Ipconfig-banner

ipconfig چیست؟ + آشنایی با دستورات آی پی کانفیگ

فهرست مطالب

ipconfig عبارت است از یک دستور که از آن در سیستم عامل‌های ویندوز استفاده می‌شود و می‌تواند اطلاعات مربوط به تنظیمات شبکه را نشان دهد. این دستور گزینه‌ای مناسب برای مدیران شبکه و کاربرانی است که به دنبال رفع مشکلات شبکه هستند. با استفاده از ipconfig شما قادر خواهید بود تا اطلاعاتی مثل آی پی آدرس، زیرشبکه، دروازه پیش فرض،DNS  وضعیت اتصال شبکه و دیگر پارامترهای مربوط به تنظیمات شبکه را مشاهده کنید.

استفاده از این دستور به شما کمک می‌کند تا بتوانید مشکلات شبکه را شناسایی، تشخیص و برطرف نمایید و یا تنظیمات شبکه را عوض کنید.

نحوه استفاده از دستورات ipconfig

به طور کلی این دستورات در خط فرمان سیستم یا همان Command-Line اجرا می‌شوند. با این حال شما می‌توانید از راه‌های زیر نیز برای راه اندازی آن استفاده کنید.

  • منوی Start ویندوز را باز کنید، روی پوشه Windows System Folder کلیک کرده و Command Prompt را انتخاب کنید.
  • برای باز کردن کادر Run، کلیدهای Windows و R را باهم فشار دهید. سپس cmd را تایپ کنید و Enter را فشار دهید.
  • از کلیدهای Windows + X برای باز کردن منوی پیوند سریع استفاده کنید. سپس Run را انتخاب کرده و cmd را تایپ کنید (این منو می‌تواند بر اساس نسخه ویندوز شما تغییراتی داشته باشد).
  • شما می‌توانید برای اجرای دستورات ipconfig از PowerShell ویندوز نیز استفاده کنید. از Windows + R برای باز کردن کادر Run استفاده کنید. سپس در این کادر PowerShell را تایپ و Enter را بزنید.
ipconfig
نمونه ای از اجرای دستور ipconfig در ویندوز

انواع دستورات ipconfig

آی پی کانفیگ دستورات مختلفی دارد. این بخش از محتوا به توضیح درباره انواع این دستورات می‌پردازد.

  • دستور ipconfig /all

از جمله مهم‌ترین دستورات است که می‌تواند اطلاعات زیادی را در حیطه تنظیمات شبکه در اختیار شما قرار دهد. برخی از اطلاعاتی که استفاده از این دستور در اختیار شما قرار می‌دهد به شرح زیر است.

    1. در اختیار قرار دادن اطلاعات آی پی آدرس شبکه مثل IPv4 و IPv6.
    2. اطلاعات مربوط به زیر شبکه مثل Subnet Mask و دیگر موارد.
    3. اطلاعات Gateway.
    4. نمایش دادن اطلاعات سرور DNS.
    5. تنظیمات DHCP.
    6. و…

پس اگر به بررسی جامع تنظیمات و وضعیت شبکه نیاز داشتید از این دستور استفاده کنید تا بتوانید اطلاعات دقیق‌تری را دریافت و مشکلات شبکه را تحلیل نمایید.

  • دستور ipconfig /displaydns

از این دستور در سیستم عامل ویندوز در راستای نمایش محتوا حافظه پنهان DNS استفاده می‌شود. این دستور زمانی که شما می‌خواهید ببینید دامنه‌هایی که جدیداً به آن‌ها دسترسی دارید چه آی پی آدرس‌هایی استفاده می‌کند مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین در صورت مواجه شدن با مشکلات مرتبط با DNS و نیاز به بررسی سوابق DNS در حافظه پنهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • دستور ipconfig /flushdns

برای پاک کردن حافظه پنهان DNS در ویندوز مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند همه اطلاعات ذخیره شده در حافظه پنهان را حذف کند. شما زمانی از این دستور استفاده می‌کنید که مشکلاتی مثل عدم دسترسی به برخی وب سایت‌ها و این دست از موارد را پیش رو داشته باشید. انجام این دستور می‌تواند دسترسی به اینترنت را بهبود بخشد و مشکلات مرتبط با DNS را برطرف سازد.

  • دستور ipconfig /registerdns

ثبت دوباره نام‌ها و آی پی آدرس‌ها توسط این دستور انجام می‌شود. وقتی شما از این دستور استفاده می‌کنید سیستم شما به DNS اطلاع می‌دهد که نیاز به به‌روزرسانی اطلاعات DNS دارد. بعد از اجرای این دستور سیستم شما اطلاعات DNS را با سرور DNS مربوطه به‌روزرسانی می‌کند که می‌تواند به بهبود دسترسی به منابع شبکه و حل مشکلات مرتبط با DNS کمک کند.

  • دستور ipcongif /setclassid

تنظیم و یا تغییر Class ID (یک شناسه است که برای تعیین کلاس سرویس استفاده می‌شود و می‌تواند برای تنظیمات مختلف شبکه مفید باشد.) برای یک رابط خاص شبکه در سیستم عامل ویندوز استفاده می‌شود. شما با استفاده از  این دستور می‌توانید برای یک رابط خاص Class ID را تعیین کنید یا تغییر دهید.
 
  • دستور ipconfig /renew

دریافت مجدد آی پی آدرس از سرور DHCP برای یک یا تمامی رابط‌های شبکه در سیستم عامل ویندوز به حساب می‌آید. این دستور معمولاً زمانی مفید است که می‌خواهید آدرس IP شبکه‌ی خود را تغییر دهید یا مشکلات مربوط به تنظیمات شبکه را رفع کنید.

  • دستور ipconfig /release

در راستای آزاد سازی آی پی آدرس اختصاص داده شده به یک یا تمامی رابط‌های شبکه در سیستم عامل مورد استفاده قرار می‌گیرد و از سرور DHCP درخواست می‌کند تا یک آدرس IP جدید را دریافت کند.

  • دستور ipconfig /showclassid

در راستای نمایش Class ID مربوط به یک رابط خاص شبکه در سیستم عامل ویندوز است. این دستور به شما اجازه می‌دهد که Class ID مربوط به یک رابط شبکه را مشاهده کنید. برای استفاده از این دستور، نیاز به وارد کردن نام رابط شبکه دارید.

  • دستور ipconfig با پارامتر ؟

این دستور به کاربران این امکان را می‌دهد تا لیستی از دستورات و گزینه‌های موجود برای استفاده از آی پی کانفیگ را مشاهده کنند. به عبارتی این دستور راهنمایی است که اطلاعات لازم را به کاربران ارائه می‌دهد.

کاربردهای ipconfig

دستورات فلان در زمینه‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از این کاربردها به شرح زیر هستند.

  1. شناسایی مشکلات شبکه.
  2. استفاده از آی پی‌های ثابت.
  3. بررسی تست اتصال به شبکه.
  4. مدیریت حافظه پنهان DNS.
  5. و…

دستورات ipconfig به کاربران اجازه می‌دهند تا به راحتی تنظیمات شبکه خود را مدیریت کرده، مشکلات شبکه را تشخیص داده و رفع کنند و اتصال شبکه خود را بهبود بخشند.

سرور مجازی پویان آی تی با امکان نصب سیستم عامل‌های ویندوز، لینوکس و میکروتیک در کنار شماست و به خوبی نیازهای شما و کسب و کارتان را برطرف می‌سازد. جهت دریافت مشاوره همین حالا اقدام کنید.

و در آخر

آی پی کانفیگ از جمله دستورات ویندوز است که به عنوان یک ابزار مفید در راستای نمایش اطلاعات، تنظیمات و ارتباطات در شبکه به کار می‌رود. این دستورات به علت داشتن اطلاعات گسترده‌ای مثل ای پی آدرس‌ها و این دست موارد به مدیران کمک می‌کنند تا به تشخیص مشکلات شبکه بپردازند.

وقتی شما دستور ipconfig را اجرا می‌کنید، خروجی آن شامل اطلاعات اصلی مربوط به تنظیمات شبکه شما است. این اطلاعات شامل آدرسIP، زیرشبکه، دروازه پیش‌فرض و سرور DNS می‌شود و همچنین اطلاعات مفیدی مانند نوع رابط مثل Ethernet یا Wi-Fi و مک آدرس رابط شبکه را نیز نمایش می‌دهد.

سوالات متداول

  •  ipconfig /all در چه زمینه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

این دستور از آی پی کانفیگ اطلاعات دقیقی در مورد همه آداپتورها، از جمله آی پی آدرس، زیر شبکه، دروازه پیش فرض، سرور DHCP و سرورهای DNS را نمایش می‌دهد.

  • تفاوت بین آی پی کانفیگ و آی پی آدرس چیست؟

آی پی کانفیگ یک دستور است که اطلاعات مربوط به تنظیمات شبکه را نشان می‌دهد، در حالی که آی پی آدرس یک شناسه است که به دستگاه‌ها در یک شبکه برای شناسایی و ارتباط اختصاص داده می‌شود.

  • فرق بین پروتکل‌های IPv4 و IPv6 در چیست؟

پروتکل IPv4 از آدرس‌های 32 بیتی استفاده می‌کند. درحالی که پروتکل IPv6 از آدرس‌های 128 بیتی استفاده می‌کند. IPv6 برای بهبود کمبودهای IPv4 ساخته شده است.

  • MAC Address چیست؟

آدرس MAC یک آدرس هگزادسیمال 12 رقمی است که به هر دستگاه متصل به اینترنت اختصاص داده می‌شود. این آدرس عمدتا به عنوان یک شناسه منحصر به فرد در طول ساخت دستگاه مشخص می‌شود.

منابع

  • https://petri.com/ipconfig-commands/

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 1 / 5. تعداد رأی ها : 1

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

IP شبکه ویندوز