Deepin OS

Deepin چیست؟ آشنایی با یک توزیع جذاب لینوکسی

فهرست مطالب

Deepin OS یکی دیگر از توزیع‌های معروف لینوکس است. این سیستم عامل بر پایه‌ دبیان (Debian) است که از توزیع‌های اصلی لینوکس محسوب می‌شود. Deepin از معدود سیستم عامل‌های بر مبنای لینوکس است که گرافیک آن بسیار خارق‌العاده و بی‌نظیر است. این سیستم برای اولین‌بار توسط شرکتی در ووهان چین عرضه شد. اولین نسخه‌ آن سال ۲۰۰۴ منتشر شد. این سیستم عامل نسبتاً جدید است و امکانات زیادی دارد. در ادامه بیشتر به این سیستم می‌پردازیم.

گرافیک و دسکتاپ Deepin

Deepin OS به داشتن زیباترین گرافیک‌ها معروف است. کسانی که می‌خواهند از مکینتاش (سیستم عامل کامپیوترهای اپل) به لینوکس مهاجرت کنند، Deepin گزینه‌ مناسبی‌ است و تازه‌کاران به مشکلی از نظر گرافیکی برنخواهند خورد؛ زیرا این دو محیط بسیار شبیه به‌ هم هستند.

  • Deepin Desktop Environment (DDE): محیط دسکتاپ مخصوص سیستم عامل Deepin است که بسیار مدرن و جذاب است. این محیط از ویژگی‌هایی مانند سادگی بصری بهره برده‌ است و این امر موجب می‌شود برای تازه واردها محیط ساده‌ای باشد؛ اما همچنان بسیار حرفه‌ای است. مدهای مختلفی می‌توان در دسکتاپ آن انتخاب کرد و بنا بر سلیقه‌ کاربر، این مدها استفاده می‌شوند. همچنین محیط دارک مد در دسکتاپ، می‌تواند فعال شود. به‌علاوه، از اپلیکیشن‌هایی برای گوش‌دادن به موسیقی مانند اسپاتیفای و یا نرم‌افزارهای مدیاپلیر مانند VLC را نیز محیط DDE سیستم Deepin پشتیبانی می‌کند.
  • Dock: مانند ویندوز و macOS، سیستم عامل Deepin داری یک Dock در پایین صفحه‌ خود می‌باشد که می‌توان به اپلیکیشن‌ها، دسترسی آسان‌تری پیدا کرد و کاربر می‌تواند به‌راحتی انتخاب کند که چه اپلیکیشن‌های بر روی Dock قرار بگیرند.
  • امکانات دیگر: Deepin OS مانند ویندوز و macOS بخش‌های دیگری مانند Control Center و یا Notification Center دارد. Control Center در سمت راست سیستم قرار دارد و می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد. امکاناتی مانند شبکه‌ اینترنت، آپدیت‌ها و… در این قسمت چیده شده‌اند. Notification Center در ‌Control Center قرار دارد که هرگونه اعلانی که از سیستم و اپلیکیشن‌ها می‌آید آن را بر روی صفحه، نمایش می‌دهد.

مزایای Deepin

این سیستم عامل جدید کاربردها و مزیت‌های زیادی دارد که در این بخش به آن‌ها می‌پردازیم.

  • پایداری: Deepin به دلیل اینکه زیر مجموعه‌ای از لینوکس است از نظر پایداری بسیار قوی عمل می‌کند. همچنین این که با سخت‌افزار‌های مختلف می‌تواند ارتباط داشته باشد نیز، از مزیت‌های بزرگ آن به حساب می‌آید. این سیستم، یک سیستم عامل کارآمد و پایدار شناخته می‌شود. متن‌باز بودن این سیستم موجب می‌شود که در صورت بروز هرگونه مشکل، کاربر به کد دسترسی پیدا کند و مشکل را برطرف سازد.
  • آزادی در انتخاب امکانات مختلف: Deepin به کاربران خود این آزادی را می‌دهد تا سیستم را به سلیقه خود خصوصاً در بخش شخصی‌سازی ظاهر سیستم طراحی کنند. کاربران به ‌راحتی با توجه به نیاز خود، صفحه‌ پس زمینه و Theme سیستم را بدون هیچ‌گونه محدودیتی تعیین می‌کنند یا آن‌ها را تغییر می‌دهند. Deepin یک سیستم متن‌باز است و این ‌ویژگی باعث می‌شود که کاربران روی بخش‌های مختلف سیستم کنترل کافی داشته باشند.
  • یکپارچگی: این سیستم به دلیل امکاناتی مانند Control Center که دارد، وظیفه‌ مدیریت سیستم را برعهده دارد و این اجازه را به کاربران می‌دهد که تنظیماتی مانند شبکه، نمایش صفحه‌ اصلی و غیره را خودشان انجام دهند.
  • پشتیبانی از دستگاه‌های لمسی: Deepin با دستگاه‌هایی که دارای صفحه‌‌نمایش لمسی هستند، سازگاری دارد. این موجب می‌شود که تنوع در سازگاری با دستگاه‌های مختلف زیاد باشد و به همین ترتیب، افراد بیشتری را به سیستم عامل Depppin علاقه‌مند می‌کند و آن‌ها از این سیستم بهره‌ بیشتر می‌برند.

معایب Deepin

این سیستم نیز معایبی دارد که در این بخش آنها را بررسی می‌کنیم:

  • به‌روز بودن: این سیستم نسبت به دیگر سیستم‌ها و توزیعات لینوکس به‌خصوص آن‌هایی که دارای ویژگی رولینگ هستند، (همواره در حال آپدیت شدن هستند و هرچند وقت یک‌بار برایشان آپدیت جدید نمی‌آید.) آپدیت‌ها به‌سرعت برای این سیستم منتشر نمی‌شوند و هر چه سیستم به‌روزتر باشد، به نسبت مشکلات و نقص‌های کمتری خواهد داشت.
  • پشتیبانی: Deepin از نظر پشتیبانی نسبت به توزیعات اصلی مانند اوبونتو (Ubuntu) یا دبیان (Debian) از پشتیبانی کمتری برخوردار است. همچنین ممکن است در برخی موارد مخصوصاً برای یادگیری، راهنماهایی برای این سیستم موجود نباشند و باعث شود کاربر نتواند به‌خوبی یک سری از موارد را متوجه شود یا برخی از مشکلات را برطرف کند.
  • حریم خصوصی: برخی از کاربران ممکن است با مواردی در رابطه‌ با حریم خصوصی و جمع‌آوری داده‌های سیستم برخورد کنند. کاربر موظف است که ابتدا از سیاست‌های مرتبط با آن مطلع شود تا در آینده مشکلی پیش نیاید.
Deepin View
Deepin vs macOS

مقایسه‌ Deepin OS و macOS

این دو سیستم شباهت‌های زیادی با یکدیگر دارند؛ از این رو، می‌توان این سیستم عامل‌ها را باهم مقایسه کرد.

  • گرافیک: از نظر گرافیکی این دو بسیار شبیه به‌ هم هستند. هر دو گرافیک چشم‌نوازی دارند که برای کاربر جذاب است. هر دو دارای منو و Dock هستند چون macOS از Deepin قدیمی‌تر است، این ویژگی‌ را Deepin از macOS الهام گرفته‌ است. هرچند، Deepin قابلیت‌های خاص خود را دارد و این سیستم منحصربه‌فرد محسوب می‌شود.
  • نرم‌افزار: هر دو سیستم دارای نرم‌افزار‌هایی هستند که به‌صورت پیش‌فرض بر روی آن‌ها نصب شده است. اگر چه می‌توان نرم‌افزارها و برنامه‌های دیگر را از قسمت Store دانلود و استفاده کرد. Deepin برای دانلود اپلیکیشن‌ها از Deepin Store و macOS از App Store بهره می‌‌برد.
  • سازگاری با سخت‌افزار: Deepin با سخت‌افزارهای گسترده‌ای سازگار است. ممکن است تعداد معدودی نیز وجود داشته باشند که Deepin با آن‌ها نتواند ارتباط مناسب برقرار کند؛ اما در کل سیستم عاملی سازگار با سخت‌افزار است. از طرفی، macOS فقط با سخت‌افزارها و سیستم‌های شرکت اپل سازگاری دارد.
  • انتخاب‌کردن ‌themeها: در Deepin کاربر این اختیار را دارد که از Themeها و قالب‌های مختلف برای سیستم خود به‌ کار گیرد. همچنین می‌تواند از ویجت‌ها و ‌آیکون‌های گوناگون در صفحه‌ دسکتاپ خود استفاده کند. این کار، موجب می‌شود که هر کاربر طرح Theme اختصاصی به‌ خود داشته باشد. در حالی که در macOS، کاربر محدودیت دارد و فقط می‌تواند صفحه‌ پشت‌‌ زمینه را به دلخواه تغییر دهد. مجموعاً در انتخاب ظاهر سیستم، Deepin آزادی بیشتری به کاربران ارائه می‌دهد.

به‌ طور خلاصه می‌توان این را در یک جدول نشان داد:

ویژگی Deepin macOS
گرافیک بسیار پیشرفته الهام گرفته شده از macOS بسیار پیشرفته و کاربرپسند
نرم‌افزار نصب شده به‎‌صورت پیش‌فرض و قابل دانلود از Deepin Store نصب شده به‎‌صورت پیش‌فرض و قابل دانلود از App Store
سازگاری سازگاری با سخت‌افزارهای مختلف سازگاری فقط با سخت‌افزار شرکت اپل
Theme دارای تنوع زیاد در Themeها دارای محدودیت

پویان آی تی ارائه‌دهنده‌ سرویس‌های سرور مجازی، با حمایت از تمامی سیستم‌ عامل‌ها، گزینه‌ای ایمن و ایده‌ آل برای شرکت‌ها است. با این سرویس، به‌سادگی می‌توانید برنامه‌های خود را در یک محیط امن و پایدار اجرا کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با این سرویس همین حالا اقدام نمایید.

و در آخر

سیستم عامل Deepin، مبتنی بر دبیان، در سال ۲۰۰۴ توسط شرکتی در چین عرضه و دارای گرافیک خیره‌کننده و محیط دسکتاپ مدرن و جذاب است که به نام Desktop Environment (DDE) شناخته می‌شود. این سیستم عامل با قابلیت‌هایی مانند Dock مشابه Control Center در macOS برای مدیریت تنظیمات و Notification Center برای نمایش اعلان‌ها، تجربه کاربری بهینه‌ای را فراهم می‌کند. Deepin با سخت‌افزارهای مختلف سازگار است و از دستگاه‌های لمسی پشتیبانی می‌کند. همچنین، امکان شخصی‌سازی Themeها و ویجت‌ها را به کاربران می‌دهد. با این‌ حال، به‌روزرسانی آن نسبت به توزیع‌های محبوب لینوکس کندتر بوده و پشتیبانی کمتری دارد.

سؤالات متداول

  • آیا Deepin OS یک سیستم رایگان است؟

بله. سیستم عامل Deepin رایگان است. این توزیع لینوکس، به‌صورت متن‌باز عرضه می‌شود و کاربران می‌توانند آن را به‌صورت رایگان از سایت دانلود و استفاده کنند.

  • کدام ویژگی برجسته‌ از Deepin سبب جذب کاربران زیادی شده است؟

یکی از ویژگی‌های برجسته Deepin، گرافیک بسیار خیره‌کننده و جذاب آن است که باعث علاقه‌مندی و جذب کاربران زیادی شده‌ است.

  • چرا بهتر است Deepin را انتخاب کنیم؟

همان‌طور که می‌دانید Deepin از جمله توزیع‌های جذاب و کاربرپسند به حساب می‌آید که دارای ویژگی‌های زیادی است که مخاطب را به خود جذب می‌کند. از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به داشتن یک ظاهر جذاب و مدرن، کارایی و سرعت عمل بالا، امنیت و پشتیبانی، سیستم گرافیکی جذاب و این دست از موارد اشاره کرد.

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رأی ها : 1

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

Debian سیستم عامل لینوکس توزیع لینوکس