Autoptimize: موتور سرعت وب سایت شما
بدون سئو و بهینه سازی سایت، سایت داشتن معنایی ندارد! احتمالا شما یک سایت دارید که چیز عجیبی نیست و قطعا میخواهید سایت خود را سئو کنید که باز هم چیز عجیبی نیست. در این مقاله یکی از ابزارهای خوب و موثر در سئو را به شما معرفی خواهیم کرد. ابزاری که قطعا قرار است خیلی به دردتان بخورد. بسیار خوب حالا فکر میکنید اسم این ابزار چه میتواند باشد؟ احتمالا حدس زده باشید! Autoptimize!
یکی از افزونههای وردپرس که در دو نسخه پولی و رایگان عرضه میشود و نقش موثری در بهینه سازی سرعت سایت شما خواهد داشت.
Autoptimize چگونه کار میکند؟
- Autoptimize با فشرده سازی و بهینه سازی کدهای HTML، کدهای CSS و کدهای Javascript سرعت بارگذاری سایت شما را بالا میبرد.
- باعث تاخیر در لود شدن اسکریپتها و CSS میشود. یعنی به محض باز شدن سایت همه اسکریپها و این موارد لود نمیشود؛ بلکه فقط زمانی این اتفاق میافتد که کاربر به بخش مورد نیاز خود در سایت برود. همین امر باعث افزایش سرعت سایت و کاهش زمان لود شدن سایت خواهد شد.
- تصاویر داخل وب سایت شما را نیز بهینه سازی میکند که شامل کم کردن حجم تصاویر میشود تا سایت با سرعت بیشتری برای مخاطبانتان بالا بیاید.
- یکی دیگر از کارهایی که انجام میدهد بهینه سازی فونتهای گوگل است.
اما سراغ الباقی ویژگیهایی که برای بهینه سازی سرعت سایت بسیار مهم است، مانند کش کردن را باید از نسخه پولی افزونه بگیرید.
همه اینها در مجموع باعث میشوند سایت شما راحتتر، بهتر و از همه مهمتر، زودتر بالا بیاید.
افزونههای مکمل افزونه Autoptimize
در این قسمت میخواهیم به شما بگوییم که با چه افزونههایی از Autoptimize استفاده کنید. اگر از Autoptimize به تنهایی استفاده کنید، ممکن است همچنان سایت شما کند عمل کند. دلیلش این است که معمولا کنار این افزونه بهتر است افزونههای دیگر هم داشته باشید. مثلا یک افزونه کش. چون خود این افزونه قابلیت کش را ندارد. اما افزونههایی هم هستند که پیشنهاد نمیشود در کنار این افزونه استفاده شوند.
چه زمانی باید از Autoptimize استفاده کنیم؟
احتمالا اگر انتخاب شما این افزونه باشد، به افزونههای دیگر هم فکر خواهید کرد. توجه داشته باشید افزونههایی که الان معرفی میکنیم فقط به خاطر نبود برخی قابلیتها در افزونهای که این همه راجع به آن صحبت کردیم، نیستند. برخی هم هستند که کارایی Autoptimize را ندارند. افزونههایی که پیشنهاد میشود از آن استفاده کنید:
- WP Fastest Cache
- WP Super Cache
- W3 Total Cache
چه زمانی نباید از Autoptimize استفاده کنیم؟
اما نه گاهی اوقات هم شاید نیازی نباشد تغییری ایجاد کنید. این افزونهها هم دارند کارشان را انجام میدهند و نیاز به همراه یا همدردی که وقتی خسته شدند با آنها چای بنوشند و از سختیهای زندگی بگویند، ندارند. اگر دارید از این عزیزان استفاده میکنید و یا قصد دارید استفاده کنید دیگر نیازی به Autoptimize نیست. برای این قسمت پیشنهادهای ما اینها هستند:
- LiteSpeed Cache
- WP Rocket
- 10Web Booster
- NitroPack
چگونه افزونه Autoptimize را تنظیم کنید؟
بگذارید اول به شما بگویم اصلا چرا نیاز دارید این افزونه را تنظیم کنید. این افزونه تنها در صورتی که تنظیمات درستی داشته باشد، میتواند حداکثر عملکرد خود را نشان دهد. پس توجه داشته باشید که تنظیمات این افزونه بسیار مهم است. چه به تنهایی از آن استفاده کردید و چه با افزونههای دیگر. نکته بعدی این است که درست است که این افزونه معمولا با افزونههای دیگر سازگار است؛ اما گاهی ممکن است تداخل پیش بیاید و نتواند به خوبی کارش را انجام دهد که هیچ، بدتر سرعت سایت شما را کند، کند.
اگر تصمیم بر این گرفتید که از افزونه مکمل استفاده بکنید، حالا هر کدام از آنها فرقی ندارد. اگر افزونه مکمل شما کار فشرده سازی هم انجام میدهد حتما گزینههای فشرده سازی CSS، فشرده سازی Javascript و فشرده سازی HTML و هر گزینه دیگری که مربوط به این بخشها میشود (مثلoptimize css delivery یا load javascript deferred) را غیرفعال کنید. زیرا از قدیم گفتهاند آشپز که دوتا شد آش یا شور میشود یا بی نمک. هرگز دو یا چند افزونه را به ماموریتهای مشترک نفرستید؛ چون باعث تداخل میشود.
افزونه Autoptimize دقیقا چه تاثیری روی سئو سایت میگذارد؟
مشخصا با افزایش سرعت سایت شما، سایت در ابزارهایی مثل GTmetrix ،Google PageSpeed Insights و Lighthouse امتیاز بالاتری کسب خواهد کرد. همچنین از نظر سئو تاثیر مثبتی روی رتبه بندی سایت شما خواهد داشت. بدین ترتیب فایلهای شما حجم کمتری خواهد داشت که اینگونه هم سریعتر بالا میآیند هم جای کمتری میگیرند. همه اینها باعث میشوند سایت شما رتبه و تجربه کاربری بهتری داشته باشد.
خدمات میزبانی وب پویان آی تی ضامن عملکرد و سرعت وب سایت شما و به دست آوردن یک جایگاه مناسب در موتورهای جستجو است.
Autoptimize یا LiteSpeed Cache؟
نوبتی هم که باشد نوبت مقایسه این افزونه با یکی از افزونههای رقیب است. ما افزونهها را روی ترازو میگذاریم و در انتها شما تعیین میکنید کدام یک بهترین است.
اول از قیمت شروع میکنیم. Autoptimize هم نسخه رایگان دارد و هم پولی در حالی که LiteSpeed Cache کاملا رایگان است.
درباره قابلیتهایی که در اختیار شما قرار میگذارند باید بگویم درحالی که Autoptimize فقط میخواهد فایلهای CSS، Javascript و HTML را فشرده سازی کند، LiteSpeed Cache در همان نسخه رایگانش هزاران قابلیت و ابزار در اختیار شما قرار میدهد که در نتیجه آن، قادر است به تنهایی از خود شجاعت بیشتری نشان داده و به خط مقدم برود و با سایتی سریع نزد شما بازگردد.
تنها عیبی که LiteSpeed Cache دارد این است که کمی کار کردن با آن خصوصا برای افراد مبتدی ممکن است سخت باشد. البته لازم به ذکر است که شاید کمی گیج کننده باشد اما قطعا ارزشش را دارد.
در نتیجه
صرفا سایت زدن و وارد بستر گوگل شدن برای دستیابی به سودهای کلان توی فانتزیهایتان کافی نیست. باید سایتی کاربر پسند تحویل گوگل بدهید و بدیهی است که کاربران سایتی را که خیلی طول میکشد حتی یک عکس لود کند، نمیپسندند و سریع آن را ترک میکنند. Autoptimize به شما کمک میکند که دیگر این مشکل را نداشته باشید و تجربه کاربری بی نقصی به کاربران ارائه دهید.
سوالات متداول
اگر بعد از فعال سازی افزونه قالب سایت خراب شده چه کار کنم؟
اگر بعد از فعال سازی افزونه قالب سایتتان خراب شد، گزینه Aggregate CSS یا Aggregate Javascript را غیرفعال کنید.
آیا افزونه قابلیت Lazy Loading دارد؟
بله، دارد. با این قابلیت تصاویر فقط وقتی باز میشوند که کاربر به آنها برسد که در نتیجه سرعت لود شدن سایت را افزایش میدهد.
منابع
- https://www.youtube.com/watch?v=TJDrBDlJBjs
- https://ralfvanveen.com/en/glossary/autoptimize/
- https://www.hostingjump.com/blog/autoptimize-vs-litespeed-cache
به این مقاله امتیاز دهید!
میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد رأی ها : 1
هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!
اولین دیدگاه را اضافه کنید.