DSL

آشنایی با اینترنت DSL به زبانی ساده

فهرست مطالب

در عصر امروز، به ندرت پیش می‌آید که کسی کلمه “اینترنت” به گوشش نخورده باشد. در همین لحظه، میلیاردها نفر در حال استفاده از اینترنت هستند. زمانی  تحولی بزرگ که در زمینه اینترنت ایجاد شد، که اینترنت DSL به دنیا عرضه شد. Digital Subscriber Line یا خط اشتراک دیجیتال نوعی از اتصال اینترنتی است که به‌وسیله کابل کواکسیال به خط تلفن وصل می‌شود و داده‌های را با سرعت خارق‌العاده‌ای جابه‌جا می‌کند. DSL در محدوده فرکانس صدا عمل می‌کند. فرکانس بین  0-4 کیلوهرتز، فرکانس محدوده استفاده تلفن است. خارج این بازه، DSL کار می‌کند. به همین دلیل، استفاده تلفن و DSL به طور هم‌زمان، تداخلی در هیچ‌کدام ایجاد نمی‌کند. در ادامه بیشتر اینترنت DSL را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

انواع اینترنت DSL

DSL از نظر تقارن به دو دسته متقارن و نامتقارن تقسیم می‌شود که در اینجا به توضیح درباره آن‌ها می‌پردازیم.

ADSL

ADSL یا Asymmetrical Digital Subscriber Line نوع نامتقارن DSL است. دلیل اینکه به آن Asymmetric یا نامتقارن می‌گویند این است که برای بارگیری و بارگذاری (Downstream and Upstream) داده‌ها دو سرعت متفاوت ارائه می‌دهد. تقریباً می‌شود گفت که سرعت دانلود 4 برابر سرعت آپلود در ADSL می‌باشد. اکثر کاربران اینترنت خواهان سرعت دانلود بیشتر هستند، بنابراین ADSL محبوب‌ترین نوع DSL است و برای مصارف عمومی و خانگی بسیار مرسوم است.

VHDL

نوع دیگری از ADSL نیز وجود دارد که سرعت بیشتر و بازدهی بهتری نسبت به ADSL ارائه می‌دهد که Very-high-bit-rate Digital Subscriber Line یا VHDL نام دارد. اما به دلایلی این نوع اتصال اینترنت کمتر کاربرد دارد.

  • VHDL به دلیل سرعت و بازدهی بالایی که دارد، نیازمند زیرساخت‌های نسبتاً پیشرفته است؛ بنابراین همیشه در دسترس نیست.
  • ADSL محدوده بسیار وسیع‌تری را نسبت به VHDL پوشش می‌دهد.
  • چون VHDL خدمات وسیع‌تر ارائه می‌دهد و زیربناهای بیشتر لازم دارد، هزینه‌های آن به‌مراتب بالاتر است.
  • این امکان وجود دارد که خط اینترنت VHDL در برخی از مکان‌ها ضعیف عمل کند.

RADSL

RADSL یا Rate-Adaptive Digital Subscriber Line نوعی از تکنولوژی ADSL است که به طور خودکار سرعت انتقال داده‌های خود را بر اساس کیفیت خط تلفن تنظیم می‌کند. به این معناست که می‌تواند عملکرد را بهینه کند تا سرعت اینترنت، به بهترین حالت ممکن برای شرایط فعلی خط ارائه شود. در واقع می‌توان گفت که سرعت خود را با توجه ‌به خط تلفن و شرایط، تطبیق می‌دهد. بنابراین سرعت مشخصی ندارد.

ADSL بیشتر از RADSL در بین کاربران استفاده می‌شود. دلایل آن به این صورت است:

  • ADSL به دلیل اینکه از همان ابتدا عرضه شد، به‌سرعت توانست با تکنولوژی‌های روز منطبق شود.
  • متقاضیان اینترنت بیشتر با ADSL آشنایی دارند؛ بنابراین تقاضا برای این نوع اینترنت بالا است.

SDSL

Symmetrical Digital Subscriber Line یا SDSL نوع متقارن DSL است. در SDSL سرعت دانلود و آپلود باهم یکسان است. به همین دلیل مناسب مواردی است که سرعت آپلود یا بارگذاری بیشتری لازم دارند. SDSL در ویدئوکنفرانس‌ها، استریم کردن بازی‌ها و… کاربرد دارد که به‌ سرعت آپلود بالا زیاد نیاز دارد.

HDSL

HDSL یا High-bit-rate Digital Subscriber Line، شبیه به VDSL است، اما از ساختاری متقارن برای ارسال و دریافت داده استفاده می‌کند. به این معنی که هر دو سمت ارتباط، یعنی هم سرعت دانلود و هم سرعت آپلود، با یک سرعت یکسان عمل می‌کنند. این مورد ممکن است برای کاربرانی که نیاز به ارسال و دریافت داده با سرعت بالا دارند، بسیار مهم باشد زیرا از دیدگاه عملکرد ارتباطات، ارتباط دوطرفه همزمان و با سرعت یکسان، از مزایای این تکنولوژی است.

SHDSL

SHDSL یا Symmetric High-bit-rate Digital Subscriber Line نیز نوع بهبودیافته HDSL است که سرعت بارگذاری و دانلود یکسانی را بر روی خطوط تلفن ارائه می‌دهد که سریع‌تر از آنچه مودم معمولی DSL می‌تواند فراهم کند.

DSL Work

تکنولوژی‌های دیگر

به‌ غیر از اینترنت DSL، روش‌ها و تکنولوژی‌های دیگری نیز برای برقراری اتصال به اینترنت به کار می‌روند. مثل:

  • اینترنت کابلی

از خطوط تلویزیون کابلی برای ارائه اینترنت با سرعت بالا استفاده می‌کند و مانند DSL از کابل کواکسیال استفاده می‌کند که برای دانلود با سرعت بالا مناسب است؛ اما همچنان نسبت به DSL سرعت کمتری دارد. اینترنت کابلی در شهرها و حومه‌های آن رایج است، اما سرعت آن ممکن است هنگامی که بسیاری از افراد در در یک منطقه به طور هم‌زمان به آن متصل شوند، کاهش یابد.

  • اینترنت فیبر نوری

اطلاعات را به‌وسیله کابل فیبر نوری ارسال می‌کند. در میان همه تکنولوژی‌های موجود، بیشترین سرعت ممکن به فیبرهای نوری تعلق دارد و برای مصارفی که به سرعت خیلی زیادی نیاز دارند مناسب است. ولی ممکن است همه‌جا در دسترس نباشد.

  • اینترنت ماهواره‌ای

افراد از طریق ماهواره‌هایی که در مدارها به دور کره زمین می‌چرخند، به اینترنت متصل می‌شوند و بیشتر برای مناطق دورافتاده کاربرد دارد. سرعت‌ این تکونولوژی ممکن است کمتر از بقیه موارد باشد و به دلیل فاصله زیاد تا ماهواره‌ها در انتقال داده تأخیر وجود داشته باشد.

  • اینترنت تلفن همراه (4G/5G)

اینترنت از طریق آنتن تلفن همراه فراهم می‌شود. هرچقدر که تلفن همراه به آنتن اصلی نزدیک‌تر باشد، سرعت آن نیز بیشتر است. خارج از این محدوده، سرعت کاهش می‌یابد. در کل عوامل متعددی در سرعت این اینترنت دخالت دارند. مثلاً تعداد افرادی که هم‌زمان از این اینترنت استفاده می‌کنند. با قرار دادن چندین آنتن اصلی در یک محدوده وسیع، اینترنت تلفن همراه تقویت می‌شود و کاربران قادر هستند حتی در حال حرکت کردن هم از آن استفاده کنند.

  • اینترنت Dial-Up

از یک خط تلفن و یک مودم برای اتصال به اینترنت استفاده می‌کند. این تکنولوژی نسبت به سایر فناوری‌ها بسیار کندتر است و حداکثر سرعت آن تا 56 کیلوبایت بر ثانیه می‌رسد. اینترنت Dial-Up اکنون به‌ندرت استفاده می‌شود؛ زیرا گزینه‌های سریع‌تر به طور گسترده در دسترس هستند.

سرور اختصاصی پویان آی تی با سرعت بی‌نظیر، امنیت بالا و امکان ارتقا، بهترین گزینه برای اطمینان از عملکرد بی‌نقص و مقیاس‌پذیری شماست. این سرورها باعث می‌شوند که تجربه‌ی شما از ارتباط با اینترنت بهبود یابد و به شما امکان پذیرش تعداد زیادی از کاربران را می‌دهد.

مزایای DSL

در این بخش به برخی از مزیت‌های DSL می‌پردازیم.

  • به صرفه بودن: DSL اغلب ارزان‌تر از خدمات اینترنت کابلی یا فیبر نوری است که آن را به انتخابی مناسب برای مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارهای کوچک تبدیل می‌کند.
  • سازگاری: خدمات DSL می‌توانند به وسیله خطوط تلفن موجود استفاده شوند و نیاز به نصب زیرساخت جدید را به حداقل می‌رسانند.
  • حریم خصوصی: برخلاف اینترنت کابلی، اتصالات DSL به طور معمول به یک مشترک اختصاص دارند که می‌تواند حریم خصوصی و امنیت را افزایش دهد.

معایب DSL

DSL نیز دارای نقص‌هایی است که در اینجا بررسی می‌کنیم.

  • محدودیت‌های سرعت: سرعت‌های DSL به‌طورکلی کمتر از کابل و فیبر نوری بوده و برای مصارفی که به سرعت بالا نیاز دارند مناسب نیست. همچنین چون محدودیت مکانی نیز دارد، باعث می‌شود که سرعت در نواحی دورتر کمتر شود.
  • رقابت برای پهنای باند: پهنای باند اینترنت بین کاربرانی که در یک ناحیه و همسایگی یکسان هستند، به اشتراک گذاشته می‌شود؛ بنابراین سرعت‌ ممکن است در مواقعی که افراد بسیار زیادی از اینترنت استفاده می‌کنند و به طور هم‌زمان آنلاین هستند، نوسان پیدا کند.
  • تخریب سیگنال: از آنجا که با گذشت زمان خطوط تلفن دچار فرسایش می‌شوند، این امر می‌تواند بر روی کیفیت سیگنال‌ها اثر نامطلوب گذاشته و مشکلاتی را به همراه بیاورد.

و در آخر

امروزه اینترنت جزئی از زندگی روزمره شده است و تقریباً همه‌ با آن آشنا هستند. اینترنت DSL یا Digital Subscriber Line، یک فناوری اتصال به اینترنت است که از خطوط تلفن استفاده می‌کند. با این فناوری، داده‌ها با سرعت بالا جابه‌جا می‌شوند. DSL به دو نوع تقسیم می‌شود:

  1. ADSL برای سرعت دانلود بیشتر.
  2. SDSL که سرعت یکسانی در دانلود و آپلود دارد.

این فناوری معمولاً ارزان‌تر و سازگارتر با خطوط تلفن موجود نسبت به دیگر فناوری‌ها است، اما امکان دارد سرعت آن در مناطق دورتر از مرکز شهر کاهش یابد و با سایر کاربران در ناحیه به اشتراک گذاشته شود.

سؤالات متداول

  • علاوه بر DSL چه فناوری‌هایی برای اتصال به اینترنت وجود دارد؟

فناوری‌های زیادی برای اتصال به اینترنت وجود دارد که برای مثال می‌توان اینترنت کابلی، فیبر نوری، ماهواره‌ای، تلفن همراه (4G/5G) و Dial-Up را نام برد.

  • استفاده از DSL چه مزایایی دارد؟

قیمت مناسب‌تر نسبت به فناوری‌های دیگر، سازگاری با خطوط تلفن موجود، حفظ حریم خصوصی و امنیت بیشتر نسبت به اتصالات کابلی از مزایای DSL هستند.

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

اینترنت