اقدامات لازم پس از خرید هاست

اقدامات لازم پس از خرید هاست

فهرست مطالب

خرید هاست را می‌توان یکی از اولین کارها در راه اندازی وب سایت دانست. اما انجام یک سری کارها و تنظیمات بعد از خرید اهمیت بیشتری از خرید هاست دارد. زیرا اگر تنظمیات را به درستی پیکربندی نکنید، عملکرد سایت در همه جنبه‌ها کاهش خواهد یافت و نیتجه دلخواه حاصل نخواهد شد.

در این مقاله، تمام کارهایی که بعد از خرید هاست باید انجام دهید را بیان خواهیم کرد. از تنظیمات DNS و پیکربندی دامنه گرفته تا بهینه‌سازی SEO و تنظیمات پشتیبان‌گیری، هرچیزی که برای پایداری سایت ضروری است. پس اگر می‌خواهید وب سایتی موفق و پایدار داشته باشید، این مقاله را تا انتها بخوانید.

تنظیمات DNS و پیکربندی دامنه

اتصال دامنه به هاست و انجام تنظمیات DNS اولین کاری است که باید انجام دهید. DNS آدرس دامنه سایت شما را به آی پی هاست متصل می‌کند تا کسی آدرس دامنه را سرچ کرد، اطلاعات سایت شما را مشاهده کند.

  • تنظیم DNS برای اتصال دامنه به هاستینگ: برای اتصال دامنه به هاست، اول از همه باید DNSها را در تنظیمات دامنه وارد کنید. پس از خرید هاست یک‌سری DNS اختصاصی در اختیار شما قرار می‌گیرد که آن‌ها را در تنظیمات دامنه وارد می‌کنید. اتفاقی که می‌افتد این است که با تنظیم DNS، سرویس ارائه دهنده دامنه متوجه می‌شود که هاست را به دامنه متصل کند.
  • بررسی و اعمال تنظیمات درست برای جلوگیری از مشکلات در دسترسی به سایت: دومین کار بررسی صحت اتصال بین دامنه و هاست است که تنظیمات به درستی اعمال شده باشند. البته با وجود اعمال تنظمیات درست بازهم ممکن است تا 24 ساعت طول بکشد تا اتصال صورت گیرد، پس اگر قبل از 24 ساعت دامنه را سرچ کردید و اطلاعات هاست را ندید، نگران نباشد.

ساخت وب‌ سایت و طراحی صفحات اصلی

بعد از اینکه دامنه را به هاست متصل کردید و 24 ساعت گذشت. اکنون وقت طراحی سایت و آپلود محتوا است. این بخش مهم‌ترین بخش برای موفقیت وب سایت شما است. زیرا هر چه قدر وب سایت شما زیباتر و کاربر پسندتر باشد، در دنیای وب موفق‌تر خواهید بود. در ادامه نکاتی را در این باره بیان خواهیم کرد:

  • انتخاب و شخصی‌سازی قالب سایت: اگر از سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس می‌خواهید استفاده کنید، وردپرس قالب‌های متنوع و زیبایی دارد هم به‌صورت رایگان و هم پولی که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. قالبی که انتخاب می‌کنید، حتما متناسب با موضوع وب سایت شما باشد مثلا اگر وب سایت در زمینه فروش گل و گیاه است، بهتر است به جای قالب فروشگاهی عمومی از قالب فروشگاهی مخصوص گل و گیاه استفاده کنید. بعد از انتخاب قالب نیاز است تا آن را شخصی سازی کنید، مثل تغییر نام و لوگو و توضیحات فوتر و سایر بخش‌ها.
  • طراحی صفحات اصلی سایت (درباره ما، تماس با ما، خدمات): در این مرحله، باید صفحات اصلی سایت را طراحی کنید. صفحات مانند “درباره ما”، “تماس با ما” و “خدمات” صفحاتی بسیار مهمی هستند که به کاربران می‌گویند شما که هستید. همیشه باید محتوای این صفحات را به روز کنید مثل سابقه فعالیت تا اطلاعات اشتباه باعث سوء تفاهم نشود. در صفحه “تماس با ما” چندین روش برای تماس قرار دهید تا مخاطبان از هر روشی که راحت‌تر بودند با شما تماس بگیرند.
  • تولید و آماده‌سازی محتوا: بعد از شخصی سازی همه صفحات وقت تولید محتوا است. تولید محتوا مهم‌ترین قسمت است که شما را در عرصه‌ای رقابت نمایان می‌کند. هرچقدر محتوای بهتر و کاربردی‌تر تولید کنید، جایگاه بالاتری در موتورهای جستجو داشته و کاربران بیشتری تمایل به خرید از محصولات شما خواهند داشت.

پشتیبان‌گیری از سایت برای حفاظت از داده‌ها

برای حفظ اطلاعات سایت، پشتیبان‌گیری مهم‌ترین کار است. وب سایت شما ممکن است به دلایل مختلف مانند حملات سایبری، اشتباه کارمندان و یا حتی مشکلات سرور، اطلاعات خود را از دست بدهد به همین دلیل بهتر است یک سیستم پشتیبان‌گیری منظم داشته باشد و مثلا هر هفته یا هر ماه از وب سایت خود فایل بکاپ تهیه کنید تا دچار مشکل نشوید.

  • تنظیمات برای گرفتن نسخه پشتیبان خودکار و دستی: اگر از وردپرس استفاده می‌کنید، افزونه‌های زیادی هستند که به طور خودکار برای شما بکاپ گیری انجام می‌دهند و شما می‌توانید تنظیم کنید که چند وقت یکبار فایل بکاپ تهیه کنند. اما اگر وب سایت شما کدنویسی است و همچین افزونه‌ای ندارید، خودتان هر هفته یا حتی هر 3 روز یک بار فایل بکاپ تهیه کنید. ما قبلا در این مقاله به طور کامل نحوه بکاپ گرفتن از سایت وردپرس با استفاده از افزونه را آموزش داده‌ایم و می‌توانید از آن استفاده کنید.
  • ذخیره‌سازی و مدیریت پشتیبان‌ها برای بازیابی سریع اطلاعات در صورت لزوم: مهم‌تر از خود تهیه بکاپ، نگهداری آن است. بهتر است فایل بکاپ خود را در چند جای مختلف ذخیره کنید تا اگر برای یکی از آن‌ها مشکلی پیش آمد، فایل بکاپ داشته باشد. می‌توانید در فضای ابری، هارد کامپیوتر شخصی و حتی در یک میزبانی وب دیگر فایل را قرار دهید.

تنظیمات امنیتی برای حفاظت سایت در برابر تهدیدات آنلاین

انجام تنظمیات امنیتی اهمیت زیادی در پایداری و حفاظت از اطلاعات سایت شما دارد. اگر سایت شما ضعیف باشد، به راحتی هکرها می‌توانند به آن حمله کنند. به همین دلیل همیشه از ابزارهای امنیتی استفاده کنید و اگر وب سایت شما وردپرسی است، ما در مقاله 25 ترفند امنیتی وردپرس برای ایمن نگه‌داشتن وب‌ سایت بهترین روش‌ها برای ایمن نگه‌داشتن سایت را گفته‌ایم.

  • استفاده از ابزارهای امنیتی برای حفاظت از سایت در برابر تهدیدات مختلف: ابزارهای امنیتی را بر روی وب سایت خود نصب کنید. برای مثال، افزونه‌هایی مانند Wordfence برای وردپرس، قابلیت‌هایی مانند فایروال، اسکنر ویروس و سیستم جلوگیری از حملات Brute-force را فراهم می‌آورند. همچنین، استفاده از احراز هویت دو مرحله‌ای (2FA) برای ورود به پنل مدیریت سایت، یک لایه امنیتی اضافی برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز فراهم می‌کند.
  • استفاده از SSL برای رمزنگاری ارتباطات سایت: یکی از مهم‌ترین اقدامات امنیتی برای سایت، نصب گواهی SSL (Secure Socket Layer) است. SSL تمام اطلاعات بین کاربران و سایت شما را رمزنگاری می‌کند و اجازه نفوذ به اطلاعات را به هکرها نمی‌دهد. همچنین گوگل وب سایت‌هایی که SSL ندارند را در نتایج جستجو نشان نمی‌دهد، بنابراین نصب SSL هم در افزایش امنیت و هم در سئو وب سایت تاثیر زیادی دارد.

بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو (SEO)

تا اینجا راجب نکاتی صحبت کردیم که در موفقیت سایت شما تاثیر دارد، اما مهم‌ترین آن‌ها یعنی سئو را نگفتیم. حتی اگر الماس را به قیمت سنگ پا عرضه کنید تا کسی نداند که فایده‌ای ندارد. سئو یعنی محتوا و وب سایت خود را به گونه‌ای بهنیه کنید که موتور جستجو (گوگل) بفهمد این محتوا چیست و آیا برای کاربران ارزش دارد یا نه؟ سئو را نمی‌توان در یک مقاله و حتی در 100 مقاله خلاصه کرد اما من در اینجا برخی از نکات را خواهم گفت تا با سئوی اصولی بیشتر آشنا شوید:

  • استفاده از عنوان‌ها و توضیحات مناسب:

عنوان و توضیحات متا مستقیما به گوگل می‌گوید که محتوای وب سایت شما چیست. همچنین کاربران با خواندن عنوان و توضیحات متا تصمیم می‌گیرند که کلیک کنند یا نه؟ در عنوان از کلمه کلیدی اصلی خود حتما استفاده کنید و سعی کنید با کلمات قدرتمند مانند (بهترین، راز، سریع‌ترین، تکنیک و..) و عدد عنوان خود را جذاب‌تر کنید. توضیحات متا هم حتما شامل کلمه کلیدی باشد و یک چشم اندازی به مخاطب بدهد که قرار است در این محتوا چه چیزی دریافت کند.

  • نوشتن محتوای یونیک و به‌روز:

یکی از مهم‌ترین فاکتورها از نظر گوگل نوشتن محتوای یونیک و به‌روز است. زیرا گوگل به وب سایت‌هایی که محتوای جدید و یونیک یعنی (نوشته شده توسط خودشان) دارند، رتبه بالاتری می‌دهد. به همین دلیل همیشه سعی کنید محتواهای به روز تولید و محتواهای قدیمی خود را آپدیت کنید.

  • بهینه سازی سرعت سایت و سازگاری با موبایل:

هرچقدر سرعت سایت شما بیشتر و سازگارتر با موبایل باشد، رتبه بالاتری خواهید داشت. زیرا اکثر کاربران از موبایل استفاده می‌کنند و همچنین هیچ کس دوست ندارد برای دیدن محتوای یک سایت کلی صبر کند، به همین دلیل سرعت بارگذاری و سازگاری با موبایل اهمیت بالایی دارد. گوگل هم برای رضایت بیشتر کاربران وب سایت‌های سریع و سازگار با موبایل را ترجیح می‌دهد.

بررسی عملکرد سایت برای اطمینان از تجربه کاربری عالی

تست کردن عملکرد سایت خیلی ضروری و مهم است. عملکرد سایت را می‌توان تعامل کاربران و سرعت بارگذاری سایت در نظر گرفت. از نظر گوگل سایت‌هایی که سرعت بالایی دارند و بهینه هستند، رتبه بالاتری خواهند داشت.

  • بهینه سازی رابط کاربری برای تجربه کاربری بهتر:

رابط کاربری (UI) سایت باید ساده و کاربرپسند باشد. یعنی کاربران به راحتی متوجه محتوای سایت شده و برای رفتن به صفحات مختلف مشکلی نداشته باشند. اگر سایت شما به گونه‌ای است که برای پیدا کردن دکمه‌ها و گزینه‌های سایت باید معادله فیثاغورس حل کرد، قطعا باید رابط کاربری آن را تغییر دهید. هرچقدر رابط کاربری ساده‌تر باشد بهتر است.

  • تقویت تجربه کاربری و افزایش رتبه سایت برای دیده شدن برند:

گوگل چندین سال است که تمرکز و الگوریتم‌های خودش را بر روی تجربه کاربری گذاشته است. یعنی هرچقدر شما برای کاربران تجربه کاربری بهتری فراهم کنید، رتبه بالاتری خواهید گرفت.

  • ارائه محتوای مناسب و خدمات با کیفیت برای حفظ کاربران:

جمله معروفی است که می‌گوید: قهرمان کسی نیست که جامی را می‌برد، بلکه کسی است که چندین بار این‌کار را انجام می‌دهد. در دنیای کسب‌وکار هم کسی که یک بار می‌فروشد، موفق نخواهد شد کسی که چندین بار می‌فروشد موفق است. این موفقیت با ارائه محتوا و خدمات با کیفیت اتفاق می‌افتد، اگر محتوای شما با کیفیت نباشد و با استفاده از عنوان جذاب کاربران را جذب کنید اما کاربران از محتوا راضی نباشند، گوگل متوجه خواهد شد و رتبه شما را کاهش می‌دهد.

خرید گواهینامه SSL برای وب سایت

پویان آی تی ارائه‌دهنده انواع گواهینامه‌های SSL است. گواهینامه SSL علاوه بر برقراری ارتباط ایمن، احتمال حملات را به کمترین میزان ممکن کاهش می‌دهد.

نتیجه‌گیری

تمام کارهایی ضروری بعد از خرید هاست را در این مقاله بیان کردیم. کارهایی مثل اتصال دامنه به هاست، بکاپ گیری منظم، امنیت و سئو وب سایت که برای موفقیت و پایداری وب سایت ضروری هستند. شما با رعایت کردن این نکات امنیت و عملکرد وب سایت خود را افزایش می‌دهید و در نتیجه رضایت کاربران و درآمد بالاتری هم خواهید داشت.

سؤالات متداول

  • برای تقویت امنیت هاست خود چه کار کنیم؟

برای این کار، یک سری اقدامات باید انجام دهید، مانند:

    1. از رمز‌های عبور پیچیده که حداقل یک حرف بزرگ، یک حرف کوچک، یک عدد و یک علامت مانند (@، ؟، $) دارد، استفاده کنید.
    2. حتما احراز هویت 2 مرحله‌ای برای ورود به سایت را فعال کنید.
    3. افزونه‌ها و نرم‌افزارها را بلافاصله که نسخه جدیدی از آن‌ها موجود شد به روز کنید.
    4. داشتن گواهی SSL هم ضروری است هم در امنیت سایت و هم در سئو سایت.
  • چرا تولید محتوای با کیفیت مهم است؟

تولید محتوای با کیفیت به جذب کاربران و افزایش رتبه وب سایت در موتورهای جستجو کمک می‌کند. همچنین باعث می‌شود کاربران بیشتر در وب سایت شما بمانند و احتمال بازگشت آن‌ها بیشتر شود.

منابع

  • https://firstsiteguide.com/how-to-make-a-website
  • https://truehost.com/what-to-do-after-buying-a-domain-and-hosting

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

میزبانی وب بکاپ DNS هاست CMS امنیت