تفاوت آی پی استاتیک و داینامیک چیست؟

تفاوت آی پی استاتیک و داینامیک چیست؟

فهرست مطالب

امروزه افراد زمان زیادی را به استفاده از تلفن‌های همراه، لپ تاپ و این دست از موارد می‌پردازند و کارهای خود را به وسیله آن‌ها انجام می‌دهند. در این مسیر اگر بخواهید به کارهای خود بپردازید دسترسی به اینترنت امری ضروری محسوب می‌شود. استفاده از آی پی آدرس‌ها نقش مهمی در اتصال به اینترنت دارند. به عبارتی دستگاه‌هایی که به اینترنت وصل می‌شوند آی پی آدرس خاص خود را دارند. در این محتوا قصد داریم به توضیح درباره آی پی آدرس استاتیک و داینامیک بپردازیم و تفاوت آی پی آدرس استاتیک و داینامیک را برای شما شرح دهیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

آی پی آدرس استاتیک چیست؟

به آی پی آدرسی که به یک دستگاه یا سرور به شکل دائمی داده می‌شود و تغییر نمی‌کندد می‌گویند. این شماره معمولاً تا زمانی که دستگاه از کار خارج شود یا معماری شبکه شما تغییر کند، ثابت می‌ماند. آدرس‌های IP استاتیک عموماً توسط سرورها یا سایر تجهیزات مهم استفاده می‌شوند.

مزایا و معایب آی پی آدرس استاتیک

در اینجا به توضیح اینکه آی پی آدرس استاتیک چه نقاط مثبت و منفی دارد می‌پردازیم.

مزایا

  1. پشتیبانی بهتر از سرورهای DNS.
  2. دسترسی از راه دور آسان‌تر.
  3. برقراری ارتباطات ایمن‌تر.

معایب

  1. مناسب نبودن در تمامی شرایط‌ها.
  2. خطر هک شدن بالاتر نسبت به آی پی آدرس داینامیک.
  3. هزینه‌بر بودن.

چگونه آی پی آدرس استاتیک را ست کنیم؟

برای دریافت آی پی آدرس ثابت در ابتدا با ارائه دهنده خدمات اینترنت خود تماس بگیرید و درخواست خود را بیان کنید. پس از آن شما می‌توانید آی پی آدرس معمولی خود را تغییر داده و آی پی آدرس استاتیک را در ویندوز خود تنظیم نمایید. در این بخش به توضیح درباره نحوه وارد نمودن آی پی آدرس به صورت دستی در ویندوز می‌پردازیم.

  1. Start را انتخاب و Settings کلیک کنید وگزینه Network & Internet را انتخاب کنید.
ست کردن ای پی استاتیک

روی Properties کلیک کنید.

ست کردن ای پی استاتیک

روی Edit کلیک کنید.

ست کردن ای پی استاتیک

Manual را انتخاب کنید، دکمه IPv4 را روشن کنید و آدرس IP را وارد کنید. روی Save کلیک کنید.

ست کردن ای پی استاتیک

آی پی آدرس داینامیک چیست؟

این نوع از آی پی آدرس‌ها در معرض تغییرات قرار می‌گیرند. آی پی آدرس داینامیک معمولاً توسط سرویس‌دهنده‌های اینترنتی یا ISP به کاربران اختصاص داده می‌شود. ازآنجا که این اتصالات نیاز به ارتباط پایدار و مداوم با اینترنت ندارند و همچنین کاهش هزینه را به همراه دارند برای کاربران عادی و اتصالات خانگی استفاده می‌شوند.

مزایا و معایب آی پی آدرس داینامیک

استفاده از این آی پی آدرس مزایا و معایب خاص خود را دارد که در اینجا به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

مزایا

  1. کم‌هزینه‌تر بودن نسبت به آی پی استاتیک که آن را به گزینه‌ای مناسب برای کاربران خانگی و کسب و کارهای کوچک تبدیل می‌کند.
  2. آی پی آدرس داینامیک به علت تغییراتی که در هر بار اتصال در آن ایجاد می‌شود از امنیت بالاتری برخوردار است.
  3. مدیریت و نصب آسان.

معایب

  1. برای سرویس‌های میزبانی شده مناسب نیست.
  2. محدودیت در دسترسی از راه دور.

تفاوت آی پی آدرس استاتیک و داینامیک

در آی پی آدرس‌های استاتیک یک آی پی آدرس به صورت اختصاصی به یک دستگاه داده می‌شود و تا زمانی که مدیر نخواهد آن آی پی آدرس همچنان باقی خواهد ماند. از این نوع آی پی آدرس‌ها در دستگاه‌هایی که به پایداری آی پی آدرس نیاز دارند استفاده می‌شود که برای مثال می‌توان به سرورها اشاره کرد.

ولی آی پی آدرس داینامیک ممکن است پس از هر بار اتصال دستگاه به شبکه تغییر پیدا کند. از این نوع آی پی آدرس‌ها برای دستگاه‌هایی که نیاز به اتصال مکرر به شبکه دارند و یا تعداد زیادی دستگاه در شبکه وجود دارد، استفاده می‌شود.

سرور مجازی ارائه شده توسط پویان ای تی از لوکیشن‌های متعدد با آی پی استاتیک در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد. این امر می‌تواند دسترسی آسان‌تر و برقراری ارتباطات ایمن‌تر را برای افراد در نقاط مختلف به همراه بیاورد.

و در آخر

در این محتوا به توضیح درباره آی پی آدرس استاتیک و داینامیک پرداختیم و درباره تفاوت آی پی آدرس استاتیک و داینامیک توضیح دادیم. اینکه میان این دو مورد شما کدام یک را انتخاب کنید به عوامل زیادی بستگی دارد و شما بایستی ماهیت اتصال را نیز در نظر بگیرید. مثلاً یک آی پی آدرس ثابت بیشتر برای یک شرکت است، در حالی که یک آی پی آدرس پویا برای یک شبکه خانگی مناسب است.

امیدواریم این محتوا توانسته باشد بینشی کلی درباره تفاوت آی پی آدرس استاتیک و داینامیک در اختیار شما قرار دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر به وبلاگ پویان آی تی مراجعه نمایید و نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

سؤالات متداول

  • از میان آی پی آدرس استاتیک و داینامیک کدامیک امن‌تر هستند؟

هر دو این آی پی‌ها به شما در امنیت شبکه کمک می‌کنند. آی پی آدرس استاتیک با انجام اقدامات امنیتی مانند فایروال‌ها می‌تواند امنیت را افزایش دهد. در کنار آن آی پی داینامیک با تغییر مداوم آدرس خود کار را برای مهاجمان سخت‌تر می‌کند.

  • آیا استفاده از آی پی آدرس داینامیک ریسک حملات را کاهش می‌دهد؟

بله، آی‌ پی آدرس داینامیک با تغییر مداوم آدرس می‌تواند به کاهش ریسک حملات کمک کند و کار حمله یا جاسوسی سخت‌تر سازد.

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

IP