مقایسه ویندوز سرور با ویندوز دسکتاپ
فهرست مطالب
سیستم عامل ویندوز از محبوب ترین سیستم عاملها در جهان بهشمار میرود؛ که به دو گروه اصلی تقسیم میشود:
1_ ویندوز سرور
2_ ویندوز دسکتاپ
ویندوز سرور در واقع نسخهای از سیستم عامل ویندوز شرکت مایکروسافت است که برای مقیاسهای بزرگ، تجاری و امیتی استفاده میشود؛ و با ویندوز دسکتاپ که برای کاربران عادی طراحی شده است تفاوتهایی دارد که شامل موارد زیر است:
1_نوع دسترسی
در ویندوز سرور نمیتوان وارد اکانت مایکروسافت خود شد و به تبع دسترسیها بسیار محدوداند چراکه دانلود اسناد، فایل و… از طریق One Drive و Office Apps که در این اکانت وجود دارد دیگر امکانپذیر نیست.
2_ تعداد هسته (core)
در ویندوزهای معمولی تعداد محدودی هسته پشتیبانی میشود ولی در ویندوز سرور شما میتوانید بینهایت هسته را مدیریت و پشتیبانی کنید. مثلا در ویندوز دسکتاپ 10 نسخهی 32 بیتی توانایی پشتیبانی از 32 هسته و در نسخهی 64 بیتی همین ویندوز توانایی پشتیبانی از 256 هسته وجود دارد.
3_میزان حافظه
ویندوز دسکتاپ برای انجام کارها و محاسبات روزانه کاربران عادی استفاده میشود اما ویندوز سرور کنترل گسترده ای بر روی ذخیره دادهها و برنامهها دارد، از آنجا که برای سرویسهایی که مردم از طریق شبکه استفاده میکنند به کار میرود واضح است که میزان حافظه بسیار بیشتری را نسبت به ویندوز دسکتاپ برخوردار باشد.
4_نوع اتصال به شبکه
ویندوز سرور و ویندوز دسکتاپ از لحاظ اتصالات شبکه نیز متفاوتاند. در نسخه دسکتاپ تعداد اتصلات محدود و تنها پاسخگوی 20 اتصال میباشد. اما در ویندوز سرور این تعداد محدودیتی ندارد و در صورت دارا بودن ظرفیتهای سختافزاری میتوان هر تعداد دلخواه، اتصال به شبکه داشت.
4_نوع اتصال به شبکه
ویندوز سرور و ویندوز دسکتاپ از لحاظ اتصالات شبکه نیز متفاوتاند. در نسخه دسکتاپ تعداد اتصلات محدود و تنها پاسخگوی 20 اتصال میباشد.
اما در ویندوز سرور این تعداد محدودیتی ندارد و در صورت دارا بودن ظرفیتهای سختافزاری میتوان هر تعداد دلخواه، اتصال به شبکه داشت.
5_ارزش مالی
ویندوز سرور به مراتب قیمت بالاتری نسبت به ویندوز عادی دارد چرا که محصولی تجاری میباشد؛ اما به منظور صرفهجویی میتوان در برخی مصارف این نسخه از ویندوز به جای استفاده از سرور فیزیکی (از لحاظ سختافزاری قابلیتهای بیشتری دارد) از یک سرویس ابری استفاده کرد در این حالت هزینهها صرف خرید حق اشتراک و ارتقا میشود.
تاریخچه ویندوز
در ادامه به پیدایش و روند تکاملی ویندوز از گذشته تا به امروز میپردازیم، شرکت مایکروسافت در سال 1983 واسط کاربری خود را که مجموعهای از نمادهای گرافیکی دیجتالی بود طراحی نمود و اولین بار در سال 1985 اولین ویندوز خود را در قالب DOS طراحی کرد، این ویندوز بیشتر از اینکه یک سیستم عامل باشد، یک رابط گرافیکی بر پایه DOS بود. نمایش گرافیکی این ویندوز بسیار ابتدایی بوده و تنها نمونهی پیشرفتهای که در آن دیده میشد اضافه شدن نشانک ماوس و محیطهای پنجرهای بود که دسترسی کاربر را به محیطهای سیستم عامل و پنجرهها میسر میساخت. در سال 1987 مایکروسافت ویندوزی را طراحی کرد که نه تنها پنجرهها قابلیت بسته شدن را داشتند بلکه پنجرهها میتوانستند بر روی هم نیز قرار گیرند و به این ترتیب سرآغاز ورود آیکونها به محیط سیستم عامل شدند، به تبع رابط گرافیکی سنگینتر و حجیمتر شد و این قابلیتها در مالتی تسکینگ ویندوز 2 اضافه شد.
ویندوز 3 و 98
در اکتبر 1990 ویندوز 3 عرضه شد، که رابط کاربر گرافیکی بهتری داشت. پیشرفت در ویندوز 3 زمانی به چشم میخورد که سیستم عامل میتوانست از کارت گرافیک 256 رنگ و 16 مگابایت رم استفاده کند، و این امر باعث بهبود رابط گرافیکی شده بود. ورژن بعدی؛ ویندوز95 بود که بازسازی رابط کاربری بسیار گستردهتری داشت و نماهای جدیدتر به آن اضافه شده بود و با برطرف کردن نسبی انتظارات در آن زمان فروش خوبی هم داشت. آیکونها با طراحی ساده در سمت چپ قرار داشتند و با اضافه شدن منوی تسکبار کاربران دسترسی راحت تری داشتند. همچنین اینترنت اکسپلورر 4 هم طراحی شدهبود.
ویندوز 98 و ME
سه سال بعد ویندوز 98 تحولی در اینترنت اکسپلورر ایجاد کرد،که نسخه ای مجزا و مستقل از مرورگر را دارا بود. کاربر از این پس میتوانست به راحتی وب گردی کند. همچنین دریافت و ارسال نامههای الکترونیکی در دسترس قرار گرفت. برای اولین بار پشتیبانی از فایل با فرمت FAT32 قرار داشت و همچنین از USB و DVD پشتیبانی میکرد. اما نقطه ضعف این ویندوز عملکرد درایوها بود که در هنگام اجرا و نمایش دچار نقصان میشد. ویندوز ME که پس از نسخه 98 عرضه شد توانست تا حدودی مشکل درایوها را برطرف کند. با اضافه شدن ابزار MY Network اتصال چند سیستم به هم امکانپذیر بود؛ همچنین Windows Movie Maker برای اولین بار وظیفه تدوین ساده ویدئو و آهنگها را بر عهده داشت.
ویندوز 2000 سیستم عاملی شبکهای
ویندوز 2000 زیرمجموعهای از سیستم عاملهای NT بود که بیشتر برای محیطهای کاری مورد استفاده قرار میگرفت و در واقع ویندوز سرور محسوب میشد. در حقیقت مایکروسافت این نسخه را برای محیطهای کاری، اداری و شرکتها تولید کرد که به صورت سرورهای شبکه به هم متصل بودند. این کار به دلیل محدودیت در MY Network هنگام اتصال سرورهای دارای پهنای باند بزرگ بود.
موفقیت بیسابقه ویندوز XP
XP بر مبنای هسته سیستم عامل NT پایه ریزی شد و جانشین ویندوز 2000 و ME شد. XP به قدری موفق بود که از سال 2004 تا 2011 در لیست پر فروشترین سیستم عاملهای دنیا قرار داشت. این سیستم عامل قوی باعث شد که پلتفرمها ثبات بیشتری داشته باشند، و همچنین مشکل عدم نصب ویندوز در حالت GPT که کمک میکند بدون فرمت کردن درایوها اجازه نصب ویندوزهای بالاتر، به هارد شما دهد را حل کرد.
ویندوز ویستا و 7
ویستا تا حدودی شبیه به ویندوز XP بود ولی رابط گرافیکی قویتری داشت، اما پیچیدگیهای گرافیکی ویستا کاربران تازهوارد را سردرگم میکرد. ویندوز 7 پر استفادهترین ویندوزی است که تاکنون شناخته شده است، این ویندوز در سال 2009 عرضه شد. قابلیتهای چند لمسی، نوار وظیفه خاص و سه بعدی بودن محیط ویندوز و آیکونها ویژگیهایی بودند که ویندوز 7 را جذاب میکرد. نوارهای Start + Tab، باز و بسته شدن پنجرهها با کیبورد و اجرای فرامین دستی دیگر باعث سریعتر شدن کار با ویندوز شده بود و علاوه بر این دسترسی بهتری به اینترنت داشت به همین دلیل به سیستم عاملی بی نقص تبدیل شده بود.
تاسف مایکروسافت از عرضه ویندوز 8 و 8.1
ویندور 8 با انتقاهای متعددی مواجه شد. این ویندوز دارای مشکلاتی بود که کار برای کامپیوترهای شخصی را سخت و مصارف اداری را نیز غیرممکن کردهبود. مشکلاتی مثل:
– عدم پشتیبانی از بسیاری فایلهای موجود در System32
– عدم پشتیبانی از تعداد کثیری گیم
– منوی دشوار و حذف شدن start منو
– دسترسی سخت کاربر به ابزارهای ویندوز
– عدم اتصال موفق نت وورک، پرینترها و … به ویندوز
بازگشت موفق مایکروسافت
ویندوز 10 دارای دو ارگونومی لمسی و غیرلمسی و در واقع بر مبنای ویندوز 8 بود ولی دارای منوی استارت متفاوت، محیط کاربری جذابتر، آیکون و منوی تسکبار کلاسیک و در عین حال کاربردی بود. این نسخه عرضه موفقیت آمیزی برای مایکروسافت به ارمغان آورد. قابلیتهای جدیدی که در این ویندوز اضافه شد:
– محیط کاری بسیار جذابتر از سایر ویندوزها
– امکان رنگ بندی، دیزاین و تنظیمات متفاوت پوستهها
– امکان نصب آنلاین درایورهای سخت افزاری
ویندوز 11 تفاوتی ظاهری اندکی با ویندوز 10 دارد و کار با آن سادهتر و پیچیدگیها تا حدودی کمتر بود و همچنین بعضی قابلیتها با کاربرد کم در ویندوز 10 از آن حذف شد.
به این مقاله امتیاز دهید!
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0
هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!
اولین دیدگاه را اضافه کنید.