بدست آوردن آی پی سرور: راهنمای جامع
برای به دست آوردن آی پی (IP) سرور راههای مختلفی وجود دارد. در این مقاله قصد داریم بهترین روشهای به دست آوردن آی پی ویندوز سرور و سرور لینوکس را معرفی و آموزش دهیم. ابتدا به طور مختصر با مفهومهای سرور و آی پی آشنا میشویم؛ سپس به بررسی روشهای به دست آوردن آی پی ویندوز سرور و سرور لینوکس میپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.
چرا باید آدرس آی پی سرور را بدانیم؟
دلایل و موقعیتهای مختلفی وجود دارد که در آن به آدرس آی پی سرور خود نیاز پیدا میکنید. چند مورد از رایجترین موارد نیاز به آدرس آی پی عبارتند از:
عیب یابی مشکلات شبکه
برای عیب یابی و رفع برخی مشکلات در اتصال به اینترنت و یا شبکه، لازم است تا ابتدا آدرس آی پی خود را برای رفع مشکل پیدا کنید. به عنوان مثال در مواردی نظیر عدم دسترسی به یک وبسایت و یا عدم برقراری ارتباط با سرور، آدرس آی پی میتواند در رفع مشکل به شما کمک کند.
دسترسی ریموت
برای استفاده از سرویس ریموت دسکتاپ و یا دسترسی به سیستم خود از راه دور، لازم است تا آدرس آی پی خودتان را بدانید. این موضوع برای فریلنسرها، افراد دورکار و کسانی که به شکل تیمی بر روی پروژههای مختلف کار میکنند، بسیار مهم است. با استفاده از این سرویس میتوانید از هر مکانی به سیستم خود و سایر سیستمها به راحتی متصل شوید.
بازیهای آنلاین
برای اغلب بازیهای آنلاین نیاز است تا آدرس آی پی خود را بدانید. زیرا برای اتصال به سرور لازم است تا آدرس آی پی خود را وارد کنید؛ از این رو به دست آوردن آی پی پیش از شروع بازی ضروری است.
حفظ امنیت سیستم
در برخی موقعیتها به دست آوردن آی پی برای موارد امنیتی نیاز است. به عنوان مثال اگر احتمال میدهید فردی قصد هک کردن سیستم شما را دارد، با استفاده از آدرس آی پی خود میتوانید دسترسی آن فرد را مسدود کنید.
اتصال دامنه به سرور
برای اتصال دامنه به سرور بایستی ای پی آدرس سرور را بدانیم. دامنهها به وسیله DNS به آی پی آدرس سرور متصل میشوند. زنانی که شما دامنه مدنظر خود را در مرورگر وارد میکنید DNS درخواست را به آی پی سرور هدایت میکند تا محتوای مدنظر بارگذاری شود.
تنظیمات فایروال شبکه
فایروالها یک لایه امنیتی میان سرور و شبکههای خارجی هستند. شما با استفاده از فایروالها میتوانید ترافیک ورودی و خروجی را کنترل کنید. برای مسدود کردن یا مجاز کردن دسترسی به سرور از طریق آدرسهای IP خاص، باید IP سرور را بدانید. در کنار برخی از سرویسها یا پورتها ممکن است فقط برای IPهای مشخصی باز باشند.
دسترسی به برخی وب سرویسها توسط آی پی آدرسهای خاص
فراهم کردن امکان دسترسی به سرویس و وب سایتی خاص به صورتی که فقط برخی از آی پی آدرسها به آن دسترسی داشته باشند که نیازمند دانستن آدرس آی پی سرور است.
شما میتوانید دامنه دلخواه خود را با پایینترین قیمت در کنار پشتیبانی همه جانبه در اختیار داشته باشید.
- پویان ای تی ارزانترین ثبت کننده دامنه در ایران!
به دست آوردن آی پی (IP) ویندوز سرور
برای به دست آوردن آی پی ویندوز سرور راههای مختلفی وجود دارد. در این بخش دو راه مختلف به دست آوردن آی پی ویندوز سرور را برای شما توضیح میدهیم.
راه اول: اولین راه برای به دست آوردن آی پی ویندوز سرور استفاده از Command است:
- ابتدا عبارت cmd را در کادر جست و جو وارد کرده و بر روی Command کلیک کنید.
- سپس در محیط Command دستور زیر را اجرا کنید.
ipconfig
- در خروجی، IPv4 Address یا IPv6 Address آی پی ویندوز سرور شما میباشد.
راه دوم: در دومین راه برای به دست آوردن آی پی ویندوز سرور از PowerShell کمک میگیریم.
- وارد محیط ویندوز سرور شده و PowerShell را بر روی سرور اجرا کنید.
- سپس در محیط PowerShell یکی از دستورهای زیر را اجرا کنید.
- ” gip ” یا ” Get-NetIPConfiguration ” را اجرا کنید. خروجی نمایش داده شده آی پی ویندوز سرور شما است.
gip
Get-NetIPConfiguration
به دست آوردن آی پی (IP) سرور لینوکس
راه اول: برای به دست آوردن آی پی سرور لینوکس خود میتوانید از دستورات زیر کمک بگیرید. برای استفاده از این روش هر یک از دستورات زیر را در محیط ترمینال وارد کرده و سپس Enter را بزنید. خروجی برای شما نمایش داده میشود.
دستور ifconfig
ifconfig یک دستور سنتی برای به دست آوردن آی پی سرور لینوکس است. این دستور در سیستمهای جدیدتر لینوکسی کمتر استفاده میشود
ifconfig
دستور ip addr show
ip addr show در مقایسه با ifconfig یک دستور مدرن تر به شمار میرود. این دستور بخشی از مجموعه ابزار iproute2 است که در توزیعهای جدید لینوکس کاربرد بیشتری دارد.
ip addr show
دستور sbin/ifconfig/
sbin/ifconfig/ نسخهای از دستور ifconfig است که به طور مستقیم از مسیر /sbin/ اجرا میشود. این مسیر معمولاً برای دستورات مدیریتی که به سطح دسترسی root نیاز دارند، استفاده میشود.
/sbin/ifconfig
دستور hostname -I
hostname -I نیز برای نمایش آی پی های اختصاص داده شده به سیستم مورد استفاده قرار میگیرد.
hostname -I
راه دوم: در صورتی که خروجی دستورات روش قبلی برای به دست آوردن آی پی سرور لینوکس پیچیده بود و یا نیاز به تحلیل داشت میتوانید از روش زیر استفاده کنید. در این روش از دستور زیر استفاده میکنیم.
دستور curl ifconfig.me
دستور curl ifconfig.me در سیستمعاملهای لینوکس و یونیکس برای به دست آوردن آی پی سرور استفاده میشود. این دستور از ابزار curl استفاده میکند تا یک درخواست HTTP به سرویس ifconfig.me ارسال کند، که در پاسخ، آدرس IP عمومی سیستم را برمیگرداند.
curl ifconfig.me
جمع بندی
برای به دست آوردن آی پی سرور، چه در ویندوز و چه در لینوکس راههای مختلفی وجود دارد. در این محتوا به آموزش چند مورد از پر استفادهترین و راحتترین روشهای به دست آوردن آی پی سرور پرداختیم. امیدواریم این مقاله به سؤالات شما در این زمینه پاسخ لازم را داده باشد.
سؤالات متداول
تفاوت آی پی عمومی و آی پی خصوصی چیست؟
آی پی عمومی، آی پیاست که برای دسترسی به اینترنت استفاده میشود و توسط همه در اینترنت قابل مشاهده است.آی پی خصوصی نیز آی پی است که فقط در شبکه داخلی استفاده میشود و از طریق روتر یا فایروال به آی پی عمومی ترجمه میشود.
چگونه میتوان از آی پی سرور خود در برابر حملات محافظت کرد؟
- استفاده از فایروال و سیستمهای تشخیص نفوذ (IDS).
- محدود کردن دسترسی به آی پیهای خاص.
- استفاده از تکنیکهای IP Whitelisting یا IP Blocking.
به این مقاله امتیاز دهید!
میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد رأی ها : 3
هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!
اولین دیدگاه را اضافه کنید.