگر مقدار زیادی داشته باشند سخت است. برخی از ارائه دهندگان فضای ابری، برای پایگاه‌های داده عظیمی که بارگذاری آن‌ها در اینترنت زمان زیادی می‌گیرد روش‌های انتقال فیزیکی را پیشنهاد می‌کنند. این روش با بارگذاری داده‌ها بر روی سخت افزار و سپس ارسال آن به شرکت ارائه دهنده فضای ابری کار می‌کند.
  2. یکپارچگی داده‌ها: پس از انتقال داده‌ها چالش بعدی اطمینان از یکپارچگی آن‌ها است. در این مرحله اطمینان از امن بودن داده‌ها و لو نرفتن آن‌ها اهمیت بسیار بالایی دارد.
  3. ادامه دار بودن عملیات: یک کسب و کار باید اطمینان حاصل کند که سیستم‌های فعلی آن در طول مهاجرت در دسترس باقی می‌مانند. سازمان‌ها باید در طول عملیات همپوشانی بین فضای ابری و داخلی داشته باشند. این همپوشانی باعث ایجاد اطمینان از خدمات مستمر می‌شود.

استراتژی‌های مهاجرت ابری

وقتی صحبت از مهاجرت ابری به میان می‌آید، انتخاب استراتژی مناسب یکی از مهم‌ترین موارد است. در این بخش به سراغ توضیح این استراتژی‌ها می‌رویم.

  • Rehost: هدف این استراتژی استقرار مجدد برنامه‌ها در فضای ابری بدون ایجاد تغییرات اساسی در نحوه پیکربندی آن‌ها است. این استراتژی ساده‌ترین روش مهاجرت ابری می‌باشد.
  • Replatform: این روش عبارت است از ایجاد تغییراتی جزئی برای استفاده از خدمات بومی ابری. این روش بدون ایجاد تغییرات اساسی در پیکربندی انجام می‌شود.
  • Refactor: این روش شامل بازنویسی کدها برای سازگاری با محیط ابری است. این به معنای تغییر کدها بدون تغییر در رفتار و عملکرد برنامه می‌باشد.
  • Revise: این استراتژی شامل بازنویسی یا گسترش بخشی از کد، سپس استقرار آن با میزبانی یا بازسازی مجدد است.
  • Rebuild: این استراتژی به معنای بازنویسی و معماری مجدد از پایه روی پلتفرم ارائه دهنده است. این فرایند می‌تواند فشرده و سخت باشد اما انعطاف زیادی برای استفاده از ابزارهای مدرن به توسعه دهندگان می‌دهد.
  • Replace: اساسا به جای اینکه سعی کنید نرم افزار فعلی خود را به فضای ابری منتقل کنید از یک برنامه‌ مشابه و بومی فضای ابری استفاده می‌کنید.

روش‌های مختلف استقرار ابری (Cloud  Deployment)

علاوه بر استراتژی‌های مختلف مهاجرت فضای ابری، سازمان‌ها باید تصمیم بگیرند که پس از مهاجرت، فضای ابری آن‌ها چگونه به نظر می‌رسد.

  • Hybrid Cloud: فضای ابری ترکیبی، دو یا چند فضای ابری را ترکیب می‌کند. این مدل زیرساخت‌های موجود در فضای ابری خصوصی شما را با خدمات فضای ابری عمومی ترکیب می‌کند. Hybrid Cloud به شما اجازه می‌دهد حجم کاری خود را به صورت استراتژیک جابجا کنید. همچنین داده‌های حساس را در فضای کنترل شده خود نگه دارید و در عین حال از مقیاس پذیری و مقرون به صرفه بودن فضای ابری عمومی استفاده کنید.
  • Multi Cloud: این استراتژی شامل استفاده از چند شرکت ارائه دهنده فضای ابری (مانند AWS، Azure، Google Cloud) می‌باشد. این رویکرد مزیت‌های زیادی از جمله بالا رفتن انعطاف پذیری دارد.
  • Single Cloud: این رویکرد شامل تکیه بر یک ارائه دهنده فضای ابری می‌باشد. درحالی که این گزینه مقرون به صرفه تر است، انعطاف پذیری آن نیز کمتر می‌باشد. در این رویکرد می‌توانید از فضای ابری عمومی یا شخصی استفاده کنید.
deployment methods in cloud migration
روش‌های استقرار ابری

نتیجه گیری

از افزایش مقیاس پذیری و صرفه جویی در هزینه‌ها گرفته تا افزایش امنیت و نوآوری، مزایای مهاجرت فضای ابری غیر قابل انکار است. با درک چالش‌ها و انتخاب استراتژی مناسب، می‌توانید ریسک‌ها را به حداقل برسانید و بازدهی خود را بیشتر کنید. تکنولوژی فضای ابری به طور مداوم در حال تکامل و بهبود یافتن است. با استفاده از پتانسیل بالای آن، می‌توانید کسب و کار خود را در دنیای دیجیتال بالاتر ببرید.

سوالات متداول

  • مهاجرت ابری چه مدت طول می‌کشد؟

به طور کلی بازه زمانی این کار می‌تواند بر اساس میزان پیچیدگی و وسعت زیرساخت‌های شما و استراتژی مورد نظر متغیر باشد.

  • چگونه می‌توانم مطمئن شوم که برنامه‌هایم در فضای ابری کار می‌کنند؟

قبل از مهاجرت کامل، حتما برنامه‌های خود را در محیط ابری تست کنید.

  • چگونه داده‌های خود را در فضای ابری ایمن کنم؟

از احراز هویت چند عاملی، فایروال‌ها، رمزگذاری، نظارت بر امنیت و… استفاده کنید.

منابع

  • https://cloud.google.com/learn/cloud-migration#migration-strategies
  • https://www.cloudflare.com/learning/cloud/what-is-cloud-migration/

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

Cloud