سرویس میزبانی وب ابری

هاست ابری: صفر تا صد آنچه باید بدانید!

فهرست مطالب

در صورتی که در مسیر رشد و ارتقای کسب و کار خود هستید، تغیر به میزبانی ابری گزینه‌ای مناسب است. اما این هاست چیست؟ چه کاربردی دارد؟ آیا برای کسب و کار شما مناسب است؟ برای پاسخ به این سوالات این مقاله را بخوانید.

هاست ابری چیست؟

میزبانی ابری عبارت است از نوعی میزبانی وب که با ارائه زمان و عملکردی عالی بستری مناسب برای وب سایت‌های پربازدید است. در کنار آن با ارائه مقیاس پذیری، امنیت، داشتن مدل‌های قیمت گذاری و این دست از موارد گزینه‌ای مناسب برای کسب و کارهای مختلف است.

میزبانی ابری چگونه کار می کند؟

ببینید پیش از اینکه وب سایت خود را راه اندازی کنید، شما به یک وب سرور نیاز دارید تا فایل‌ها را ذخیره و سایت شما را به اینترنت متصل کند. باوجوداینکه شما می‌توانید از رایانه خود به عنوان سرور استفاده کنید؛ ولی باید مهارت‌های فنی داشته باشید. البته این نکته را نیز در نظر بگیرید که کامپیوتر شما پیوسته باید کار کند تا سایتتان آنلاین بماند. راهکار دیگر برای شما این است که مرکز داده خود را ایجاد و آن را مدیریت کنید. این انتخاب هزینه بر است و معمولا برای کسب و کارهای کوچک پیشنهاد نمی‌شود.

اینجاست که میزبانی ابری مدیریت شده سرکار می‌آید! در این مورد شما سرورهای مجازی را اجاره می‌کنید و ارائه دهنده کلود همه موارد فنی را انجام می‌دهد و شما می‌توانید روی گسترش و توسعه کسب و کارتان متمرکز شوید.

در کل میزبانی ابری راهکاری آسان، کم هزینه و انعطاف پذیر است و به شما اجازه می‌دهد بر اساس نیاز و بودجه خود انتخاب کنید.

دلایل استفاده از هاست ابری

هاست ابری مزایای زیادی را نسبت به میزبانی سنتی دارد. اگر بخواهیم یک سری از این موارد بیان کنیم می‌توان گفت:

  • قیمت مناسب بودن

یکی از مزایای مهم هاست ابری قیمت گذاری منعطف آن است. به این معنا که افراد تنها برای منابعی که مصرف می‌کنند هزینه پرداخت می‌کنند. علاوه بر آن میزبانی ابری نیازی به سرمایه گذاری در زیرساخت‌های فیزیکی ندارد که این مسئله باعث می‌شود تا در هزینه‌ها صرفه جویی شود.

  • مقیاس پذیری

این ویژگی باعث می‌شود تا کاربران بتوانند منابع خود را بر اساس میزان تقاضا افزایش و یا کاهش دهند. این ویژگی برای کسب و کارهایی که می‌خواهند مطمئن شوند که وب سایت و خدماتشان در هر زمانی پاسخگوست مناسب است.

  • قابل اطمینان

این قابلیت تضمین می‌کند که داده‌ها و برنامه‌های شما حتی در صورت بروز خطرات و بلایایی مثل خرابی سخت افزار و قطعی برق در دسترس بماند.

  • امنیت

ارائه خدمات و اقدامات امنیتی در مراکز داده و خیلی چیزهای دیگر که به محافظت از داده‌ها، آرامش خاطر و همین‌طور کاهش وظایف تیم فناوری اطلاعات کمک می‌کند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله امنیت در میزبانی وب: راهنمای حفاظت از داده ها مراجعه نمایید.)

  • تعمیر، نگهداری و به‌روزرسانی

که باعث می‌شود کاربران تعمیر و نگهداری را از کارهای روزانه خود حذف کنند. در کنار آن به کاربران اطمینان می‌دهد که زیرساخت‌های آن‌ها پیوسته ایمن و به روز باشد.

انواع مختلف هاست ابری

هاست ابری انواع مختلفی دارد و هر کدام از آن‌ها مزایا و کاربردهای خاص خود را دارند. متداول‌ترین انواع آن شامل موارد زیر است:

ابر عمومی (Public cloud)

قیمت مناسب‌ترین گزینه در میزبانی ابری است که به جای یک ماشین واحد، داده‌ها روی دسته‌ای از ماشین‌های مجازی به اشتراک گذاشته می‌شود. در این مدل فضای ذخیره سازی، CPU و RAM فضای ذخیره سازی به صورت اختصاصی در اختیار یک مشتری قرار دارد و تنها فضای رک در مرکز داده مشترک است.

ابر خصوصی (Private cloud)

زمانی که شما به امنیت و کنترل بیشتری بر داده‌هایتان نیاز دارید و نمی‌خواهید هیچ منابعی را به اشتراک بگذارید استفاده می‌شود.

Bare metal cloud

این گزینه برای شرکت‌هایی با عملکرد و امنیت بسیار بالا استفاده می‌شود. این گزینه به اشتراک گذاری منابع با دیگر شرکت‌ها را از بین برده و عملکردی بالاتر دارد. تفاوت این مورد با دو مورد قبلی در استفاده از منابع سخت افزاری فیزیکی و همین‌طور غیرمجازی شده است.

چه کسانی از سرویس‌های میزبانی ابری استفاده می‌کنند؟

چند نمونه از سازمان‌ها و افرادی که از این سرویس استفاده می‌کنند به شرح زیر است:

کسب و کارهای تجارت الکترونیک

کسب و کارهای تجارت الکترونیک

میزبانی ابری راهکاری مقیاس پذیر، قابل اعتماد و در دسترس است که به مشاغل کمک می‌کند تا افزایش ترافیک که بنا بر دلایل مختلفی رخ می‌دهد همگام شوند.

مشاغل متوسط و بزرگ

مشاغل متوسط و بزرگ

به این صورت که کسب و کارهای بزرگ دیگر نیازی به تهیه ماشین‌های داخلی نخواهند داشت و میزبانی ابری می‌تواند هزینه‌ها را کاهش، سرعت را افزایش و به اهداف خود دست پیدا کنند.

کسب و کارهای کوچک

کسب و کارهای کوچک

این دست از موارد بودجه و همچنین منابع محدودی دارند. به همین علت میزبانی ابری آن‌ها را قادر می‌سازد تا به ارائه خدمات به صورت کارآمد و مقرون به صرفه و بدون نیاز به سرمایه گذاری در زیرساخت‌های فیزیکی بپردازند

ارائه دهندگان SaaS

ارائه دهندگان SaaS

این هاست به ارائه دهندگان SaaS  اجازه می‌دهد تا از مقیاس پذیری بالایی بهره‌مند شوند و تجربه کاربری مطمئن و یکپارچه‌ای را برای مشتریان خود ایجاد نمایند.

توسعه دهندگان نرم افزار

توسعه دهندگان نرم افزار

به علت ارائه طیف گسترده‌ای از ابزارها و خدمات به توسعه دهندگان کمک می‌کند تا روند توسعه و تولید را سریع‌تر سازند و وارد بازار شوند.

ویژگی های مهمی که یک ارائه دهنده سرویس میزبانی ابری باید داشته باشد

از کجا متوجه شویم که یک هاستینگ مناسب است؟ باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ ادامه این متن به شما کمک می‌کند تا بتوانید به پاسخ سوال خود دست پیدا کنید.

1. فضای دیسک

که همان فضای ذخیره سازی است یکی از بخش‌های مهم به حساب می‌آید. ببینید وب سایت شما از بخش‌های زیادی تشکیل می‌شود. از تصاویر گرفته تا خیلی چیزهای دیگر. برای اینکه وب سایت شما اجزا شود شما به اجرای این فایل‌ها نیاز دارید مگر نه؟ به همین دلیل شما باید یک میزبانی وبی را انتخاب کنید که فضای دیسک کافی را در اختیار شما قرار دهد.

2. پهنای باند

از جمله خدمات ضروری است که میزان ظرفیت سرور را برای انتقال داده‌ها در زمانی مشخص اندازه گیری می‌کند. پس اگر می‌خواهید وب سایت شما با سرعت بالایی بارگذاری شود یا به دنبال پهنای باند بالایی هستید سرویس‌های میزبانی وب اختصاصی گزینه‌ای مناسب برای شماست.

فراموش نکنید که پهنای باند کاملا نامحدود وجود ندارد؛ چون محدودیت‌های فیزیکی در همه جا وجود دارد.

3. امنیت

امروزه مشاغل کوچک زیادی قربانی حملات سایبری می‌شوند. اگر سرویس میزبانی شما یک سد دفاعی در برابر حملات سایبری باشد وقوع یان حملات و به تبع خطرات پس از آن کاهش یافته و به صفر می‌رسد. در کل اگر سرویس میزبانی شما شامل موارد زیر باشد یک تیک مهم از دغدغه‌های مهمتان خورده می‌شود.

  1. گواهینامه‌های SSL: این گواهی نامه داده‌های ارسالی توسط وب سایت شما را رمزگذاری می‌کند و تنها گیرنده می‌تواند از آن داده‌ها استفاده کند. (ممکن است برایتان جالب باشد: چگونه هاست با SSL رایگان تهیه کنیم؟)
  2. اسکن بدافزارها: ارائه دهندگان سرویس‌های میزبانی می‌توانند به شما در شناسایی و حذف بدافزارها و تهدیدات کمک کنند.
  3. مدیریت فایروال: فایروال مجموعه‌ای از قوانین طراحی شده برای محافظت از وب سایت را ایجاد می‌کند.

4. آپتایم

آپتایم عبارت است از بازه زمانی که وب سایت شما فعال است و در دسترس بازدیدکنندگان قرار دارد. هرچقدر این اپتایم به 100 نزدیک‌تر باشد بهتر است. در صورتی که وب سایت شما دارای نسخه پشتیبان در جاهای مختلف باشد در صورتی که وب سایت شما از کار بیفتد نسخه پشتیبان آن در کوتاه‌ترین زمان وب سایتتان را به نمایش می‌گذارد.

مثلا سرویس‌های میزبانی ابری پویان آی تی با ارائه اپتایم 99.99% به شما اطمینان می‌دهد که وب سایتتان همیشه و بدون وقفه در دسترس است.

5. سرعت وب سایت

امروزه توقع کاربران از شما بالا رفته است. دیگر کسی منتظر نمی‌ماند تا وب سایت شما بعد از چندین ثانیه تازه بخواهد بارگذاری شود. پس سرعت به یک المان مهم و حیاتی تبدیل می‌شود. اگر وب سایتی سرعت مناسبی داشته باشد می‌تواند تجربه کاربری را بهبود بخشد و روی سئو نیز اثر بگذارد.

میزبانی ابری پویان آی تی زمان بارگذاری را به کمترین میزان خود کاهش می‌دهد. پس اگر دغدغه سرعت دارید انتخابی مناسب برای شماست.

6. نام‌های دامنه

معمولا اکثر ارائه دهندگان خدمات میزبانی وب نام دامنه نیز ارائه می‌دهند و شما می‌توانید دامنه و هاست خود را از یک داشبورد واحد مدیریت کنید. علاوه بر آن سرویس ارائه دهنده خدمات میزبانی وب شما بهتر است ویژگی‌هایی مثل انتقال دامنه، حفاظت از حریم خصوصی و این دست از موارد را نیز داشته باشد و از اطلاعات شما محافظت کند.

پویان آی تی خدمات ثبت و انتقال دامنه را نیز ارائه می‌دهد و شما می‌توانید با کمترین هزینه دامنه خود را ثبت و یا آن را به پویان آی تی منتقل و به مدت یک سال تمدید کنید.

7. پشتیبانی مشتری

داشتان پشتیبانی فنی حرفه‌ای یک مزیت مهم است. این مورد باعث می‌شود تا کارایی و البته قابلیت اطمینان وب سایت شما بهبود یابد. پشتیبانی ارائه دهندگان خرمان میزبانی وب باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  1. در دسترس باشد: به این معنا که اگر مشکل فنی رخ داد پشتیبانان بتوانند با سرعت بالا آن را برطرف کنند.
  2. کانال‌های ارتباطی متعدد: اینکه بتوانید از طریق روش‌های مختلف مثل تماس تلفنی، ایمیل، تیکت و یا پیام از طریق تلگرام و این دست از موارد با پشتیبانان در ارتباط باشید.
  3. منابع پاسخ دهی: وجود بخش آموزش، مقالات، سوالات متداول و غیره به کاربران اجازه می‌دهد تا پاسخ سوالات خود را به آسانی به دست آورند.

سرویس‌های میزبانی ابری پویان آی تی تضمین می‌کند که شما به جای ارتباط با یک فرد با سطح دانش معمولی با کارشناسان آموزش دیده در ارتباط خواهید بود.

8. بکاپ گیری

تهیه نسخه پشتیبان مسئله‌ای مهم و ضروری است و خطر از دست دادن داده‌ها را از بین می‌برد. به این ترتیب، اگر سرور با مشکلاتی مواجه شود، نسخه‌های پشتیبان شما بی‌تأثیر می‌مانند.

پویان آی تی فضای بکاپ یا پشتیبان ارائه می‌دهد. این فضا نگرانی از دادن داده‌ها و اطلاعات را از بین می‌برد و اطلاعات شما را حفظ می‌کند.

9. سازگاری نرم افزار

موردی که باید در نظر داشته باشید این است که آیا این راهکارها با نرم افزارهای فعلی شما سازگار است یا نه. پیشنهاد می‌کنم مشخصات مجوز نرم افزار را بررسی کنید و ببینید آیا امکان ادغام آن در خدمات رایانش ابری وجود دارد یا نه.

10. تداوم کسب و کار و بازیابی بلایا (BCDR)

خطر از دست دادن داده‌ها در هر بازه زمانی وجود دارد. چه شما خیلی قوی باشید، چه ضعیف. Business Continuity and Disaster Recovery (BCDR) فرایندی مهم و حیاتی برای بازگرداندن خدمات پس از بروز حمله یا وقوع یک بلای طبیعی است. BCDR شامل اقدامات زیادی مثل بکاپ گیری از داده‌ها، مدیریت ریسک‌های زنجیره تامین و این دست از موارد است.

11. مقیاس پذیری

ازآنجا که مراحل رشد پایدار برای کسب و کارها وجود دارد ارائه دهنده سرویس میزبانی ابری باید بتواند با نیازهای شما همگام و همسو شود. پس اگر در مسیر رشد و تکامل هستید سرویس ابری را باید انتخاب کنید که بتواند با نیازهای شما مقیاس پذیر شود.

12. هزینه‌ها

در نهایت، مهم‌ترین موضوع برای برخی از افراد قیمت است. طبیعتا هر شرکتی بودجه خود را دارد و بر اساس آن بودجه به دنبال ارائه دهندگان خدمات است.

و در آخر

سرویس‌های میزبانی ابری جایگزینی مناسب‌ به جای هاست اشراکی هستند. این میزبانی منابع بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهد و در راستای عملکرد بهتر و اقدامات امنیتی مناسب‌تر گزینه‌ای مناسب است. شما می‌توانید از میزبانی وب مبتنی بر ابر در مواردی مثل تجارت الکترونیک، شبکه‌های اجتماعی، پورتال‌های خبری و این دست از موارد استفاده کنید.

سوالات متداول

  • سرویس‌های میزبانی ابری برای چه افرادی مناسب است؟

این سرویس‌ها برای افرادی که به دنبال عملکرد وب سایت به صورت پایدار هستند؛ اما مهارت یا بودجه لازم را ندارند مناسب است. علاوه بر آن منابع محاسباتی بیشتری را در اختیارتان قرار می‌دهد و همگام با افزایش ترافیک بدون آسیب زدن به وب سایت شما کمک رسان است.

  • با سرور ابری چه کارهایی می‌توان انجام داد؟

مواردی مثل میزبانی وب سایت‌ها، ذخیره داده‌ها و پشتیبان گیری، میزبانی گیم سرور، توسعه نرم افزار و خیلی موارد دیگر.

منابع

  • https://www.bluehost.com/blog/features-a-good-web-host-should-provide/
  • https://azure.microsoft.com/en-us/resources/cloud-computing-dictionary/choosing-a-cloud-service-provider
  • https://www.hostinger.com/tutorials/what-is-cloud-hosting
  • https://www.ovhcloud.com/en/learn/what-is-cloud-hosting/

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رأی ها : 2

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

Cloud میزبانی وب