Core Web Vitals

Core Web Vitals چیست؟ + بررسی شاخص های LCP ،CLS وINP

فهرست مطالب

تا پیش از سال 2020 سرعت بارگذاری یکی از شاخص‌های مهم ارزیابی عملکرد وب سایت‌ها محسوب می‌شد. پس از آن گوگل با تلفیق سرعت و تجربه کاربری، استانداردهای جدیدی برای سنجش عملکرد وب سایت‌ها مشخص کرد.

Core Web Vitals چیست؟

Google Core Web Vitals مجموعه‌ای از معیارهاست که نشان می‌دهد یک وب سایت بر اساس زمان بارگذاری محتوا، ثبات و پایداری المان‌های بصری و تعامل به چه میزان کاربر پسند است.

معیارهای Google Core Web Vitals شامل موارد زیر می‌شود:

  • LCP :LCP یا Largest Contentful Paint، مدت زمان بارگیری بزرگ ترین عنصر محتوای هر صفحه را اندازه گیری می‌کند.
  • CLS :CLS مخفف Cumulative Layout Shift میزان حرکت و تغییر غیر منتظره چیدمان صفحه نظیر تغییر تصاویر و یا دکمه‌ها را بررسی می‌نماید.
  • INP :INP یا Interaction to Next Paint نیز مدت زمان بین شروع هر تعامل کاربر تا نمایش اولین تغییر بصری در صفحه را محاسبه می‌کند.

هر اندازه یک صفحه با توجه معیارهای LCP ,CLS و INP عملکرد بهتری داشته باشد، تجربه کاربری بهتری را ارائه می‌دهد. در این مقاله، به بررسی رابطه بین Core Web Vitals و SEO، هر یک از معیارها، نحوه بررسی عملکرد وب سایت و بهینه سازی آن می‌پردازیم.

چرا Core Web Vitals از اهمیت بالایی برخوردار است؟

عملکرد بهینه صفحات وب سایت در Core Web Vitals علاوه بر تضمین ارائه یک تجربه کاربری پایدار و سریع، نقش بسیار مهمی بر بهینه سازی و سئو وب سایت می‌گذارد. چرا که هر چه یک وب سایت سریع تر عمل کرده و به نیازهای کاربران بهتر پاسخ دهد، احتمالا ماندن کاربران در وب سایت بیشتر می‌شود. به همین دلیل، وب سایت‌هایی که سریع تر بارگذاری می‌شوند نرخ پرش کمتری دارند.

علاوه بر آن گوگل Core Web Vitals را به عنوان یکی از عوامل رتبه بندی در نظر می‌گیرد. از این رو بهینه سازی این معیارها می‌تواند در کنار بهبود عملکرد وب سایت شما در نتایج جست و جو، ترافیک بیشتری نیز جذب کند.

مقادیر پیشنهادی برای شاخص‌های Core Web Vitals چقدر است؟

گوگل برای هر یک از شاخص‌های Core Web Vitals محدوده‌ای مشخص کرده که نشان می‌دهد عملکرد هر وب سایت در چه سطحی قرار دارد. خوب (Good)، نیاز به بهبود (Needs Improvement) و ضعیف (Poor). جزئیات هر یک از این شاخص‌ها به تفکیک به شکل زیر است:

  • LCP

LCP نشان می‌دهد کاربران با چه سرعتی بزرگ ترین محتوای صفحه را مشاهده می‌کنند. این معیار بر حسب ثانیه اندازه گیری می‌شود.

    •  خوب: 2.5 ثانیه یا کمتر
    •  نیاز به بهبود: بین 2.6 تا 4 ثانیه
    • ضعیف: بیش از 4 ثانیه (بارگذاری کند ممکن است باعث خروج کاربر شود.)
  • CLS

CLS میزان جا به جایی ناگهانی عناصر صفحه حین بارگذاری را نشان می‌دهد. این شاخص نمایان گر پایداری چیدمان صفحه است.

    • خوب: 0.1  یا کمتر (چیدمان صفحه ثابت است و مزاحم خواندن یا کلیک کاربر نمی‌شود.)
    • نیاز به بهبود: بین 0.1  تا 0.25
    • ضعیف: بیش از 0.25 (جا به جایی زیاد عناصر، تجربه کاربری را مختل می‌کند.)
  • INP

INP جدیدترین شاخص Core Web Vitals است که از 12 مارس 2024 جایگزین معیار FID شده است. این شاخص نشان می‌دهد که صفحه با چه سرعتی تعامل‌های کاربر را پاسخ می‌دهد. مقدار این شاخص بر حسب میلی ثانیه اندازه گیری می‌شود.

برخلاف FID که فقط اولین تعامل را می‌سنجید، INP عملکرد کلی صفحه از لحاظ واکنش به کلیک‌ها، لمس‌ها و سایر تعامل‌ها در کل مدت حضور کاربر را ارزیابی می‌کند. و در آخر تعاملی که بیشترین تاخیر دارد را مبنای ارزیابی قرار می‌دهد.

    • خوب: 200 میلی ثانیه یا کمتر
    • نیاز به بهبود: بین 200 تا 500 میلی ثانیه
    • ضعیف: بیش از 500 میلی ثانیه (تاخیر در پاسخ گویی ممکن است باعث نارضایتی کاربر شود.)
شاخصتوضیح مختصرخوب (Good)نیاز به بهبودضعیف (Poor)
LCPزمان بارگذاری بزرگ‌ترین عنصر صفحه≤ 2.5 ثانیه2.6 – 4 ثانیهبیش از 4 ثانیه
CLSمیزان جابجایی ناگهانی عناصر صفحه≤ 0.10.1 – 0.25بیش از 0.25
INPسرعت پاسخ گویی به تعاملات کاربر≤ 200ms200 – 500msبیش از 500ms

چگونه می‌توانم Core Web Vitals وب سایتم را ببینم؟

برای مشاهده عملکرد Core Web Vitals وب سایت خود از طریق سرچ کنسول، از منو سمت چپ Experience و سپس Core Web Vitals را انتخاب کنید. این گزارش در دو نسخه موبایل و دسکتاپ ارائه می‌شود که با باز کردن هر یک می‌توانید جزئیات شاخص‌های Core Web Vitals را مشاهده نمایید. 

در این گزارش‌ها، داده‌ها بر اساس سه دسته “خوب” (Good)، “نیاز به بهبود” (Needs Improvement)، و “ضعیف” (Poor) گروه بندی می‌شوند.

البته علاوه بر سرچ کنسول، PageSpeed Insights، Lighthouse و WebPageTest ابزارهای متنوع و قدرتمندی برای ارزیابی و بهینه سازی شاخص‌های Core Web Vitals هستند که هر یک ویژگی‌های منحصر به فردی دارند.

جمع بندی

Core Web Vitals مجموعه‌ای از شاخص‌های کلیدی گوگل برای ارزیابی تجربه کاربری وب‌سایت‌هاست که شامل LCP (سرعت بارگذاری)، CLS (ثبات چیدمان) و INP (پاسخگویی به تعاملات) می‌شود. عملکرد مناسب در این شاخص‌ها باعث بهبود سئو، کاهش نرخ پرش و افزایش رضایت کاربران می‌شود. گوگل این معیارها را به‌عنوان فاکتور رتبه بندی در نظر می‌گیرد. برای بررسی وضعیت Core Web Vitals می‌توان از ابزارهایی مانند Search Console، PageSpeed Insights و Lighthouse استفاده کرد. بهینه سازی این شاخص‌ها نقش مهمی در افزایش ترافیک و موفقیت وب سایت دارد.

سوالات متداول

  • سه مورد اصلی Core Web Vitals چیست؟

    • Largest Contentful Paint) LCP)

بزرگ‌ترین محتوای قابل مشاهده یا LCP نشان می‌دهد که چقدر طول می‌کشد تا بزرگ ترین محتوای صفحه برای کاربر بارگذاری و نمایش داده شود. هدف این است که این زمان زیر 2.5 ثانیه باشد.

    • Interaction to Next Paint) INP)

تاخیر در اولین تعامل (INP) میزان زمان شروع هر تعامل کاربر تا نمایش اولین تغییر بصری را اندازه گیری می‌کند. زمان مناسب برای FID کمتر از 100 میلی ثانیه است.

    • Cumulative Layout Shift) CLS)

CLS به معنای جا به جایی چیدمان، بررسی می‌کند که اجزای صفحه به شکل ناگهانی و ناخواسته جا به جا می‌شوند یا خیر. مقدار CLS باید کمتر از 0.1 باشد تا تجربه کاربری خوبی ارائه شود.

  • FID چیست؟

FID یا First Input Delay یکی از شاخص‌های اصلی Core Web Vitals بود که مدت زمان بین اولین تعامل کاربر تا پاسخ دهی مرورگر را اندازه گیری می‌کرد. اما از سال ۲۰۲۴، گوگل اعلام کرد که FID با شاخص جدیدی به نام INP جایگزین خواهد شد.

  • FID چه تفاوتی با INP دارد؟

FID فقط اولین تعامل کاربر را اندازه گیری می‌کرد. اما INP عملکرد کلی وب سایت در پاسخ به تمام تعاملات کاربر در طول بازدید را می‌سنجد، نه فقط اولین تعامل. بنابراین INP تصویری دقیق تر و جامع تر از پاسخ دهی وب سایت به تعاملات کاربران ارائه می‌دهد.

منابع

  • https://www.semrush.com/blog/core-web-vitals/

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

سئو