ISDN

ISDN چیست؟ + تفاوت آن با سرویس های مشابه

فهرست مطالب

ISDN مخفف عبارت Integrated Services Digital Network می‌باشد و قادر است تا داده‌ها و صداها را به وسیله خطوط دیجیتنال منتقل نماید. ISDNها انواع مختلفی دارند؛ ولی در حالت کلی به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند.

  • BRI: مخفف Basic Rate Interface می‌باشد و در موارد خانگی و دفترها و سازمان‌های کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع ISDN دارای دو کانال B و D است که کانال B برای انتقال داده‌ها و صدا و کانال D برای سیگنال دهی و کنترل مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • PRI: این نوع ISDN برای سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد و حاوی 23 کانال B و یک کانال D در آمریکای شمالی (یا 30 کانال B و یک کانال D در اروپا) است. در Primary Rate Interface همانند BRI کانال‌های B برای انتقال داده‌ها و صوت و کانال D برای سیگنال‌دهی استفاده می‌شود.

تاریخچه ISDN

در حدود دهه 60 بیشتر افراد از شبکه‌های تلفنی آنالوگ استفاده می‌کردند با این حال نیاز به بهبود کیفیت و امنیت در این ارتباطات افراد را به سمت فناوری‌های دیجیتال هدایت کرد. در همین زمان‌ها بود که مفهوم ISDN ایجاد و بر سر زبان‌ها افتاد. بعد از مدتی سازمان‌های بین المللی استاندارد و اتحادیه بین‌المللی مخابرات بر روی این استاندارد کار کردند و هدف از آن ایجاد سیستم یکپارچه در راستای انتقال داده‌ها، صداها و ویدئوها بود. در اواخر دهه 80 استانداردهای اولیه ISDN منتشر شد. این استانداردها شامل مشخصات برای BRI و PRI بودند.

با گذشت زمان شرکت‌های مختلف در کشور‌های گوناگون ISDN را پذیرفته و به ارائه خدمات آن به مشتریان خود پرداختند. با گذشت زمان ISDN به عنوان یک گزینه برتر برای اتصال به اینترنت و انجام تماس‌های صوتی با کیفیت بالا محبوبیت پیدا کرد. این فناوری امکان استفاده از چندین سرویس به طور هم‌زمان را فراهم کرد که در آن زمان یک مزیت بزرگ بود.

نحوه عملکرد ISDN 

ISDN یک استاندارد برای انتقال داده‌ها، صوت و سرویس‌های دیگر از طریق خطوط تلفن است. این سیستم از کانال‌های B (برای انتقال داده و صوت) و کانال D (برای کنترل و سیگنال‌دهی) استفاده می‌کند. مشتریان از طریق دستگاه‌هایی مانند تلفن‌ها یا کامپیوترها به شبکه ISDN متصل می‌شوند. سیگنال‌های صوتی و داده از مشتری به NT1 می‌رسند که سیگنال‌ها را به فرمت دیجیتال تبدیل می‌کند. سپس این سیگنال‌ها از طریق شبکه ISDN به مقصد ارسال می‌شوند. NT2 (در برخی موارد) به عنوان مبدل شبکه برای مدیریت و توزیع سیگنال‌ها در داخل یک شبکه محلی استفاده می‌شود. به این ترتیب، ISDN به مشتریان امکان ارائه خدماتی مانند تماس‌های تلفنی با کیفیت بالا و اتصال به اینترنت با سرعت بیشتر از خطوط آنالوگ را می‌دهد.

شبکه ISDN

مزایای شبکه ISDN

استفاده از این شبکه مزایای زیادی دارد. مثل

  1. کیفیت انتقال بالا: شما با استفاده از ISDN می‌توانید میزان کیفیت را در ارائه پیام‌ها و داده‌های صوتی خود تا حد زیادی افزایش دهید.
  2. پایداری: داشتن پایداری بالا و نبود اختلالات در آن نسبت به خطوط آنالوگ.
  3. اتصال سریع: اتصال به این شبکه از مودم‌های آنالوگ سریع‌تر می‌باشد و به تبع سرعت اتصال به اینترنت و همچنین انتقال داده در آن بالا است.
  4. استفاده هم‌زمان: برقراری استفاده از سرویس‌های مختلف به وسیله یک خط تلفن.

معایب شبکه ISDN

این شبکه در کنار مزایای خود معایبی نیز دارد که برای مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. هزینه‌بربودن: راه‌اندازی و نگهداری از این شبکه هزینه بالایی دارد که برای مثال می‌توان به هزینه خطوط و تجهیزات مخابراتی و نرم‌افزارهای مرتبط اشاره کرد.
  2. محدودیت در سرعت: در مقایسه با فناوری‌های مدرن مثل فیبر نوری سرعت اتصال آن محدود است و نمی‌تواند سرعت‌های بالاتری را ارائه دهد.

تفاوت ISDN و DSL

هر دو این موارد از جمله فناوری‌های مختلف در انتقال داده‌ها به وسیله خطوط تلفن به حساب می‌آیند. در زیر به توضیح تفاوت‌های اصلی بین این دو فناوری می‌پردازیم.

ویژگی ISDN DSL
اتصالات دیجیتال دیجیتال
کانال‌های مورد استفاده کانال B و کانال D بهره گیری از طیف فرکانسی بالاتر از تلفن
قدیمی بودن یک فناوری قدیمی است. این فناوری مدرن و امروزی است.
هزینه‌ها (نصب و اشتراک ماهانه) بالا نسبت به ISDN هزینه کمتری دارد.
پایداری بالا به نوع DSL و همچنین شرایط خطوط بستگی دارد.
ابزار و تجهیزات مورد نیاز NT1 ،NT2، ترمینال آداپتور مودم DSL
محدودیت مکانی در برخی جاها ممکن است محدود باشد. در اکثر موقعیت‌های مکانی در دسترس است.

تفاوت ISDN با PSTN

همان‌طور که می‌دانید ISDN شبکه خدمات دیجیتال یکپارچه است و PSTN شبکه تلفن‌عمومی سوئیچ شده. این دو نوع شبکه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند که در اینجا به توضیح درباره آن‌ها می‌پردازیم.

ویژگی ISDN PSTN
نوع اتصال دیجیتال آنالوگ
کیفیت داده‌های صوتی انتقالی کیفیت بالا دارای نویز و تداخل
سرعت انتقال داده‌ها بالا پایین
کانال‌ها کانال B و D یک کانال صوتی
هزینه‌ها(راه اندازی و اشتراک ماهیانه) بالا پایین تر از ISDN
پایداری بالا وابسته به کیفیت خطوط آنالوگ
سهولت در پیکربندی نیازمند تخصص فنی پیکربندی بسیار آسان
سرعت برقراری اتصال بالا کند و نیازمند شماره گیری
محدودیت‌های مکانی محدود نامحدود

VoIP چیست؟

VoIP (پروتکل صدا از طریق اینترنت) یک فناوری مدرن برای انتقال صدا و تماس‌های تلفنی از طریق شبکه‌های اینترنتی و IP است. این فناوری به عنوان یک جایگزین محبوب و کارآمد برای ISDN (شبکه خدمات دیجیتال یکپارچه) شناخته می‌شود. در زیر ویژگی‌ها و مزایای آن را به عنوان جایگزین ISDN بررسی می‌کنیم.

VoIP از جمله فناوری‌های مدرن در انتقال صدا و تماس‌های تلفنی به وسیله شبکه‌های اینترنتی به حساب می‌آید. این فناوری با گذشت زمان به عنوان جایگزینی قدر برای ISDN شناخته شد. از جمله ویژگی‌های VoIP می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. کیفیت صوتی بسیار بالا: VoIP با بهره گیری از کدک‌های پیشرفته به فشرده سازی و انتقال صداها می‌پردازد. این امر منجر به افزایش کیفیت صدا و کاهش نویز می‌گردد.
  2. مقرون به صرفه بودن: ازآنجاکه به تجهیزات خاصی نیاز ندارد کم هزینه است و در کنار آن تماس‌های VoIP ارزان‌تر از تماس‌های ISDN است.
  3. مقیاس پذیری: این فناوری در همه جا به راحتی می‌تواند گسترش یابد و به وسیله آن می‌توان به آسانی تعداد خطوط و کاربران را افزایش داد.
  4. و…

تفاوت VoIP و ISDN

در این بخش به مقایسه میان VoIP و ISDN می‌پردازیم.

ویژگی ISDN VoIP
زیرساخت خطوط تلفن دیجیتال اینترنت و شبکه IP
هزینه‌ها (تماس و تجهیزات) هزینه بالا به ویژه در تماس‌های بین المللی.هزینه تجهیزات در آن نسبت به VoIP بالاتر است. هزینه‌های پایین علی الخصوص در تماس‌های از راه دور. هزینه تجهیزات نیز در آن پایین است.
انعطاف پذیری به زیرساخت‌های مخابراتی محدود است. بسیاربالا
نصب و راه‌اندازی نیازمند دانش تخصصی ساده و آسان
تأخیر نسبت به VoIP کمتر است. به کیفیت اتصال اینترنت بستگی دارد.

و در آخر

ISDN از جمله سیستم‌های ارتباطی است که در دهه 1980 معرفی شد. این سیستم به دنبال ارائه خدمات صوتی، تصویری و داده‌ای با کیفیت بالا از طریق خطوط تلفن دیجیتال استاندارد بود و با استفاده از سیگنال‌های دیجیتال به انتقال داده می‌پرداخت. این سیستم نسبت به خطوط آنالوگ کیفیت و سرعت بالاتری داشت. ISDN دارای انواع مختلفی است.

  1. BRI (Basic Rate Interface): که دارای دو کانال B برای انتقال داده و کانال D برای سیگنال دهی و کنترل است.
  2. PRI (Primary Rate Interface): شامل چیزی حدود 23 کانال B و یک کانال D است و معمولاً در محیط‌های تجاری بزرگ‌تر استفاده می‌شود.

استفاده ISDN مزایای و معایب زیادی دارد که برای مثال می‌توان به کیفیت صوتی بالا، اتصال سریع و در معایب به هزینه بالا، نیاز به تجهیزات خاص اشاره کرد. این فناوری هنوز در برخی از کاربردهای خاص استفاده می‌شود، اما با ظهور فناوری‌های جدیدتر، کاربرد آن کاهش یافته است.

سؤالات متداول

  • ISDN چیست؟

عبارت است از مجموعه‌ای از استانداردهای ارتباطی که به بهره گیری از سیگنال‌های دیجیتال برای انتقال داده‌ها، برقراری تماس و این دست از موارد می‌پردازد. ISDN قادر است تا مجموعه‌ای از صدا، ویدئو و داده را در یک خط ارائه کند و همچنین می‌توان چندین دستگاه را می‌توان به این خط متصل کرد.

  • آیا ISDN هنوز برای خرید در دسترس است؟

خیر. درصورتی‌که خطوط ISDN دارید همچنان می‌توانید از آن استفاده کنید، اما از سال 2020، دیگر نمی‌توانید خط جدید ISDN سفارش دهید.

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

VOIP شبکه