OpenSUSE

OpenSUSE چیست؟+ آشنایی کامل با اپن سوزه

فهرست مطالب

سیستم عامل لینوکس بیش از ۵۰۰ توزیع مختلف دارد. اما بیشتر آن‌ها کاربرد زیادی ندارند. سیستم‌های دبیان (Debian) و اوبونتو (Ubuntu) از مشهورترین سیستم عامل‌های توزیع لینوکس هستند. یکی دیگر از توزیع‌های آن سیستم عامل SUSE است که ابتدا باید با آن آشنا شویم سپس به طور جامع به نسخه متن باز آن یعنی OpenSUSE ‌می‌پردازیم.

سیستم عامل SUSE چیست؟

سیستم عامل SUSE یکی از توزیع‌های لینوکس می‌باشد که در سال ۱۹۹۴، یک شرکت آلمانی به همین نام آن را معرفی کرد که مخفف Software Und System-Entwicklung است. این سیستم با نام SUSE Linux Enterprise شناخته می‌شود (SLE). این سیستم علاوه بر کاربردهایی که در برنامه‌نویسی و حوزه‌ فناوری اطلاعات دارد، در موارد تجاری نیز کاربرد دارد. حال باتوجه به نوع نیاز و مصرف، می‌توان این سیستم‌ عامل را به چند صورت به کار برد.

  • اگر در حوزه سرور و اشتغال کاربرد داشته باشد، SUSE Linux Enterprise Server یا SLES.
  • اگر در زمینه دسکتاپ و امنیتی به کار رود، SUSE Linux Enterprise Desktop یا SLED.
  • اگر برای مواردی در زمان حاضر استفاده شود، SUSE Linux Enterprise Real -Time یا SLE RT.

پروژه‌ی OpenSUSE

همان‌طور که پیش‌تر توضیح دادیم، سیستم SUSE استفاده تجاری نیز دارد (Community Use). حال برای اینکه این در حوزه به کار برود، پروژه OpenSUSE آغار شد. اولین نسخه‌ی OpenSUSE در سال ۲۰۰۵ عرضه شد. شرکت SUSE Software Solutions GmbH برای اولین بار از این سیستم عامل رونمایی کرد. OpenSUSE در دو نسخه ارائه می‌شود.

  • نسخه OpenSUSE Leap
  • نسخه OpenSUSE Tumbleweed.

OpenSUSE Leap

این نسخه در واقع نسخه پایدار و قابل اعتماد OpenSUSE می‌باشد. از کاربرد‌های آن می‌توان به استفاده توسعه‌دهندگان در محیط‌های کاری نام برد. از این نسخه هم برای سرور هم برای دسکتاپ می‌توان استفاده کرد.

ویژگی‌های OpenSUSE Leap

در این بخش ویژگی‌های این نسخه را بررسی می‌کنیم.

  • پایداری: هرساله نسخه‌های جدیدی از OpenSUSE Leap ارائه می‌شود و این باعث می‌شود با هر به‌روزرسانی، بهبود یابد و پایداری آن بیشتر شود.
  • محیط‌های دسکتاپ: این نسخه از محیط‌هایی با تنوع زیاد مانند GNOME،XFCE و… استفاده می‌کند که این نشان‌دهنده انعطاف پذیری این نسخه است. هم‌چنین محیط‌های آن یکپارچه و بسیار بهینه شده هستند.
  • امنیت: همان‌طور که گفتیم، هر سال یک آپدیت جدید این نسخه عرضه می‌شود. این موجب می‌شود مشکلات آن کاهش یابد. مدل‌های امنیتی OpenSUSE، برای افزایش ایمنی، به اپلیکیشن‌ها کنترل دسترسی می‌دهد.
  • جامعه محور بودن: در سراسر جهان کسانی که به توسعه کد توسعه می‌پردازند، به راحتی می‌توانند با اطمینان خاطر از این نسخه بهره ببرند. توسعه‌ی این نسخه بسیار شفاف است و کار با آن را بسیار راحت می‌کند.
  • ابزار YaST: این ابزار که مخفف Yet another Setup Tool است، یک ابزار جامع و همه‌کاره است و تقریباً تمام کارهای OpenSUSE مانند مدیریت نرم‌افزار، پیکربندی سخت افزار و شبکه، گرافیک سیستم، ایمن سازی حتی آپدیت‌کردن برنامه و… همه توسط این ابزار انجام می‌گیرد. این برنامه بسیار قدرتمند است و سیستم بدون این ابزار هیج معنای خاصی نخواهد داشت.

OpenSUSE Tumbleweed

این نسخه، نسخه‌ی رولینگ OpenSUSE است؛ به این معنی که به‌روزرسانی‌های این نسخه به جای اینکه به‌صورت هرچند وقت یکبار آپدیت شوند، مداوم در حال به‌روز‌زسانی است. هرچند این آپدیت‌ها باید دائم در حال تست شدن باشند تا از سلامت آن‌ها اطمینان پیدا کرد. این نسخه از OpenSUSE برای کسانی مناسب است که همواره می‌خواهند سیستم‌شان به‌روز باشد و باگ کمتری داشته باشد.

ویژگی‌های OpenSUSE Tumbleweed

ویژگی‌های این نسخه عبارت است از:

  • به‌روز بودن: چون این نسخه دائماً در حال آپدیت شدن است، همراه به‌روز است و این موجب می‌شود که سیستم با مشکلات کمتری مواجه شود.
  • تحت آزمایش بودن: همان‌طور که قبلاً گفتیم، این نسخه در حال به‌روزرسانی است. برای همین باید این به‌روز‌رسانی‌ها تحت آزمایش قرار بگیرند تا از صحت آن‌ها مطمئن شد و سیستم مختل نشود.
  • پویا بودن: این نسخه بسیار پویاست و در حال توسعه‌یافتن است و با هر آپدیت، امنیت، انعطاف‌پذیری و… سیستم افزایش و باگ‌های آن کاهش می‌یابند.

سرور مجازی پویان آی تی با قابلیت پشتیبانی از سیستم‌های عامل مختلف، انتخابی مناسب برای کسب‌وکارها و فعالیت‌های آنلاین می‌باشد. این سرویس علاوه بر ارائه زیرساخت مطمئن، حلقه امنیتی و پشتیبانی برای اطلاعات و برنامه‌های شما را نیز فراهم می‌کند. اکنون می‌توانید با تهیه سرور مجازی از پویان آی تی، از این امکانات بهره‌مند شده و به کار خود ادامه دهید.

مزایای ‌OpenSUSE

برخی از ویژگی‌های این سیستم مزیت‌های آن محسوب می‌شود. در ادامه بقیه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

  • امنیت: در کل تمام نسخه‌های لینکوس از امنیت بالایی برخوردار هستند. سیستم OpenSUSE نیز از این قائده مستثنی نیست. با آپدیت‌هایی که برای این سیستم به وجود می‌‌آید می‌توان گفت امنیت سیستم درحال افزایش است.
  • نرم‌افزار‌های توانمند: این سیستم عامل از نرم‌افزارهای قدرت‌مندی استفاده می‌کند. هم‌چنین تنوع در این نرم افزارها باعث می‌شود که سیستم همیشه قدرت کافی برای اپلیکشن‌های خود داشته باشد.
  • متن باز بودن: مشخص است که OpenSUSE یک سیستم متن‌باز است؛ یعنی کاربر می‌تواند به کدها دسترسی داشته باشد و درصورت بروز مشکل، آن را به سرعت برطرف سازد.
  • اجتماعی بودن: این سیستم دارای جامعه‌ متنوع و فعال از توسعه‌دهنده‌گان و مشارکت‌کنندگان است که از این سیستم پشتیبانی می‌کنند و نرم‌افزارهای این سیستم را به‌روز ‌می‌کنند.
  • نصب راحت و کم حجم بودن: نصب این سیستم بسیار ساده و از وب‌سایت OpenSUSE قابل دریافت است. هم‌چنین برنامه‌ها و آپدیت‌های آن به دلیل حجم کمی که دارند، به راحتی می‌توان از این سیستم استفاده کرد.
سیستم عامل OpenSUSE

معایب OpenSUSE

این سیستم به نوبه‌ی خود معایبی دارد که در اینجا بررسی می‌کنیم:

  • پیچیدگی: در کل توزیع‌های لینوکس به دلیل این که امینت بالایی دارند، کد‌نویسی ‌آنها مشکل است. OpenSuse نیز به همین ترتیب است و هرچند که این سیستم ساده باشد چون پایه لینوکسی دارد، پیچیدگی‌هایی را به همراه دارد.
  • ریسکی بودن رولینگ: همان‌طور که گفتیم این سیستم همواره در حال به‌روز شدن است. ممکن است این آپدیت‌های پی‌در‌پی از تست به خوبی عبور نکنند و برای سیستم مشکل ایجاد کنند.
  • جامعه‌ی محدود: هرچند این سیستم جامعه‌ی فعال و پوپایی داشته باشد باز هم این امکان وجود دارد که نسبت به بقیه‌ی توزیع‌ها، به اندازه‌ی کافی پهناور نباشد.
  • هزینه‌های تجاری: هرچند که این سیستم تجاری است بازهم برخی از ارگان‌های تجاری، برای پشتیبانی هزینه‌های زیادی را به همراه داشته باشند.

و در آخر

سیستم عامل لینوکس بیش از ۵۰۰ توزیع دارد، اما محبوب‌ترین‌ها Debian و Ubuntu هستند. SUSE، یکی دیگر از معروف‌ترین‌هاست و دارای نسخه‌های تجاری (SLES، SLED، SLE RT) و متن‌باز (OpenSUSE) است. OpenSUSE در دو نسخه Leap (پایدار) و Tumbleweed (رولینگ) عرضه می‌شود. از ویژگی‌های OpenSUSE می‌توان به پایداری، امنیت، جامعه فعال و ابزار YaST اشاره کرد. اما پیچیدگی، ریسک رولینگ، جامعه محدود، و هزینه‌های تجاری از معایب آن‌ هستند.

سؤالات متداول

  • آیا OpenSUSE رایگان است؟

بله، OpenSUSE یک سیستم عامل متن‌باز است که به صورت رایگان در دسترس است.

  • OpenSUSE برای چه کارهایی مناسب است؟

OpenSUSE برای استفاده در سرورها، دسکتاپ‌ها، محیط‌های توسعه نرم‌افزار و حتی موارد تجاری و صنعتی مناسب است.

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رأی ها : 3

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

توزیع لینوکس لینوکس سیستم عامل