آشنایی با استانداردهای شبکه بی سیم
شبکههای بی سیم همانند شبکههای کابلی از استانداردهایی برخوردار هستند. در این بخش قصد داریم تا به توضیح درباره استانداردهای شبکه بی سیم بپردازیم. پس تا انتها همراه ما باشید.
اهمیت استفاده از شبکههای بی سیم
شبکههای بی سیم نقش مهمی را برقراری ارتباطات مدرن بر عهده دارند شما با استفاده از این شبکهها میتوانید به برقراری ارتباط در هر لحظه از زمان و در هر مکان بپردازید و در سطح گستردهای به برقراری ارتباط بپردازید. شبکههای وایرلس این امکان را برای شما فراهم میآورند تا بتوانید با دستگاههای مختلف به اینترنت وصل شوید و از خدمات مختلف استفاده نمایید.
موارد دیگری مثل سطح پوشش دهی وسیع، داشتن کاربردهای مختلف در زمینههای گوناگون و خیلی موارد دیگر از جمله دلایل اهمیت شبکههای بی سیم به حساب میآید.
معماری شبکه بیسیم
معماری این شبکه مثل دیگر موارد از لایههای متعددی تشکیل شده است که هرکدام از آنها وظایف خاص خود را دارند. در لایه فیزیکی دادهها به وسیله امواج رادیویی منتقل میشوند. لایه دوم این امواج به بستههای داده تقسیم میشوند و به آنها مک آدرس میدهد. در لایه شبکه مسیریابی میان شبکهها انجام میشود.
لایه حمل و نقل از پروتکلهای مختلفی برای ارسال دادهها استفاده میکند و در نهایت در لایه کاربردی مجموعهای از برنامهها و سرویسها وجود دارد که امکان برقراری ارتباط با شبکههای وایرلس را فراهم میآورد.
مجموعهای از این لایهها منجر میشوند تا کاربران بتوانند به شکلی مؤثر به برقراری ارتباط بپردازند.
استاندارد 802.11 چیست؟
از جمله استانداردها برای شبکه بی سیم به حساب میآید که توسط انجمن IEEE تعریف شده است. این استاندارد شامل مجموعهای از پروتکلها است که از آنها برای ارتباطات وایرلس استفاده میشود. این استاندارد پیوسته در حال آپدیت و بهروزرسانی است و نسخههای متعددی دارد که به توسعه و بهبود شبکههای بی سیم کمک کرده و امکان برقراری ارتباطات را با سرعتی بالاتر و پایداری قابل قبولتر فراهم میآورد.
انواع استانداردهای شبکه بی سیم
در این بخش به توضیح جامع درباره انواع این استانداردها میپردازیم.
IEEE 802.11a
از جمله استانداردهای شبکه وایرلس است که در سال 1999 معرفی شد. این استاندارد دارای ویژگیهایی است که به آنها اشاره میکنیم.
- استفاده از فرکانس 5 گیگاهرتز که به کاهش تداخل با دیگر دستگاههایی که از فرکانس های 2.4 استفاده میکنند کمک میکند.
- داشتن سرعت انتقال دادههای بالا.
- بهره گیری از مدولاسیون OFDM که به افزایش کارایی و همچنین مقاومت در برابر تداخلها کمک میکند.
- پوشش دهی کمتر نسبت به استانداردهای 2.4 گیگاهرتز.
- و…
IEEE 802.11b
از جمله استانداردهای شبکه بی سیم به حساب میآید که در سال 1999 معرفی گشت در این استاندارد از فرکانس 2.4 گیگاهرتز استفاده میشود و به صورت عمومی در دسترس قرار دارد. سرعت انتقال دادهها در این استاندارد 11 مگ بر ثانیه است که نسبت به استاندارد اولیه 802.11 افزایش یافت.
این استاندارد ازآنجا که از قیمت پایینتری برخوردار است به سرعت در بازار مورد استفاده و اقبال عموم قرار گرفت.
IEEE 802.11g
استاندارد IEEE 802.11g در سال 2003 معرفی شد و از فرکاننس 2.4 گیگا هرتز استفاده میکند. سرعت انتقال دادهها در این استاندارد نسبت به 802.11b بالاتر است. استاندارد مدولاسیون استفاده شده در این استاندارد OFDM است که به بهبود سرعت انتقال دادهها و کارایی آن کمک میکند. در کنار آن با ارائه قابلیت پشتیبانی از مدولاسیون CCK میتواند با 802.11b سازگار باشد.
شما میتوانید از این استاندارد در خانهها و محیطهای کار کوچکتر استفاده نمایید.
IEEE 802.11n
این استاندارد که در سال 2009 معرفی شد از هر دو فرکانس 2.4 و 5 گیگاهرتز پشتیبانی میکند که منجر به کاهش تداخلها و همینطور افزایش انعطاف پذیریها میگردد. سرعت انتقال دادهها دراین استاندارد نسبت به موردهای قبلی بسیار بالاتر است. موارد دیگری مثل بهره گیری از تکنولوژیهای جدید که سرعت و پوشش شبکه را افزایش میدهد در کنار سازگاری بالای آن با استانداردهای قبلی و خیلی موارد دیگر از ویژگیهای فلان است.
در کل IEEE 802.11n با ارائه سرعت و پوشش وسیعتر آن کارایی بالاتری نسبت به استانداردهای قبل از خود دارد و با پشتیبانی از هر دو باند فرکانسی گفته شده میتواند نیازهای کاربران را پاسخ دهد.
IEEE 802.11ac
در IEEE 802.11ac از فرکانس 5 گیگاهرتز استفاده میشود که به کاهش تداخل با دیگر دستگاهها با فرکانسهای مختلف کمک می کند. سرعت انتقال دادهها در این استاندارد در حدود 1.3 تا 3.5 گیگابایت بر ثانیه است. پهنای باند آن متغیر لست و میتواند امکان انتقال دادهها را با سرعت بالاتر فراهم میآورد.
در کنار آن با بهره گیری از تکنولوژیهای مختلف میتوان دادهها به صورت همزمان به دستگاههای مختلف ارسال کرد. پشتیبانی از استانداردهای قبلی و خیلی موارد دیگر از جمله ویژگیهای این استاندارد است. استفاده از IEEE 802.11ac این امکان را برای شما فراهم میآورد تا بتوانید از پهنای باند وسیعتری استفاده و نیازهای کاربران را با سرعت بالاتری پاسخ دهید.
IEEE 802.11ax
از جمله جدیدترین استانداردهای شبکه وایرلس است که با نام Wi-Fi 6 نیز شناخته میشود. دارای ویژگیهای زیادی است. مثلاً
- پشتیبانی از فرکانسهای 2-4 و 5 گیگاهرتز.
- داشتن سرعت بالای انتقال نسبت به استانداردهای قبلی
- بهره گیری از تکنولوژی OFDMA که این امکان را فراهم میآورد تا کانالها را به واحدهای کوچ تر تقسیم کرد و به این وسیله کارایی شبکه را بهبود ببخشد.
- ارسال و دریافت دادهها به صورت همزمان از دستگاههای متعدد.
- سازگاری با استاندارهای قبلی.
- کاربردهای گسترده در زمینههای مختلف مثل بازیهای آنلاین، اینترنت اشیا (IoT) و انتقال دادههای بزرگ.
- و…
IEEE 802.11ad
IEEE 802.11ad که به عنوان WiGig نیز شناخته میشود از فرکانس 60 گیگاهرتز استفاده میکند و به تبع سرعت انتقال بسیار بالایی نیز دارد. ارائه پهنای باند مناسب که منجر به انتقال سریع دادهها نیز میگردد. این استاندارد به علت سرعت بالا و تأخیر کم آن در مواردی مثل واقعیت مجازی مورد استفاده قرار میگیرد.
IEEE 802.11ay
نسل بعدی WiGig است و بر پایه استاندارد IEEE 802.11ad استوار است؛ ولی بهبودهایی نیز یافته است. IEEE 802.11ay با ارائه سرعت بالا و تأخیر کم و با استفاده از فرکانس 60 گیگاهرتز و بهره گیری از تکنولژیهای پیشرفته میتواند نیازهای کاربران را به خوبی برآورده کند.
اگر به دنبال دسترسی با سرعت و قدرت بالا هستید، اگر میخواهید دادهها و اطلاعاتتان از امنیت بسیار بالایی برخوردار باشند و از امکانات به شکل نامحدودی استفاده کنید سرور اختصاصی پویان آی تی انتخابی مناسب برای شما است. با خریداری سرور اختصاصی پویان ای تی شما میتوانید در کنار استفاده از همه امکانات عنوان شده از پشتیبانی دائمی و مانیتورینگ برای اطمینان از عملکرد سرور بهرهمند شوید.
- سرور اختصاصی پویان آی تی یک تیر و چند نشان !
کاربردهای استفاده از استاندارهای شبکه بی سیم
این نوع از استانداردها ازآنجا که از مزایا و انعطاف پذیری بالاتری برخوردارند در زمینههای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. مثلاً
در راستای برقراری ارتباط میان دستگاههای مختلف و اینترنت.
استفاده در شبکههای تجاری و اداری در راستای برقراری ارتباط میان کارکنان، ارائه کنفرانسها و این دست از موارد.
برقراری ارتباط بی سیم میان اساتید و دانشجویان در محیطهای آموزشی و همچنین برگزاری آموزشهای آنلاین و این دست از موارد.
دستگاههای مانیتورینگ در بیمارستانها.
و…
و در آخر
استانداردهای شبکه بی سیم عبارتاند از مجموعهای سرویسها و پروتکلها که در راستای دسترسی به فضای اینترنت مورد استفاده قرار میگیرند. در این مقاله سعی کردیم تا شما با را با استانداردهای شبکه آشنا سازیم و اطلاعاتی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم. امیدواریم این محتوا توانسته باشد به سؤالات شما پاسخ دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر به وبلاگ پویان آی تی مراجعه نمایید و نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.
سؤالات متداول
پروتکلهای امنیتی برای شبکههای وایرلس کداماند؟
مواردی مثل WEP، WPA، WPA2 و WPA3 از جمله پروتکلهای امنیتی برای شبکههای بی سیم هستند که از آنها در رمزگذاری و دفاع در برابر حملات استفاده میشود.
چه تفاوتهایی بین استانداردهای شبکههای بی سیم وجود دارد؟
تفاوتهایی در زمینههای مختلف مثل سرعت انتقال دادهها، فرکانس، قابلیتها و این دست از موارد. به طور کلی، استانداردهای جدیدتر Wi-Fi سرعت بیشتر، پوشش بهتر و کارایی بهتری را ارائه میدهند.
به این مقاله امتیاز دهید!
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0
هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!
اولین دیدگاه را اضافه کنید.