Auto Scaling

اهمیت Auto Scaling در کسب و کارها

فهرست مطالب

Auto Scaling از جمله تکنیک‌های مقیاس پذیری مناسبی است که شما می‌توانید برای بارهای کاری خود که در محیط‌های ابری میزبانی می‌شوند استفاده کنید. محیط ابری یا Public Cloud مزایای زیادی برای شما به همراه دارد. یکی از این مزایا توانایی مقیاس بندی‌ها بر اساس نیازهای شماست. Auto Scaling به شما اجازه می‌دهد تا با اضافه کردن اتوماسیون‌ها و انعطاف پذیری، منابع بر اساس تغییرات حجم کار و نیازتان تنظیم شوند.

لب کلام Auto Scaling کار را برایتان خیلی آسان کرده است. دیگر خبری از اضافه کردن و یا حذف منابع به صورت دستی نیست و در زمان شما صرفه جویی می‌کند و میزان خطا را کاهش می‌دهد.

کاهش یا افزایش مقیاس پذیری یا Auto Scaling

برای اینکه بتوانید درکی کلی درباره مقیاس پذیری خودکار داشته باشید بایستی با این دو مقوله زیر آشنا باشید:

  • مقیاس بندی افقی

در این روش شما تعداد نمونه‌هایی که در هر بار کاری در Public Cloud هستند را کاهش یا افزایش می‌دهید. اگر بخواهیم مزیت این روش را بیان کنیم می‌توان گفت شما می‌توانید نمونه‌های جدید را بدون اثرگذاری بر نمونه‌های موجود یا حتی ایجاد خرابی اضافه و یا حفظ نمایید. این روش در مقایسه با مقیاس بندی عمودی سریع‌تر است؛ ولی خب هر برنامه‌ای با هر حجمی را نمی‌توان به صورت افقی مقیاس بندی کرد.

  • مقیاس بندی عمودی

در این روش قابلیت‌های محاسباتی نمونه را با افزایش و کاهش منبع تنظیم می‌کند. مثلا اگر مقیاس پذیری به صورت عمودی انجام شود. نمونه‌ای با 4 vCPU و 16 گیگابایت حافظه می‌تواند در صورت درخواست به 64 vCPU و 64 گیگابایت حافظه ارتقا یابد. این روش کمتر از مقیاس بندی افقی انجام می‌شود.

نحوه عملکرد مقیاس خودکار افقی

در این نوع مقیاس پذیری، تعداد نمونه‌های یک برنامه یا سرویس برای پاسخ دهی به تغییرات را افزایش و یا کاهش می‌یابد. این کار با اضافه کردن یا حفظ کردن نمونه‌ها بر اساس معیارهای از پیش تعریف شده انجام می‌شود. استفاده از مقیاس خودکار مزایای زیادی دارد که برای مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. انعطاف پذیری: به این صورت که مقیاس پذیری خودکار به برنامه‌ها اجازه می‌دهد تا با تغییرات به سرعت سازگار شوند.
  2. کارایی: استفاده موثر از برنامه‌ها؛ به عبارتی نمونه‌های جدید تنها زمانی اضافه می‌شوند که با آن‌ها نیاز باشد.
  3. و…

اگر بخواهیم درباره این موضوع مثال بزنیم می‌توان گفت: تصور کنید که یک وب سایت فروشگاهی دارید که در خلال تعطیلات با کاهش و افزایش ترافیک مواجه می‌شود. مقیاس خودکار به شما کمک می‌کند تا تعداد نمونه‌های وب سرورهای خود را کاهش یا افزایش دهید و ترافیک اضافی را مدیریت نمایید. پس از پایان تعطیلات نیز سیستم به صورت خودکار تعداد نمونه‌ها را کاهش می‌دهد.

3 دلیل مهم برای Auto Scaling

انجام این کار مزایای زیادی برای شما به همراه دارد؛ ولی خب اگر بخواهیم مهم‌ترین نکات را بیان کنیم می‌توان گفت:

  1. مدیریت هزینه‌ها: با مقیاس بندی خودکار به صورت افقی نمونه‌هایی به صورت خودکار اضافه و یا حذف می‌شوند. این حذف و اضافه بر اساس انطباق با نیازهای شما شکل می‌گیرد و عملکرد بهینه را نیز تضمین می‌کند. علاوه بر آن از هزینه‌های اضافه اجتناب می‌کند.
  2. افزایش اطمینان: برنامه‌های کاربردی در شرایط مختلف حتی در هنگام افزایش ناگهانی حجم کاری در دسترس و پاسخگو هستند و می‌توانند به شما تضمین دهنده که خدمات بدون وقفه ارائه می‌شوند.
  3. بهبود تجربه کاربری: این مقوله به بهینه سازی عملکرد و کاهش میزان تاخیرات کمک می‌کند و یک تجربه کاربری جذاب و یک پارچه را برای کاربران به همراه دارد.

کاربردهای مهم Auto Scaling

امروزه مثال‌های زیادی برای استفاده از Auto Scaling وجود دارد که می‌توان از آن‌ها نام برد. Auto Scaling نیاز به ظرفیت‌های اضافی، انعطاف پذیری و خیلی موارد دیگر را بر طرف می‌کند و به شما اجازه می‌دهد برای چیزی که استفاده می‌کنید پول بدهید نه بیشتر و نه کمتر. اگر بخواهیم چند مورد از کاربردهای Auto Scaling را نام ببریم می‌توان گفت:

  1. بازی: از آنجایی که تعداد گیمرها در طول روز در نوسان است. سرورهای بازی می‌توانند به گونه‌ای تنظیم شوند که در زمان‌های شلوغ به صورت خودکار افزایش و یا در زمان‌هایی که تعداد گیمرها کم است کاهش یابند. این امر علی‌الخصوص در بازی‌های جدید یا رویدادهای آخر هفته که دنیای گیم شلوغ است مفید می‌باشد.
  2. تجارت الکترونیک: حتما دقت کرده‌اید که خریداران معمولا ساعات مشخصی از روز را به خرید می‌گذرانند. سیستم‌های پردازش سفارش قادرند در طول زمان اوج به صورت خودکار افزایش و در زمان‌های دیگر کاهش یابند. یک جورهایی روند مدیریت را برای فروشگاه‌ها بدون افت عملکرد مدیریت می‌کنند.
  3. تبلیغات دیجیتال (Martech/Adtech): در کمپین‌های تبلیغاتی بزرگ، سیستم‌های پردازش داده به ظرفیت بالایی برای تجزیه و تحلیل نیاز دارند. این مقیاس بندی خودکار اجازه می‌دهد تا سیستم‌ها هنگام افزایش ترافیک، منابع بیشتری را دریافت و در زمان‌های کم مصرف طبیعتا کاهش یابند. این باعث می‌شود سیستم همیشه در دسترس باشد و هزینه‌ها نیز بهینه شوند.

تفاوت بین Auto Scaling و Load Balancing چیست؟

لود بالانسینگ و مقیاس بندی خودکار ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند. هر دو آن‌ها برای خودکارسازی برنامه‌ها و متعادل سازی بارهای کاری استفاده می‌شوند. اما خب تفاوت‌هایی نیز میان آن‌ها وجود دارد.

  • مقیاس خودکار: به کاهش یا افزایش سرورها بر اساس نیاز می‌پردازد. مثلا زمانی که تعداد کاربران زیاد می‌شود سرورهای بیشتری اضافه و وقتی تعداد آن‌ها کمتر می‌شود سرورها کاهش پیدا می‌کنند.
  • Load Balancing: ترافیک را میان سرورها پخش می‌کند تا فشار روی یک سرور زیاد نشود. همچنین اگر یک سرور خراب شود نیز درخواست‌ها را به سرورهای سالم ارسال می‌کند.

توسعه دهندگان و برنامه نویسان بیشتر دقت کنند!

اگر به دنبال محیطی انعطاف پذیر و سریع برای تست، توسعه و حتی پیاده سازی پروژه‌های خود هستید سرور مجازی هتزنر برای شماست. این سرور مجازی به شما اجازه می‌دهد منابع را مدیریت و برای آنچه نیاز دارید هزینه کنید.

cloud-server

و در آخر

با مقیاس بندی خودکار شما می‌توانید منابع پایگاه داده خود را افزایش یا کاهش دهید تا عملکردی همیشه پایدار داشته باشید. برای مقیاس بندی خودکار یک سری مراحل وجود دارد. مثلا:

  1. افزایش یا کاهش تدریجی گره‌ها برای جلوگیری از تغییرات ناگهانی
  2. یک دوره استراحت یا به اصطلاح خنک شدن که بعد از هر تغییری مدتی صبر می‌شود و از تغییرات پی در پی و بی ثبات جلوگیری می‌شود.

مقیاس پذیری خودکار سازمان‌ها را قادر می‌سازد تا خدمات ابری خود را بر اساس موقعیت‌های تعریف شده ارائه دهند. همچنین بر اساس نیازها و خیلی المان‌های دیگر کاهش یا افزایش پیدا کنند. این امر هزینه‌های شما را کاهش داده و میزان اعتماد را نیز افزایش می‌دهد.

سوالات متداول

  • آیا استفاده از Auto Scaling به کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند؟

بله با مقیاس بندی خودکار از پرداخت هزینه‌های اضافه جلوگیری می‌شود. به زبانی ساده شما برای منابعی که واقعا نیاز دارید هزینه پرداخت می‌کنید.

  • مهم‌ترین مزایای Auto Scaling برای کسب و کارهای آنلاین چیست؟

    1. بهینه سازی هزینه‌ها و جلوگیری از هزینه‌های غیر ضروری
    2. ارائه سرویس‌های پایدار حتی در زمان اوج مصرف
    3. بهبود تجربه کاربری کاربران
    4. انعطاف پذیری بالا

منابع

  • https://docs.cloudera.com/operational-database/cloud/concepts/topics/cod-auto-scaling.html
  • https://blog.leaseweb.com/2024/11/01/auto-scaling-for-public-cloud-explained/

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

Cloud