زبان برنامه نویسی دارت چیست؟ + کاربرد زبان Dart
فهرست مطالب
زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت از جمله محبوبترین زبانهای برنامه نویسی به حساب میآید که در سال 1995 معرفی شد؛ ولی به تبع ایراداتی نیز داشت. در راستای برطرف سازی این مشکل زبان برنامه نویسی دارت وارد بازار شد. زبان برنامه نویسی دارت از جمله زبانهای برنامه نویسی شیء گرا به حساب میآید که در راستای ساخت اپلیکیشنهای وب و موبایل در پلتفرمهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. این زبان برنامه نویسی دارای برنامههای کاربردی است که میتوان از آنها در سرورها استفاده کند.
تاریخچه زبان دارت
زبان برنامه نویسی Dart نخستین بار در سال 2011 در کنفرانس GOTO رونمایی شد. این زبان برنامه نویسی در ابتدا توسط Lars bark و Kespar طراحی و توسط گوگل توسعه یافت. نخستین نسخه از این زبان برنامه نویسی در سال 2013 منتشر و به عنوان جایگزینی برای زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت معرفی شد.
نخستین نسخه آن به دلیل نواقصی که داشت از مرحله خارج شد و جای خود را به نسخههای بعدی داد. در نهایت آخرین نسخه آن با قابلیت اضافه نمودن عملکردهای گوناگون در دسترس افراد قرار گرفت و به محبوبیت زیادی دست یافت.
ویژگیهای زبان Dart
این زبان برنامه نویسی منبع باز با ارائه یک سری ویژگیها و قابلیتهای خاص دارای محبوبیت زیادی است که برخی از آنها به شرح زیر هستند.
- بهره وری بالا: این زبان برنامه نویسی سرعت بسیار زیادی دارد و میتواند کدها را با سرعتی بالا مرتب سازد و به این ترتیب کارایی بالاتری نسبت به دیگر زبانهای برنامه نویسی خواهد داشت.
- چارچوب فلاتر: چارچوب فلاتر از جمله ابزار برتر در توسعه اپلیکیشنها میباشد که توسط زبان دارت مورد استفاده قرار میگیرد و نرخ دانلود بسیار بالایی دارد.
- پشتیبانی بالا: این زبان برنامه نویسی قادر است تا بر روی سیستم عاملهای مختلفی مثل ویندوز، لینوکس، macOS و دیگر سیستم عاملهای اصلی مورد استفاده قرار بگیرد.
- انجام کارها به صورت همزمان: شما با استفاده از زبان برنامه نویسی Dart قادر خواهید بود تا به انجام کارها به صورت همزمان بپردازید.
مزایا و معایب زبان برنامه نویسی Dart
استفاده از زبان برنامه نویسی دارت مزایا و معایبی دارد. مثلاً
مزایا
- افرادی که با زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت آشنا هستند میتوانند به راحتی آن را یاد گرفته و استفاده نمایند.
- انعطاف پذیری بالای زبان دارت.
- پایداری بالای آن که آن را به گزینهای مناسب برای تهیه برنامههایی با کارایی بالا تبدیل میکند.
- پشتیبانی از Ahead of Time (AOT) و هم Just in Time (JIT) که قادر خواهد بود به وسیله آن با جریانهای کاری مختلف همسو شود.
- و…
معایب
- جامعه آماری اندک و به تبع داشتن منابع یادگیری محدود.
- عدم پشتیبانی از تکرار کدها.
- و…
کاربردهای زبان دارت
زبان دارت در زمینههای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. در اینجا به توضیح درباره برخی از آنها میپردازیم.
توسعه و گسترش وب و برنامههای تلفن همراه
زبان برنامه نویسی دارت یکی از بهترین گزینهها در زمینه توسعه وب سایتها است. این زبان برنامه نویسی با ارائه چارچوبهایی مثل Flutter و AngularDart امکانات زیادی را در اختیار شما قرار خواهد داد. مثلاً Flutter این امکان را برای شما فراهم میکند تا با یک پایگاه کد برنامههای وب و موبایل با کاراییهای بالا ایجاد کنید. همچنین AngularDart نیز یک تجربه یکپارچه و لذت بخش را برای توسعه و ساخت برنامههای وب ارائه میدهد.
توسعه سمت سرور
استفاده از این زبان برنامه نویسی در راستای ساخت بکاندهای کارآمد گزینهای مناسب است و آن را برای ایجاد و توسعه برنامههای سمت سرور مناسب ساخته است.
ابزارهای خط فرمان
ازآنجا که زبان دارت از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است و یادگیری آن بسیار آسان است گزینهای مناسب برای ساخت ابزارهای خط فرمان تبدیل شده است و این امکان را برای توسعه دهندگان فراهم میآورد تا بتوانند اسکریپتهایی کارامد و مقیاس پذیر ایجاد نمایند.
در کل زبان برنامه نویسی دارت با ارائه امکانات و قابلیتهای گسترده در زمینههای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد و روزبهروز افراد بیشتری را به سمت خود جذب خواهد کرد.
پویان آی تی همراه مطمئن کسب و کار شما!
سرور مجازی ارائه شده توسط پویان آی تی با ارائه ویژگیهایی مثل پایداری بالا، سرعت کم نظیر، امکانات امنیتی پیشرفته و خیلی موارد دیگر در کنار شما و کسب و کارتان قرار دارد. شما با تهیه سرور مجازی پویان آی تی میتوانید با خیالی آسوده بر اهداف خود متمرکز شده و نظارهگر پیشرفتتان باشید.
Flutter چیست؟
فلاتر از جمله فریمورکهای دارت در راستای ایجاد برنامههای چند پلتفرمی با یک کد است. این فریمورک یک SDK برای ساخت برنامههای با کارایی بالا برای iOS و Android است.
ویژگیهای فلاتر
از جمله ویژگیهای فلاتر میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- توسعه کراس پلتفرم: انتخاب فلاتر میتواند به شما کمک کند تا به توسعه برنامهها برای پلتفرمهای گوناگون آن هم با یک پایگاه داده بپردازید و به این ترتیب در هزینه و زمان صرفه جویی نمایید.
- Stateful Hot Reload: فراهم کردن امکان تغییر وضعیت یک برنامه در خالت اجرا و رفع مشکلات آن به آسانی.
- دسترسی به ویژگیهای بومی: فراهم آوردن امکان دسترسی به ویژگیهای بومی در راستای آسان سازی توسعه برنامههای کاربردی.
- Hot-Reload: که این امکان را برای توسعه دهندگان فراهم میآورد تا بتوانند تغییراتی در کدها اجرا نمایند و مشکلات را بر طرف و یا آزمایش نمایند.
- تست کنید: این فریمورک یک چارچوب تست را در اختیار شما قرار میدهد تا به وسیله آن بتوانید به آزمایش بپردازید و اشکالات را شناسایی و آن را برطرف کنید.
و در آخر
در طی سالهای اخیر زبان برنامه نویس دارت به شکل قابل توجهی رشد پیدا کرده و مورد توجه کاربران قرار گرفته است. داشتن قابلیتها و ویژگیهایی مثل سادگی، بهینه سازی عملکرد و پشتیبانی از پلتفرمهای گوناگون در مسیر مقبولیت آنها تأثیر داشته است. یادگیری این زبان به شما اجازه میدهد تا برنامهها چند پلتفرمی را با استفاده از فلاتر گسترش دهید و برنامههایی با سرعت عمل بالا و پاسخگویی مناسبی ایجاد نمایید.
سؤالات متداول
هدف زبان برنامه نویسی Dart چیست؟
هدف اصلی دارت ارائه یک زبان سازنده و کارآمد در ساخت برنامههای کاربردی باکیفیت بالا آن هم در زمینه توسعه وب و برنامههای تلفن همراه میباشد.
فلاتر چیست و ارتباط آن با زبان دارت را شرح دهید.
Flutter عبارت است از یک چارچوب که با بهره گیری از دارت ایجاد شده است و این امکان را برای توسعه دهندگان فراهم میآورد تا بتوانند با بهره گیری از قابلیتهای این زبان برنامه نویسی تجربه کاربری کاربران را توسعه و بهبود بخشند.
به این مقاله امتیاز دهید!
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0
هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!
اولین دیدگاه را اضافه کنید.