تغییر آی پی

چرا تغییر آی پی هزینه دارد؟ دلایل هزینه بر بودن تغییر IP

فهرست مطالب

آی پی مخفف عبارت Internet Protocol می‌باشد و یک استاندارد پروتکل است که در راستای انتقال داده‌ها از طریق شبکه‌های اینترنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همه دستگاه‌هایی که به اینترنت اتصال می‌یابند یا در شبکه کامپیوتری قرار دارند دارای آی پی اختصاصی هستند که باعث می‌شود در شبکه شناسایی گردند و با دیگر دستگاه‌ها ارتباط برقرار نمایند.

آی پی‌ها انواع مختلفی دارند که در دو دسته IPv4 و IPv6 طبقه بندی می‌شوند.

تغییر آی پی آدرس

تغییر آی پی عبارت است از جایگزین نمودن آی پی آدرس‌های فعلی با آی پی آدرس‌های جدید. این رویداد می‌تواند بنابر دلایل مختلفی رخ دهد مثل حفظ حریم خصوصی افراد، جلوگیری از ردیابی‌های آنلاین، مشکلات ارتباطی و این دست از موارد. برای تغییر آی پی روش‌های زیادی وجود دارد که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. استفاده از پروکسی سرور: این پروکسی‌ها عملکردی مشابه با VPN دارند ولی بر روی مرورگرها استفاده می‌شوند. امنیت این روش نسبت به VPN کمتر است ولی تغییر پذیری سریع‌تری دارد.
  2. راه اندازی مجدد مودم/ روتر: در شبکه‌های خانگی آی پی آدرس‌ها توسط ISPها اختصاص داده می‌شوند. با راه اندازی مجدد احتمال اینکه آی پی آدرس جدید به شما داده شود وجود دارد.
  3. استفاده از Tor: این شبکه ترافیک شما را به وسیله سرورهای متعددی هدایت می‌کند و آی پی شما را مخفی نگه می‌دارد. این روش پیچیدگی زیادی دارد ولی حریم خصوصی شما را حفظ می‌کند.
  4. و…

دلایل نیاز مشتریان به تغییر آی پی

مشتریان ممکن است بنا بر دلایل مختلفی به تغییر آی پی نیاز پیدا کنند. برخی از این دلایل به شرح زیر هستند.

  • فیلتر شدن آی پی: آی پی مشتریان ممکن است بنا بر دلایل مختلفی (که خود فرد مسئول آن است) فیلتر شود. در این شرایط نیاز به تغییر آی پی وجود دارد.
  • محدودیت در برخی ISPها: ممکن است یک سری آی پی توسط برخی ISPها محدود باشند. گاهی پیش می‌آید که آی پی شما از طرف مخابرات تأیید شده و محدود نیست؛ ولی در ISPها محدود باشد.
  • ایران اکسس شدن آی پی: به این معنا که آی پی شما داخلی می‌شود و تنها دسترسی به آی پی‌های داخلی امکان پذیر است. در این شرایط هیچ فردی خارج از کشور نمی‌تواند به این سرورها متصل شود. این مسئله قابل حل شدن است مگر آنکه نظر خود مشتری بر تغییر آی پی باشد.
تغییر آی پی
  • محدود شدن آی پی از سمت برخی ارائه دهندگان: به این معنا که ممکن است برخی ارائه دهندگان آی پی شما را بنابر دلایلی مسدود کنند و شما مجبور شوید آی پی خود را تعویض نمایید. مثلاً ممکن است بخواهید از اسپاتیفای استفاده کنید و این امر منجر به مسدود شدن آی پی شما گردد و درنهایت نیاز به تغییر آی پی پیدا نمایید.
  • تغییر لوکیشن: گاهی اوقات مشتری مایل است تا لوکیشن خود را تغییر دهد در این زمان سرور خود را به لوکیشن دیگر منتقل می‌کند و آی پی خود را نیز تغییر می‌دهد.
  • تقاضای مشتری: گاهی اوقات مشتریان بنا بر نظر خود مایل‌اند تا موقعیت و رنج آی پی آن‌ها تغییر پیدا کند.
  • محدودیت آی پی از طرف دیتاسنتر: آی پی‌ها ممکن است توسط دیتاسنتر به علت دریافت ابیوزها مسدود شوند.

بروز این مشکلات و خیلی موارد دیگر می‌تواند باعث نیاز مشتریان به تغییر آی پی گردد.

بررسی محدودیت IPv4

امروزه استفاده از IPv4 و IPv6 در محیط پیرامون متداول است البته IPv6 هنوز آن طور که باید شناخته شده نیست و افراد اغلب از IPv4 استفاده می‌کنند. این استفاده بیش از حد از IPv4 منجر به محدودیت آن شده است و احتمال تمام شدن این نوع آی پی در جهان وجود دارد. در این شرایط استفاده از IPv6 روند روبه‌رشدی می‌گیرد. البته همان‌طور که پیش‌تر گفتیم استفاده از این آی پی‌ها هنوز متداول نیست و با گذشت زمان جهانی سازی می‌شود.

علاوه بر آن، رایپ ارائه دهنده IPv4 در اروپا و آسیا به حساب می‌آید که به ارائه این آی پی‌ها می‌پردازد. در صورت که بنا بر هر دلیلی این آی پی‌ها تمام شوند و از طریق رایپ اطلاع رسانی شود می‌تواند اثر به سزایی بر قیمت IPv4 داشته باشد.

دلایل افزایش قیمت آی پی‌ها

آی پی‌ها با دلایل زیادی افزایش قیمت پیدا می‌کنند. برخی از مهم‌ترین دلایل افزایش آی پی به شرح زیر است.

  1. کمیابی آن‌ها: اینکه آی پی‌های v4 محدود هستند و نیاز به این آی پی آدرس ها پیوسته در حال افزایش است این امر می‌تواند منجر به افزایش قیمت آن‌ها شود.
  2. انتقال به IPv6: با وجود آنکه IPv6 معرفی شد تا بتوانند محدودیت‌های IPv4 را بر طرف سازند. این انتقال هزینه بر و زمان بر است به همین دلیل تقاضا برای IPv4 همچنان بالاست.
  3. افزایش تقاضا برای اینترنت اشیاء: از آنجا که اینترنت اشیاء و دستگاه‌هایی که به اینترنت متصل می‌شوند زیاد هستند طبیعتاً نیاز به آی پی‌ها افزایش می‌یابد و قیمت آن‌ها نیز افزایش می‌یابد.
  4. قوانین و مقررات مختلف در کشورها: در هر کشور ممکن است قوانین و مقرراتی وجود داشته باشد. همین امر می‌تواند دسترسی به آی پی‌ها را محدودتر سازد.
  5. هزینه‌های نگهداری و مدیریت: اینکه مدیریت و نگهداری آی پی‌ها به زیرساخت‌های جامع و متخصصین نیاز دارد می‌تواند هزینه بر باشد و این هزینه در قیمت نهایی اثرگذار است.
  6. و…

هزینه آی پی در دیتاسنتر هتزنر و OVH

آی پی‌های خریداری شده توسط دیتاسنترهای هتزنر و OVH به صورت خام و مستقیم تهیه می‌شوند و برای خرید هر کدام از آن‌ها جداگانه هزینه‌هایی پرداخت می‌گردد. آی‌پی‌ها بنا بر هر دلیلی که محدود می‌گردند بایستی تمدید گردند این تمدید رایگان نبوده و برای ارائه دهنده هزینه بر است. پس طبیعتاً هزینه این آی پی‌ها بالا است.

سرور مجازی پویان آی تی ارائه دهنده آی پی‌های استاتیک با قیمتی مناسب است و در تلاش است تا روند تغییر قیمت را به شکلی منصفانه‌تر برای مشتریان خود به اجرا درآورد و ارتباطی ایمن را به ارمغان بیاورد.

و در آخر

در این محتوا به توضیح درباره آی پی‌ها پرداختیم و گفتیم آی پی عبارت است از یک پروتکل که در راستای انتقال داده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر دستگاه دارای آی پی اختصاصی خود است که آن را از دیگر دستگاه‌ها جدا می‌سازد و باعث می‌شود تا باهم ارتباط برقرار نمایند.

آی پی‌ها انواع مختلفی دارند. تغییر آی پی‌ها شامل جایگزین نمودن آی پی قدیمی با جدید است. این تغییر بنابر دلایل مختلفی رخ می‌دهد. امیدواریم این مقاله توانسته باشد به سؤالات شما پاسخ دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر به وبلاگ پویان آی تی مراجعه نمایید و از طریق تیکت و یا تماس تلفنی با ما در ارتباط باشید.

سؤالات متداول

  • از کجا متوجه شویم آی پی ما محدود شده است؟

برای اینکه بفهمیم آی پی ما محدود شده است یا خیر راهکارهای زیادی وجود دارد. یکی از این راهکارها استفاده از ابزار چک هاست و غیره است. شما با مراجعه به سایت Check host می‌توانید از محدود شدن یا نشدن آی پی خود اطمینان حاصل نمایید.

  • چگونه آی پی سرور خود را در پویان آی تی تغییر دهیم؟

برای تغییر آی پی خود می‌توانید از طریق تیکت یا تماس تلفنی با پشتیبانان پویان آی تی در ارتباط باشید و درخواست خود را ثبت نمایید.

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رأی ها : 3

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

پروتکل IP