Firebase چیست؟ + مراحل استفاده از فایربیس
Firebase یک پلتفرم توسعهی برنامههای تحت وب و تلفن همراه است که مجموعهای از ابزار و خدمات مثل ذخیرهسازی داده، مدیریت کاربر، تجزیه و تحلیل، مدیریت استخراج پشتیبان، و ارسال اعلانها را در اختیار افراد و توسعه دهندگان قرار میدهد تا بتوانند برنامهها را گسترش دهند. این پلتفرم که برای شرکت گوگل است میتواند چالشها و مشکلات را تا حد زیادی آسان سازد و در کنار آن راه حلهایی را نیز ارائه دهد.
تاریخچه Firebase
فایربیس عبارت است از یکی از پلتفرمهای توسعه موبایل و برنامههای وب که توسط شرکتی به نام Firebase Inc. در سال ۲۰۱۱ تأسیس شد و هدف اصلی آنها در ابتدا توسعه سازمانها در کنار آن تجزیه و تحلیل افراد بود. نسخه اولیه آن در سال 2011 معرفی گشت که شامل یک SDK برای ارسال و دریافت پیامهای Push به برنامههای اندروید بود.
این پلتفرم در سال 2014 توسط گوگل خریداری شد که این امر منجر به اضافه شدن امکانات جدید به آن گشت. با گذشت زمان Firebase امکانات و خدمات خود را گسترش داد و ویژگیهای جدیدی را به پلتفرم خود اضافه کرد.
مزایای استفاده از Firebase
بهره گیری از Firebase مزایای زیادی را برای توسعه دهندگان و برنامه نویسان فراهم میآورد. مثلاً
- Firebase با ارائه ابزارهای متعدد و متنوع منجر به افزایش سرعت توسعه برنامههای تخت وب و تلفن همراه میشود.
- ازآنجا که این پلتفرم تحت نظارت گوگل است طبیعتاً از زیرساختهای پایداری برخوردار است و قابل اعتماد است.
- بهروزرسانی و انجام تغییرات در دادهها در یک لحظه و ارسال آن برای کاربران به عنوان همگام سازی شناخته میشود. این قابلیت این امکان را برای توسعه دهندگان فراهم میآورد تا برنامههایی مناسب با شرایط را ایجاد نمایند.
- استفاده توسط طیف گستردهای از افراد برای توسعه برنامهها.
- استفاده از این پلتفرم رایگان است و شما برای دسترسی به برخی از ویژگیهای آن به صورت اختصاصی و پیشرفته ملزم به پرداخت هزینه هستید.
- و…
معایب استفاده از Firebase
استفاده از Firebase در کنار مزایای خود معایبی نیز دارد که برخی از آنها به شرح زیر هستند.
- داشتن محدودیتهایی مثلاً محدودیت در حجم دادهها و یا در تعداد درخواستها که میتواند مشکلاتی را در برنامههای بزرگ ایجاد نماید.
- ازآنجا که پلتفرم Firebase توسط گوگل ارائه میشود به تبع برنامههایی که از آن استفاده میکنند به سیاستها قوانین گوگل وابسته هستند. این رویداد میتواند برای توسعه دهندگان مشکلاتی را نیز به همراه بیاورد؛ چراکه این سیاستها و تغییرات در آن میتواند در برنامهها نیز تغییراتی را به وجود آورد.
- در راستای استفاده از این پلتفرم شما بایستی علم و دانش کافی را برای توسعه برنامهها داشته باشید.
- و…
کاربردهای Firebase
از Firebase در زمینههای مختلفی برای توسعه برنامهها استفاده میشود که برای مثال میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- این پلتفرم با داشتن پایگاه داده کلود این امکان را برای توسعه دهندگان فراهم میآورد تا بتوانند دادهها ذخیره و بازیابی نمایند.
- ارائه ابزارهای مدیریت کاربران و احراز هویت آنها.
- ارسال نوتیفها با سرعت بالا برای کاربران.
- ارائه میزبانی وب سریع و امن برای برنامهها.
- پشتیبان گیری از دادهها و محافظت از آنها در برابر خطرات مختلف.
- و…
سرویس میزبانی وب پویان آی تی با تهیه نسخه پشتیبان به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه از اطلاعات شما در برابر خطرات مختلف محافظت میکند. جهت کسب اطلاعات بیشتر همین حالا اقدام نمایید.
- میزبانی وب پویان آی تی حافظ اطلاعات شماست!
مراحل استفاده از Firebase
در راستای استفاده از Firebase شما بایستی مراحل زیر را طی کنید.
- در ابتدا وارد Firebase شده و یک حساب کاربری برای خود ایجاد کنید.
- بعد از ایجاد حساب وارد حساب خود شده و یک پروژه ایجاد کنید و برنامههای وب، اندروید و این دست از موارد را به پروژه خود بیفزایید.
- برای هر کدام از پلتفرمهای خود SDK Firebase را دانلود و به برنامهی خود اضافه کنید.
- شما میتوانید بسته به نوع برنامه و همچنین نیازهای آن یک سری تنظیمات را اعمال نمایید و آنها را فعال سازید.
- بعد از انجام تمامی این کارها برنامه را اجرا نمایید و در راستای بهبود و توسعه آن تلاش کنید.
سرویسهای Firebase
فایربیسها با بهره گیری از مجموعهای از ابزار در مسیر ساخت و مدیریت برنامههای وب سایت و تلفنهای همراه کمک میکنند. برخی از این سرویسها شامل موارد زیر هستند.
Firebase Authentication
در راستای مدیریت ورود و خروج کاربران شما قادر خواهید بود تا از این سرویس استفاده کنید. انجام این کار جدای از مدیریت ورود و خروج به احراز هویت افراد میپردازد و از ورود افراد غیرمجاز جلوگیری میکند.
Firebase Realtime Database
یک پایگاه داده NoSQL مبتنی بر کلود است که میتواند به ذخیره و همگام سازی دادهها میان کاربران مختلف در برنامههای گوناگون آن هم در زمان واقعی بپردازد.
Cloud Firestore
این پایگاه داده NoSQL است که قابلیتهای وسیعتری نسبت به مورد قبلی دارد و از آن در راستای توسعه تلفنهای همراه، وب و این دست از موارد استفاده میشود.
Firebase Cloud Messaging (FCM)
این سرویس این امکان را برای توسعه دهندگان فراهم میآورد تا پیامها و اطلاعیهها را به دستگاههای مختلف ارسال کنند. بهره گیری از این سرویس ارتباط مناسبتری را با کاربران فراهم آورده و منجر به بهبود تجربه کاربری آنها میگردد.
Firebase Hosting
از جمله سرویسهای میزبانی وب به حساب میآید که با ارائه امکانات گسترده این امکان را برای توسعه دهندگان فراهم میآورد تا بتوانند با خیالی آسوده به مدیریت وب سایت خود بپردازند و آن را میزبانی کنند.
Firebase Analytics
شما با بهره گیری از Firebase Analytics قادر خواهید بود تا دادهها را جمعآوری کرده و به تجزیه و تحلیل کاربران و نحوه تعامل آنها با وب سایت خود بپردازید. این آنالیزها به شما کمک میکنند تا برنامههای وب سایت خود را به شکل مؤثرتری بهینه سازی نمایید.
Firebase Cloud Functions
استفاده از این سرویسها این امکان را برای شما فراهم میآورد تا به توسعه کدهای خود بدون نیاز به مدیریت سرویسها بپردازید
Firebase Remote Config
ایجاد تغییرات در ظاهر برنامهها بدون نباز به انتشار مجدد آنها را انجام میدهد و به شما کمک میکند تا تجربه کاربری را بهبود بخشید، تستهای A/B را انجام دهید و محتوای برنامه را پویا کنید.
Firebase Performance Monitoring
از این سرویسها برای نظارت بر نحوه عملکرد برنامهها استفاده میشود و به وسیله آن میتوان مشکلات را شناسایی و بر طرف کرد.
Firebase Test Lab
فراهم کردن امکان تست برنامهها روی دستگاهها را بر عهده دارد و با اجرای تستها و آزمایشهای مختلف این اطمینان را به توسعه دهندگان میدهد تا از عملکرد بالای برنامهها در محیطهای مختلف مطمئن شوند.
و در آخر
در این محتوا به توضیح درباره فایربیسها پرداختیم و گفتیم فایربیس عبارت است از یک پلتفرم توسعه که توسط گوگل ارائه میگردد. این پلتفرم مجموعهای از خدمات را ارائه میدهد که باعث میشود توسعه دهندگان بتوانند از آنها در راستای ایجاد یک برنامه باکیفیت که بتواند تعداد زیادی از افراد را به خود جذب کند استفاده کنند.
سؤالات متداول
-
معایب فایربیس چیست؟
فایربیس در کنار مزایای خود معایبی نیز دارد که برای مثال میتوان به پشتیبانی محدود از iOS، انتقال محدود دادهها و این دست از موارد اشاره کرد.
-
آیا میتوان از فایربیسها برای پروژههای بزرگ نیز استفاده کرد؟
در حالت کلی فایربیسها انتخابی مناسب برای تهیه یک نمونه اولیه برای برنامههای تلفن همراه و این دست از موارد هستند؛ ولی برای پروژهها و برنامههای بزرگ پیشنهاد خوبی نخواهد بود.
به این مقاله امتیاز دهید!
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0
هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!
اولین دیدگاه را اضافه کنید.