GCP Banner

Google Cloud Platform(GCP) : فراتر از ابرها

فهرست مطالب

تا به حال فکر کرده‌اید چه چیزی باعث می‌شود برنامه‌هایی که دوستشان دارید و روزمره از آن‌ها استفاده ‌می‌کنید، اینقدر روان اجرا شوند؟ یا اینکه مهم نیست چند کاربر همزمان از آن‌ها استفاده کنند، این برنامه‌ها باز هم درست کار می‌کنند. یا تا به حال به این که چگونه برخی وب سایت‌ها ترافیک میلیونی خود را بدون اینکه مشکلی پیش بیاید، مدیریت می‌کنند؟ احتمالا تمام این تجربیات دیجیتالی را بدیهی بدانید، اما در پشت صحنه یک موتور قدرتمند در حال کار است. پلتفرم ابری گوگل یا همان GCP در این فضا نقش بزرگی را ایفا می‌کند. در ادامه راجع به این پلتفرم صحبت می‌کنیم.

GCP، پلتفرمی قدرتمند

پلتفرم ابری گوگل (GCP) نه فقط مجموعه‌ای از خدمات رایانش ابری، بلکه یک اکوسیستم کامل و پویا است که توسط شرکت گوگل ارائه می‌شود. GCP به سازمان‌ها، شرکت‌ها، توسعه دهندگان و کسب و کارها اجازه می‌دهد تا از زیرساخت‌های امن، جهانی و مقیاس پذیر گوگل استفاده کنند. کاربران می‌توانند از این زیرساخت‌ها برای ساخت، استقرار، مدیریت و مقیاس دهی برنامه‌ها و خدمات و داده‌های خود استفاده کنند.

GCP چیست؟

پلتفرم ابری گوگل، یک فروشنده فضای ابری عمومی است که مجموعه‌ای جامع و قدرتمند از خدمات رایانش ابری را به کسب و کارها، توسعه دهندگان، سازمان‌های دولتی و افراد ارائه می‌دهد. همانند رقبای خود، آمازون وب سرویس (AWS)، Microsoft Azure و CGP به کاربران امکانات زیادی می‌دهد. کاربران می‌توانند به منابع محاسباتی قدرتمند واقع در مراکز داد‌های پیشرفته گوگل در سراسر جهان، به صورت رایگان یا بر اساس مدل پرداخت به ازای استفاده، دسترسی پیدا کنند. این دسترسی به منابع محاسباتی، طیف وسیعی از امکانات را برای کاربران فراهم می‌کند. از اجرای برنامه‌های کاربردی مقیاس پذیر گرفته تا ذخیره سازی و تحلیل داده‌های وسیع CGP امکانات زیادی برای کاربران خود در نظر گرفته است.

تاریخچه GCP

پلتفرم ابری گوگل برای اولین بار در سال 2008 با عرضه محصولی به نام App Engine وارد فضای آنلاین شد. در این سال گوگل از نسخه پیش نمایش APP Engine، یک ابزار توسعه دهنده که به مشتریان اجازه می‌داد برنامه‌های کاربردی وب خود را بر روی زیرساخت گوگل اجرا کنند، رونمایی کرد. در اواخر سال 2011، گوگل App Engine را از حالت پیش نمایش خارج کرد و آن را به یک محصول رسمی و کاملا پشتیبانی شده تبدیل کرد. این سرویس اولین گام جدی گوگل در ارائه خدمات رایانش ابری عمومی بود. App Engine به عنوان  یکی از اولین اجزای این اکوسیستم نقش مهمی در شکل گیری CGP ایفا کرد. به تدریج خدمات بیشتری به این مجموعه پیوستند و پلتفرم ابری گوگل را ایجاد کردند.

ویژگی‌های کلیدی GCP

پلتفرم ابری گوگل نه تنها یک زیرساخت ابری قدرتمند را ارائه می‌دهد، بلکه ویژگی‌های کلیدی مختص به خود را دارد که اطمینان بیشتری به شما در انتخاب این پلتفرم برای کسب و کار خود می‌دهد. برخی از این ویژگی‌های کلیدی:

  • زیرساخت جهانی و مقیاس پذیر:

GCP با داشتن مراکز داده در سراسر جهان، دسترسی سریع و مطمئن به خدمات را برای کاربران فراهم می‌کند. این زیرساخت جهانی، به کسب و کارها امکان می‌دهد تا برنامه‌ها و خدمات خود را در نزدیکی مخاطبان داشته باشند و از تاخیر کمتری برای سرویس دهی برخوردار شوند. مقیاس پذیری پویا و بر اساس نیاز نیز یکی دیگر از ویژگی‌های بارز GCP  است. کاربران می‌توانند منابع خود را بر اساس ترافیک و نیازهای خود به طور خودکار افزایش یا کاهش دهند.

  • امنیت پیشرفته GCP:

امنیت اطلاعات در پلتفرم ابری گوگل از اهمیت زیادی برخوردار است. گوگل از تدابیر امنیتی چند لایه و پیشرفته برای محافظت از داده‌های کاربران در برابر تهدیدات مختلف استفاده می‌کند. برخی از این تدابیر امنیتی شامل کنترل‌های دسترسی، رمزنگاری اطلاعات و سیستم‌های تشخیص تهدید است.

  • نوآوری مستمر:

گوگل به طور مداوم در حال سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه است و خدمات جدید و نوآورانه را به GCP اضافه می‌کند. به روز بودن گوگل در زمینه فناوری به کاربران این امکان را می‌دهد که از آخرین فناوری‌ها در پروژه خود استفاده کنند و از رقبا پیشی بگیرند.

  • هوش مصنوعی و یادگیری ماشین:

GCP خدمات پیشرفته‌ای در زمینه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین به کاربران ارائه می‌دهد. این خدمات شامل پلتفرم Vertex AI و APIهای مختلف مانند Cloud Vision API و Cloud Natural Language است.

  • ابزارهای قدرتمند تحلیل داده:

GCP ابزارهای قدرتمندی برای تحلیل اطلاعات کاربران فراهم کرده است تا آن‌ها بتوانند تصمیمات مناسب‌تری برای کسب و کار خود بگیرند.

  • اکوسیستم گسترده و یکپارچه:

پلتفرم ابری گوگل دارای یک اکوسیستم گسترده و یکپارچه از ابزارهای توسعه است. این ابزارها به کاربران کمک می‌کنند تا پروژه‌های خود را با سرعت بیشتری توسعه دهند.

سرور مجازی کلود هتزنر 

دیتاسنتر کلود هتزنر یکی از محبوب‌ترین و معروف‌ترین دیتاسنترهای اروپا می‌باشد. سرویس کلود هتزنر پویان ای تی در این دیتاسنتر میزبانی می‌شود و از موقعیت‌های مختلفی همچون فنلاند، آلمان، آمریکا، سنگاپور و به طور مستقیم از دیتاسنتر هتزنر ارائه می‌گردد.

کابردهای GCP

پلتفرم ابری گوگل، حوزه‌های کاری بسیاری را پشتیبانی می‌کند و برای هرکدام کاربرد به خصوص خود را دارد. در این بخش برخی از این کاربردها را معرفی می‌کنیم.

  • توسعه و استقرار برنامه‌های وب و موبایل:

GCP گزینه‌های متنوعی برای ذخیره سازی و مدیریت داده‌ها ارائه می‌دهد. برای مثال Cloud Storage برای ذخیره دیتاهای بدون ساختار است. همچنین این پلتفرم گزینه‌هایی مانند Cloud SQL و Cloud Spanner برای دیتابیس‌های رابطه‌ای و بسیاری از گزینه‌های دیگر را برای کاربران فراهم می‌کند. این خدمات به کاربران اجازه می‌دهد اطلاعات خود را با خیال راحت ذخیره کنند.

  • تحلیل داده‌ها و هوش تجاری:

GCP ابزارهای قدرتمندی بار تحلیل اطلاعات کاربران فراهم کرده است. مثلا BigQuery برای تحلیل داده‌های حجیم، Dataflow برای تحلیل لحظه به لحظه اطلاعات فقط جزیی از این پلتفرم عظیم می‌باشند.

  • هوش مصنوعی و یادگیری ماشین:

پلتفرم ابری گوگل خدمات پیشرویی در حوزه هوش مصنوعی ارائه می‌دهد. برای مثال می‌توان از Vertex AI که یک پلتفرم یکپارچه برای توسعه مدل‌ها یادگیری ماشین است نام برد.

  • اینترنت اشیا (IoT): 

پلتفرم ابری گوگل، برای جمع آوری، پردازش و تحلیل داده‌های اینترنت اشیا ارائه می‌دهد. برای مثال Cloud IoT Core به دستگاه‌های اینترنت اشیا این امکان را می‌دهد که به صورت ایمن به GCP متصل شوند.

  • بازی‌های آنلاین:

پلتفرم GCP زیرساخت بسیار قدرتمندی برای بازی‌های آنلاین ایجاد کرده است. Compute Engine به توسعه دهندگان بازی امکان می‌دهد تا سرور‌های بازی مقیاس پذیر و قابل اعتماد ایجاد کنند.

  • رسانه و سرگرمی: 

پلتفرم ابری گوگل، ابزارهایی مانند Cloud Storage برای ذخیره انواع محتوا به خصوص محتوای رسانه‌ای را به کاربران ارائه می‌دهد.

بیشتر راجع به کلود (Cloud) و فضای ابری بدانید!

کلود (Cloud) یا فضای ابری چیست؟

رقبای Google Cloud  Platform

بازار رایانش ابری توسط سه غول فناوری گوگل، آمازون و مایکروسافت تسخیر شده است. با اینکه شرکت‌های بسیاری در این حوزه تخصص دارند و خدمات ارائه می‌دهند، این سه شرکت سهم بیشتری در دنیا را دارا هستند. در جدول زیر AWS ،GCP و Azure را مقایسه می‌کنیم.

ویژگی GCP AWS Azure
سابقه و گستردگی خدمات نوپا با تمرکز بر نوآوری و هوش مصنوعی پیشرو در بازار با گستردگی خدمات تمرکز بر ادغام با محصولات مایکروسافت
نقاط قوت کلیدی خدمات پیشرفته هوش مصنوعی و تحلیل داده، زیرساخت جهانی مقیاس‌ پذیر گستردگی خدمات، جامعه کاربری بزرگ، مستندات جامع ادغام قوی با محصولات مایکروسافت، مناسب برای ویندوز سرور و .NET
قیمت‌گذاری مدل‌های متنوع، رقابتی، محاسبه‌ گر قیمت شفاف مدل‌های متنوع و پیچیده، محاسبه‌ گر قیمت جامع مدل‌های متنوع، تمرکز بر مشتریان سازمانی
مخاطبان هدف سازمان‌های نیازمند هوش مصنوعی و تحلیل داده طیف گسترده کاربران، استارت آپ‌ها تا شرکت‌های بزرگ سازمان‌های استفاده‌ کننده از محصولات مایکروسافت
هوش مصنوعی و یادگیری ماشین پیشرو با Vertex AI و APIهای قدرتمند خدمات متنوع، SageMaker برای ساخت مدل‌ها خدمات متنوع، Azure Machine Learning برای ساخت مدل‌ها
تحلیل داده BigQuery، Dataflow، Dataproc، Looker Redshift، EMR، Kinesis، QuickSight Azure Synapse Analytics، HDInsight، Stream Analytics، Power BI
محاسبات ابری Compute Engine، GKE، Cloud Functions، App Engine EC2، ECS، Lambda، Elastic Beanstalk Virtual Machines، AKS، Azure Functions، App Service
ذخیره‌سازی داده Cloud Storage، Cloud SQL، Cloud Spanner، Bigtable S3، RDS، DynamoDB، Redshift Blob Storage، Azure SQL Database، Cosmos DB، Data Lake Storage
شبکه‌سازی VPC، Cloud Load Balancing، Cloud DNS VPC، Elastic Load Balancing، Route 53 Virtual Network، Load Balancer، DNS
امنیت Cloud IAM، Security Command Center، Cloud Armor IAM، Security Hub، Shield Azure Active Directory، Security Center، Firewall
مستندات و پشتیبانی مستندات جامع، پشتیبانی فعال مستندات بسیار گسترده، پشتیبانی متنوع مستندات جامع، پشتیبانی مشتریان سازمانی
اکوسیستم در حال رشد، تمرکز بر نوآوری اکوسیستم بسیار گسترده و بالغ اکوسیستم قوی، تمرکز بر مشتریان سازمانی

بیشتر راجع به کلود (Cloud) و فضای ابری بدانید!

دیتابیس ابری چیست؟

نتیجه گیری

در حوزه همیشه در حال تحول رایانش ابری، GCP به عنوان یک ابزار قدرتمند و همه کاره خود را ارائه می‌دهد. این پلتفرم مجموعه‌ای از خدمات ابری شامل محاسبات، ذخیره سازی اطلاعات، تجزیه و تحلیل و یادگیری ماشین را به همراه مجموعه‌ای از ابزارهای مدیریتی را به کاربران پیشنهاد می‌کند.

سوالات متداول

  • تفاوت GCP با سایر پلتفرم‌های ابری مانند AWS و Azure در چیست؟

با اینکه همه این پلتفرم‌ها معروف و قدرتمند می‌باشند، GCP به دلیل نقاط قوتش در تجزیه تحلیل اطلاعات، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین و هماهنگ سازی کانتینر شناخته می‌شود.

  • مزایای اصلی استفاده از GCP در چیست؟

مقیاس پذیری بالا، امنیت، مقرون به صرفه بودن و دسترسی به فناوری‌های نوآورانه گوگل.

  • آیا GCP برای کسب و کارهای کوچک و استارت آپ‌ها مناسب است؟

بله انعطاف پذیر بودن مدل پرداخت آن و بخش آزمایشی رایگان، آن را برای مشاغل در هر اندازه‌ای در دسترس قرار می‌دهد.

منابع

  • https://cloud.google.com
  • https://www.pluralsight.com/resources/blog/cloud/what-is-google-cloud-platform-gcp

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد رأی ها : 1

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

گوگل Cloud