Failover از خرابی تا بازیابی خودکار

Failover: از خرابی تا بازیابی خودکار

فهرست مطالب

Failover به معنی توانایی برای انتقال خودکار به یک سیستم پشتیبان قابل اعتماد است. به طوری که اگر یک مولفه (سیستم اولیه) از کار افتاد سیستم بتواند بدون قطعی و عملکرد بد به صورت یکپارچه به پشتیبانی تغییر حالت دهد.

این کار باعث می‌شود در صورت خرابی و ایجاد مشکل سیستم بتواند به صورت خودکار و بدون ایجاد اختلال در عملکرد به کار خود ادامه دهد. سیستم‌ها و اجرای سخت افزار مانند سرور‌ها و پایگاه داده همیشه باید نسخه‌های دیگر برای پشتیبانی در مواقع ضروری داشته باشند. این فرایند در Failover به صورت خودکار اتفاق می‌افتد و در خرابی یا خاتمه غیر عادی سیستم پشتیبان را وارد عمل می‌کند.

مکانیسم‌ روش‌های پیاده‌سازی Failover

همه‌ی راه‌های پشتیبان گیری باید قابلیت Failover را داشته باشند، چون این فرآیند برای بازیابی فاجعه (DR) و ادامه فعالیت در شرایط بحرانی اطمینان می‌دهد.

اتوماسیون شکست در سرورها

در این اتوماسیون شرایط ضربان قلب نقش مهمی دارد. اینجا منظور از ضربان قلب یک نوع سیگنال است و این سیگنال بین سرورهای مختلف در حرکت است. در این روش چندین سرور در یک شبکه قرار دارند و یک سرور که سرور اصلی نام دارد همیشه فعال است و به سرورهای دیگر داخل شبکه ضربان قلب ارسال می‌کند تا بقیه متوجه سلامت آن سرور شوند.

تا زمانی که این ضربان قلب از طرف سرور اصلی ارسال می‌شود سرورهای پشتیبان فعال نمی‌شوند. اگر سرورهای پشتیبان ضربان قلب دریافت نکنند یا متوجه اشتباهی در این ضربان ها شوند فرآیند Failover فعال می‌شود و سرور پشتیبان شروع به کار می‌کند و جای سرور اصلی را پر می‌کند به گونه ای که تمام فعالیت‌های سرور اصلی به سرور پشتیبان محول می‌شود.

همه این فعالیت‌ها به طور خودکار اتفاق می‌افتد، اما به مرکز داده پیامی ارسال می‌شود تا متوجه مشکل در سرور اصلی بشوند.

پیکربندی تایید دستی

در این پیکربندی‌ها تغییر سرور اصلی به پشتیبان به صورت خودکار انجام نمیشود و نیاز به مرکز داده دارد تا فرآیند تغییر به صورت دستی انجام شوند، اما از طرف سرور هشدارهایی به مرکز داده ارسال می‌شود تا در کمترین زمان ممکن این تغییر دستی انجام شود.

مجازی‌سازی

این فرآیند به این معناست که محیط کامپیوتری با استفاده از ماشین مجازی شبیه سازی می‌شود. در اینجا Failover می‌تواند بدون وابستگی به سخت افزار و سرورهای فیزیکی کار خود را انجام دهد. به عبارتی دیگر حتی اگر سخت افزار و سرورها از کار بیفتند یا دچار مشکل شوند فرآیند Failover به ماشین مجازی انتقال می‎یابد و سرویس‌ها بدون هیچ اختلالی به کار خود ادامه می‌دهند.

این به این معناست که مثلا شما یک اپلیکیشن در موبایل خود دارید، اگر به هر دلیلی گوشی شما در دسترس شما نباشد، دسترسی خود را به اپلیکیشن از دست می‌دهید. اما اگر شما این اپلیکیشن را روی فضای ابری داشته باشید می‌توانید با دستگاه‌های دیگر نیز وارد آن اپلیکیشن شوید. مجازی سازی در سرورها هم همین کار را انجام می‌دهد.

Failover چگونه کار می‌کند؟

پیکربندی برای دسترسی پذیری بالا انواع مختلف دارد اما دوتا از رایج‌ترین آنها فعال_فعال و فعال_غیر فعال است. هر کدام از این پیکربندی‌ها روش متفاوتی برای پاسخ به مشکلات دارند و با هم فرق دارند اما هر دو روش باعث اطمینان از سیستم می‌شوند.

فعال_فعال

این روش حداقل دو سرور دارد، که با هم به صورت هم زمان یک کار را انجام می‌دهند. این سرورها در کنار هم یک خوشه می‌سازند که باعث می‌شوند سرویس هیچگاه از دسترسی خارج نشود. در این روش کارها به صورت مساوی بین همه سرورها تقسیم می‌شوند و این موضوع باعث بهتر شدن عملکرد سیستم و زمان پاسخ دهی کم‌تر می‌شود. برای اینکه همه سخت افزار و سرورها به درستی کار کنند باید تنظیمات همه سرورها به یک شکل باشند.

فعال_غیرفعال

در این روش حداقل دو سرور، یکی فعال و دیگری در حالت آماده به کار قرار دارد. در صورت خرابی سرور اول سرور آماده به کار به صورت خودکار شروع به کار می‌کند. پیکربندی سرور فعال، همه سرویس ها را ارائه می‌دهد و سرور آماده به کار فقط برای مواقع ضروری شروع به فعالیت می‌کند.

پیکربندی فعال _فعال زمانی که یکی از سرورها از کار بیفتد چون سرور دیگری در حال فعالیت است زمان قطعی در سیستم تقریبا صفر است؛ اما در پیکربندی فعال_غیرفعال زمان خاموشی سیستم در زمان خرابی سخت افزار می‌تواند بیشتر باشد زیرا انتقال اطلاعات بین دو سرور زمان‌بر است.

پایداری بالا برای کسب و کار شما اهمیت دارد؟!

استفاده از منابع کاملا اختصاصی و ترافیک نامحدود از مهم‌ترین ویژگی‌های یک سرور اختصاصی خوب است. پویان آی تی با ارائه یک میزبانی بی‌نظیر، تجربه‌ای به یاد ماندنی از استفاده سرور اختصاصی در ذهن شما ایجاد می‌کند.

خوشه شکستی چیست؟

خوشه شکستی مجموعه‌ای از سرورهای کامپیوتری است. این سرورها ویژگی‌هایی مانند تحمل خطا (FT)، در دسترس بودن پیوسته (CA) و دسترسی بالا (HA) را به صورت هم زمان در اختیار ما قرار می‌دهند. خوشه‌ها توانایی استفاده از ماشین‌های مجازی و سخت افزار فیزیکی یا ترکیب این دو را دارند.

اگر در خوشه شکستی یکی از سرورها دچار مشکل شود و از کار بیفتد فرآیند شکست آغاز می‌شود. در این زمان وظیفه‌ای که سرور دچار مشکل انجام می‌داد به سرور دیگری انتقال می‌یابد تا از خرابی کامل و اختلال در سرویس جلوگیری کند.

فرض کنید یک تیم پشتیبانی به تماس‌های مشتری‌ها پاسخ می‌دهند، اگر یکی از اعضای این تیم دچار مشکل شود کارهای این فرد بین اعضای تیم تقسیم می‌شود. خوشه شکستی هم به همین معنا است.

کار یک خوشه شکستی به طوری است که بتواند HA و CA را در اختیار سرویس‌ها و برنامه‌ها قرار دهد. این خوشه‌ها در مواقعی که سرور‌های اصلی از کار بیفتند با حذف خرابی و دادن وظایف به سرور دیگر این امکان را ایجاد می‌کنند که کاربران بدون فهمیدن خرابی به استفاده از سرویس ادامه دهند.

کلام آخر

Failover یک فناوری کلیدی در دنیای فناوری اطلاعات است که با استفاده از اتوماسیون شکست، پیکربندی‌های دستی و مجازی‌ سازی، اطمینان می‌دهد سیستم‌ها حتی در شرایط بحرانی بدون وقفه به کار خود ادامه دهند. این فناوری با پیاده‌ سازی روش‌های فعال-فعال و فعال-غیرفعال، خرابی‌ها را مدیریت می‌کند و دسترسی بالا (HA) و پایداری پیوسته (CA) را تضمین می‌کند. خوشه‌های شکستی نیز با ترکیب سخت‌ افزار و ماشین‌های مجازی، زمان خرابی را به حداقل می‌رسانند. در دنیایی که دسترسی مداوم به سرویس‌ها ضروری است، Failover یک راه‌ حل قدرتمند برای حفظ عملکرد پایدار و بدون اختلال سیستم‌ها محسوب می‌شود.

سوالات متداول

  • چگونه می‌توان اطمینان حاصل کرد که فرآیند Failover به درستی کار می‌کند؟

با انجام آزمایش‌های منظم، بررسی لاگ‌های سیستم، استفاده از مانیتورینگ خودکار برای تشخیص خرابی، و پیکربندی صحیح ضربان قلب بین سرورها می‌توان از عملکرد صحیح فرآیند Failover اطمینان حاصل کرد.

  • ویژگی خوشه شکستی چیست؟

این خوشه دارای مجموعه‌ای از سرورها است که ویژگی‌هایی مانند تحمل خطا و در دسترس بودن پیوسته را به صورت هم زمان در اختیار ما می‌گذارد.

منابع

  • https://www.druva.com/glossary/what-is-a-failover-definition-and-related-faqs

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

IT