Public Cloud

Public Cloud: هر آنچه که باید بدانید

فهرست مطالب

امروزه طیف گسترده‌ای از راهکارها و استراتژی‌های ابری وجود دارند که کسب و کارها می‌توانند از آن‌ها به نفع خود استفاده کنند. این راهکارها انعطاف پذیر و مقیاس پذیرند و بسیار سریع. یکی از این راهکارها Public Cloud است.

Public Cloud از جمله روش‌هایی است که به شما اجازه می‌دهد به داده‌ها و اطلاعات خود دسترسی پیدا کنید بدون اینکه نیاز باشد هزینه زیر ساخت‌های نگهداری را پرداخت کنید و یا مسئول نگهداری آن‌ها باشید. به عبارتی شما بدون اینکه نیاز باشد هزینه استقرار و یا نگهداری سرور را در محلی پرداخت کنید فقط از مزایای رایانش ابری استفاده می‌کنید.

انواع مدل‌های ارائه خدمات در ابر عمومی: SaaS ،PaaS و IaaS

همان‌طور که از قبل گفتیم یکی از مزایای مهم این ابر انعطاف پذیری و چابکی آن است. در حال حاضر راهکارهای زیادی برای ایجاد و تحویل آن وجود دارد مثل:

  • SaaS: یک رویکرد رو به افزایش و محبوب برای ارائه نرم افزارها در سطح جهانی است که شما می‌توانید به صورت اینترنتی به آن دسترسی پیدا کنید و دیگر نگران موارد امنیتی و از دست دادن داده‌ها نباشید.
  • PaaS: با استفاده از این راه حل می‌توانید پلتفرم دلخواه خود را با یک کلیک، آن هم بدون نیاز به پیکربندی راه اندازی کنید. این پلتفرم به شما اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به سرمایه گذاری در زیرساخت‌های خصوصی به یک پلتفرم متناسب با همه نیازهایتان دسترسی پیدا کنید.
  • IaaS: شامل ارائه بلوک‌های سازنده یک زیرساخت ایمن در مقیاس وب است و می‌تواند با سازمان شما و نیازهایتان رشد پیدا کند. این زیرساخت کاملا مدیریت شده است و مقیاس پذیری و انعطاف پذیری‌های لازم برای بکاپ گیری‌ها و این دست از موارد را برای شما فراهم می‌کند.

مزایای Public Cloud

با استفاده از Public Cloud می‌توانید به این مزایا دست پیدا کنید:

  1. مقیاس پذیری: ابرهای عمومی مقیاس پذیری نامحدودی دارند. شما می‌توانید به راحتی و به سرعت مصرف منابع را بر اساس نیازها و تقاضا افزایش و یا کاهش دهید؛ بدون آنکه نگران تمام شدن ظرفیت باشید.
  2. مقرون به صرفه بودن: به این معنا که به جای اینکه نیاز به سرمایه گذاری هنگفت در سخت افزارها و نرم افزارها داشته باشید فقط برای همان منابعی که استفاه می‌کنید، هزینه پرداخت می‌کنید.
  3. افزایش تمرکز: با انتخاب این خدمات ارائه دهنده خدمات ابری وظیفه نگهداری، به روزرسانی و این دست از موارد را بر عهده دارد. این امر خیال شما را راحت‌تر می‌کند و می‌توانید تمرکز خود را بر موارد دیگری بگذارید و روی ارزش افزوده کار کنید.
  4. قابل اطمینان و پایدار: به این معنا که شما با دسترسی به جدیدترین سخت افزارها و نرم افزارها و اطمینان از به روز بودن‌ها از پایداری بالایی برخوردار خواهید بود.

امنیت Public Cloud

hack

یکی از مسائل مهمی که ذهن مشاغل را به خود درگیر می‌سازد موارد امنیتی است. ازآنجاکه در ابر عمومی یک فضا به صورت کامل در اختیار یک سازمان نیست این مسئله در ذهن افراد پیش می‌آید که آیا داده‌های آن‌ها ایمن است؟ حفظ امنیت داده‌ها یک عملیات دو طرفه است. به این معنا که هم ارائه دهنده باید در جهت حفظ امنیت تلاش کند و هم آن شرکت. مسئولیت‌های امنیتی به صورت مشترک میان ارائه دهنده و کاربران در قالب یک چارچوب مشخص می‌شود. مثلا این انتظار وجود دارد که ارائه دهنده مواردی مانند سخت افزارها و نرم افزارها، شبکه، ذخیره سازی و این دست از موارد را ایمن کند. در مقابل شرکت‌ها و سازمان‌ها نیز باید مسئولیت ایجاد و حفظ امنیت داده‌ها و بارهای کاری را بر عهده بگیرند.

نحوه عملکرد Public Cloud

Public Cloudها با اجاره خدمات محاسباتی، منابع را به صورت یکسان در اختیار کاربران قرار می‌دهد. اگر بخواهیم یک سری از جنبه‌های کلیدی رایانش Public Cloud را توضیح دهیم می‌توان گفت:

  1. دیتاسنترها: ببینید ارائه دهندگان ابر عمومی شبکه‌های گسترده‌ای از مراکز داده‌های فیزیکی دارند که در سراسر جهان وجود دارد. این مراکز داده دارای ابزارهای سخت افزاری و نرم افزار هستد که از خدمات ابر عمومی پشتیبانی می‌کنند.
  2. مجازی سازی: به این معنا که اجازه می‌دهد تا یک منبع فیزیکی به عنوان چند منبع مجازی میان کاربران مختلف توزیع شود.
  3. جمع آوری منابع: جمع آوری منابع و تخصیص آن‌ها بر اساس تقاضاهای کاربران. به عنوان مشتری، شما برای چیزی که استفاده می کنید، هزینه می‌پردازید.
  4. یکپارچه سازی API: ارائه کلود APIها که توسعه دهندگان می‌توانند از آن‌ها در برنامه‌های خود استفاده کنند. استفاده از API به کاربران اجازه می‌دهد تا عملکردی فراتر از منابع محاسباتی داشته و سازمان را یکپارچه کنند.
  5. قراردادهای خدمات: ارائه دهندگان Public Cloud به ارائه SLAها می‌پردازند که سطح مشخصی از خدمات، عملکرد و آپدیت را ضمانت می‌کند. SLAها علاوه بر ارائه جزئیات، معیارهای رایج قابلیت اطمینان و عملکرد را نیز تضمین می‌کنند تا کاربران بتوانند روند برنامه ریزی در زمینه‌های مختلف را انجام دهند.

مثال‌هایی از اجرای Public Cloud

اگر بخواهیم یک سری مثال‌ها از اجرای ابر عمومی بیان کنیم می‌توان گفت:

  1. تجارت الکترونیک: انعطاف پذیری و مقیاس پذیری باعث می‌شود تا Public Cloud برای تجارت الکترونیک به گزینه‌ای ایده‌ال تبدیل شود.
  2. ذخیره سازی: در صورتی که یک سازمان با داده‌های زیادی سر و کار داشته باشد ذخیره و نگهداری از این داده‌ها به دغدغه‌ای مهم برای آن‌ها تبدیل می‌شود. ابر عمومی با ارائه طیف گسترده‌ای از راهکارها برای ذخیره سازی منعطف و در عین حال مقرون به صرفه از داده‌های شما نگهداری می‌کند.
  3. کانتینرها: طراحی و ارائه راه حل‌های ابرعمومی برای مدیریت و سازماندهی کانتینرها آن هم بدون دردسر.
  4. محیط‌های Sandbox: این محیط‌ها کاملا ایزوله‌اند؛ شما می‌توانید پروژه مدنظر خود را ایجاد و بعد از آن به مرحله تولید منتقل کنید.

تفاوت بین ابر خصوصی، ابر ترکیبی و ابر عمومی

بگذارید پیش از اینکه به مقایسه بپردازیم در مرحله اول بدانیم هر کدام از این موارد چه هستند:

  1. ابر خصوصی: با انتخاب این ابر همه منابع ایزوله و در اختیار یک سازمان قرار خواهند داشت.
  2. ابرهیبریدی: ترکیبی از ابر خصوصی و عمومی است. با استفاده از ابر هیبریدی شما می‌توانید داده‌های خود را ذخیره و برنامه‌های خود را در چند محیط اجرا کنید. انتخاب این نوع از ابر به شما کمک می‌کند تا بتوانید منابع محاسباتی خود را تهیه، مقیاس و در نهایت به صورت متمرکز مدیریت نمایید.
  3. ابرعمومی: در آن سرویس‌های ابری توسط یک ارائه‌دهنده خدمات ابری میزبانی می‌شود و با مستاجرین دیگر به اشتراک گذاشته می‌شود.
موارد ابر عمومی ابر خصوصی ابر ترکیبی
منابع منابع بین چند کاربر به اشتراک گذاشته می‌شوند. منابع در اختیار یک سازمان مشخص قرار می‌گیرد. ترکیبی از ابر عمومی و خصوصی براساس نیاز است.
مدل پرداخت بر اساس میزان مصرف پرداخت انجام می‌شود. دارای مدل‌های قیمت‌گذاری متنوع شامل ترکیبی از مدل پرداخت عمومی (پرداخت به میزان مصرف) و خصوصی (قیمت ثابت) است و مدل‌های دیگر مانند پرداخت اشتراکی و مصرفی را نیز دارد.
مسئولیت اجرا ارائه‌دهنده خدمات شخص ثالث سازمان مشخص می‌تواند ترکیبی از هر دو باشد.
مقیاس‌پذیری و انعطاف‌پذیری مقیاس‌پذیری و انعطاف‌پذیری بیشتری دارد. پیش‌بینی‌پذیری و ثبات بیشتری دارد. ترکیبی از مقیاس‌پذیری و انعطاف‌پذیری هر دو ابر عمومی و خصوصی را به سازمان ارائه می‌دهد.
هزینه ارزان‌تر گران‌تر می‌تواند گران‌تر باشد، اما ممکن است براساس نیازها و شرایط سازمان ارزان‌تر نیز باشد.
دسترسی دسترسی برای عموم (از طریق اینترنت) محدود به یک سازمان خاص می‌تواند ترکیبی از هر دو باشد.

به صورت کلی ابر عمومی نسبت به ابر خصوصی سطح کنترل و امنیت کمتری دارد؛ ولی از مزایای بیشتر برخوردار است. شما با استفاده از ابر عمومی می‌توانید بدون خرید و نصب سخت افزارهای جدید ظرفیت را تغییر دهید. ابر هیبریدی یا ترکیبی، ترکیبی از راهکارهای ابر عمومی و خصوصی است که به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا از مزایای هر دو پلتفرم استفاده کنند.

چرا Public Cloud؟

ببینید امروزه تعداد زیادی از کسب و کارها از ابر عمومی به عنوان راهکاری مناسب برای مقیاس بندی منابع بر اساس میزان تقاضایی که دارند استفاده می‌کنند بدون اینکه نیاز به تهیه زیرساخت‌های فیزیکی داشته باشند. برای این موضوع ابر عمومی گزینه‌ای است که می‌تواند به نیازها به بهترین شکل پاسخ دهد. داده‌های ذخیره شده در ابر عمومی بکاپ گیری می‌شوند و از هر مکانی قابل دسترسی هستند. شما با انتخاب ابر عمومی می‌توانید در هزینه‌های خود صرفه جویی کنید. مثلا:

  1. ازآنجا که در صورت نیاز افراد می‌توانند به منابع مبتنی بر ابر دسترسی پیدا کنند و هزینه آن‌ها را بپردازند. پس در هزینه‌های شما در خرید تجهیزات صرفه جویی می‌کند.
  2. علاوه بر آن شما دیگر نیازی به پرداخت هزینه‌های گزاف برای نگهداری از تجهیزات نخواهید داشت و این هزینه‌ها به ارائه دهنده خدمات ابری منتقل می‌شود.

اگر به دنبال سرویسی با هزینه مناسب و مقیاس پذیر هستید.

یا می‌خواهید تاخیر کم و پایداری بالا را برای توسعه و اجرای پروژه‌های خود تجربه کنید. سرور مجازی کلود هتزنر انتخابی هوشمندانه برای شماست.

سوالی دارید؟ از طریق تیکت با ما در ارتباط باشید.

جمع بندی

در این محتوا به توضیح درباره Public Cloud پرداختیم. گفتیم ابر عمومی از جمله مدل‌های فناوری اطلاعات است که در آن خدمات و زیرساخت‌های محاسباتی توسط ارائه دهنده مدیریت و با سازمان‌های مختلف از طریق اینترنت به اشتراک گذاشته می‌شود. استفاده از ابر عمومی مزایای زیادی را برای شما به همراه دارد که برای مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. خوش قیمت بودن آن
  2. به روزرسانی خودکار نرم افزارها
  3. دسترسی آسان از هر جای دنیا به منابع و برنامه‌ها

در کنار این مزایا یک سری محدودیت‌ها و معایب نیز وجود دارد که بایستی به آن‌ها نیز توجه کرد مثل:

  1. نگرانی‌های امنیتی و حفظ حریم خصوصی افراد
  2. کنترل محدود بر زیرساخت‌ها و منابع
  3. وابستگی به اتصال به اینترنت برای دسترسی

امیدواریم خواندن این مقاله برای شما مفید باشد. در صورت داشتن هر گونه سوال، انتقاد و پیشنهاد با ما در ارتباط باشید و ما را در مسیر بهترشدن یاری دهید.

سوالات متداول

  • آیا می توان هم از ابر عمومی و هم از ابر خصوصی استفاده کرد؟

بله، راه حل شما در این زمینه ابر ترکیبی است. شما می‌توانید با استفاده از ابر ترکیبی به نیازهای خود به بهترین شکل پاسخ دهید. (شما با استفاده از ابر ترکیبی می‌توانید داده‌ها را ذخیره و برنامه‌های خود را در محیط‌های مختلف اجرا کنید. همچنین می‌توانید منابع محاسباتی خود را به صورت متمرکز تهیه، مقیاس و مدیریت نمایید.)

  • آیا می‌توان یک ابر خصوصی را در Public Cloud اجرا کرد؟

بله، شما می‌توانید یک ابر خصوصی مجازی را در زیرساخت‌های ابر عمومی مستقر کنید. این محیط ایمن و ایزوله است که در آن کاربران می‌توانند به اجرای کد بپردازند، وب سایت‌ها را میزبانی و داده‌ها را ذخیره و در کل امنیت و کنترل بیشتری را به شما را ارائه دهند.

منابع

  • https://www.geeksforgeeks.org/public-cloud-vs-private-cloud-vs-hybrid-cloud/
  • https://www.vmware.com/topics/public-cloud
  • https://www.ovhcloud.com/en/public-cloud/what-public-cloud/

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

Cloud